«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Δυνατό καψουροτράγουδο από δεκαετία '90 .. 🎶

 

Όταν κυκλοφόρησε αυτό το τραγουδάκι, έτος 1989, το λάτρεψα! Λίγο η μελωδία του, λίγο τα όμορφα βιολιά που ακούγονται στο βάθος, λίγο ο αφελής στίχος του (ένας καψούρης γουστάρει να γίνεται μούσκεμα κάτω απ' τη βροχή, γιατί νιώθει "λίγος" απέναντι στο αντικείμενο του πόθου του, ενόσω συνειδητοποιεί ότι την αγαπάει περισσότερο από ότι τον αγαπάει αυτή κλπ..).

Ο κύριος λόγος όμως που με ξεσήκωσε, ήταν ότι το τραγουδάκι "Getting Away With It", καθώς και το άλμπουμ που το περιείχε, ήταν ένα side project ( =  έργο που αναλαμβάνεται από ένα ή περισσότερα άτομα που είναι ήδη γνωστά για τη συμμετοχή τους σε άλλα συγκροτήματα). Το πρότζεκτ αυτό θα μπορούσες να το ονομάσεις "η απόλυτη εϊτίλα (εκ του 80s) 🙂 συναντάει τα 90s". Οι τρεις κορυφαίοι που έφτιαξαν αυτό το μουσικό σχήμα ονόματι Electronic, ήταν οι θρύλοι των 80s, Bernard Sumner, τραγουδιστής/συνθέτης/στιχουργός των New Order και Joy Division, Neil Tennantτραγουδιστής/συνθέτης/στιχουργός των Pet Shop Boys, και Johnny Marr, κιθαρίστας/συνθέτης των Smiths και διάσημος κιθαρίστας γενικά, που εισήγαγε σχολή με το παίξιμό του.

Απολαύστε το τραγουδάκι, καθώς και μία ακουστική του εκτέλεση το 2009, από τον Bernard Sumner, ο οποίος σήμερα είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και αύριο κλείνει τα 67.

H αρχική φωτο, είναι το εξώφυλλο από το σινγκλάκι -7ιντσο βινύλιο- του τραγουδιού, όπως το έχω από το 1989.

Καλή ακρόαση!

Κ-Τ 





7 σχόλια:

  1. ΣΗΜΕΡΑ UNDERWORLD, ELECTRONIC .......
    ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΩΣΤΑΡΑ ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν η σημερινή νεολαία έχει νέα ονόματα της σήμερον, για να πάρει τροφή όπως ήταν οι UNDERWORLD..
      Μακάρι..

      Καλημέρα φιλαράκι!

      Διαγραφή
    2. Άντε.. ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΈΒΑΣΜΑ ΓΙΑ ΠΆΡΤΗ ΜΑΣ!

      The Chemical Brothers - Hey Boy Hey Girl (Official Music Video)

      https://www.youtube.com/watch?v=tpKCqp9CALQ
      .

      Διαγραφή
  2. Έτσι όπως διάβασα τον τίτλο περίμενα να ακούσω Αντύπα "πωλείται και το σπίτι μου" χαχαχαχαχα.

    Καλημέρα Κώστα

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα.. για λαϊκή μουσική (pop) των Βρετανών πρόκειται. Δεν διαφέρει καθόλου απ' τα δικά μας στιχουργικά. "Κι αν με χτύπησε τ' αγιάζι, το σακκάκι μου κι αν στάζει.. σού το λέω δεν με νοιάζει μιας και είμαστε μαζί" (Nταλάρα), ..μια -ακριβώς-απ' τα ίδια χαχαχα

      Καλημέρα boy μου!

      Διαγραφή
    2. Καλά, ..ότι γουστάρεις προς το σκυλάδικο.. το είχαμε καταλάβει. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ🤣

      Διαγραφή
    3. Και μην βλέπεις εμένα που το παίζω "κουλτούρα να φύγουμε"... Γουστάρω φωνάρα Στανίση κάργα! χαχαχα

      Διαγραφή