«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

" ΨΕΡΙΜΟΣ: Ο μικρός (φωτο) Πανορμίτης θέλει το σχολείο του. Ας τον βοηθήσουμε όλοι! " - του Ευάγγελου Ρήγου*



Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε τον Πανορμίτη, τριών χρόνων που έχει γεννηθεί στην Ψέριμο[1] και είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού. Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, άρθρο 14[2], ο Πανορμίτης έχει αναφαίρετο δικαίωμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Ψέριμος είχε κανονικό σχολείο από το 1950 αλλά έκλεισε το 2009 και μετά την πάροδο 72 χρόνων, το σχολείο χρειάζεται μια γενική ανακαίνιση ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει.

Παραβλέποντας την ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ Ιταλίας και Συμμάχων με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1947[3], ο Τουρκικός τύπος κάνοντας την γνωστή σε όλους μαύρη προπαγάνδα επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «Η Ψέριμος είναι εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας»:

https://www.capital.gr/diethni/3651587/paralirima-stin-tourkia-gia-tin-pserimo-blepoun-to-nisi-entos-ton-tourkikon-xorikon-udaton

Όπως λένε ακόμα και οι Τούρκοι «σκότωνε τρελούς, πλήρωνε τζερεμέδες»! Κάθε ιστορία έχει μια αρχή και ένα τέλος. Θα πρέπει επιτέλους και η Τουρκία να δώσει ένα τέλος στους παραλογισμούς της. Το επιβάλει η κοινή λογική.

Η Ψέριμος ανήκει στην Ελληνική επικράτεια και το International Hellenic Association (ΙΗΑ), μια 503(c)3, ένας μη κομματικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός  της Αμερικής, ανέλαβε να οργανώσει την ανακαίνιση του σχολείου της Ψερίμου. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δήμος Καλυμνίων παραχώρησε στο ΙΗΑ άδεια και μελέτη προκειμένου να προχωρήσει στην ανακαίνιση του σχολείου.

Όποια εταιρία ή ιδιώτης επιθυμεί  να συμβάλει στο δύσκολο έργο της ανακαίνισης του Σχολείου της Ψερίμου, για την εκπαίδευση τόσο του Πανορμίτη όσο και άλλων παιδιών που θα επιστρέψουν με τις οικογένειες τους στο νησί μόλις ανοίξει το σχολείο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το International Hellenic Association γράφοντας στο IHAHellas@gmail.com ή τηλεφωνώντας στο  +0030 6939250584. Περισσότερες πληροφορίες στην ειδική ενότητα ΨΕΡΙΜΟΣ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ της ιστοσελίδας του ΙΗΑ:https://professors-phds.com/44981-2/. Λογαριασμός ΙΗΑ στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: ΙΒΑΝ: GR4301101320000013200427147, SWIFT (BIC): ETHNGRAA, Δικαιούχος  International Hellenic Association.

Σημειώσεις:

(*) Πρόεδρος ΙΗΑ, Πλοίαρχος Α’ Τάξεως E.N

[1] ΨΕΡΙΜΟΣ Πανέμορφο, ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων που υπάγεται στον Δήμο Καλυμνίων. Βρίσκεται νότια της Καλύμνου και μπορείς να φτάσεις εκεί μέσω του αεροδρομίου Καλύμνου η της Κω.

[2] ΕΛΛΗΝΙΚΟ Σύνταγμα,  Άρθρο 14 – Δικαίωμα εκπαίδευσης

1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην πρόσβαση στην επαγγελματική και συνεχή κατάρτιση.

2. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ευχέρεια δωρεάν παρακολούθησης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

3. Η ελευθερία ίδρυσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σεβασμό των δημοκρατικών αρχών καθώς και το δικαίωμα των γονέων να εξασφαλίζουν την εκπαίδευση και τη μόρφωση των τέκνων τους σύμφωνα με τις θρησκευτικές, φιλοσοφικές και παιδαγωγικές πεποιθήσεις τους, γίνονται σεβαστά σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες που διέπουν την άσκησή τους.

[3] ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ Ιταλίας και Συμμάχων,  Στις 2 Φεβρουαρίου 1947, υπογράφεται Συνθήκη Ειρήνης Ιταλίας και Συμμάχων και στο άρθρο 14 αναφέρεται: Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδ/σου: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Σύμη, Κω και Καστελόριζο, ως και τας παρακειμένας νησίδας.

 

professors-phds.com 

 


4 σχόλια:

  1. τι φωτογραφια ειναι αυτη; διοδοτε σ αγαπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΜΑΣ.
    ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΗ .
    ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ,ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ .
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    ΔΙΟΔΟΤΕ ,ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δώσει λογαριασμούς ο άνθρωπος. Και εγγυώμαι για την τιμιότητά του από επαφή μου με τον ΙΗΑ στον οποίο ανήκει και ο κύριος Δημ.Νατσιός. Τί; Να φτιάξουμε κι εμείς λογαριασμό; Δεν εμπιστεύομαι ούτε τον εαυτό μου (που λέει ο λόγος).

      Διαγραφή
  3. Ο μικρουλης, η εννοια της λεξεω;ς ''πλασμα'', Ο Θεος να ευλογη την οικογενεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή