«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Hans Zimmer - Time (Live In Prague, 7/5/2016) [Inception OST]

5 σχόλια:

  1. Τί καλό ρε γ@μώτο μου. Έφυγε και ο ΜΕΓΑΛΟΣ Σταμάτης. Μαύρο Σάββατο σήμερα. Ο αγαπημένος τραγουδιστής των παιδικών μου χρόνων και όχι μόνο. Πολυτάλαντος, αθλητής, ηθικός, μια κατηγορία μόνος του.

    Ο κόσμος απο σήμερα είναι πιο φτωχός. Καλό ταξείδι...

    https://www.youtube.com/watch?v=vNfcRcJEv0U

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελες να πεις "Τί στο καλό ρε.." , αλλά νο πρόμπλεμ, το καταλάβαμε.
      Φίλε μου Διός Κούρε, με το που διαβάζω το σχόλιό σου πήγε να μού φύγει ένα δάκρυ. Ο Κόκκοτας κι ο Πάριος είναι οι πιο αγαπημένοι μου τραγουδιστές. Εγώ τουλάχιστο, θα πενθήσω σήμερα. Δεν έχω όρεξη γι άλλη ανάρτηση, εκτός από αυτήν με τον αποχαιρετισμό στο Σταμάτη, που περιέχει τα 8 ΠΙΟ ΠΙΟ αγαπημένα μου τραγούδια.
      Θυμάμαι, καμιά δεκαριά χρόνια πριν, που κατέβαινα οδηγώντας την Σόλωνος, και συνάντησα 2-3 φορές τον Σταμάτη· οδηγούσε ταπεινά και ξέγνοιαστα πάνω σε ένα παπί μηχανάκι. Τού φώναζα "ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΊΓΑΝΤΑ!!!" και χαμογελούσε. Πρέπει να έμενε εκεί κοντά, εκείνο το διάστημα, ή κάποιον επισκεπτόταν.

      Ζωή νά 'χουμε να μην τον ξεχάσουμε ποτέ φίλε Διόσκουρε. Αν και είναι αδύνατο να ξεχαστεί· τέτοια τραγούδια θα ακούγονται τουλάχιστον για καμιά τριανταριά χρόνια ακόμα.

      Διαγραφή
    2. TON ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Κ ΕΓΩ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ , ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΑΤΟΦΙΟΣ ΑΠΛΟΣ Κ ΣΥΝΕΤΟΣ !

      ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ! MEΓΑΤΕΧΝΗΣ Κ ΟΧΙ ΚΑΚΟΤΕΧΝΗΣ !

      VPX

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή