«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις και η ρωσική στρατηγική που θυμίζει το Κουρσκ- Μια ενδιαφέρουσα άποψη [ Militaire News ]

Ο κ.Γιώργος Σαλεμής γράφει για τις ουκρανικές αντεπιθέσεις και τη ρωσική αντίδραση:
"Μπορούν οι Ουκρανοί να διεξαγάγουν σήμερα αντεπιθέσεις σε στρατηγικό επίπεδο; Μπορούν, δηλαδή, να ανατρέψουν τη ροή του πολέμου και να νικήσουν, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν τη δύναμη πυρός και τα μέσα των Ρώσων; Μπορεί η υπεροχή τους σε άνδρες να καλύψει και να υπερκεράσει εκείνες τις ελλείψεις; Η απάντηση που δίνω και πιστεύω από τις πληροφορίες και τις αναλύσεις που κάνουν οι ειδικοί, είναι κατηγορηματική: Όχι, δεν μπορούν! ..."


 

Μία διαφορετική άποψη για όσα συμβαίνουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Άποψη που στηρίζει την τεκμηρίωση της στην ιστορία.
Ο κ.Γιώργος Σαλεμής, έχει μελετήσει την στρατιωτική παράδοση των Ελλήνων και το αποτέλεσμα της δουλειάς του έγινε βιβλίο το 2014 με τίτλο «Παράξενοι φτωχοί Στρατιώτες- Θαυμαστά στοιχεία της Αρβανίτικης Στρατιωτικής Παράδοσης των Ελληνικών Κοινών» (εκδόσεις Αλφειός).
 

Ο κ.Γιώργος Σαλεμής γράφει για τις ουκρανικές αντεπιθέσεις και τη ρωσική αντίδραση:


Μπορούν οι Ουκρανοί να διεξαγάγουν σήμερα αντεπιθέσεις σε στρατηγικό επίπεδο; Μπορούν, δηλαδή, να ανατρέψουν τη ροή του πολέμου και να νικήσουν, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν τη δύναμη πυρός και τα μέσα των Ρώσων; Μπορεί η υπεροχή τους σε άνδρες να καλύψει και να υπερκεράσει εκείνες τις ελλείψεις;
Η απάντηση που δίνω και πιστεύω από τις πληροφορίες και τις αναλύσεις που κάνουν οι ειδικοί, είναι κατηγορηματική: Όχι, δεν μπορούν!
 

Πώς όμως εξηγείται αυτή η… παλινδρόμηση του μετώπου σε κάποια σημεία του; Εξηγείται μόνο με την τεράστια έκτασή του;  Σίγουρα παίζει κι αυτό έναν ρόλο.
Σκέφτομαι όμως μήπως αυτές οι “εγκολπώσεις” των Ουκρανών μέσα στο βάθος της ρωσικής διάταξης δεν είναι τυχαία αλλά εσκεμμένη. Εσκεμμένη βέβαια που καλύπτεται με διάφορους τρόπους γιατί αλλιώς το “σκόπιμο”  δεν θα λειτουργούσε.
 

Πού στηρίζεται αυτή η.. παραδοξολογία μου.


Στηρίζεται σε ένα τεράστια σημασίας ιστορικό προηγούμενο και στη θεωρία στην οποία γαλουχήθηκε ο Κόκκινος Στρατός, της στρατιωτικής παράδοσης του οποίου είναι σε μεγάλο βαθμό σήμερα φορέας ο στρατός της Ρωσίας.
Το ιστορικό προηγούμενο είναι η μάχη του Κουρσκ.
Παραδόξως οι αναλυτές όλοι εμμένουν μόνο στο μέγεθός της και στο στοιχείο της “αρματομαχίας” , η οποία κατά την ταπεινή μου άποψη μόνο ένα μέρος της σύγκρουσης αυτής ήταν.
 

Όπως προκύπτει από όλα τα κλασικά μελετήματα των Σοβιετικών που εκδόθηκαν μετά την μεταπολίτευση αλλά και από τα απομνημονεύματα του Ζούκοφ, το κύριο και το καίριο στοιχείο της μάχης αυτής είναι ότι ενώ, σύμφωνα με τα δόγματα του πολέμου έως τότε, οι Σοβιετικοί που είχαν αναλάβει τη Στρατηγική πρωτοβουλία μετά το Στάλινγκραντ και είχαν φτάσει λίγο πιο πάνω από κει που είναι σήμερα, έπρεπε να συνεχίσουν να την διατηρούν. Δηλαδή να μην αφήσουν τον εχθρό να ανασάνει και να του επιτεθούν ξανά.
Όμως κατά παράβαση των δογμάτων αυτών, οι Σοβιετικοί πέρασαν σε “εσκεμμένη στρατηγική άμυνα”! Παραχώρησαν την πρωτοβουλία στον εχθρό εσκεμμένα, του επέτρεψαν να αντεπιτεθεί.
Οι Γερμανοί δελεαζόμενοι από την “εξέχουσα του Κούρσκ”, κάτι σαν τόξο που διέγραφε η διείσδυση των Σοβιετικών στις γραμμές τους, μάζεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να χτυπήσουν σε δύο τομείς και έτσι να συγκλίνουν εγκλωβίζοντας στην “τανάλια” τεράστιες μάζες του Κόκκινου Στρατού.
Την “παραβίαση” αυτή των κανόνων του πολέμου τη δέχτηκε ο Στάλιν διότι ήταν ένας από εκείνους που πολύ νωρίς την είχε αποκρυσταλλώσει σε θεωρητική θέση. Μιλώντας στα “Ζητήματα Λενινισμού” για τις εφεδρείες αναφέρει ρητά ότι εφεδρείες μπορούν να γίνουν και “οι κατακτήσεις τους προλεταριάτου”!!
Ήταν μια αναφορά βέβαια στη γενική θεωρία της Στρατηγικής και της Τακτικής που ισχύει ανάλογα και στην πολιτική και στη συνέχισή της με τα μέσα του πολέμου.

 

Με όλα αυτά υπόψη μου τολμώ να σκεφτώ ότι μάλλον πρόκειται για εσκεμμένη παραχώρηση της πρωτοβουλίας αυτής στους Ουκρανούς …
Τι κερδίζουν οι Ρώσοι από αυτή τη Στρατηγική;


1. Αυτό που λέει ο κ. Λιάτσος, “κιμά”. Οι επιθέσεις σε οχυρωμένες θέσεις είναι μια δαπανηρή για το πεζικό υπόθεση. Ιδιαίτερα όταν δεν έχει τίποτα άλλο να παρατάξεις εκτός από άνδρες. Και το Κουρσκ σ’ αυτό απέβλεπε. Οι αναφορές για αποδεκατισμό των επιτιθεμένων τόσο στη Χερσώνα όσο και στο Χάρκοβο μάλλον επιβεβαιώνουν την εικασία μου. Αλλού βέβαια πετυχαίνουν περισσότερο οι αντεπιθέσεις και αλλού λιγότερο. Αυτό έχει σχέση με το ότι σήμερα οι Ρώσοι θέλουν τη Χερσώνα περισσότερο από το Χάρκοβο. Προσωπικά πιστεύω ότι θα διεκδικήσουν και το Χάρκοβο κάποια στιγμή λόγω της μεγάλης του ιστορίας. Αυτό που λέει ο Πούτιν “εδώ πολεμούσαν οι παππούδες μας”.
 

2. Η σπατάλη αυτή των αντιπάλων τους δίνει στους Ρώσους την δυνατότητα να κάνουν οικονομία στις δικές τους μονάδες που μέχρι τώρα ήταν πεπερασμένες λόγω του περιορισμένου χαρακτήρα της Ειδικής Επιχείρησης. Οι αντεπιθέσεις στις ήδη εξασθενημένες δυνάμεις των Γερμανών στο Κουρσκ ήταν πιο “εύκολες”  και πιο “αποδοτικές” από το να επιτίθεντο οι Σοβιετικοί σε ξεκούραστες δυνάμεις που θα τους ανέμεναν μέσα στις οχυρές θέσεις μάχης.
Το “άλεσμα” αυτό των μεραρχιών στη στέπα οδήγησε τους Γερμανούς στην “οριστική απώλεια της δυνατότητας να ανακτήσουν τη στρατηγική πρωτοβουλία”. Για το λόγο αυτό το Κούρσκ και όχι το Στάλινγκραντ είναι που κρίνει τον Β’ ΠΠ και τον νικητή του. Από τον Αύγουστο του ’43 ξέρουμε ποιος θα νικήσει στον πόλεμο εφόσον δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί γενικότερα. Να γίνει δηλαδή μια παράδοση με όρους, να στραφούν όλοι κατά της ΕΣΣΔ και λοιπά.  Η αγωνία από κει και πέρα αυτή είναι. Και βέβαια επηρεάζει και το ελληνικό αντάρτικο. Η μεταβολή των Άγγλων στη στάση τους έναντι του ΕΛΑΣ συντελείται τότε και έχει αυτό το στόχο. Την προσέγγιση με τους Γερμανούς και τη στροφή κατά του ΕΑΜ. Η πολιτική αυτή πέτυχε στην Ελλάδα αλλά δεν πέτυχε παγκοσμίως γιατί δεν τους έπαιρνε ακόμα τότε.
Με άλλα λόγια όπως οι Σοβιετικοί όταν βρίσκονται σε “αναγκαστική στρατηγική άμυνα” διεξάγουν την άμυνα αυτή ενεργητικά, έτσι και όταν  βρίσκονται στη “στρατηγική επίθεση” χρησιμοποιούν την άμυνα “ενεργητικά”. Η διαλεκτική αυτή αντιστροφή συνάδει και με το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν τα ναρκοπέδια όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά. (Διείσδυαν, ναρκοθετούσαν και υποχωρούσαν. Κάτι ανάλογο κάνανε και οι κοζάκοι του Ταράς Μπούλμπα με αιχμηρούς πασάλους στους οποίους εξωθούσαν το αντίπαλο ιππικό).
 

3. Μια τέτοια στρατηγική τους δίνει και ένα τεράστιας σημασίας πολιτικό πλεονέκτημα. Η Επιχείρηση είναι Ειδική και περιορισμένη γιατί θέλει να κρατηθεί όσο γίνεται μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου. Ο Πούτιν φροντίζει πολύ γι’ αυτή τη νομιμότητα άσχετα αν οι άλλοι την εξαφανίζουν όπως κάνουν σε όλους τους αντιπάλους τους.
Όμως, τώρα, και ειδικά μετά τις διεισδύσεις αυτές, έχει όλο το δικαίωμα ο Ντούγκιν να μιλήσει για την “αλλαγή επιπέδου” και να προσπαθήσει να πείσει τους Ρώσους ότι πρόκειται για πόλεμο της συλλογικής Δύσης εναντίον τους.. Σίγουρα, στις αντεπιθέσεις αυτές θα μείνανε επί του πεδίου πάρα πολλά στοιχεία για την ξένη επέμβαση. Πάρα πολλά τεκμήρια για τη στοιχειοθέτηση αυτής της επιχειρηματολογίας για “αλλαγή πίστας” και την ευρύτερη χρήση της απειλής για τακτικά πυρηνικά όπλα .
Τώρα οι διεισδύσεις αυτές είναι επιθέσεις σε Ρωσικό έδαφος που αποκτήθηκε με τον ίδιο τρόπο που απωλέσθηκε το Κόσοβο για τους Σέρβους, όπως πολύ εύστοχα επισήμανε ο κ. Μπαλτζώης.
Όλα αυτά είναι πολύ αμφίβολο αν θα τα είχαν πετύχει χωρίς αυτές τις αποτυχίες του 1% των κατακτήσεών τους. Σχήμα οξύμωρο αλλά και διαλεκτικό. Σύμφωνα με τον Στάλιν το 1% αυτό μαζί με το Λιμάν μετατρέπεται σε εφεδρεία και λειτουργεί τελικά υπέρ τους σε στρατηγικό επίπεδο.
 

Όσο για τους θλιβερούς ηγέτες των Ουκρανών, κανονικά θα πρέπει να σκέφτονται και να ξέρουν καλύτερα αυτά που ξέρουμε εμείς. Τι τους κάνει να τα αγνοούν;


1. Ότι δελεάζονται από το να παρουσιάσουν και στο λαό και στους έξω επιτυχίες.
 

2. Οι ξένοι τους πιέζουν γι’ αυτή την παρουσίαση για να δικαιολογούν στους λαούς τους τις θυσίες που απαιτούνται και να κερδίζουν χρόνο αναβάλλοντας την έκρηξη της οργής.
 

3. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να ρίχνουν για “κιμά” ό,τι τους έχει απομείνει μη τυχόν και προβοκάρουν τους Δυτικούς να εμπλακούν άμεσα και σε ανώτερη κλίμακα. Κερδίζουν έτσι και οι Ουκρανοί χρόνο για ετοιμάσουν νέες μονάδες για το μακελειό. Είπαμε “μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό” θα πολεμήσει ΗΠΑ και ΕΕ. Κι από κοντά ο κ. Μητσοτάκης.
 

4. Αν δεν έκαναν αυτές τις απεγνωσμένες και μάταιες αντεπιθέσεις θα έπρεπε να παραδοθούν και να συνθηκολογήσουν . Αυτό που τους πρότεινε και πάλι ο Πούτιν.

 

militaire.gr

 

 

26 σχόλια:

  1. https://anatropitora.blogspot.com/2022/10/blog-post_2.html#more poly kalo arthro (kalimera kai kali ebdmada )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε boy μου για το αρθράκι!
      Πολύ Καλημέρα κι από 'μάς!

      Διαγραφή
  2. Προσωπικά έχω την αίσθηση (οχι τη βεβαιότητα) οτι η κατάσταση θα πάει "έτσι" μέχρι τις ενδιάμεσες Αμερικανικές εκλογές. Το "παιγνίδι" είναι παγκόσμιο και μην ξεχνάτε οτι η "μπάλα" είναι ακόμα στα χέρια του DJT. Δηλ. μια εκδοχή της μεταβίβασης της μπάλας, θα μπορούσε να είναι : "πάρε τη μπάλα, κάνε ο,τι πρέπει να κάνεις και εγώ θα δημιουργήσω αντιπερισπασμό για να σε βοηθήσω".

    Ο σκοπός "τους" είναι να ΜΗΝ γίνουν οι ενδιάμεσες του Νοεμβρίου στο Αμέρικα. Οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία παίζουν και έναν συμπληρωματικό ρόλο του "δένδρου" για να μην βλέπει ο κόσμος το δάσος, το οποίο είναι η Αμερική.

    Τα μάτια μας πρέπει να είναι στο Αμέρικα.

    Τέλος, είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ οτι όταν όλα τα σχέδιά τους καταρρεύσουν, η κούλα θα είναι η ΠΡΩΤΗ που θα πάει άπατη, όπως είναι η πρώτη που ανοικτά πλέον δηλώνει οτι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα είναι πάνω (!!!) απο τα Εθνικά (τρομάρα της).

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κούλα θα φάει πούλο με συνοπτικές διαδικασίες. Το θέμα είναι να την προλάβουμε πριν μπει στο ελικόπτερο...

      Διαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟ..... ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ΣΕ ΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙ, ΚΑΙ ΜΥΤΗ... ΟΣΜΙΖΕΤΑΙ.
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ;;;
    ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΛΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΦΦΙΚΙΑΛΟ !!!
    ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, Η ΚΡΥΒΕΤΑΙ;
    https://www.youtube.com/watch?v=ht8bJ9NABdw

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ξεφυγω λιγο απο το θεμα και θα αναφερθω σε παλιοτερο ποστ. Λοιπον στη Βουλγαρια η αποχη χθες ηταν 67%. Ειδατε να ακυρωνεται το αποτελεσμα ή υπερξαν πανηγυρισμοι;
    Ας κοιταξουμε να ενωθουμε, ακομα και με το στανιο, γιατι αλλιως προκοπη δεν προκειται να δουμε. Και με 99% αποχη ο 1ος παλι θα πανηγυριζε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nothing to see here, just Germans singing "Kalinka" at Oktoberfest.
    Γερμανοί ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ και ΧΟΡΕΥΟΥΝ με ΡΩΣΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Oktoberfest του Μονάχου
    https://www.youtube.com/watch?v=pFf-9wy2bX0&t=1s
    http://sinomosiologos.blogspot.com/2022/10/o.html#more
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. ΔΕΊΤΕ ΤΙ ΛΈΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΜΠΑΓΚΝΤΙ

    https://m.youtube.com/watch?v=2Nzgqj2rSzw&feature=emb_title

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άρθρο είναι πολύ σωστό και αναφέρεται σε εξελίξεις, που οι δυτικοί δεν θέλουν να κατανοήσουν, διότι ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά. Οι Ουκρανοί στέλνονται όπως τα αρνιά στην σφαγή στις παγίδες των Ρώσων. Η όλη κατάσταση στα μέτωπα τού Ντομπάς θυμίζει την περίπτωση, όταν οι χιτλερικοί πριν το τέλος τού πολέμου επιστράτευσαν τα δεκαπεντάχρονα και τα έριξαν σε μάχες εναντίον τού αγριεμένου και εμπειροπόλεμου Κόκκινου Στρατού, με αποτέλεσμα, η μάχη τού Βερολίνου να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, ενώ το αποτέλεσμα τού πολέμου ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο. Όταν κυριαρχεί η πώρωση, εκτοπίζεται η λογική και η παράνοια οδηγεί σε κρουνούς αίματος, χωρίς το παραμικρό όφελος.
    Οι ζελέδες και οι δυτικοί έχουν ήδη ηττηθεί κατά κράτος. Το μόνο που τούς απομένει είναι να κρατήσουν το ηθικό τής φερόμενης πλέμπας, μέχρι να φτύσουν το τελευταίο δηλητήριο, που καταδυναστεύει τα μυαλά τους, επιδεικνύοντας εικονικές νίκες, οι οποίες γρήγορα μετατρέπονται σε ντιζάστρα με κρουνούς αίματος των φουκαράδων των Ουκρανών. Οι Ρώσοι εκμεταλλευόμενοι αυτήν την ανάγκη των αντιπάλων τους, που ήδη χαροπαλεύουν, υποχωρούν από κάποιες περιοχές σκόπιμα, επιτρέποντας στον αντίπαλο να φτιάχνει θύλακες. Οι θύλακες είναι ολόγυρα κλεισμένοι, με εξαίρεση την περιοχή, που εισβάλουν οι αντίπαλοι, οπότε ο εγκλωβισμός τους στην συνέχεια, είναι το επόμενο βήμα. Αυτή η τακτική τού λαϊκού πολέμου, στην οποία οι Ρώσοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, εφαρμόζεται κατ' επανάληψη, χωρίς να αλλάζουν τακτική οι δυτικοί. Τα μπουλούκια των επιστρατευμένων, που στέλνουν πλέον οι Ουκρανοί στο μέτωπο, δεν κατέχουν τα στοιχειώδη τής πολεμικής τακτικής, σε αντίθεση με τούς εμπειροπόλεμους επαγγελματίες σε προηγούμενα στάδια των συγκρούσεων, που προτιμούσαν να παραδίδονται, όταν διαπίστωναν τα αδιέξοδα. Όσο αφορά τούς στρατηγικούς “εγκεφάλους” των ανεγκέφαλων τής δύσης, που σχεδιάζουν τέτοιες ανόητες επιχειρήσεις, ισχύει το ρητό, “τι χρειάζεσαι τούς εχθρούς, όταν έχεις τέτοιους φίλους”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μισοί στρατηγοί του ΝΑΤΟ φοράνε φούστα και περιμένει κανείς να καταλάβουν τον ελιγμο;
      Ελευθερία Αγωνιζόμενη

      Διαγραφή
    2. The art of μπλόου τζομπ, σίγουρα είναι η ειδικότητά τους πάντως.
      Σ'χώρα με Ελευθερία μου για την γλώσσα μου, αλλά η εικόνα που μάς ξαναέφερες στο νου, μου άναψε τα λαμπάκια πρωί πρωί χαχαχα

      Καλημέρα με υγεία!

      Διαγραφή
  8. Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΟΥΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ _Κ Ρ Ε Μ Α Σ Μ Α_ ΤΩΡΑ!!!!!

    «Θηλιά» στην Ελλάδα: Χωρίς αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη η Τουρκία επέκτεινε την ΑΟΖ της μέχρι και τα Επτάνησα
    Tουρκοποιoύν μία θαλάσσια έκταση 6 ν.μ εκτός των ακτών Ρόδου, Καρπάθου και Κρήτης

    https://www.pronews.gr/kosmos/o-m-tsavousoglou-ypegrapse-symfonia-gia-tous-ydrogonanthrakes-sti-livyi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΤΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΝΤΑ..

      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/m-tsavousoglou-trites-xores-den-exoun-dikaioma-na-paremvoun-sti-symfonia-pou-ypegrapsan-livyi-kai-tourkia/

      Διαγραφή
  9. Μεντβέντεφ: Εάν η Ουκρανία δεν γίνει αποδεκτή στο ΝΑΤΟ, μπορούμε να τη δεχτούμε στη Ρωσία

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2022/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΡΟΛΛ

    ΕΤΣΟΥΞΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΩΣΤΑ ...- ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ-

    ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΧΑΡΡΥ ΚΛΙΝ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ...ΧΑ ΧΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=Qq8jn4WtGh4

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξεχάσατε την τακτική της υποχώρησης της Σπαρτιατικής φάλαγγας;;; Όλα τελικά από εδώ ξεκίνησαν... με αυτόν τον λαό τα βάλανε αιώνες τώρα οι αλήτες αυτόν τον λαό προσπαθούν εναγωνίως να εξαφανίσουνε...
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλον Μασκ: «Να δοθεί η Κριμαία και οι ρωσόφωνες περιοχές στην Ρωσία αλλιώς θα έχουμε πυρηνικό πόλεμο»

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/elon-mask-na-dothei-i-krimaia-kai-oi-rosofones-perioxes-stin-rosia-allios-tha-exoume-pyriniko-polemo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ζελές θύμωσε με τον Μασκ..
      Ώχου το μωρέ..

      https://swentr.site/russia/564001-zelensky-elon-musk-poll/

      Διαγραφή
  14. Διαταγή Β.Πούτιν στα ρωσικά στρατεύματα: «Ούτε χιλιοστό πίσω – Όχι σε πυρηνικά» – Στις μάχες oι Τσετσένoι
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/diatagi-v-poutin-sta-rosika-strateymata-oute-xiliosto-piso-oxi-se-pyrinika-stis-maxes-oi-tsetsenoi-stin-xersona/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ11 Οκτωβρίου, 2022 10:50

    Το παρακάτω κείμενο βρέθηκε στα Χέρια μου πριν λίγα Χρόνια κ είναι αρκετά ενδιαφέρον,δίνει Απαντήσεις σε βασικά Ερωτήματα:
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΗΜΙΚΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ; Όλοι έχουμε κοιτάξει τον ουρανό κατά καιρούς και έχουμε παρατηρήσει μακριές άσπρες ουρές που αφήνουν τα Αεροπλάνα στον Αέρα.Αρκετοί σπεύδουν να μας καθησυχάσουν πως πρόκειται για Φυσικό Φαινόμενο,για "παγάκια" που αιωρούνται στην Ατμόσφαιρα κ για συσσωρευμένη υγρασία(contrails),οι οποίες εξαφανίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και αποτελούνται απο κρυστάλλους υδρατμών που ελευθερώνονται απο τις Ουρές των Αεροπλάνων,υπάρχουν κ τα chemtrails.Πρόκειται για Χημικές ουρές που απελευθερώνονται απο αεροπλάνα και είναι μεν λευκές,αλλά διαρκούν αρκετές ώρες και πολλές φορές απλώνονται σε ολόκληρο τον Ουρανό.Τα Αεροπλάνα αυτά πολλές φορές πετούν σε χιαστί διαδρομές ή σε σχηματισμό κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο,τα δε τεχνητά σύννεφα που δημιουργούνται παραμένουν στον Ουρανό για Αρκετές ώρες.
    ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ CHEMTRAILS; Πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν αναφερθεί δημόσια για το θέμα των αεροψεκασμών κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου,όπως ο πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και Συνεργάτης του Κέντρου έρευνα "Δημόκριτος", Κος Νίκος Κατσαρός.Υπάρχουν πλείστες αναφορές τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Υπόλοιπο κόσμο που πιστοποιούν μια γενικευμένη αντίδραση του επιστημονικού Χώρου στην επικίνδυνη και αλόγιστη τροποποίηση του καιρού.Όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι δίνουν βήμα σε παρόμοιες κραυγές αγωνίας και ήδη αρκετά Ντοκυμαντέρ με πολλές Μαρτυρίες και καταθέσεις κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ11 Οκτωβρίου, 2022 11:07

    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ; Διάφορα επιστημονικά fora τονίζουν πως η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να ανατραπεί με την ρίψη σωματιδίων αλουμινίου τα οποία θα αντανακλούν τις ακτίνες του Ήλιου,χωρίς όμως να γνωρίζουν το μέγεθος της Καταστροφής που θα έχει αυτή η πράξη στο Οικοσύστημα του Πλανήτη.Άλλοι τονίζουν πως οι τακτικοί Αεροψεκασμοί διατηρούν ιονισμένη την Ατμόσφαιρα πράγμα που είναι απαραίτητο για την Μετάδοση Ηλεκτρομαγνητικών Κυμάτων (Τηλεπικοινωνίες,οπλικό σύστημα HAARP).Άλλοι μιλάνε για ιούς,βακτήρια και άλλα βαρέα μέταλλα που καταστρέφουν την βιοποικιλότητα αλλά και τον Ανθρώπινο Οργανισμό κρατώντας τον δυνητικά άρρωστο,έτσι ώστε να είναι δέσμιος της Καταναλωτικής Αγοράς (Φαρμακοβιομηχανίες,γενετικώς μεταλλαγμένα προϊόντα).Άλλη προσέγγιση του Φαινομένου συνδέει τα chemtrails με τα Χρηματιστηριακά παράγωγα του καιρού,δηλαδή την κερδοσκοπία κάποιων αρρωστημένων εγκεφάλων μέσω του ελέγχου του καιρού.Απο όποια οπτική γωνία και να εξετάσουμε το Φαινόμενο,πρόκειται για έναν απροκάλυπτο βιασμό της Φύσης με ολέθριες επιπτώσεις στην Υγεία του Ανθρώπου.Δυστυχώς έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον του κόσμου,δεν υπολογίζουν καθόλου τις Ανθρώπινες ζωές και δεν νοιάζονται για το πόσοι θα επιβιώσουν. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΣΗΣ; Η Κυβέρνηση κατά την Προσφιλή της τακτική,είτε τηρεί σιγή ιχθύος,είτε συγκαλύπτει το πρωτοφανές έγκλημα που συμβαίνει κατά του Ανθρώπινου γένους και του Οικοσυστήματος του Πλανήτη.Ερωτήσεις στη Βουλή έχουν μείνει αναπάντητες,αναλύσεις βρόχινου νερού,τροφίμων και αίματος έχουν αποσιωποιηθεί,εργασίες ακαδημαϊκών και επιστημόνων αγνοούνται.Τα ΜΜΕ λοιδορούν με κάθε τρόπο όποια αναφορά γίνεται για αυτό το Παγκόσμιο πρόβλημα.Τον Μάϊο του 2012,η Πολεμική Αεροπορία έβγαλε επίσημη Ανακοίνωση πως οι Χημικές Ουρές είναι Φυσικό Φαινόμενο. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ; Αυτό που ισχύει,όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο απο την Β.Αμερική μέχρι την Αυστραλία,είναι ότι ο πλανήτης ραντίζεται συστηματικά με βλαβερές χημικές ουσίες,με βαρέα Μέταλλα (όπως Στρόντιο,βάριο,αλουμίνιο,ιωδιούχο άργυρο,και αρσενικό) και με ότι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί ένα αρρωστημένο μυαλό.Έχετε αναρωτηθεί γιατί δημιουργούνται συνέχεια νέες αρρώστιες και νέα εμβόλια; Έχετε αναρωτηθεί γιατί έχουν αυξηθεί τόσο πολύ οι αλλεργίες; Η κόπωση; Το Άσθμα; Το Αλτζχάιμερ;Ο Αυτισμός; η Υπογεννητικότητα κ ο Καρκίνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ11 Οκτωβρίου, 2022 11:21

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ; Ζούμε σε έναν παράλογο κόσμο,όπου τα πάντα αγοράζονται και πωλούνται,συμπεριλαμβανομένης και της Συνείδησης του καθενός.Κάποιοι ρίχνουν πυρηνικά και έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν απειλείται η Υγεία τους.Κάποιοι βιάζουν τον Πλανήτη χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις των οικολογικών καταστροφών.Κάποιοι μεταλλάσουν γενετικά τα τρόφιμα γνωρίζοντας πως οι ολέθριες συνέπειες θα φτάσουν και στο δικό τους τραπέζι.Το ίδιο ισχύει και για τους πραγματικούς και Ηθικούς Αυτουργούς του Εγκλήματος των Αεροψεκασμών.Έχουν την Ψευδαίσθηση ότι δεν επηρεάζονται,είτε επειδή είναι αφελείς,είτε επειδή πιστεύουν ότι υπάρχει αντίδοτο,είτε επειδή έχουν χρηματιστεί αρκετά.Η Αλήθεια είναι όμως πως κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς οξυγόνο,χωρίς νερό&τροφή. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ; Κοίτα Ψηλά! Άφησε την ΤV και τους 4 τοίχους του σπιτιού σου! Μίλησε με τον διπλανό σου! Ερεύνησε το διαδίκτυο,υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες,χιλιάδες βίντεο,εκατομμύρια φωτογραφίες απο όλο τον κόσμο!Ένωσε την φωνή σου μαζί μας και σπάσε τα δεσμά του Φόβου σου!Αξίζει να παλέψεις για την ανατροπή ενός μέλλοντος που ετοιμάζουν κάποια σκοτεινά κέντρα εξουσίας.Αξίζει να παλέψεις για την Αξιοπρέπεια,για την ζωή την δική σου κ των παιδιών σου.Αξίζει να παλέψεις για καθαρούς ουρανούς! Ομάδα Δράσης Αττικής κατά των Χημικών Αεροψεκασμών https://www.facebook.com/groups/Attica.StopChemtrails http://chemtrails.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή