«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Ρωσία: « Δεν βιαζόμαστε... Αυτοκτονούν μόνοι τους..»

Σχόλιο Διόδοτου: χαχαχα..ΤΑ ΣΠΑΕΙ !!! το σημερινό άρθρο από Batiushka (Saker). Ο τίτλος που δώσαμε στην ανάρτηση, ταιριάζει καλύτερα από τον πραγματικό "Παίζοντας ενώ η Δύση καίγεται". Σάς το είπαμε, με τρόπο, και στις άλλες μας σημερινές αναρτήσεις: Το 2023 είναι το 1ο έτος απελευθέρωσης, όχι μόνο της Ελλάδος.


Going, Going, Gone: Fiddling While the West Burns

 

Πότε λοιπόν θα ξεκινήσει η ρωσική χειμερινή επίθεση; Κάποιοι πίστευαν ότι θα γινόταν τον Δεκέμβριο, όταν το έδαφος θα είχε παγώσει. Τώρα πλησιάζει ο Φεβρουάριος.

Ωστόσο, απλά θυμηθείτε ότι η λεγόμενη ρωσική χειμερινή επίθεση επινοήθηκε από στρατηγούς της πολυθρόνας. Φυσικά, μπορεί κάλλιστα να υφίσταται ως ένα από τα πολλά σενάρια του ρωσικού Γενικού Επιτελείου και μπορεί ακόμη να συμβεί και μάλιστα σύντομα, αλλά μια χειμερινή επίθεση θα μπορούσε επίσης να μετατραπεί σε ανοιξιάτικη ή ακόμη και σε καλοκαιρινή επίθεση. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι ευέλικτος, δεδομένων των ολοένα και νέων συστατικών στο μείγμα. Όσο οι δυνάμεις του Κιέβου, απροσδόκητα, συνεχίζουν να αυτοκαταστρέφονται, ρίχνοντας τους εαυτούς τους στη μηχανή του κρέατος του πυροβολικού, των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη νοτιοανατολική Ουκρανία, μεταξύ Σολδάρη και Αρτεμόφσκ, με ελάχιστες ρωσικές απώλειες, γιατί να βιαστούμε; Δεν υπάρχει βιασύνη. Οι μόνοι που βιάζονται είναι στη Δύση. Θέλουν να τελειώσει αυτή η σύγκρουση και σύντομα, γιατί η Δύση βρίσκεται στα πρόθυρα του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού χάους.

Γι' αυτό και υπήρξε μια καθυστέρηση. Γιατί να πάρουμε ρίσκα όταν το Κίεβο θέλει να αυτοκτονήσει; Απλά αφήστε τους να το κάνουν. Επιπλέον, τα τελευταία γεγονότα υποδηλώνουν περισσότερους λόγους για την καθυστέρηση - εσωτερικές διασπάσεις.

Πρώτα απ' όλα, στις 17 Ιανουαρίου υπήρξε η παραίτηση του Αρέστοβιτς από σύμβουλος του γραφείου του Ζελένσκι, δήθεν επειδή είπε την αλήθεια, ότι η διαλυμένη πολυκατοικία στο Ντνίπρο καταστράφηκε άμεσα ή έμμεσα από έναν κακώς στοχευμένο ουκρανικό πύραυλο (όχι για πρώτη φορά...).

Στη συνέχεια, την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 18 Ιανουαρίου, ήρθε η συντριβή του γαλλικού ελικοπτέρου Super Puma στο Μπροβαρί (όχι στο Κίεβο). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετές σημαντικές προσωπικότητες, όχι λιγότερο από τον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή του, καθώς και αθώα παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο. Ένας φίλος που ζει κοντά μπόρεσε να μου δώσει στοιχεία και φωτογραφίες λίγο αργότερα. Αφήνοντας στην άκρη την υπόθεση ότι το Ευρωκόπτερο έπεσε από έναν άλλο άστοχο ουκρανικό πύραυλο, η συντριβή φαίνεται ότι συνέβη επειδή ο πιλότος πετούσε χαμηλά στην ομίχλη και χτύπησε μια 14ώροφη πολυκατοικία. Ο φίλος μου λέει ότι ο ουρανός πάνω από αυτούς είναι γεμάτος από κρατικά ελικόπτερα κάθε μέρα, έτσι ταξιδεύει το καθεστώς Ζελένσκι. Είναι πολύ φοβισμένοι για να το κάνουν με άλλο τρόπο. Αργά ή γρήγορα ένα ατύχημα ήταν αναπόφευκτο. Όποια και αν είναι η αιτία του δυστυχήματος, αυτό σημαίνει ότι τώρα υπάρχουν βολικές κενές θέσεις στην κορυφή. Πιθανώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας για την εξουσία. Και αυτό είναι αναμενόμενο, διότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν εκδιωχθεί από τη στρατηγική πόλη Σολέδαρη, το Αρτεμόφσκ (Μπαχμούτ) πρόκειται να πέσει και μαζί του το υπόλοιπο Ντονμπάς. Πρόκειται για φυγή, διότι οι απώλειες των Ουκρανών εκεί είναι μνημειώδεις, για να μην πω αυτοκτονικές.

Ως αποτέλεσμα, το καθεστώς του Κιέβου εκλιπαρεί ορισμένες χώρες της Δύσης για περισσότερα άρματα μάχης. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να λάβει περίπου 200 (στην πραγματικότητα, μάλλον λιγότερα από 100) διαλεχτά απαρχαιωμένα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα από διάφορες δυτικές χώρες, και πιθανότατα μόνο σε λίγους μήνες. Ενώ χρειάζεται 2.000 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα χθες. Αλλά προς το παρόν η διχασμένη Δύση είναι απρόθυμη να δώσει στην Ουκρανία οτιδήποτε, εκτός από γλυκά λόγια. Υποσχέσεις, υποσχέσεις... είναι τόσο φτηνές, ειδικά όταν έχεις τόσο λίγη ρευστότητα και ξέρεις ότι οι Ρώσοι πιθανότατα θα καταστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού που θα σου δωρίσουν πριν καν φτάσει στο μέτωπο. Επιπλέον, όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο μιας ουκρανικής οικονομίας που βρίσκεται σε βραχυπρόθεσμη (κανείς δεν θα της δώσει τίποτα μακροπρόθεσμα), μηνιαία δυτική υποστήριξη ζωής (διαφορετικά δεν μπορούν να πληρωθούν μισθοί ή συντάξεις). Και όλα αυτά από μια Δύση που βρίσκεται στα πρόθυρα του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού χάους και με φόντο ένα ουκρανικό ενεργειακό σύστημα που, προς το παρόν, έχει καταστραφεί κατά 50% και ένα σύστημα στρατιωτικής εφοδιαστικής που έχει διαταραχθεί σοβαρά, από ρωσικούς πυραύλους.

Δεν είναι περίεργο που το καθεστώς του Κιέβου δεν εμπιστεύεται τη Δύση. Η τελευταία δεν έχει απύθμενες τσέπες. Ο Ζελένσκι μάλλον φτάνει στο τέλος του. Ήδη πριν από τα Χριστούγεννα δέχτηκε την ψυχρή αντιμετώπιση της Ουάσιγκτον. Τώρα φαίνεται να του αντιτίθεται ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του Κιέβου, Ζαλούζνι, ο οποίος φαίνεται ότι είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Πολωνία πίσω από την πλάτη του Ζελένσκι. Γενικά, μιλώντας, οι στρατιωτικοί μισούν τους πολέμους- είναι έργο μόνο των πολιτικών. Εξάλλου, οι πολιτικοί δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παγώσουν, να ακρωτηριαστούν ή να πεθάνουν με αγωνία. Ίσως φτάνουμε σε έναν ανασχηματισμό στο Κίεβο. Ό,τι διατάξουν οι Αμερικανοί μαριονετζήδες. Αλλά το πρόβλημα εδώ είναι αν οι Αμερικανοί μαριονετζήδες ξέρουν τι θέλουν να διατάξουν; Φαίνεται να είναι διχασμένοι μεταξύ τους.

Ενώ η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία στρατηγική για να κερδίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, πόσο μάλλον μια στρατηγική εξόδου, οι Ρώσοι έχουν. Στους τέσσερις μήνες από τότε που η Ρωσία διέταξε τη μερική κινητοποίηση, 300.000 επιπλέον έφεδροι εντάχθηκαν στις μονάδες τους στα ανατολικά ή κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Ουκρανίας. Εν τω μεταξύ, στο νότο περιπολεί ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας. Μέχρι στιγμής το ρωσικό πεζικό δεν έχει λάβει πραγματικά μέρος σε αυτόν τον πόλεμο. Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έχει γίνει από τους τοπικούς αντι-κιεβανικούς Ουκρανούς (Donbass) μαχητές της ελευθερίας και την ομάδα συμβολαίων Wagner. Το σκηνικό είναι έτοιμο για έναν χερσαίο πόλεμο, είτε από τα ανατολικά, είτε από τα βόρεια, είτε από τα νότια, είτε ίσως όλα μαζί. Ο εφιάλτης της Ουάσιγκτον. Γιατί κανείς στην Ουάσιγκτον, που έχει συνηθίσει να πολεμάει κακοεκπαιδευμένους, αυτοκτονικούς φανατικούς, οπλισμένους μόνο με καλάσνικοφ, δεν το προέβλεψε ποτέ αυτό. 500.000+ ένοπλοι Ρώσοι περιμένουν στα σύνορα των εδαφών που κατέχει το Κίεβο για να απελευθερώσουν τους Ουκρανούς αδελφούς και αδελφές τους από το καθεστώς μαριονέτας των ΗΠΑ στο Κίεβο. Και οι μόνοι κακοεκπαιδευμένοι, φανατικοί αυτοκτονιστές εδώ είναι οι δυνάμεις του Κιέβου.


Ας μην ξεχνάμε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία αφορά τον αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρήσουν την ιδιότητα του δεινόσαυρου ως η τελευταία υπερδύναμη στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την προσπάθεια της Αμερικής να καταστρέψει την Κίνα ως αντίπαλο δέος. Γιατί αφού η Κίνα, συμμαχώντας με τη Ρωσία, είναι ανίκητη, η Κίνα πρέπει να δεχτεί επίθεση μέσω της Ευρασιατικής Ρωσίας. Σε αυτό το τρελό νεοταξικό βιντεοπαιχνίδι φαντασίας, οι ΗΠΑ έχουν παραβλέψει τη Δυτική Ευρώπη. Από μια άποψη αυτό είναι κατανοητό, αφού οι ηγέτες της είναι απλώς μια αγέλη από άμυαλα παβλοφικά σκυλιά, που έχουν σκοπό να αντιγράψουν το αφεντικό τους στην Ουάσινγκτον - και ένας σωρός δολάρια βοηθάει σημαντικά τη σιελοβόρα ικανότητά τους για μίμηση. Ωστόσο, το λάθος των ΗΠΑ είναι ως συνήθως να κοιτάζουν μόνο τις μαριονέτες τους. Αυτό ήταν το ίδιο λάθος όπως στη Βαγδάτη και την Καμπούλ, ή για την ακρίβεια στην Τεχεράνη και τη Σαϊγκόν, για να μην αναφέρουμε τη Μανίλα και μια σειρά από πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής. Διορίστε έναν αγγλόφωνο yes-man, δώστε του έναν ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό γεμάτο δολάρια και ένα αμερικανικό διαβατήριο, εξασφαλίστε του τον έλεγχο της πρωτεύουσας και του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού της σταθμού και τότε θα ελέγχετε ολόκληρη τη χώρα. Μόνο που ο Χαμίντ Καρζάι δεν το έκανε και ούτε εσείς θα το κάνετε.

Η Δυτική Ευρώπη, η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με μερικά άλλα κομμάτια, κατοικείται επίσης από 500 εκατομμύρια ανθρώπους (τα άλλα 50 περίπου εκατομμύρια ανήκουν στην ελίτ). Κάποιοι, ειδικά από τις ελίτ, ζουν στις πρωτεύουσες. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν ζει εκεί και γενικά περιφρονεί όσους ζουν στις πρωτεύουσες. Ρωτήστε έναν Γάλλο τι σκέφτεται για τους "les sales parisiens" (βρωμερούς Παριζιάνους), ρωτήστε έναν Ρουμάνο τι σκέφτεται για την ελίτ του Βουκουρεστίου, έναν Πολωνό τι σκέφτεται για τους κατοίκους της Βαρσοβίας ή έναν Άγγλο τι σκέφτεται για τους Λονδρέζους. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τον Μακρόν στη Γαλλία. Εναλλακτικά, ρωτήστε οποιονδήποτε Γάλλο τι σκέφτεται για τους πραγματικούς κυβερνήτες της Γαλλίας - την κατάφωρα υπεραμειβόμενη υπερελίτ στις Βρυξέλλες. Οι Άγγλοι τους μισούσαν τόσο πολύ, που έκαναν το Brexit. Πολλοί Γερμανοί, οι οποίοι με τεράστια πλειοψηφία δεν ήθελαν ποτέ να εγκαταλείψουν το γερμανικό μάρκο, το ζήλεψαν αρκετά, παρόλο που η ανίκανη και δόλια βρετανική ελίτ χειρίστηκε εντελώς λάθος τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Brexit.

Αν στη Δυτική Ευρώπη, η συντριπτική πλειοψηφία δεν συμπαθεί τους ηγέτες της, στο τέλος θα τους ξεφορτωθούν -ακόμα και οι παθητικοί Βρετανοί- και θα διορίσουν ηγέτες που δεν αρέσουν στην Ουάσιγκτον, τη Λεπέν, τον Φάρατζ κ.λπ. Θυμάστε τον Όρμπαν; Είναι ήδη στην εξουσία, όπως και ο Ερντογάν (αν και βρίσκεται στην Τουρκία). Η ουκρανική σύγκρουση αναδιαμορφώνει ήδη την εντελώς ξεπερασμένη (1945) αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης και επιβάλλει την αναδιαμόρφωσή της. Η αναπροσαρμογή δεν θα είναι υπέρ της Ουάσιγκτον. Διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ έχουν ήδη ξεκινήσει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά αυτό που είναι πιο πιθανό να ανατρέψει την ελίτ-μαριονέτα των ΗΠΑ είναι οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες. Οι Ευρωπαίοι μισούν τις ελίτ τους. Οι κακομαθημένες ελίτ μπορεί να το πουν στους λαούς τους: 'Ας φάνε τούρτα'. Αλλά έχουν ξεχάσει ότι αυτό που θέλουν οι λαοί είναι ψωμί.

Μόλις η Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του Ηνωμένου Βασιλείου, φύγει, το τέλος της σύντομης μονοπολικής εποχής θα είναι εδώ. Το φαινόμενο ντόμινο, από το Κίεβο μέχρι το Δουβλίνο, είναι σίγουρα μόνο θέμα χρόνου. Θυμάστε την πτώση του τείχους του Βερολίνου τον Νοέμβριο του 1989; Μέσα σε είκοσι πέντε μήνες ολόκληρη η σοβιετική αυτοκρατορία της Ανατολικής Ευρώπης έπεσε, η μία χώρα μετά την άλλη, μέχρι που τον Δεκέμβριο του 1991 έπεσε η ίδια η Σοβιετική Ένωση. Από το Βερολίνο στο Βλαδιβοστόκ. Λοιπόν, ο χρόνος έχει πλέον τελειώσει και για την Αμερικανική Αυτοκρατορία με τη σειρά της. Θα πέσει και αυτή, και για τους ίδιους λόγους. Η SU (Σοβιετική Ένωση) έφυγε. Το ίδιο θα συμβεί και με το αντίθετό της, τις ΗΠΑ (Ηνωμένες Πολιτείες). Κόκκινα αστέρια, λευκά αστέρια, και τα δύο είχαν την ώρα τους. Κρατήστε τα μάτια σας στη Δυτική Ευρώπη.


19 Ιανουαρίου 2023

thesaker.is

μετάφραση: Διόδοτος



13 σχόλια:

  1. Χορεύω ζεϊμπέκικο στην Αγία Σοφιά 🇬🇷

    https://www.youtube.com/watch?v=ho45Nvm8MPw

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχχχ..! Θα αρχίσω κι εγώ σαν τον PUNISHER να αμφιβάλλω για το περιεχόμενο του παντελονιού μου.. 🤣

      Διαγραφή
    2. Μπράβο της, αλλά όπως διαπίστωσες, σημασία δεν της έδωσαν, κάτι αναμενόμενο διότι η πόλη είναι πολυπολιτισμική,παλαιότερα έψαλλαν εντός τον εθνικό ύμνο και δεν τους πείραξε κανείς,σαν τζαμί το προσκυνούσαν οι μουσουλμάνοι απ' όταν ήταν μουσείο , και έμπαιναν και το σέβονταν ως τζαμί που ήταν για κάτι αιωνες αλλά και επειδή πολύ απλά το εισιτήριο ήταν τσουχτερό, τώρα έχει εισιτήριο;;;, λέα

      Διαγραφή
  2. ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΩ.

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ:
    KΩΣΤΑΣ ΤΑΥΡΟΣ
    ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ
    ΜΕΣΗΝΙΟΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
    ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΣ.
    SMART ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ IDIOT= ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ SMART.

    SECRET MILITARY ARMAMENTS IN RESIDENTIAL TECHNOLOGY.

    METAΦΡΑΣΗ.
    MΥΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ.

    ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΜΕΣΩ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ.

    ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ, ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΣΟΒΡΑΚΟ ΦΟΡΑΤΕ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ; ΤΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ OI ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΗΛΙΑ ΜΟΥ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΨΑΞΕΙ. ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΗΚΑ ΣΤΟ "ΕΞΥΠΝΑ" ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Ηλία και Διοδοταίοι,

      Όσοι με γνωρίζουν στην αρχή απορούσαν που ενώ το επάγγελμά μου (αισίως κλείνω 32 χρόνια) έχει να κάνει με υπολογιστές (software), το τηλέφωνό μου είναι με κουμπάκια, η τηλεόρασή μου ΔΕΝ είναι έξυπνη (την ανοίγω μόνο για να δώ την ΑΕΚΑΡΑ), οι παλιές λευκές μου συσκευές επισκευάζονται αντί να αντικαθιστώνται και τέλος το αυτοκίνητό μου παραμένει 23ετίας (με εγκέφαλο δυστυχώς, αλλά τι να κάνω!). Επειδή δεν μπορώ να ανγκάσω και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου να είναι "παλιομοδίτικα", τουλάχιστον τους έχω πεί όταν θέλουν πχ να συζητήσουν κάτι σημαντικό, να έχουν το τηλέφωνο μακρυά. Όχι κοντά και κλειστό αλλά ΜΑΚΡΥΑ, διότι και κλειστό ακούει τα πάντα.

      Οτιδήποτε είναι "έξυπνο", είναι έξυπνο ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ και όχι για τον χρήστη. Τα ΠΑΝΤΑ μας παρακολουθούν, ακόμα και το "έξυπνο" πλυντήριο. Υπάρχει τεχνολογία που ΔΕΝ φαντάζεται ούτε ο ποιο ευφάνταστος συνομωσιολόγος. Να ξέρετε οτι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα πάντα για όλους ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ μας. Προς το παρόν το χρησιμοποιούν για "έξυπνες" διαφημίσεις. Στο μέλλον θέλουν να το χρησιμοποιούν για να καθορίζουν τα πάντα, αλλά θα φάνε "γλαρόσουπα". Τα σχέδιά τους καταρρέουν.

      Όσο μπορούμε ας κρατήσουμε τις παλιές μας συσκευές, διότι ως παράδειγμα θα σας πώ οτι η "έξυπνη" τηλεόρασή σας, σας ΑΚΟΥΕΙ και σας ΒΛΕΠΕΙ και εκτός ρεύματος.

      Έρρωσθε

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. Ηλια μου αυτο για να σου δειξω ποσο σε αγαπω Να το περνης 3 φορες την ημερα πριν η μετα τα φαγητο χεχεχε https://youtu.be/UEiMus-eJdE

      Διαγραφή
    4. "Ο μόνος ασφαλής υπολογιστής είναι αυτός που είναι θαμμένος στην μέση της ερήμου" - Από τη σειρά The X-Files

      Tips:
      1) Ο μόνος λόγος που χρειάζεστε ένα φούρνο μικροκυμάτων είναι για να βάζετε μέσα τα κινητά σας (με βγαλμένη την μπαταρία αν γίνεται) για να συζητήσετε κρατικά μυστικά.

      2) Αν μπορείτε κάνετε συζήτηση σε εσωτερικό δωμάτιο χωρίς τζάμια (αφού υπάρχουν συστήματα laser που μετατρέπουν το τζάμι σε μικρόφωνο) έχοντας κάποιο ραδιόφωνο να παίζει στα εξωτερικά δωμάτια.

      3) Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το cloud για κάμερες, συσκευές για έξυπνα σπίτια και άλλες μπούρδες. Αν δεν μπορείς να στήσεις Ο ΙΔΙΟΣ ένα σέρβερ (πχ HomeAssistant) για όλα αυτά ή πληρώνεις κάποιον έμπιστο πληροφορικάριο ή ΜΕΝΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. 'Η βγάλτα από το δίκτυο του σπιτιού σου μέσω
      δεύτερης σύνδεσης ή VLANs

      4) Απενεργοποιείς το συγχρονισμό για φωτογραφίες, επαφές και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες από τις φορητές σου συσκευές και το επιτρέπεις μόνο σε δικό σου server (πχ NextCloud) πάντα μέσω VPN. Γενικά αποφεύγεις όλες τις υπηρεσίες cloud ιδίως αυτές που προσφέρονται δωρεάν. Όπως λένε οι Αμερικάνοι αν ένα προϊόν ή υπηρεσία είναι δωρεάν τότε ΕΣΥ είσαι το προϊόν...

      5) Πετάς το σάπιο router του παρόχου και παίρνεις ένα με δυνατό firewall (τείχος προστασίας). Ακόμα καλύτερα φτιάχνεις το δικό σου router με ενσωματωμένη κρυπτογράφηση και VPN ώστε να μπαίνεις στο τοπικό σου δίκτυο εξ' αποστάσεως.

      6) Στήνεις ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο (Asterisk ή οποιοδήποτε SIP σέρβερ) και "δίνεις γραμμές" σε φίλους που θέλεις να επικοινωνείς με ασφάλεια.

      7) Η μόνη συναλλαγή που επιτρέπεται να κάνεις με Πάκι είναι η αγορά μιας SIM και αγορά (με μετρητά) ενός μεταχειρισμένου κινητού. ΔΕΝ το έχουμε ενεργοποιημένο στο σπίτι ή στο γραφείο μας. Μόνο σε δημόσιους χώρους.

      8) Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον συνδιαλέγεσαι στην άλλη άκρη της γραμμής ιδίως αν δεν κάλεσες εσύ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ πληροφορίες. Το 90% των χακαρισμένων κωδικών πραγματοποιείται "ψαρεύοντας" τους χρήστες.

      9) Δεν αφήνουμε ανεξέλεγκτους παππούδες, γιαγιάδες, παιδάκια, ανηψάκια ακόμα και συζύγους χωρίς ασπίδα προστασίας. Οι κερκόπορτες ανοίγουν από τους ανυποψίαστους. Το παιδί ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιεί το PC των γονιών.

      10) Αν δεν ξέρουμε κάτι, δεν το παίζουμε ειδήμονες για να εντυπωσιάσουμε τον -συνήθως θηλυκό- περίγυρο.

      Θα με πείτε παρανοϊκό; ΟΚ.
      Δεν έχετε κάτι να κρύψετε; Πάλι ΟΚ.

      Αν κάποιος έχει πραγματικό λόγο για ασφάλεια, ας αναζητήσει λύση από ειδικό.

      Διαγραφή
  3. Χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε ΜΙΧ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΜΟΥ Σ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ,
      ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΧΕΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
      ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΦΥΣΙΚΑ.

      ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΕ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΜΑΣ,
      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

      TSUTE MOY, ΣΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.
      ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ.
      ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΣΑΜΑΝΕ TSUTE;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
      ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ;;;;;;;;;;;;;
      ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
      ΡΕ ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΗ ΓΗ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  4. ΑΦΟΥ...ΕΧΟΥΝ...ΤΟ...Α Κ Α Τ Α Δ Ι Ω Κ Τ Ο...😉
    ΓΙΑΤΙ...ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ...Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ο Υ Ν ??😉
    -
    https://twitter.com/klimhs13/status/1616446683306500097?cxt=HHwWgoC9zbbs4u4sAAAA

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε αυτη την αναρτηση δεν θα αναρτηθούν άλλα σχόλια άσχετα με το ουκρανικο.
    Σε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις θα αναρτηθούν σχόλια όλων των θεμάτων (WEF, κλιματική μπαρούφα, έντομα, εμβολια, κουλιανά-εκ του Κούλα- πολιτικά κ.ά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή