Το Atlantic Council (Ατλαντικό Συμβούλιο) είναι μια παγκοσμιοποιητική δεξαμενή σκέψης που συζητά διεθνείς υποθέσεις. Είναι μέλος της Ένωσης Ατλαντικού Συμφώνου, ενός οργανισμού ομπρέλας που περιλαμβάνει επίσης το ΝΑΤΟ.Τι; NATO στα εμβόλια του Covid; ΟΧΙ OXI, ΠΟΤΈ!!
Το Ατλαντικό Συμβούλιο έχει συνεργαστεί με το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ για την προώθηση της λογοκρισίας στο διαδίκτυο και την εκκαθάριση του Facebook από τις αμερικανικές ιστοσελίδες που θεωρούν ως ρωσική προπαγάνδα.
Το Ατλαντικό Συμβούλιο υποστήριξε τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα από το 2011 για την Αλλαγή Καθεστώτος στη Λιβύη και τη Συρία και πιέζει για την κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία εδώ και χρόνια……
…..JUST IN LOVE……….
Pay-to-play
Το Ατλαντικό Συμβούλιο πίεζε για την κλιμάκωση του πολέμου δι' αντιπροσώπων μεταξύ των Ρώσων Ουκρανών και των εθνικιστών Ουκρανών. Το 2015 το Ατλαντικό Συμβούλιο βοήθησε στην προετοιμασία μιας πρότασης για τον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού με επιθετικό οπλισμό, όπως αντιαρματικούς πυραύλους Javelin. Το Ατλαντικό Συμβούλιο χρηματοδοτήθηκε από τους δύο κατασκευαστές του συστήματος Javelin, την Raytheon και την Lockheed Martin. Αυτό δημιούργησε την εντύπωση σύγκρουσης συμφερόντων. Η δεξαμενή σκέψης στο facr απένειμε το βραβείο διακεκριμένης επιχειρηματικής ηγεσίας στη διευθύνουσα σύμβουλο της Lockheed Marillyn Hewson το ίδιο έτος.
Ο Anders Aslund, ένας νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος που συμβάλλει στην επίβλεψη του προγραμματισμού του Atlantic Council για τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη, πληρώθηκε από μια κοινοπραξία λετονικών τραπεζών για να γράψει τον Οκτώβριο του 2017 ένα έγγραφο που υπογράμμιζε την υποτιθέμενη πρόοδο που είχαν σημειώσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Η Aslund κλήθηκε να γράψει το άρθρο από τη Sally Painter, μακροχρόνια λομπίστρια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Λετονίας, η οποία διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ατλαντικού Συμβουλίου το 2017. Εκείνη την εποχή, μία από αυτές τις τράπεζες αναζητούσε πρόσβαση στην αμερικανική αγορά και αντιμετώπιζε κατηγορίες ότι είχε εμπλακεί σε ξέπλυμα χρήματος.
------------
Οι πληρωμένες συνεργασίες βοήθησαν στην αύξηση των ετήσιων εσόδων του Ατλαντικού Συμβουλίου από 2 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια τη δεκαετία του 2010. Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, η δεξαμενή σκέψης ανέπτυξε πολιτικές συνταγές που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των δωρητών της.
--------------
Στους κυβερνητικούς χρηματοδότες του Ατλαντικού Συμβουλίου περιλαμβάνονται μοναρχίες του Κόλπου, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και διάφορα τουρκικά συμφέροντα. Τον Μάιο του 2017, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν βιντεοσκοπήθηκε να παρακολουθεί την ώρα που οι προσωπικοί του φρουροί κακοποιούσαν βάναυσα Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον[3], ενώ ο Ερντογάν πήγαινε σε μια εκδήλωση στην κατοικία του Τούρκου πρέσβη που φιλοξενούσε το Ατλαντικό Συμβούλιο[4].
παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές του 2016
(Βλέπε επίσης: Προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, 2016, φάρσα περί συνωμοσίας Τραμπ-Ρωσίας και ουκρανική συνωμοσία)
Ο George Eliason του Washingtonsblog διερεύνησε τον ισχυρισμό της Crowdstrike ότι οι Ρώσοι χάκαραν το DNC. [5] Ο Eliason έθεσε διάφορα ερωτήματα σχετικά με τη σύγκρουση συμφερόντων του ανώτερου συνεργάτη του Atlantic Council Dmitri Alperovitch. Όταν ρωτήθηκε ενόρκως, ο διευθυντής Τζέιμς Κόμεϊ παραδέχθηκε ότι το FBI δεν είχε ποτέ ερευνήσει τον ισχυρισμό του Crowdstrike ότι οι Ρώσοι χάκαραν το DNC. Ο αναπόδεικτος αυτός ισχυρισμός επαναλήφθηκε από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης με ψευδείς ειδήσεις και ενσωματώθηκε στην έκθεση Mueller.
Στον απόηχο του JAR-16-20296 με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 2016 σχετικά με την πειρατεία και τον επηρεασμό των εκλογών του 2016, η ανάγκη για πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφής. Η κοινή έκθεση δεν προσθέτει τίποτα ουσιαστικό στην έκθεση της 7ης Οκτωβρίου. Βασίζεται σε αποδείξεις που παρέχονται από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, οι οποίες σαφώς δεν είναι εφάμιλλες των ευρημάτων ή των αποδείξεων των μυστικών υπηρεσιών. Στην κορυφή της έκθεσης υπάρχει μια δήλωση "ως έχει" που δείχνει αυτό.
Η διαφορά μεταξύ των ισχυρισμών του Dmitri Alperovitch που αποτυπώνονται στο JAR-1620296 και αυτού του άρθρου είναι ότι παρέχονται αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που δικαιολογούν τη διερεύνηση συγκεκριμένων μερών για τις παραβιάσεις του DNC. Η πραγματική ιστορία αφορά συγκεκριμένους αντιαμερικανικούς παράγοντες που πρέπει να διερευνηθούν για πραγματικά εγκλήματα. Για παράδειγμα, το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια ξεπερασμένη έκδοση που απλά περίμενε να βρεθεί. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το ρωσικό κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται Grizzly Steppe προέρχεται από την Ουκρανία. Πώς το παρέλειψε αυτό η Crowdstrike, ενώ είναι δουλειά της να το γνωρίζει;
Ο πήχης της αναγνώρισης που έχει θέσει η Crowdstrike δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει λέξεις όπως πιθανώς, ίσως, θα μπορούσε να είναι ή θα έπρεπε να είναι, στην απόδοσή τους. Ο πήχης που έθεσε ο Dimitri Alperovitch για την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων χάκερ είναι τόσο χαμηλός. Πέρα από το να ζητά από την Αμερική να τους εμπιστευτεί, πόσα αδιάσειστα στοιχεία έχει παράσχει ο Alperovitch για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του για ρωσική εμπλοκή;
οι πληροφορίες από εξωτερικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στην καλύτερη περίπτωση την αξία φήμης ή ανυπόστατης πληροφορίας σύμφωνα με την πολιτική. Οι χρήσιμες πληροφορίες πρέπει να είναι απαλλαγμένες από κομματικές πολιτικές και επαληθεύσιμες. Οι υπηρεσίες πληροφοριών σημείωσαν στις αρχές της δεκαετίας του '90 ότι κάθε ιδιωτικός παράγοντας στο παιχνίδι των πληροφοριών ήταν ριζικά πολιτικοποιημένος.
Ο Alperovitch έγινε για πρώτη φορά γνωστός όταν ήταν αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την έρευνα απειλών στην McAfee. Κληθείς να σχολιάσει την ανακάλυψη του Alperovitch για τα ρωσικά hacks στην εκπομπή του Larry King, ο John McAfee είχε να πει τα εξής. "Με βάση όλη την εμπειρία του, ο McAfee δεν πιστεύει ότι οι Ρώσοι βρίσκονταν πίσω από τις παραβιάσεις της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (DNC), τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του John Podesta και την προεδρική εκστρατεία της Hillary Clinton. Όπως δήλωσε στο RT, "αν φαίνεται ότι το έκαναν οι Ρώσοι, τότε μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν ήταν οι Ρώσοι".
Πώς χωρίζει η ιστορία της Crowdstrike με την πραγματικότητα; Πρώτον, είναι η παραδοχή ότι πιθανόν, ίσως, θα μπορούσε να είναι η Ρωσία που χάκαρε το DNC. "Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που να δείχνουν αξιωματούχους στο Κρεμλίνο να "κατευθύνουν" τα εντοπισμένα άτομα να δώσουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Δημοκρατικών στο Wiki Leaks". Τα δημόσια στοιχεία δεν ξεπερνούν ποτέ τη λέξη πιθανότητα. Ενώ ποτέ δεν πηγαίνει πέρα από αυτό ή δεν χρησιμοποιεί γεγονότα, η Crowdstrike επιμένει ότι είναι η Ρωσία πίσω τόσο από τις απώλειες της Κλίντον όσο και από τις απώλειες της Ουκρανίας.
Το NBC μετέδωσε την ιστορία επειδή ένας από τους εταίρους της Crowdstrike είναι επίσης σύμβουλος του NBC. Σύμφωνα με το NBC η ιστορία έχει ως εξής: "Η εταιρεία Crowdstrike, προσλήφθηκε από το DNC για να διερευνήσει το hack και εξέδωσε δημόσια έκθεση που το αποδίδει στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ένα από τα ανώτερα στελέχη της Crowdstrike είναι ο Shawn Henry, πρώην ανώτερος αξιωματούχος του FBI, ο οποίος είναι σύμβουλος του NBC News.
Τον Ιούνιο, η Crowdstrike δημοσιοποίησε τα ευρήματά της ότι δύο διαφορετικές ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν παραβιάσει το DNC. Η μία, την οποία η Crowdstrike και άλλοι ερευνητές αποκαλούν Cozy Bear, πιστεύεται ότι συνδέεται με τη ρωσική CIA, γνωστή ως FSB. Η άλλη, γνωστή ως Fancy Bear, πιστεύεται ότι συνδέεται με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, που ονομάζεται GRU". Οι πληροφορίες είναι τόσο σίγουρες που το επίπεδο της απόδειξης δεν ξεπερνά ποτέ το "πιστεύεται ότι είναι". Σύμφωνα με το άρθρο του Intercept της 12ης Δεκεμβρίου "Το πιο σημαντικό, προσθέτει η Post, είναι ότι "οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που να δείχνουν ότι αξιωματούχοι στο Κρεμλίνο "κατευθύνουν" τα άτομα που έχουν εντοπιστεί να δώσουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Δημοκρατικών στο WikiLeaks".
Η SBU, ο Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ και το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας συμφωνούν ότι η Crowdstrike κάνει μεγάλο λάθος σε αυτή την εκτίμηση. Αν και δεν υπάρχουν υπότιτλοι, ο πρώην διοικητής του ουκρανικού Στρατηγείου Στρατού ευχαριστεί τον Θεό που η Ρωσία δεν εισέβαλε ποτέ, αλλιώς η Ουκρανία θα είχε μεγάλο πρόβλημα. Πώς είναι δυνατόν ο Dimitri Alperovitch και το Crowdstrike να κάνουν τόσο μεγάλο λάθος σε εύκολα ελεγχόμενες λεπτομέρειες και να λαμβάνουν ακόμα τόση προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης;
Η ιστορία του διευθύνοντος συμβούλου της Crowdstrike, Dimitri Alperovitch, σχετικά με τα ρωσικά hacks που στοίχισαν τις εκλογές στη Χίλαρι Κλίντον, διαψεύστηκε από την SBU (Ουκρανική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας) στην Ουκρανία. Εάν ο Dimitri Alperovitch εργάζεται για τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες και παρέχει πληροφορίες σε 17 αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων;…………………………
( https://www.atlanticcouncil.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου