«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Η Ρωσία αποσύρεται από τον ISS για να εισέλθει στο ROSS


 

Η ανάρτηση αφιερώνεται σε έναν μαλακοπίτουρα-μητσοπρακτοράκι, από αυτά που θέλουν να αποδομήσουν την ισχύ της Ρωσίας, ο οποίος έγραψε εχθές σε σχόλιο -που δεν δημοσιεύτηκε- ότι "η Ρωσία σας, έφαγε πόδι από τον ISS".

 

26.07.2022 20:03

Η Ρωσία αποφάσισε να αποχωρήσει από το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μετά το 2024, δήλωσε ο Γιούρι Μπορίσοφ, επικεφαλής της εθνικής εταιρείας Roscosmos, σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία αποσύρεται από τον ISS για να εισέλθει στο ROSS.

Η κύρια προτεραιότητα της Roscosmos είναι τώρα να παρέχει στη ρωσική οικονομία τις απαραίτητες διαστημικές υπηρεσίες, όπως η πλοήγηση, οι επικοινωνίες, η μετάδοση δεδομένων, οι μετεωρολογικές και γεωδαιτικές πληροφορίες κ.λπ.

Όσον αφορά την επανδρωμένη εξερεύνηση του διαστήματος, η Roscosmos θα συμμετάσχει στη δημιουργία του ρωσικού τροχιακού σταθμού εξυπηρέτησης (ROSS). Το έργο αυτό προορίζεται να αντικαταστήσει τον ISS για τη Ρωσία.

Στις αρχές Ιουλίου, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Roscosmos, Ντμίτρι Στρογκόβετς, δήλωσε ότι χωρίς τη Ρωσία ο ISS δεν θα διαρκούσε πάνω από πέντε χρόνια.

Ο κοσμοναύτης Andrei Borisenko πιστεύει ότι η απόφαση της Ρωσίας να αποσυρθεί από το πρόγραμμα ISS δεν θα έχει κρίσιμες συνέπειες. Οι Ρώσοι κοσμοναύτες θα συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλο εθνικό πρόγραμμα.

"Οι Ρώσοι κοσμοναύτες δεν θα παραδίδονται πλέον στον ISS. Θα εργαστούν σε άλλο πρόγραμμα", δήλωσε ο Borisenko στο lenta.ru. "Πρόκειται για τη δημιουργία του δικού μας εθνικού τροχιακού σταθμού. Νομίζω ότι κάθε απόφαση αυτού του είδους ελήφθη με βάση όλες τις πτυχές της ζωής γύρω μας. Η απόφαση έχει ληφθεί και πρέπει να υποθέσουμε ότι βασίζεται σε στέρεες βάσεις", δήλωσε.

Πριν από έξι μήνες, ο πρώην επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να διαγράψουμε τον ISS.

Η Ρωσία αναπτύσσει τον εθνικό διαστημικό σταθμό από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Πιστεύεται ότι ο νέος σταθμός θα ονομάζεται ROSS. Δεν θα αντικαταστήσει μόνο τον ISS, αλλά θα χρησιμεύσει επίσης ως βάση για το ρωσικό σεληνιακό πρόγραμμα.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επίσης πτήσεις στη Σελήνη. Αστροναύτες από την Ευρώπη, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και άλλες χώρες θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα Άρτεμις. Προφανώς, η Ρωσία θα εργαστεί μόνη της προς αυτή την κατεύθυνση, λέει ο Andrey Ionin, αντίστοιχο μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Κοσμοναυτικής Τσιολκόφσκι.

"Κάθε διεθνές έργο έχει αυστηρή προθεσμία. Σε κάθε εθνικό έργο, το χρονοδιάγραμμα θα κινείται προς τα δεξιά. Μετέφερε ότι ο σταθμός έχει ένα όνομα που αποκλείει τη διεθνή συνεργασία. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω το έργο αρχικά ως ένα διεθνές έργο. Εναπόκειται στον Πρόεδρο να προβεί σε μια τέτοια ανακοίνωση. Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν είναι προνόμιο του επικεφαλής της Roscosmos ή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης", δήλωσε ο Andrey Ionin, γράφει η Kommersant.

Οι αναφορές για τεχνικά προβλήματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχουν γίνει πιο συχνές πρόσφατα. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του σταθμού έχει παραταθεί αρκετές φορές. Τα ξένα κράτη δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το σχέδιο ISS. Η NASA, για παράδειγμα, σχεδιάζει να εκμισθώσει τα διαμερίσματά της σε ιδιωτικές εταιρείες.

Συνολικά, ο ISS θα συνεχίσει να λειτουργεί. Οι ρωγμές και οι τρύπες στις μονάδες του ISS χρησιμοποιούνται απλώς ως βολική δικαιολογία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απόφαση της Ρωσίας να αποσυρθεί από το πρόγραμμα είναι μια κίνηση για να απαλλαγεί από τους δεσμούς της με τις ΗΠΑ στο διάστημα.

 

france.pravda.ru 

μετάφραση: Con

 

 

1 σχόλιο: