«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Kαλημέρα! Καλή Τρίτη!

Το πρώτο μου αγαπημένο ξένο τραγούδι, όταν ήμουν 10 χρονών -γι αυτό βγήκα έτσι.. 🤣 Κ-Τ

21 σχόλια:

  1. Πως ετσι χεχεχεχεχεχε Μιχ Σκορπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MΑΛΙΣΤΑ.... ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ....ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙ...ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχα δεν παιζεσαι...κι ας ριχνουν λασπη αι ''''πατριωτισσσσαι''''που διεκδικουν τον νυν και αει πατριωτισμον και ολοι οι αλλοι ειναι εβραιοι και μπατριωτες....φιλακιααα και μην κολωνεις μεδω ειμαστε ολοι.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Bowie στην πρώιμη εποχή του, ως γιεγιές χαααχαχαχ. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα το κομμάτι, ούτε βέβαια είχα ξαναδεί το βίντεο. Τον προτιμώ ως Stardust. Αλλά εσύ, βρε ανήσυχο ζουζούνι, το είχες το ντιτζειλίκι στο αίμα σου. Από τα δέκα σου δεν σου ξέφευγε τίποτα!!! Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή και παίζαμε όλη η μαρίδα στους δρόμους, όταν πέρναγε κάποιος γιεγές με μαλί καπελάκι σαν του Bowie, μας φαινόταν τόσο αστεία παράξενος, που αρχίζαμε να του φωνάζουμε ρυθμικά γιε γιε γιε γιέεεεεεεε γιε και μετά μήτλις μπήηηηηηητλις. Ο καημένος, άλλαζε δρόμο για να αποφύγει τα σκατόπαιδα.
    Ε, μετά μπήκα κατ’ ευθείαν στα πιο hard core. Με ένα δυνατό τρανζίστορ, δώρο του θείου από το Λονδίνο, και απομόνωση στο δωμάτιο ή στην ταράτσα, άκουγα με ενθουσιασμό τον Αμερικάνο – έτσι λέγαμε τότε οι φανατικοί ακροατές του το σταθμού της βάσης στο kato soulllliiii - με όλες τις νέες ροκ κυκλοφορίες. Και τι δεν πρωτάκουσα τότε από τα θρυλικά κομμάτια της εποχής…. Τι χρόνια εκείνα !!!
    Πάρε τώρα κι ένα σουξέ της εποχής για τους γιεγιέδες.
    ΟΙ ΓΙΕΓΙΕΔΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
    https://www.youtube.com/watch?v=hT7VSoiAp5Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      "..με τους γιεγιέδες άρχισες παρέα
      και δεν θα καθαρίσουμε ωραία.."
      Το χορεύαμε όταν είμαστε μικρά.. "σέικ", χαχαχα
      Και η μητέρα μου είχε σε 45άρι μικρό δισκάκι, και το έβαζε να χορέψουμε.. αυτό:
      https://www.youtube.com/watch?v=pBNAlHp_PS4
      χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  5. ποσο φρεσκα ακουγονται σημερα αυτα τα τραγουδια...τι μου θυμισατε .....////σε περιμεν τ αλλο καλοκαιρι,κι εχω κρυμμενο στην αμμουδια ενα αστερι,σε περιμενω πανω στ ανηφορι,παλι σε θελω μελαχροινο μου αγοριιιιιιιι......Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε άσ' τα αγόρια και φτιάξε κανα λαχανοντολμά, να πάρω τον Αριστόμαχο να έρθουμε να φάμε, γιατί έχει ξελιγωθεί στην πείνα ο καψερός.
      χαχαχαχαχα
      💙 φιλούθια!!!!!

      Διαγραφή
    2. Αμα ειναι για λαχανοντολμαδες μεσα και εγω τα τσιπουρα δικα μου Μιχ Σκορπ

      Διαγραφή
    3. Με αυγολέμονο ; τους θέλεις μανάρι μου ?♥️

      Διαγραφή
    4. Περισσότερο μού αρέσει αυτή η λευκή ελαφριά σαλτσούλα που έχει και αλευράκι.

      Διαγραφή
    5. Κωστα με αυγολεμονο ειναι καλυτεροι,,..μην ακους κανεναν θα το οργανωσω,,,,φιλια.......Σουλα

      Διαγραφή
    6. Αχ Αχ Αχ Σούλααααα.*

      Διαγραφή
    7. Με αυγολεμονο με αυγολεμονο ουυυπς συγνωμη παρασυρθηκα χεχεχεχε Μιχ Σκορπ

      Διαγραφή
  6. https://www.youtube.com/watch?v=dfvmV-9-5yU

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή