«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Καλό Ταξίδι Γίγαντα !!!

 

Τί να πρωτοδιαλέξεις...

Με τί καρδιά να σε αποχαιρετήσω; Μην μου χτυπάς μεσάνυχτα την πόρτα; Ο τρελλός; Γιε μου; Πες πως μ' αντάμωσες; ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΆΛΛΑ! Πήγε να μού φύγει ένα δάκρυ μόλις έμαθα ότι μάς αποχαιρέτησε ο λατρεμένος Σταμάτης. Γι αυτό...ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΝΘΗΣΟΥΜΕ σήμερα. ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Κ-Τ











14 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=jxWJvBYveRo
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΡΧΟΝΤΑ !!!
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΗΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ.
    [ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΖΟΜΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΡΙΚΙΟ....
    ΠΑΡΕ ΜΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ-Ο-Ο
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ Σ' ΑΓΑΠΩ-Ω-Ω]
    ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ!!!!

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ.ΤΑ ΕΙΠΕΣ.ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΙΑ.ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ.

      Διαγραφή
  2. Ήταν 4πλά εμβολιασμένος μετά από αυτές τις δόσεις υπήρξε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του...είχε καρκίνο ο άνθρωπος αλλά το πάλευε μέχρι να πάει να τσιμπηθεί...
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΔΠ,

      Έπεσε θύμα κι αυτός της κατα-τρομοκράτησης για τον κοροϊδοϊό. Δεν μπορούμε να τού καταλογίσουμε κάτι. Ήταν 85 ετών όπως ο πατέρας μου, ο οποίος έκανε 3 δόσεις. Ό,τι κι αν τού είπα για να μην πάει να εμβολιαστεί, έπεσε στον πάτο. Μού είπε πέρυσι το εξής: " Άσε με παιδί μου, μην γίνω το μαύρο πρόβατο εδώ στο χωριό, ανάμεσα σε 12 συνταξιούχους όλους κι όλους που έχει, και που όλοι εμβολιάστηκαν. Είμαστε 84 ετών τουλάχιστο όλοι, από κάτι δεν θα πεθάνουμε όπου νά 'ναι; Ας είναι από το μπόλι. Να με απομονώσουν λοιπόν τώρα, τα υπόλοιπα γεροντάκια, τώρα που απολαμβάνουμε όλοι μαζί τα κρασάκια που φτιάχνουμε και τα μπάρμπεκιου..; Δεν λέει.. Ασ' το να πάει λοιπόν.."
      Ευτυχώς χαίρει άκρας υγείας ακόμα, και σκάβει ακόμα στο χωράφι, μαγειρεύει μόνος του μουσακάδες στο σπίτι (όπως κι εγώ 🙂), και τα μπάρμπεκιου με τους συγχωριανούς συνεχίζονται χωρίς να "έχει φύγει" κανείς προς ώρας -φτου σκόρδα!

      Διαγραφή
    2. Εύχομαι όλοι οι αγαπημένοι μας να έχουν πέσει στα placebo. Βλέπω οτι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, όποιος θέλει να το κάνει είναι αποφασισμένος κ δεν ακούει τίποτα άλλο. Και αυτά που λέμε είναι αναπόδεικτα μέχρι να δείξει ο χρόνος το τί θα κάνουν. Οπότε φωνή βοόντος φίλε Κώστα… Τί να πείς.
      Capricorn ♑️

      Διαγραφή
    3. Kαλά το είπες αγαπητή Capricorn,
      φωνή βοώντος.. Ο Θεός να μάς έχει όλους καλά, καθότι έχουν διασπαρθεί κίνδυνοι για την υγεία από παντού. Τις τελευταίες ημέρες, δύο στα τρία ξυπνήματά μου από ύπνο, είναι με πονοκεφάλους που κάνει μπαμ ότι προέρχονται από τα νέα κοκταίηλ στους ουρανούς. Κι όσο για τα μπόλια.. είναι αρκετά ανησυχητικό αυτό που είπαν τις προηγούμενες μέρες ο Μπάγκντι και ο κύριος Αρβανίτης, ότι οι πρωτεϊνικές ακίδες μεταδίδονται εύκολα, μέσω σωματικών υγρών, από τους μπολιασμένους στους αμπόλιαστους. Το ξέραμε βέβαια από παλιότερα, αλλά διώχναμε τη σκέψη..

      Καλό μήνα, εκεί στα πανέμορφα μέρη σας, αγαπητή Capricorn !!!

      Διαγραφή
    4. Κώστα, οι ακίδες που μεταδίδονται, εξουδετερώνονται απ' το ανοσοποιητικό σου, όπως και κάθε άλλος εισβολέας.
      Το πρόβλημα με τους μπολιασμένους είναι ότι παράγουν συνεχώς εκατομμύρια ακίδες μέσα τους και το δικό τους ανοσοποιητικό χτυπάει τα δικά τους κύτταρα έως πλήρους εξαντλήσεως.
      Και βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα είναι το γραφένιο!!!

      μνκ

      Διαγραφή
  3. Πέρα απο τη μεγάλη φωνή και την καλλιτεχνική του δράση, για όσους δεν το γνωρίζουν ο Σταμάτης ήταν και αθλητής. Υπήρξε πρωταθλητής σε δρόμους αντοχής στα 500, 3.000 και 5.000 μ. κι αν δεν τον πίκραινε ο προπονητής του, όπως ο ίδιος είχε ομολογήσει θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά.

    Το τραγούδι που έλεγα πριν ακόμα πώ σωστά το "ρο" ήταν το "Με ένα όνειρο τρελλό". Μάλλον για αυτό ακόμα και σήμερα ονειρεύομαι τρελλά.

    Σήμερα ζούμε το τέλος μιας εποχής. Καλό ταξείδι ΑΡΧΟΝΤΑ Σταμάτη.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο ταξιδι αγαπημενε μας ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΟΚΟΤΑ η φωνη σου θα μας μεινει αξεχαστη
    φευγουν τα αηδονια του παραδεισου
    και μενουν τα κορακια της ΝΤΠ - ΚΟΛΑΣΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΓΛΥΚΑ .
    ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Η ΔΠ ,ΤΕΤΡΑΠΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ .
    ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ .
    ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΩ.....
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΚΡΥΑ Η ΚΟΝΤΑ... ΣΤΗΝ ΓΗ Η ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ...ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ...

    https://www.youtube.com/watch?v=5sX5CdAale0
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία φωνή ρε παιδί μου. Είχε αυτό το συναίσθημα, αυτή την γλύκα της προσμονής, του καημού και της αισιοδοξίας σε κάθε στροφή, σε κάθε στίχο. Ηταν ταυτόχρονα ήρεμη, μεστή και κρυστάλλινη,ενώ στην προσωπική του ζωή υπήρξε κύριος και σοβαρός άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή