«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Η αυτοκρατορία θα επεκτείνει το ΝΑΤΟ ως απάντηση στον πόλεμο που προκλήθηκε από την επέκταση του ΝΑΤΟ.

της Caitlin Johnstone

Σχόλιο Διόδοτου: Και κατά την δική μας γνώμη, η άρση του βέτο της Τουρκίας, που ανοίγει τον δρόμο της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, φέρνει πάλι πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός Γ'Π.Π.


 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν απέσυρε επισήμως την αντίρρηση της Άγκυρας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με τις τρεις χώρες να υπογράφουν τριμερές μνημόνιο κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Η άρση της αντίρρησης του Ερντογάν φέρεται να επιτεύχθηκε μέσω σημαντικών παραχωρήσεων από τα άλλα δύο έθνη, οι οποίες προσανατολίζονται σε μεγάλο βαθμό στη διευκόλυνση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης της Τουρκίας με τις περιφερειακές κουρδικές παρατάξεις, και απομακρύνει το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η προσθήκη της Φινλανδίας θα υπερδιπλασιάσει το μέγεθος των άμεσων συνόρων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, μια σημαντική ανησυχία εθνικής ασφάλειας για τη Μόσχα.

"Η Σουηδία και η Φινλανδία κινήθηκαν γρήγορα για να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αντιστρέφοντας πολιτικές ασφαλείας δεκαετιών και ανοίγοντας την πόρτα για την ένατη επέκταση της συμμαχίας από το 1949", αναφέρει το Axios.

Έτσι, η δυτική αυτοκρατορία θα επεκτείνει και πάλι το ΝΑΤΟ ως απάντηση σε έναν πόλεμο που προκλήθηκε κυρίως από την επέκταση του ΝΑΤΟ. Λαμπρό.

Στην ίδια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε σχέδια για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

"Μιλώντας με τον Ισπανό πρωθυπουργό Pedro Sánchez, ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τον αριθμό των αντιτορπιλικών του αμερικανικού ναυτικού που σταθμεύουν σε ναυτική βάση στη Ρότα της Ισπανίας από τέσσερα σε έξι", αναφέρει ο Dave DeCamp του Antiwar. "Ο πρόεδρος είπε ότι αυτή είναι η πρώτη από τις πολλαπλές ανακοινώσεις που θα κάνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής για την αύξηση των δυνάμεών τους στην Ευρώπη, βήματα που γίνονται ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία".

Η είδηση αυτή βγαίνει την ώρα που ένα νέο δημοσίευμα του CNN μας λέει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, αλλά παρόλα αυτά δεν θα ενθαρρύνει κανενός είδους διαπραγμάτευση για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Από το CNN:

  
Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου χάνουν την εμπιστοσύνη τους ότι η Ουκρανία θα μπορέσει ποτέ να ανακτήσει όλα τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία τους τελευταίους τέσσερις μήνες του πολέμου, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN, ακόμη και με τα βαρύτερα και πιο εξελιγμένα όπλα που σχεδιάζουν να στείλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.
Οι σύμβουλοι του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν αρχίσει να συζητούν εσωτερικά πώς και αν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πρέπει να αλλάξει τον ορισμό της ουκρανικής "νίκης" - προσαρμόζοντας την πιθανότητα η χώρα του να έχει συρρικνωθεί ανεπιστρεπτί. Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν στο CNN ότι αυτή η πιο απαισιόδοξη εκτίμηση δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πιέσουν την Ουκρανία να προβεί σε επίσημες εδαφικές παραχωρήσεις προς τη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.


Αυτό θα επιβεβαίωνε αυτό που εγώ και πολλοί άλλοι λέμε από τότε που η Ρωσία εισέβαλε: ότι αυτός ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων διεξάγεται όχι με την πρόθεση να σωθούν ζωές στην Ουκρανία με μια γρήγορη ήττα της Μόσχας, αλλά με την πρόθεση να δημιουργηθεί ένα δαπανηρό, εξαντλητικό στρατιωτικό τέλμα για να αποδυναμωθεί η Ρωσία στην παγκόσμια σκηνή.

Αυτό επιβεβαιώνεται περαιτέρω από μια νέα αναφορά του Politico ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει αποθαρρύνει τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν από το να διευκολύνει μια ειρηνευτική διευθέτηση με διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, γεγονός που θα μπορούσε να υποστηρίξει μια προηγούμενη αναφορά ουκρανικών μέσων ενημέρωσης ότι ο Τζόνσον είχε αποθαρρύνει τον πρόεδρο Ζελένσκι από μια τέτοια διευθέτηση κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο τον Απρίλιο.

Οι αποκαλύψεις αυτές προκύπτουν στον απόηχο της παραδοχής δυτικών αξιωματούχων ότι η Ουκρανία βρίθει από προσωπικό της CIA και πράκτορες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ.

"Ως συνήθως, φαίνεται ότι η κυβέρνηση θέλει να τα έχει και τα δύο: να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι είναι "συγκρατημένη" και ότι δεν είμαστε "σε πόλεμο" με τους Ρώσους, αλλά να κάνει τα πάντα εκτός από το να φυτέψει έναν Αμερικανό στρατιώτη και μια σημαία μέσα στην Ουκρανία", γράφει η Kelley Beaucar Vlahos του Responsible Statecraft για την παραδοχή αυτή. "Οι Ρώσοι μπορεί να μη βλέπουν τη διάκριση και να θεωρούν αυτή την είδηση ως μια ακόμη απόδειξη ότι ο πόλεμός τους είναι περισσότερο με την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ παρά με την Ουκρανία".

Η αυτοκρατορία καθοδηγείται από τόσο λίγη σοφία στις κλιμακώσεις της εναντίον της Ρωσίας που το αμερικανικό Κογκρέσο προωθεί τώρα ακριβούς πυρηνικούς πυραύλους κρουζ που εκτοξεύονται από πλοία στις ναυτικές δυνάμεις της, ακόμη και όταν το αμερικανικό ναυτικό τους λέει ότι δεν θέλει αυτά τα όπλα και δεν έχει καμία χρήση για αυτά.

Σαν να λέμε, ε, πάρτε τα πυρηνικά ούτως ή άλλως. Ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί;

Πρέπει πραγματικά να αρχίσουμε να παίρνουμε στα σοβαρά την πιθανότητα ότι ένα πυρηνικό όπλο θα μπορούσε να εκραγεί ως αποτέλεσμα παρεξήγησης ή δυσλειτουργίας μέσα στο χάος και τη σύγχυση όλων αυτών των φρενήρων, ανόητων κλιμακώσεων και να οδηγήσει σε μια ανταλλαγή που θα τερματίσει ολόκληρο τον κόσμο μας. Αυτό παραλίγο να συμβεί πολλές φορές στον τελευταίο ψυχρό πόλεμο, και δεν υπάρχει κανένας λογικός λόγος να πιστεύουμε ότι θα είμαστε και πάλι τυχεροί.

Η μόνη λογική πορεία δράσης εδώ είναι η αποκλιμάκωση και η εκτόνωση, και όλοι οι κύριοι παίκτες σε αυτές τις κλιμακώσεις είναι στραμμένοι προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ό,τι αφήνουν οι περισσότεροι άνθρωποι να σκεφτούν. Διατηρείται από την ψυχολογική διαμερισματοποίηση, τη συναισθηματική αποφυγή και μια βαθιά έλλειψη σοφίας.

caitlinjohnstone.com

μετάφραση:Διόδοτος


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΕΔΩ.



7 σχόλια:

  1. ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ...ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΧΗΜΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΣΜΕΝΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ...ΜΑΡΑΚΙ ΤΙ ΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΛΕΩ...ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΡΟΖ VICTORIA SECRET ΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ - I LOVE YOU -...EΣΥ ...ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΦΡΕΝΑ-ΕΞΑΤΜΗΣΕΙΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ...

    ΥΓ. -1 ΠΑΝΤΩΣ ΚΩΣΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟ...
    ΥΓ.-2 ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΠΤΑ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ -ΠΕΙΝΑ-....ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ -ΦΑΙ-...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΟΓΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ....

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΡΕ.. ΕΣΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

      Διαγραφή
  2. TON EFAGAN KAI AYTON META TON MONTAGNIE (to elege kai o idios oti mallon tha fygei grigora )
    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/pethane-o-dr-zelenko-miloyse-kata-ton-emv/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ01 Ιουλίου, 2022 13:41

    ΚΗΡΥΞΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉΣ ΔΙΟΙΚΉΣΕΩΣ,ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΓΙΑ 120 ΗΜΈΡΕΣ.
    ΑΜΕΣΩΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΈΜΟΥ,ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ.ΣΕ ΚΆΘΕ ΕΙΔΟΣ.
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΊ.
    ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,
    ΤΑ ΥΠΆΡΧΟΝΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΎΝ.
    ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ
    ΟΙ ΔΙΏΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΕΣ
    ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ,
    ΑΣΥΛΙΑ ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ,
    ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ,ΔΙΩΞΗ Ή ΥΓΕΙΑ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
    ΤΟ ΈΓΡΑΨΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ .
    Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
    Η ΡΟΜΦΑΙΑ ΘΑ ΣΒΑΡΝΙΣΗ ΧΩΜΑ .

    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ, ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.
      ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ''ΠΑΙΞΕΙΣ'' ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ, ''ΠΑΙΞΕ'' WEF.
      Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΟΡΕΩΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΩΤΟΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ· ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ.

      Διαγραφή
  4. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ01 Ιουλίου, 2022 13:43

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΑΝ ΦΙΝΑΛΕ
    Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟ ΤΡΙΤΟΥ ,ΘΑ ΣΗΜΑΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΆ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΘΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΆΝΤΑ....
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΆΝΤΑ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ...........
    Η ΚΑΜΠΑΛ ;
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ 😂😂😂😂 ΨΟΦΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γίνει όπως λές, εγώ θα ζωγραφίσω το πορτραίτο σου, ο Μποτίλιας θα γράψει στίχους και μουσική μόνο για εσένα, και ο Κώστας θα πάρει την καλύτερη συνέντευξη της ζωής του. Γένοιτο!
      Capricorn ♑️

      Διαγραφή