«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ξιφολόγχες καί κουμπούρες

by ΕργΔημΕργ  🙂


Κάποτε, λέει ένα (μ)παμπάλαιο ανέκδοτο, πήγε ένας Άγγλος γιά σαφάρι στην Αφρική· καί, γυρίζοντας στην Αγγλία, αφηγούταν την εμπειρία του σ’ ένα πάρτυ.

«- …Κι εκεί που κυνηγούσα», λέει ο Άγγλος, «ξαφνικά με περικυκλώνουν καμιά σαρανταριά λιοντάρια!

Πιάνω, λοιπόν, την καραμπίνα, καί σημαδεύω. Μπάμ-μπάμ-μπάμ, σκοτώνω πέντε. Σφαίρα καί λιοντάρι!

Αλλ’ αυτά συνέχισαν να έρχονται προς το μέρος μου, πιό αγριεμένα!»

«- Πώπώωωω!!!», λέει μιά κυρία. «Καί τί κάνατε;»

«- Τραβάω το περίστροφο απ’ τη θήκη», λέει ο Άγγλος, «μπάμ-μπάμ-μπάμ, σκοτώνω άλλα έξι! Σφαίρα καί λιοντάρι! Αλλά τα υπόλοιπα συνέχισαν να έρχονται προς το μέρος μου απειλητικά, καί δεν προλάβαινα να ξαναγεμίσω!»

«- Καί τί κάνατε;», ρωτάει μιά άλλη κυρία.

«- Τότε, βγάζω το κυνηγετικό μου μαχαίρι με αποφασιστικότητα, καί παλεύω σώμα με σώμα με τα δύο, που με ακούμπησαν! Τα έσφαξα!»

«- Καί μετά;», ρωτάει ένας άλλος κύριος.

«- Μετά», λέει ο Άγγλος, «άρχισα να χτυπάω φιλικά στην πλάτη τα υπόλοιπα, λέγοντας: ‘Εξκιούζ μι! Εξκιούζ μι!’, κι αυτά άνοιξαν δρόμο κι έφυγα!»

. . . . . . . . . . .

Γιατί πήγα καί θυμήθηκα αυτό το ανέκδοτο, τώρα;!

Καλοί μου άνθρωποι, διαβάζω ότι οι Ρώσσοι πολεμούν στο Μαχμούτ (Μπαχ-μπούτ’, πώς διάολο το λένε) με τις ξιφολόγχες!!! Δεν ξέρω αν φωνάζουν καί «- Αέραααα!!!», αλλά είναι προφανές ότι:

  • Είτε τους τελείωσαν τα πυρομαχικά, καί δεν έχουν άλλα. (Καί είναι ανίκανοι να φτιάξουν καινούργια – ή, όσα έχουν, τέλος πάντων, δεν τους κόβει να τα πάνε μέχρι το μέτωπο.)
  • Είτε δεν έχουν άλλου είδους όπλα, φερ’ ειπείν φλογοβόλα ή θερμοβαρικές βόμβες. Ή, έστω, τίποτις πολεμικά αεροπλανάκια.
  • Είτε είναι ντίπ άχρηστοι, ως πολεμιστές· ξόδεψαν τις σφαίρες τους στον γάμο του Καραγκιόζη, καί τώρα πάνε να νικήσουν με τις μπαγιονέττες.
  • Είτε, τέλος, υπάρχουν «ειδήσεις» γραφόμενες από Ζά καί απευθυνόμενες σε Ζά.

Δεν ξέρω, αλλά κάτι με γαργαλάει απ’ όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα να υποθέσω το τελευταίο. (Είπαμε, ρε φούστη μου, προπαγάνδα των ηπαπαραίων, αλλά όχι κι έτσι!)

. . . . . . . . . . .

Καλοί μου άνθρωποι, αδελφοί μου αναγνώστες μου!

Τώρα, τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, κάντε μιά προσευχή να ξυπνήσουν τα Ζά – έστω καί με τις κλωτσιές. (Αν καί, προσωπικώς, δεν το ελπίζω.)

Διότι, δεν μας βλέπω καλά.

. . . . . . . . . . .

Υγ 1: Οι κουμπούρες του τίτλου είναι τα εγχώρια Ζά.

Υγ 2: Είδες; Είδες; Μας βγήκε καί πολέμαρχος, ο κουκλοχαιρετάκιας! Με τα όπλα που στείλαμε, πάει η Ρωσσία! Ηττήθηκε, καί πάει να τη βγάλει καθαρή με τις ξιφολόγχες!!! 🙂


ergdhmerg.wordpress.com

 

 


 


6 σχόλια:

  1. -Πήγε ο αδερφός μου να πάρει τη ρεζέρβα…. -Μα δεν ήταν δικό του το αμάξι άρα πήγε να την κλέψει -Ε πήγε να την κλέψει για να την πάρει 😂😂😂😂

    https://www.facebook.com/watch/?v=1281436386036685&extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=sharing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
      -Πήγε ο αδερφός μου να πάρει τη ρεζέρβα….
      -Μα δεν ήταν δικό του το αμάξι άρα πήγε να την κλέψει
      -Ε πήγε να την κλ.... για να την πάρει.
      ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ.
      ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ,
      ΜΙΑ ΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.
      Η ΛΕΞΗ ``ΚΛΕΨΕΙ'' ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΙΣΟΜΑΣΗΜΕΝΗ.
      ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ, ΚΑΙ ΠΩΣ....
      ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ !!!!
      ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ... ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ.
      ΛΟΓΙΑ ΓΥΦΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ....
      ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ``ΠΑΡΟΥΜΕ'' ΠΕΝΤΕ ΚΟΤΕΣ !!! [ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ].
      Η ΣΚ@ΤΟΦΑΡΑ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό και αυτό το κείμενο ΕργΔημΕργ! Όπως όλα!
    Έξυπνο, καυστικό χιούμορ, για τον τραγέλαφο που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ΕργΔημΕργ,

    Αναρωτήθηκες Μήπως Το ΠΑΙΓΝΙΟΝ Παίζεται σε Άλλο ΤΑΜΠΛΟ, πέραν του ''ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ'', στο Οποίο και είναι στραμμένοι οι προβολείς των διεθνών ΜΜΕ;
    Αναρωτήθηκες Μήπως –ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ– Το ''ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ'' (Αναντίρρητα Έργο του ΝΑΤΟ) είναι κατ' εικόνα και ομοίωσιν του κλασσικού, δοκιμασμένου, αλάθητου ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΟΣ της παλιομοδίτικης Μαμάς: Όταν το ανοϊκό νήπιο δεν τρώει την αηδέστατη φρουτόκρεμα, Εκείνη του δείχνει με το βλέμμα το ταβάνι λέγοντας: ''Ο Νονός, Ο Νονός''· και καθώς το νήπιο ψάχνει στο ταβάνι για να βρει Το Νονό έχει ήδη καταπιεί Την Κουταλιά και πάμε ''μια απ' τα ίδια'' για την επόμενη;
    Αναρωτήθηκες Μήπως Στη Μάχη για επί γης Γέεναν, Αντιστάσεως Μη Ούσης, Οι ΟΙΩΝΟΙ είναι ΧΕΙΡΙΣΤΟΙ;
    Διαβάζεις κι αισθάνεσαι πως Τρελαίνεσαι:

    ''Προγραμματισμένος λιμός: Η Γερμανία ΔΙΕΤΑΞΕ τα αγροκτήματα να «διακόψουν τη λειτουργία τους» καθώς το WEF ΑΠΑΙΤΕΙ «Τέλος της γεωργίας».''

    ''Την περασμένη εβδομάδα, η ολλανδική κυβέρνηση, ενεργώντας επίσης υπό τις ΕΝΤΟΛΕΣ του WEF, έκλεισε 3.000 φάρμες για να ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ με τους ΣΤΟΧΟΥΣ του Klaus Schwab για την υπερθέρμανση του πλανήτη.''

    https://greeknewsondemand.com/2022/12/07/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4/

    Και λες: Μέχρι Οι ΑΝΤΙΔΥΝΑΜΕΙΣ να ξεμπερδέψουν με Το ''ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ'', να συστρατευθούν πάλι με Το Καλό και να ξαναριχτούν σαν λιοντάρια στην προαιώνια πάλη Καλού και Κακού, ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ είναι –Φευ– Διθυραμβικά Τα Επινίκια Του Κακού – Finito La Musica, Passato La Fiesta – Νά' Χει Πέσει Πλέον Η Αυλαία.

    Το Πεπρωμένον Φυγείν Αδύνατον. Τι Άλλο Να Πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά έχω σκεφτεί. (Καί επίσης παρακολουθώ την ειδησεογραφία καθημερινώς.)
      Αλλά, επειδή κάθε άνθρωπος έχει κι από μιά λασκαρισμένη βίδα (κι εγώ έχω περισσότερες της μίας), η δική μου είναι να τα παίρνω στο κρανίο, να ρίχνω ασφάλεια, πώς το λένε, όταν κάποιος δοκιμάζει να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μου.

      Έτσι, βλέπεις μεγάλους ιστοτόπους με αναγνωσιμότητα καί τα ρέστα (καί, προφανώς, καί με χαρτζηλίκωμα, διότι όλοι το παίζουν πατριώτες κι αντιεξουσιαστές, αλλά δεν αρνούνται διαφημισούλες φερ' ειπείν από τράπεζες), να γράφουν καραμπινάτες μαλακίες.
      Εάν ξεκαθαρίζανε ότι έχουν συγκεκριμένο κοινό ("target group", που λέν' καί στο χωριό), πχ αν λέγανε στα ίσα ότι απευθύνονται σε χαζούς, εντάξει, συγχωρημένοι! Αλλά να προβάλουν τη μαλακία γιά σοβαρή Διαδικτυακή δημοσιογραφία, έ αυτό με ξεπερνάει.

      Διαγραφή