«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Η ΑΠΟΘΡΗΣΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ....

 Διαβάζουμε πρώτα την είδηση εδώ: Θρησκευτικά: Δικαίωμα απαλλαγής και για τους ορθόδοξους μαθητές 

 

Ακολουθούν σχολιασμοί:

 

Ευστάθιος Δαφνομήλης

Εκ του Συντάγματος το Κράτος υποχρεούται δια της Παιδείας να "αναπτύξει την θρησκευτική συνείδηση" των παιδιών. Άρα τα θρησκευτικά είναι απαραίτητα εκτός κι αν αλλάξει το Σύνταγμα.

"Και πως θα τα εξαφανισουμε βρε Νίκη;"

"Α είναι απλό! Θα κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε!"

"Πώς θα γίνει αυτό στο σχολείο"

"Θα δώσουμε την δυνατότητα απαλλαγής σε όλους. Έτσι θα υπάρχουν, αλλά θα είναι σαν να μην υπάρχουν"... κάπου το 'χω ξανακούσει αυτό..."

Ο θρησκευτικός αναλφαβητισμός είναι αυτός που μέσα σε 20 χρόνια έχει οδηγήσει στην αύξηση των αιρέσεων στη χώρα μας, στην δημιουργία κενού προς αναπλήρωση από τον ισλαμισμό και στην δημιουργία αντιχριστιανικού μετώπου είτε από εγχώριους πράκτορες είτε από εισαγόμενους. Σαφώς με την ανοχή της Εκκλησίας η οποία κοιτάζει απαθώς το ποίμνιο να διασκορπίζεται και να το τρώνε οι λύκοι.

 

 

Ελένη Παπαδοπούλου

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων γνωμοδότησε ότι μπορεί να απαλάσσεται από το μάθημα των Θρησκευτικών και όποιος διαφωνεί με το περιεχόμενο του μαθήματος, κι ας είναι Ορθόδοξος.

Σύμφωνα με την Αρχή "Οι λόγοι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την εξαίρεση από το μάθημα δεν είναι μόνο όσοι αναφέρονται στη θρησκευτική συνείδηση των παιδιών και των γονέων ή των κηδεμόνων τους, αλλά οποιοσδήποτε λόγος που ανάγεται σε γενικότερες αντιλήψεις."

Παρακάμπτω την γελοιότητα του να γνωμοδοτεί άσχετος με την Παιδεία φορέας για το τι παιδεία πρέπει να έχει ένας μαθητής και θα επικεντρωθώ στην αιτιολόγηση της απόφασης. Σύμφωνα με το σκεπτικό λοιπόν οι γενικότερες αντιληψεις επιτρέπουν σε μαθητές να επιλέγουν εάν θα διδαχθούν Θρησκευτικά.

Γιατί λοιπόν οι γενικότερες αντιλήψεις να μην εφαρμόζονται και σε άλλα μαθήματα, Γλώσσα π.χ. όπου η προπαγάνδα πάει σύννεφο, εργαστήρια δεξιοτήτων για έμφυλες ταυτότητες, πολιτική παιδεία, ιστορία και γενικά ό,τι μάθημα φέρει ιδέες, αξίες και πρότυπα;

Οι γενικότερες αντιλήψεις που έχει δηλαδή κάποιος θα του δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξει το εάν θα μάθει τα της Θρησκείας ή όχι;

Όταν στη χώρα επικρατήσει το Ισλάμ και γίνουμε Ιράν να δω τότε τι θα γνωμοδοτεί η Αρχή και τι θα κάνει το Υπουργείο που τα σχολεία θα είναι μεντρεσέδες. Να δω σε ποιο κάλαθο των αχρήστων θα πεταχτούν αυτές οι γελοιότητες και πόσο θα λαμβάνονται υπόψη οι "γενικότερες αντιλήψεις".

Αηδία έχουν καταντήσει.

Το μόνο θετικό που βλέπω είναι το εξής: τα Θρησκευτικά τα έχουν καταντησει σε κάποιες τάξεις εισαγωγή στην ισλαμική Θρησκεία και άλλες θρησκείες. Εν προκειμένω μόνο, η απαλλαγη για τους Ορθόδοξους επιβάλλεται.


enaasteri.blogspot.com 

 

 

15 σχόλια:

  1. ΚΑΙ αυτό αφιερωμένο στο φίλο ΔΗΜΗΤΡΗ:

    https://preview.redd.it/vjhybphkgee91.jpg?auto=webp&s=1010f15076eaf0b7f91ae945a2568b412ab71860

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΔΩ ΠΑΛΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙ-ΣΑΥΡΕΤ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
    https://bestnewshere.com/queen-lizzy-must-video/

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ;;;;;;
    ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΣΑΒΑΩΘ ;;;;;
    Η ΣΕ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ,ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ;;;;
    ΑΑΑΑΑ ! ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ !
    ΑΑΑΑΑ ! ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ .....
    ΓΙΑ ΚΥΤΤΑΤΕ ΕΔΩ !
    ΕΓΩ ,ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΝΩ .
    ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ,ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ....ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ,ΑΣ ΠΑΗ ΝΑ ΒΑΡΑΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ
    ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ .
    ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ....
    ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΟΙ ΜΟΥΝΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛ ,ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ
    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ .
    ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΝΗΣΚΟΥΣΑΣ ΚΑΜΠΑΛ ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ
    ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ .ΤΑ ΒΛΕΠΩ !!!!!!!
    ΚΑΡΕ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ ,ΒΓΗΚΑ !
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΤΟ ΘΗΡΙΟ ,ΤΡΩΕΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΑΝΤΑ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ "ΠΑΠΑΚΙΑ" (@) ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ, ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

      Διαγραφή
  5. Κώστα, ζητω συγνώμη προκαταβολικά, διότι το σχόλιό μου δεν έχει σχέση με την παρούσα ανάρτηση, αλλά το βάζω εδώ επειδή είναι η πιο πρόσφατη.

    Τρομερή συνέντευξη της Κας Μπουουβάλα, δηλ. της Απεροπίας, εδώ :

    https://www.youtube.com/watch?v=791NlYjCOWc

    Διαρκεί μεν 1:24:12, αλλά ΣΥΝΙΣΤΩ την ακρόαση. Για όσους την έχουν διαβάσει, στην συνέντευξη, εκτός απο τις δικές της απόψεις, μιλά για όλα τα τελευταία γεγονότα που απασχολούν όλους μας και δίνει ένα Διοδοτικό, θα έλεγα, χρώμα. Επίσης αναφέρεται στα μπόλια, την συμμορία που κυβερνά τον κόσμο κλπ. Παρόλη την μεγάλη διάρκεια, η Απεροπία είναι αποκαλυπτικότατη και δεν καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα.

    Για όσους φίλους δεν την γνωρίζουν, το site της είναι κόσμημα και είναι το https://aperopia.fr/

    Ξέρω οτι την διαβάζεις και έχεις, νομίζω, αναρτήσει και άρθρο της παλαιότερα.

    Έρρωσο

    Διός Κούρος

    Υ.Γ. Δέν θα σχολιάσω την παρούσα ανάρτηση, διότι όπως έχω ξαναπεί ΔΕΝ σχολιάζω θρησκευτικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ //
    ΑΡΩΣΤΟ ΚΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ - ΘΡΗΣΚΙΑ ΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ //
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ //
    ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΤΥΡΑΝΟΥΝ ΚΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ, ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ //
    ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟ ΕΒΡΑΗΚΟ ΕΘΝΟΣ. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΕ ΦΟΝΙΑΔΕΣ //
    ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΕ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ – Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ //
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΚΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ //
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΑ ΕΛΠΙΔΑ?? – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ //
    ΟΠΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΛΥΤΩΝΕΙ – ΟΣΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ //
    Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΙΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα και παίδες!

    Αυτές οι ιστορίες, εκτός από τον σκοπό του ν' αποτελέσουν τον προθάλαμο του ισλάμ, έχουν και τον κουτοπόνηρο πωλητικαντικο χαρακτήρα να κάνουν (περίεργα) προεκλογικά "χατηρακια".
    Σου λέει, αφού οι τζιουζ εξαιρούνται, οι γιαχωβαδες εξαιρούνται, οι γύφτοι εξαιρούνται, οι "ασυνόδευτοι ανήλικοι" λάθρο εξαιρούνται, ο ένας εξαιρείται, ο άλλος εξαιρείται, ε! 'Νταξ', κι εσύ εξαιρείσαι, μωρέ! Μη και κάνει παραπάνω κόπο το παιδί σου!

    Αργότερα, βέβαια, οι "εξαιρέσεις" θα προεκταθουν παντού. Με τελικό αποτέλεσμα την γενικευμένη αγραμματωσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΟΙΠΟΝ....ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΣ....ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ @ ....ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ @..@..@..@..@..@@@@@@@@@@@@@@@@@.ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΕΤΑΙ ΚΟΠΤΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Χριστός πάντα άλλωστε ήταν διωκώμενος και όχι κηρυττώμενος από κράτη και τα σχολεία τους, ως εκ τούτου καλΰτερα που το βγάζουν από τα σχολεία, συν τοις άλλοις τα βιβλία των θρησκευτικών Τον αποκηρύττουν πάρα Τον κηρύττουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να χωρίσει η Εκκλησία από το κράτος και να πάρει στα χέρια της την διαχείρισή της περιουσίας της που την εκμεταλλεύεται εδώ και δεκαετίες το ελληνικό δημόσιο.
    Για να φτιάξει ξανά ποιμένες που να εμπνέουν τον λαό για αντίσταση στους άπιστους ιουδαιοπροσκηνιμενους φιλοπροτεσταντες κυνοβουλευτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντι για "θρησκευτικα" προτινω να διδασκονται τα "ευαγγελια" του Εργοδοτη και τα "καντηλια" των Μαρκου και Παλεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή