«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Η Ρωσία εδραιώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο

του M.K.Bhadrakumar ( Ινδική δημοσιογραφία εξωτερικής πολιτικής ) - μετάφραση: Διόδοτος

Σχόλιο Κ-Τ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο και ίσως μπείτε κι εσείς σε διάφορες σκέψεις που είχα. Είμαστε σίγουροι ότι η παραμονή της Ελλάδος και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή μας; Γιατί είναι πλέον διαπιστωμένο ότι όσο η Ελλάδα είναι στην κ@λοατλαντική συμμαχία.. οδεύει σε μαύρο μέλλον. Απ' την άλλη, η Τουρκίτσα όντας στο ΝΑΤΟ, θρίχες περμανάντ έστειλε ως βοήθεια στην Ουκρανίτσα, και τώρα με διαμεσολαβητή τον Πούτιν, συμφιλιώνεται και με τη Συρία, αποσύροντας τα στρατεύματά της από εκεί. Με άλλα λόγια τύποις είναι στο ΝΑΤΟ. Το έχει γραμμένο στα παλιά της τα παπούτσια και διόλου απίθανο να το εγκαταλείψει εύκολα για να εισέλθει σε μία (αντί του ΝΑΤΟ) στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Κίνας-Ιράν-Ιράκ-Συρίας-Κρατών του Κόλπου. Και τότε.. οι δύο "γείτονες" χώρες του Αιγαίου.. θα βρεθούν και σε διαφορετικά διεθνή στρατόπεδα, ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη συνέχεια. Εντωμεταξύ, έτσι όπως πάει το πράγμα, με την επιστροφή του εθνικιστή Νετανιάχου (και οι εθνικιστές γουστάρονται μεταξύ τους), βλέπω να πείθει κι αυτόν ο Πούτιν να αφήσει ήσυχη τη Συρία, ίσως και τους Παλαιστινίους οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τουρκία. Όλοι πάνε να τα βρουν μεταξύ τους και η Μέση Ανατολή να ηρεμήσει. Κι εδώ ταιριάζει πάλι η γνωστή ατάκα.."Και η Ελλάδα κύριε..;;"  Γιατί άραγε συνέχεια η Ελλάδα/Κύπρος καταλήγει, όσον αφορά τις παγκόσμιες εξελίξεις, ο malakas της παρέας..;; Και ο Ερντογάν από κερδοσκόπος διακινητής όπλων για τον ΙSΙS, τώρα αποκτά φίλους από όλο τον αραβικό κόσμο τον απογοητευμένο με την φερόμενη μπαϊντενική και φιλοϊσραηλινή Ελλάδα; ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ -ίσως ούτε ένα 30%- ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ. Έχουμε αφεθεί παθητικά σε ψευτοκυβερνήσεις πολιτικών της πλάκας να εναλλάσσονται.. Οι οποίοι ξεκάθαρα πια -κι ο πιο αδαής το αντιλαμβάνεται- είναι όλοι τους απλά υπάλληλοι μιας δυτικής ελίτ σατανιστών που τούς βοηθά να γίνουν όλο και πλουσιότεροι μέσω της βρώμικης ατζέντας της.


Η Ρωσία εδραιώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο

Πέφτει η αυλαία της βίαιης 11χρονης συριακής σύγκρουσης, την οποία ξεκίνησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νομπελίστας Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η Αραβική Άνοιξη σάρωσε τη Δυτική Ασία πριν από δύο δεκαετίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέστησαν άλλη μια μεγάλη οπισθοδρόμηση στη Δυτική Ασία, καθώς το έτος 2022 πλησιάζει στο τέλος του. Η εξελισσόμενη τουρκο-συριακή διαδικασία συμφιλίωσης υπό ρωσική διαμεσολάβηση πρέπει να θεωρηθεί ως ένα έπος προδοσίας και εκδίκησης.

Η Άγκυρα δέχθηκε τεράστια πίεση από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2011 για να ηγηθεί του σχεδίου αλλαγής καθεστώτος στη Συρία. Ο Ομπάμα υπέθεσε αβασάνιστα ότι η Τουρκία θα λειτουργούσε χαρούμενα ως ο αρματολός του "μετριοπαθούς" ισλαμισμού για τη μεταμόρφωση στη Δυτική Ασία. Αλλά η Άγκυρα χρειάστηκε το χρόνο της για να βαθμονομήσει την εξωτερική της πολιτική ώστε να προσαρμοστεί στην Αραβική Άνοιξη πριν ανταποκριθεί στο μεταβαλλόμενο τοπίο στη Συρία.

Ο Ερντογάν πιάστηκε απροετοίμαστος από την εξέγερση στη Συρία σε μια συγκυρία που η Άγκυρα ακολουθούσε μια πολιτική "μηδενικών προβλημάτων" με τους γείτονες της Τουρκίας. Η Άγκυρα δεν ήταν σίγουρη για το πώς θα εξελισσόταν η Αραβική Άνοιξη και παρέμεινε σιωπηλή όταν πρωτοεμφανίστηκε η εξέγερση στην Τυνησία. Ακόμη και για την Αίγυπτο, ο Ερντογάν απηύθυνε συναισθηματική έκκληση για την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ μόνο όταν διαισθάνθηκε, και σωστά, ότι ο Ομπάμα αποσυνδέθηκε από τον σταθερό σύμμαχο της Αμερικής στο Κάιρο.

Η Συρία ήταν η απόλυτη δοκιμασία και μια πραγματική πρόκληση για τον Ερντογάν. Η Άγκυρα είχε επενδύσει πολλά στη βελτίωση των σχέσεων με τη Συρία στο πλαίσιο της λεγόμενης Συμφωνίας των Αδάνων το 1998, στον απόηχο της μαζικής αναμέτρησης του τουρκικού στρατού με τη Δαμασκό για το γεγονός ότι η τελευταία φιλοξενούσε τον ηγέτη του PKK [κουρδικό] Οτσαλάν. Ο Ερντογάν αρχικά δεν ήθελε ο Μπασάρ αλ Άσαντ να χάσει την εξουσία και τον συμβούλευσε να μεταρρυθμιστεί. Οι οικογένειες του Ερντογάν και του Άσαντ συνήθιζαν να κάνουν διακοπές μαζί.

Ο Ομπάμα χρειάστηκε να αναθέσει στον τότε επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους να επισκεφθεί την Τουρκία δύο φορές το 2012 για να πείσει τον Ερντογάν να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στον επιχειρησιακό σχεδιασμό με στόχο το τέλος της κυβέρνησης Άσαντ. Ο Πετρέους ήταν αυτός που πρότεινε στην Άγκυρα ένα μυστικό πρόγραμμα εξοπλισμού και εκπαίδευσης των Σύρων ανταρτών.

Αλλά ήδη από το 2013, ο Ερντογάν άρχισε να διαισθάνεται ότι ο ίδιος ο Ομπάμα είχε μόνο μια περιορισμένη αμερικανική εμπλοκή στη Συρία και προτιμούσε να ηγείται από τα μετόπισθεν. Το 2014, ο Ερντογάν δημοσιοποίησε ότι οι σχέσεις του με τον Ομπάμα είχαν μειωθεί, λέγοντας ότι ήταν απογοητευμένος επειδή δεν είχε άμεσα αποτελέσματα στη συριακή σύγκρουση. Μέχρι τότε, περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 2,9 εκατομμύρια Σύροι είχαν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ενώ οι μάχες είχαν αναγκάσει άλλα 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εντός της Συρίας. 

Με απλά λόγια, ο Ερντογάν αισθάνθηκε πικραμένος που έμεινε να κρατάει ένα κουτί με σκουλήκια και ο Ομπάμα έφυγε. Ακόμη χειρότερα, το Πεντάγωνο άρχισε να ευθυγραμμίζεται με τις κουρδικές ομάδες της Συρίας που συνδέονται με το PKK.  (Τον Οκτώβριο του 2014, οι ΗΠΑ άρχισαν να παρέχουν προμήθειες στις κουρδικές δυνάμεις και τον Νοέμβριο του 2015, ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν στη Συρία).

Πράγματι, από τότε, ο Ερντογάν διαμαρτυρόταν μάταια ότι οι ΗΠΑ, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, είχαν ευθυγραμμιστεί με μια τρομοκρατική ομάδα (Κούρδοι της Συρίας, γνωστοί ως YPG) που απειλούσε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν οι δύο συναντήσεις στη Μόσχα την Τετάρτη μεταξύ των υπουργών Άμυνας και των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και της Συρίας παρουσία των Ρώσων ομολόγων τους. Η διαδικασία συμφιλίωσης του Ερντογάν με τον Άσαντ είναι κατ' εξοχήν η γλυκιά εκδίκησή του για την αμερικανική προδοσία. Ο Ερντογάν ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας, της αρχετυπικής εχθρικής χώρας στο στόχαστρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Άσαντ που είναι παρίας στα μάτια των Αμερικανών. Η μήτρα είναι αυτονόητη.

Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: "Ο Ερντογάν δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία: "Στη συνάντηση (στη Μόσχα), συζητήσαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση στη Συρία και την περιοχή το συντομότερο δυνατό, διασφαλίζοντας παράλληλα την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα... Επαναλάβαμε τον σεβασμό μας για την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των γειτόνων μας, ιδιαίτερα της Συρίας και του Ιράκ, και ότι μοναδικός μας στόχος είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεν έχουμε κανέναν άλλο σκοπό".

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμβουλεύει τον Ερντογάν τα τελευταία χρόνια ότι οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια αντιμετωπίζονται καλύτερα σε συντονισμό με τη Δαμασκό και ότι η Συμφωνία των Αδάνων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πλαίσιο συνεργασίας. Η ανάγνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι η συνάντηση στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε σε "εποικοδομητική ατμόσφαιρα" και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί το σχήμα των τριμερών συναντήσεων "για να διασφαλιστεί και να διατηρηθεί η σταθερότητα στη Συρία και την περιοχή συνολικά".

Χωρίς αμφιβολία, η εξομάλυνση μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού θα επηρεάσει την περιφερειακή ασφάλεια και, ειδικότερα, τον συριακό πόλεμο, δεδομένης της επιρροής που ασκεί η Τουρκία στην εναπομείνασα συριακή αντιπολίτευση. Μια τουρκική χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία μπορεί να μην είναι απαραίτητη εάν η Άγκυρα και η Δαμασκός αναβιώσουν τη συμφωνία των Αδάνων. Μάλιστα, ο Ακάρ αποκάλυψε ότι η Άγκυρα, η Μόσχα και η Δαμασκός εργάζονται για τη διεξαγωγή κοινών αποστολών στο έδαφος της Συρίας.

Η προθυμία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ακριβώς εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία να πάρει το τιμόνι και να πλοηγήσει τη συμφιλίωσή του με τη Συρία προσθέτει μια εντελώς νέα διάσταση στις βαθύτερες στρατηγικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Και για τον Ερντογάν, η Συρία γίνεται η νεότερη προσθήκη στις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τον τελευταίο καιρό για τη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με τα κράτη της περιοχής. Η εξομάλυνση με τη Συρία θα βρει σύμφωνη την τουρκική κοινή γνώμη και αυτό έχει επιπτώσεις στην προσπάθεια του Ερντογάν για ανανεωμένη εντολή στις επερχόμενες εκλογές.

Από την άποψη της Συρίας, η εξομάλυνση με την Τουρκία θα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την αποκατάσταση των δεσμών με διάφορα περιφερειακά κράτη (αρχής γενομένης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) τα τελευταία χρόνια, τα οποία τροφοδότησαν τη σύγκρουση. Οι εξισώσεις της Τουρκίας με τις συριακές μαχητικές ομάδες (π.χ. Συριακός Εθνικός Στρατός και Hayat Tahrir al-Sham), η συνεχιζόμενη κατοχή συριακών εδαφών, οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία (αριθμούν 3,6 εκατομμύρια) κ.λπ. είναι ζωτικής σημασίας ζητήματα που επηρεάζουν την ασφάλεια της Συρίας.   

Οι ΗΠΑ δυσανασχετούν με την κίνηση του Ερντογάν να εξομαλυνθεί με τον Άσαντ - και μάλιστα με τη βοήθεια της Ρωσίας. Τώρα είναι ακόμη πιο απίθανο να εγκαταλείψουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία ή τη συμμαχία τους με τη συριακή κουρδική ομάδα YPG (την οποία η Άγκυρα θεωρεί θυγατρική του PKK.)

Αλλά το YPG θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Καθώς η Συρία ζητά από την Τουρκία να αποχωρήσει από τα εδάφη της (Idlib και τις λεγόμενες περιοχές επιχειρήσεων) και να σταματήσει να υποστηρίζει ένοπλες ομάδες, η Τουρκία σε αντάλλαγμα θα επιμείνει να απωθήσει το YPG μακριά από τα σύνορα. (Η προσκείμενη στην κυβέρνηση συριακή εφημερίδα Al-Watan ανέφερε επικαλούμενη πηγές ότι στην τριμερή συνάντηση στη Μόσχα, η Άγκυρα δεσμεύτηκε να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από το συριακό έδαφος).

Πράγματι, η αντικατάσταση της πολιτοφυλακής του YPG από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία θα οδηγούσε στην αποδυνάμωση τόσο του YPG όσο και της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας. Ωστόσο, το ερώτημα θα παραμείνει αναπάντητο όσον αφορά τη θέση των Κούρδων στο μέλλον της Συρίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα: "Οι ΗΠΑ δεν θα αναβαθμίσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το καθεστώς Άσαντ και δεν υποστηρίζουν την αναβάθμιση των σχέσεων άλλων χωρών. Οι ΗΠΑ προτρέπουν τα κράτη της περιοχής να εξετάσουν προσεκτικά τις θηριωδίες που προκάλεσε το καθεστώς Άσαντ στον συριακό λαό την τελευταία δεκαετία. Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η σταθερότητα στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας που αντιπροσωπεύει τη βούληση όλων των Σύρων".

Οι συναντήσεις της περασμένης εβδομάδας στη Μόσχα δείχνουν ότι το κύρος της Ρωσίας στην περιοχή της Δυτικής Ασίας απέχει πολύ από το να καθορίζεται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η ρωσική επιρροή στη Συρία παραμένει άθικτη και η Μόσχα θα συνεχίσει να διαμορφώνει τη μετάβαση της Συρίας από τη ζώνη σύγκρουσης και να εδραιώνει τη δική της μακροπρόθεσμη παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο OPEC Plus έχει κερδίσει έδαφος. Οι δεσμοί της Ρωσίας με τα κράτη του Κόλπου αυξάνονται σταθερά. Οι στρατηγικοί δεσμοί Ρωσίας-Ιράν βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας τους. Και η επιστροφή του Βενιαμίν Νετανιάχου ως πρωθυπουργού σημαίνει ότι οι ρωσοϊσραηλινοί δεσμοί οδεύουν προς μια επανεκκίνηση. Είναι σαφές ότι η ρωσική διπλωματία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Ασία.

Η συμβατική σοφία έλεγε ότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας θα συγκρούονταν αναπόφευκτα μόλις άνοιγαν οι πύλες στην Ουκρανία. Εδώ έγκειται το παράδοξο, διότι αυτό που συνέβη είναι εντελώς αντίθετο. 




9 σχόλια:

  1. Υποθετικό σενάριο. Ή Τουρκία είναι μικρότερο υποχείριο τού σιωνισμού από ότι ή Ελλάδα; Δέν νομίζω. Πώς λοιπόν κάνει μιά τέτοια κίνηση; Λέει ή ιστορία, πάντα ή Τουρκία πήγαινε μέ τούς πιό δυνατούς γιατί βλέπει πάντα τό τί έχει νά κερδίσει. Ό Άσαντ, πού είδε τήν χώρα του νά καταστρέφεται μέ μεγαλύτερη ευθύνη τής Τουρκίας, δίνει τώρα τό χέρι στόν Ερντογάν; Καί τό αίμα τού λαού της δέν τό σκέπτεται; Ό Πούτιν πού δέν μπορεί νά τελειώσει έναν χαζό πόλεμο μέ τήν Ουκρανία ή οποία σκανδαλωδώς υποστηρίζεται μέ χρήμα καί όπλα από τήν καμπαλαρία , δέν αποτελεί σχέδιο γιά τήν παγκόσμια οικονομία πού μάς δουλεύουν όταν τριπλασιάζουν τήν τιμή {😄}στό σπορέλαιο από τόν πρώτο μπάμ τής έναρξης αυτής τής επιχείρησης καί έπεται ή ηλίθια εξέλιξη σέ όλα τά προϊόντα; Ή νέα δύναμη πού λένε πώς σχηματίζεται γύρω από τήν Ρωσσία καί Κίνα πού τάχα είναι τό αντίπαλα δέος στόν σιωνισμό είναι οί καλοί; Όταν τά σχέδια τών καμπαλιστών θέλει τήν μείωση τής ανθρωπότητος καί εξελίσσει τά σχέδιά της, θά χρησιμοποιήσει όλα τά πιόνια της . Δηλαδή ό Πούτιν πού φόρεσε τό κιπά, καί έχει εβραϊκή καταγωγή μπορεί νά μέ πείσει πώς πολεμάει τό κακό τού κόσμου; Ποιό είναι τό κακό όμως; Κακό είναι κάθε τί πού εμποδίζει τήν ευημερία καί τήν ανθρώπινη ποιότητα ζωής. Οί σκέψεις μου σ' ένα υποτιθέμενο σενάριο γιά έναν ενιαίο κόσμο όπου οί πολλοί δέ χωράνε στήν τεχνολογική κβαντική εποχή τού μετανθρώπου είναι πώς δια μέσω αυτής τής κίνησης τής Ρωσσίας - Κίνας, είναι , αφού ενώσουν τούς Μογγόλους καί τούς Άραβες σέ ένα υποτιθέμενο αντίπαλο στρατόπεδο κατά τών νεοταξικών δυνάμεων τής ΗΠΑ , νά έχουμε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα όπου κάποια δις ανθρώπων θά πάνε στά θυμαράκια . Τί νομίζεται, πώς όσοι βρίσκονται σέ μασσωνικές στοές, όσοι φοράνε κιπά, όσοι δακρύζουν στό τείχος τής υποκρισίας, ή έχουν εβραϊκό αίμα, δέν έχουν πάρει τό μάθημα τού τί είναι αυτός ό κόσμος καί ποιά είναι τά μυστικά του πού τό πλήθος ώς αναλώσιμο είδος δέν πρέπει ποτέ νά μάθει γιατί έτσι θέλουν «οί θεοί»; Μιά υπόθεση έκανα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου,

      άπειρες οι αναρτήσεις στον Διόδοτο (για όσους είχαν όρεξη να διαβάσουν), με αποδείξεις και μεταφρασμένα άρθρα, που ξεκαθαρίζουν γιατί κάποιοι ηγέτες φόρεσαν κιπά στις επισκέψεις τους στο ισραήλ, που αποδεικνύουν ότι ο Πούτιν ΔΕΝ είναι εβραίος, που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΊΤΡΑΝΑ ότι δεν είναι πιόνι της νέας τάξης και πραγματικά ΠΟΛΕΜΑΕΙ τον διεθνή σιωνισμό.

      " πάντα ή Τουρκία πήγαινε μέ τούς πιό δυνατούς" : Ασφαλώς. Και τώρα που δείχνει ξεκάθαρα να κηδεμονεύεται από τη Ρωσία, κι ας είναι στο ΝΑΤΟ, αυτό μάς απαντάει και στο ποιος είναι πιο δυνατός μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

      Ο Πούτιν, με τον τρόπο τού ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε μια εβδομάδα! Άρα.. δεν είναι ότι "δεν μπορεί". Είναι ότι δεν θέλει να το κάνει έτσι, και να σκοτωθούν αθώοι άνθρωποι, ή να ισοπεδωθούν "δομές" (με γενίκευση του όρου) που είναι στη βάση τους ρωσικές.

      Το χέρι που απλώνει ο Άσσαντ στον Ερντογάν, στην πραγματικότητα το απλώνει στον φίλο του Πούτιν, που ενορχηστρώνει όλο αυτό.

      Η ενημέρωση, όπως μάς έρχεται και εδώ στην Ελλάδα, μάς αφήνει να δούμε μόνο "ένωση Μογγόλων και κάποιων Καυκάσιων με Άραβες". Υπάρχει όμως από πίσω, την οποία δεν θέλουν να δεις.. και η εικόνα "ένωση χριστιανών με μουσουλμάνους" που πολεμούν τον σατανισμό της Δύσης ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τη δημιουργία ενός ψεύτικου φονταμενταλιστικού ισλαμ/ουαχαμπισμού.

      Είναι πολλά.. Υποχρεούμαστε, για να μην προβατοποιούμεθα, να αναζητούμε συνεχώς την εικόνα πίσω από την εικόνα.
      .

      Διαγραφή
    2. Έγραψα «υποθετικό σενάριο» οί σκέψεις μου... γιά νά μή επαναπαυόμαστε σέ ό,τι μάς λένε καί ό,τι αφήνουν νά μαθαίνουμε.... έχω κι άλλα σενάρια γιά άλλη φορά... αυτός ό κόσμος πού ζούμε έχει πολλούς αόρατους νόμους...

      Διαγραφή
  2. Αναλύσεις επι αναλύσεων, σε αρχικές αναλύσεις που αναλύθηκαν και ακόμα αναλύονται. Είτε απο σοβαρούς είται απο ασόβαρους "αναλυτές" (αλήθεια ποιός το κρίνει και με τι κριτήρια;). Μας έχουν πρήξει όλοι τα π@π@ρια με τις αναλύσεις τους και ένας Θεός ξέρει αν οι ίδιοι γνωρίζουν τι λένε. Και δεν μιλώ για τον συγκεκριμένο Ινδό, μόνο.

    Ούτε είναι μομφή σε εσένα Κώστα, η παραπάνω πρότασή μου, αλλά απο τότε που θυμάμαι τον έλλογο εαυτό μου, συνέχεια διαβάζω "εμπεριστατωμένες" αναλύσεις, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να ΑΣΤΟΧΟΥΝ, εξυπηρετώντας συμφέροντα που ΔΕΝ γνωρίζουμε (αλλά υποπτευόμαστε) και παρασύροντας τον κόσμο σε συγκεκρημένα "αφηγήματα".

    Θα συμφωνήσω μαζί σου 100 % στο οτι "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ -ίσως ούτε ένα 30%- ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ". Όμως, οι Έλληνες ΔΕΝ βρίσκονται μόνο στον Ελλαδικό χώρο. Βρίσκονται ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ. Κατηγόρησέ με ως αιθεροβάμων ή ως υπεραισιόδοξο, αλλά είμαι ΠΕΠΟΙΣΜΕΝΟΣ οτι τα πράγματα οδεύουν προς μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ επαναφορά. Ούτε μεγάλη, ούτε καλή, ούτε σκέτη "επανεκκίνηση" (και πράσινα άλογα), αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ. Κανένας "αναλυτής" δεν θα το πεί, διότι πολύ απλά κανένας "αναλυτής" ΔΕΝ μιλά για Ελλάδα (τα συμφέροντα που λέγαμε). Όπως είμαι ΠΕΠΟΙΣΜΕΝΟΣ οτι υπάρχουν Έλληνες που ΚΑΝΟΥΝ πράγματα, τα οποία ΟΡΘΑ δεν φαίνονται.

    Το παζλ σιγά σιγά συμπληρώνεται και όταν ολοκληρωθεί (και ΜΟΝΟ τότε) θα φανεί η εικόνα του. Και η εικόνα του είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Απλά ΔΕΝ γνωρίζουμε το πότε.

    Έχει πολλά κομμάτια ακόμα το παζλ. Περισσότερα απο όσα θέλουμε. Επειδή κάποιοι αγανακτούν και θέλουν να τελειώνει η όλη κατάσταση, ΔΕΝ σημαίνει οτι είμαστε στο τέλος.

    Έρρωσθε, hold the lines και ΜΗΝ απογοητεύεστε.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόκειται για στρατηγικό ελιγμό και των τριών. Του Άσαντ για να επιβιώσει, του Πούτιν για να μπορεί να δίνει αέριο και πετρέλαιο μέσω των λαθρεμπόρων και του Ερντογάν για να απελευθερώσει δυνάμεις.

    Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Εναντίον ποίου θα στραφούν τα στρατεύματα που επιστρέφουν στην Τουρκία;

    Ευκολάκι είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μάρκο,
      ας ευχηθούμε να είμαστε απλώς καχύποπτοι, και να ακολουθήσουν εξελίξεις τελικά -και ανέλπιστα- ευνοϊκές για εμάς. Τί να πω..

      Καλή χρονιά σού εύχομαι,
      και πάντα με τη στάση του μαχητή που σε διακρίνει, με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

      Διαγραφή
    2. Εγω παντως λεω στον Ερντογαν τωρα που τα μαζευει απο Συρια μερια, σιγα-σιγα να το προγραμματισει καταδω...

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή