«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Αποχή? Η μορφή διαμαρτυρίας που γουστάρει τρελλά το Σύστημα!

Βλέπω σε πάρα πολλές σελίδες «επαναστατών του πληκτολογίου» ένα κάλεσμα για αποχή από τις εκλογές. Διαβάζω τι γράφουν για να μπορέσω να καταλάβω με ποιο τρόπο η αποχή θα πειράξει έστω και μια τρίχα από τα @ρχίδια του συστήματος. Κι επειδή δεν βλέπω κάτι τέτοιο, άρχισε να μου μυρίζει λίγο άσχημα όλη αυτή η συντονισμένη υποκίνηση της επανάστασης «δεν ψηφίζω κανέναν σας ρε».

Ας τα πάρουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή λαμβάνοντας υπόψη τον εκλογικό νόμο. Ξέρετε και το 10% να πάει να ψηφίσει κυβέρνηση θα κάνουν και θα σας γράψουν κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Κι επειδή όλα τα κομματόσκυλα θα έχουν ρίξει τη ψήφο τους στους θεούς που υπηρετούν, υπάρχει η πιθανότητα η επόμενη κυβέρνηση να είναι «αυτοκρατορική» στο κοινοβούλιο χωρίς κανένα αξιόλογο αντίλογο, κι εμείς όλοι να υπηρετούμε αυτά που γουστάρει το 10% των ψηφοφόρων.

Όταν κλείσουν οι κάλπες δεν θα μετρήσουν οι ψήφοι εκείνων που δεν πήγαν να ψηφίσουν, θα μετρήσουν εκείνοι που ψήφισαν. Τελεία και παύλα. Με αυτή τη λογική ναι η αποχή θα είχε ιδιαίτερο νόημα αν υπήρχε πλαφόν δικαιοσύνης στο σύστημα. Δηλαδή αν δεν πάει να ψηφίσει τουλάχιστον το 50% κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει και πάμε για άλλα. Μην κάνετε όνειρα δεν πρόκειται να συμβεί.

Το κίνημα λοιπόν «μη ψήφου» μας έχει τρελάνει αυτές τις ημέρες να χτυπάει της καμπάνες να μας ξυπνήσει και υπερασπίζεται με τόσο πάθος αυτή την επιλογή, ούτε ιεραπόστολοι ταγμένοι σε ιερό σκοπό να ήταν.

Ποιοι είναι όμως εκείνοι που επιλέγουν αποχή?

Δύο είναι οι κατηγορίες. Οι ούτε καν σηκώνομαι από το καναπέ βαριέμαι.

Και οι δεν θα ψηφίσω κανένα καριόλη σας φτύνω όλους.

Οι πρώτοι εντάξει, δεν το συζητάμε, ασχολίαστο (εκτός των ανθρώπων που πράγματι έχουν ένα πρόβλημα υγείας και δεν μπορούν να μετακινηθούν)

Οι δεύτεροι που με την αποχή αποφασίζουν να ρίξουν ένα γερό φτύσιμο σε όλους, την επόμενη των εκλογών θα τους έρθει πίσω το φτύσιμο από εκείνους που ψήφισαν και έβγαλαν ακριβώς εκείνο που επιθυμούσαν. Εκτός κι αν κάποιοι ζουν με τη φαντασίωση πως τα αφεντικά αν τους κρατήσουμε μούρη θα βάλουν τη γάτα τους να κλαίει.

Είναι πολύ περίεργο ένα κίνημα που λίγο πριν την ψήφο σηκώνει λάβαρα για μια δική του επανάσταση και στην οποία συμμετέχουν όλοι εκείνοι που τον υπόλοιπο χρόνο που οι τύραννοι πατάνε στο λαιμό τους σκλάβους δεν έχουν οργανώσει μια πραγματική επανάσταση, δεν έχουν βγει στους δρόμους, δεν έχουν απειλήσει κανέναν παρά μόνο λόγια ακίνδυνα που οι δυνάστες τους διαβάζουν και κάνουν χαβαλέ.

Κι εντάξει ας επιλέξουμε να ενταχθούμε στο κίνημα της αποχής, κι ας υποθέσουμε πως γίνεται το θαύμα και ένα 60-70% δεν πάει να ψηφίσει, και γίνεται και δεύτερο θαύμα και το κόμμα που θα είναι νικητής αλλά με τέτοια μειοψηφία λέει, τίποτα δεν κυβερνάω έτσι, άκυρες οι εκλογές.

Παρακάτω.. Τι προτείνει το κίνημα? Για να ακούσω. Εχει έτοιμη κάποια αντιπρόταση για ξεκαθάρισμα του τοπίου? Θα μας προτείνει συγκεκριμένα πράγματα  που θα ανατρέψουν όλο το σάπιο σύστημα, κάποιο πρόγραμμα και την ομάδα που θα έχει έτοιμη να πραγματοποιήσει την μεγάλη αλλαγή? Α ναι γιατί δεν έφτιαχνε ένα κόμμα να πάμε να το ψηφίσουμε όλοι? Αν δεν έχει να προτείνει τίποτα άλλο από αποχή και διαμαρτυρίες του πληκτρολογίου τι σοβαρότητα μπορεί να έχει?

Δεν μπορεί να σκέφτεται κάποιος πως στ΄αλήθεια η αποχή από τις εκλογές θα «ρίξει το σύστημα». Είναι τουλάχιστον για γέλια μια τέτοια σκέψη. Η μόνη αποδεκτή αιτία να μην πάει κάποιος να ψηφίσει συνειδητά είναι πως ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ, σε ΟΛΑ τα κόμματα που βάζουν υποψηφιότητα, ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΟΒΑΡΟ, των ανθρώπων που ζητάνε τη ψήφο, είδε πως δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ, που να αξίζει, και ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ, δεν πάει γιατί δεν είναι ο τύπος που θα εκλέξει το μη χειρότερο.

Αυτός ο άνθρωπος όμως λειτουργεί σαν μονάδα, αναφέρει το σκεπτικό του και δεν φαντασιώνεται πως είναι ο μέγας επαναστάτης. Ισα ίσα είναι πολύ λυπημένος και απογοητευμένος και θα επιθυμούσε διακαώς να υπάρξει μια κίνηση άξια των ιδεών του να την υποστηρίξει με την ψήφο του.

Προσωπικά αυτές τις εκλογές θα παρακολουθήσω όλους τους υποψήφιους, κόμματα που θα ζητήσουν τη ψήφο μου. Αν δω κάτι αξιόλογο δεν με ενδιαφέρει αν θα έχει τόση δύναμη ώστε να μπει στη Βουλή, θα το ψηφίσω για να το στηρίξω έστω κι αν πάρει ένα ψήφο. Τώρα σκεφθείτε αν αυθόρμητα πείτε τη γνωστή φράση «όλοι το ίδιο σάπιοι είναι» σκεφθείτε, μήπως ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ?

Επίσης μια παράκληση στους φίλους. Επειδή κυκλοφορούν μεγάλα λαμόγια και καλά εκπαιδευμένα πρακτοράκια σε διάφορες τάχα « επαναστατικές πατριωτικές σελίδες» και «κανάλια» μη μασάτε σαν χάνοι. Μας κυβερνούν απατεώνες που θα έσκιζαν τα μνημόνια σε ένα βράδυ ή οι άλλοι που θα έσκιζαν τη συμφωνία για τις Πρέσπες. Και όλοι μαζί μας τρομοκράτησαν, μας εκβίασαν, μας έβαλαν πρόστιμα, μας φυλάκισαν στα σπίτια, πέταξαν στο δρόμο εργαζόμενους για τα κ@λοεμβόλια τους, ο λαός εξαθλιώνεται,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

Ένα κίνημα πολιτών είναι εκείνο που χρειαζόμαστε αποφασισμένων και ικανών να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ,  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και όχι μόνο να φλυαρούν.

Εννοείται πως εκτός από το τι προτείνει κάποιος εξετάζουμε και ποιος είναι αυτός. Γιατί αν ένας κλεφταράς, ένας δολοφόνος, κάποιος αποδεδειγμένα σάπιος , μου προτείνει να φτιάξουμε μια κοινότητα που θα μοιάζει στο μικρό σπίτι στο λιβάδι ε θα είμαι πολύ μ@λάκας αν τον πιστέψω. 


Φανταστικές καταστάσεις



19 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ ,
    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ , ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ !
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ .
    ΔΕΝ ΠΑΕΙΙ ΑΛΛΟ ΄Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ .
    ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΑ ΛΑΘΡΟ..., ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ , ΕΠΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ,ΔΗΛΑΔΗ , ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑ , ΣΤΙΣ
    ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ
    ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ...

    ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΛΛΗΝΕΣ , ΘΥΜΩΣΤΕ , ΘΥΜΟΣΤΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ , ΜΟΝΟΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ " ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ " ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ ...

    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΙΝΗΜΑ 21 , Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Το άρθρο δεν είναι δικό μου. Το έγραψε κάποια κυρία που έχει το μπλογκ 'Φανταστικές καταστάσεις'

      2. ' Το Κίνημα 21' , μάς δόθηκαν μέσα στο 2022 αρκετές αφορμές ώστε να μην το εμπιστευόμαστε. Χώρια που ο κ. Μπέχλης μετά του συνεργάτη του Σπ.Χατζάρα, με αποκάλεσαν το καλοκαίρι σε εκπομπή τους "ρουφιάνο της ΝΔ", και ήταν ο λόγος να αντιδράσω αποκαλώντας τους "Κούνημα 21" ( https://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/10/21.html ), ατάκα που έμεινε παροιμιώδης σε πολλά πατριωτικά μπλογκ.
      Η γραμμή του Διόδοτου τα τελευταία 2μισι χρόνια, είναι να μην διαφημίσουμε/προτείνουμε κανένα συμμετέχον στις εκλογές κόμμα, μέχρι και την ημέρα των εκλογών, και ο κόσμος να ψηφίσει ό,τι κρίνει ως τιμιότερο, αν έχει βάλει μυαλό μετά από τόσες δεκαετίες εξαπάτησης.

      3. Σάς ευχαριστώ για την εκτίμηση προς το ιστολόγιό μας, παρακαλώ μόνο..όταν ξανασχολιάσετε, και για να αναρτηθεί το σχόλιό σας, να βάλετε και ένα ψευδώνυμο όπως επεξηγούμε εδώ:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/12/blog-post_57.html

      Καλημέρα, καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
    2. Συντασσόμεθα φυσικά με το άρθρο, εξακολουθώντας να τιμούμε τους αρχαίους ημών προγόνους, που θεωρούσαν ότι "τους μη μετέχοντας των κοινών ηγούμεθα ουκ απράγμονας αλλ' αχρείους" (Περικλέους 'Επιτάφιος').

      Διαγραφή
  2. Περί κινήματος πολιτών:

    ΚΛΥΤΑΙΜΗΣΤΡΑ – «Το δίκιο του καθενός φτάνει ως εκεί, που φτάνει και η δύναμή του να το επιβάλει.»
    (Αισχύλου –Αγαμέμνων)


    --------------------------
    Περί εκλογών:

    Έχουμε κατοχή ή είμαστε ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος;
    Η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται με διαφανή και φερέγγυο τρόπο;
    Το αποτέλεσμα των εκλογών απεικονίζει την αληθή βούληση των ψηφισάντων;
    Μήπως, αντιθέτως, επιβάλλει -με νομότυπη διαδικασία- προειλημμένες αποφάσεις, που πάρθηκαν από άλλους, σε άλλο τόπο και χρόνο;

    Δεν αξίζει τον κόπο να σηκωθώ από την καρέκλα μου.
    Αντιθέτως, επιβάλλεται να μην συμμετάσχω σε θεατρικά δρώμενα, με μόνο σκοπό την "δημοκρατική νομιμοποίηση" διορισμένων κατοχικών κυβερνήσεων.

    Δεν συμμετέχω - Δεν συνεργάζομαι - Δεν νομιμοποιώ
    Συνένοχο στο φόνο δεν θα μ' έχετε!!
    Θα περιμένω άλλες μέρες.
    ................
    "Τα πάντα ρει, ουδέν μένει"
    Ηράκλειτος


    μνκ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ!!! ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΡΑΤΟΣ;;;ΟΧΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΛΕΥΤΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΥΜΦ ΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ...
      ΔΠ

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Κωστή μου, καλή και λαμπερή Κυριακή σε όλους!!!
    Πραγματικά, μεγάλο και πολύ σοβαρό το δίλλημα για το τι θα κάνουμε στις εκλογές. Λίγο ως πολύ, περισσότεροι από εμάς σε κάποιες εκλογές που αναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να ψηφίσουμε(ακόμα και μικρότερα νέα κόμματα), το σκυλομετανοιώσαμε και γίναμε κοψοχέρηδες.
    Προσωπικά, λόγω εθνοκεντρικού και ταυτόχρονα ιδιότυπου «αναρχικού» dna, από τότε που ξεκίνησα να ψηφίζω έριχνα άκυρο, διανθισμένο άλλοτε με «γαλλικά» και άλλοτε με χιουμοριστικά στιχάκια, με την υπογραφή «Δελαπατρίδης», για να σκάσει και λίγο το χειλάκι της εφορευτικής επιτροπής των ταλαίπωρων πολιτών, που κληρώθηκαν για να συμμετέχουν σε αυτές τις τραγικά γελοίες παρωδίες της ψευτοδημοκρατίας τους. Τις προεκλογικές περιόδους πάντα τις σιχαινόμουν, ιδιαίτερα, λόγω του πατέρα μου, που λόγω αποδεδειγμένα ειλικρινών ανθρωπιστικών αισθημάτων, βρέθηκε - χωρίς να έχει ιδέα περί μαρξιστικής θεωρίας - μπουρδουκλωμένος ιδεολογικά από την προπαγάνδα του κουκουέ, και μοίραζε σε όλο το σόι τα έτοιμα σταυρωμένα ψηφοδέλτια των κατσαπλιάδων. Επιπλέον, έβλεπα παλιούς συμμαθητές και συμμαθήτριες, που στο σχολείο ήταν πάντα γλειψιματίες και λουφαγμένοι, να τσακώνονται μεταξύ τους μπροστά στις κολώνες για τις αφισοκολλήσεις των κομμάτων που ήταν ενταγμένοι, ενώ στο πέρασμα του χρόνου ανέρχονταν στην κομματική ιεραρχία και τους είδα βολευτές, ευροβολευτές και γενικούς κουμανταδώρους. Φυσικά, με ακριβά αυτοκίνητα, διακοπές στη Μύκονο και γενικά πολυτελή διαβίωση, κατόπιν μετακόμισης από τα δυτικά προάστια στα βόρεια και νότια (πρώτη μούρη στο Καβούρι (σύμφωνα με το «σοφό» λαό).
    Περνώντας τα χρόνια, σε κάποιες πιο κρίσιμες εκλογές, ψήθηκα να ψηφίσω, πράγμα που βαραίνει πολύ το κάρμα μου και μάλλον θα δώσω λόγο γι’ αυτό το βαρύτατο αμάρτημα στον Πανάγαθο, όταν έρθει η ώρα μου. Σε αυτές τις εκλογές ετοιμάζω ένα εμπνευσμένο και πολιτικά υψιπετές πόνημα, για να ρίξω στην κάλπη, με σκοπό να απαλύνω την κούραση και τη μαύρη ταλαιπώρια των πολιτών της εφορευτικής, αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων. Όσο για τα κομματόσκυλα που συμμετέχουν στην καταμέτρηση, το πόνημά μου έχει ράμματα για τη γούνα τους. Σε συζητήσεις με φίλους της ίδιας αντίληψης περί εκλογών, υπάρχει και η άποψη της ψήφισης λιλιπούτειων κομματιδίων, όπως το πάλαι ποτέ Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών ή το κόμμα Κ.Ο.Τ.Ε. Σ. Για τα «πατριωτικά», που μπορεί να ξεφυτρώσουν ως μανητάρια, ούτε συζήτηση…..
    Καλό είναι, πάντως, να γίνει κι εδώ μια συζήτηση περί ακύρου. Δηλαδή, να μας εξηγήσει κάποιος, περισσότερο ειδήμων, αν είναι καλύτερα να ρίξει κανείς άκυρο ή να ψηφίσει ένα μικρό άσχετο κομματίδιο, για να φανεί η συμμετοχή των γηγενών ψηφοφόρων στα ποσοστά ή και – γιατί όχι- να μετατρέψουμε την εκλογική τραγωδία σε σατυρικό δράμα ή αριστοφανική κωμωδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή πολλοί μιλάνε γιά μή σχηματισμό γκουβέρνου με αποχή στο 50%+1, θα τους ρωτήσω σε ποιά διάταξη του Συντάγματος το είδαν αυτό. Αλλά, καί να ισχύει τελικώς (μέσωι ποιός ξέρει ποιών νομικών κριτηρίων - καί ΑΝ αυτά εφαρμοστούν στην πράξη), τί νομίζουν ότι θα γίνει; απλούστατα, οι εκλογές θα επαναληφθούν. Καί θα επαναληφθούν. Καί θα επαναληφθούν. Καί θα... επ' άπειρον. Έως ότου οι κρατούντες κρίνουν ότι δεν κάνει να μπαίνουμε σε έξοδα, σχηματίσουν "οικουμενική", καί πάνε στην Κατίνα να τους δώσει το χρίσμα.

    Επίσης, να γνωρίζετε ότι οι "αδελφοί" στα παρασκήνια έχουν υπολογίσει από πρίν (με απλή αριθμητική του Δημοτικού Σχολείου) ΟΛΑ τα πιθανά σενάρια ποσοστών, καί το τί γίνεται μετά, αν προκύψει κάποιο απ' αυτά. Αντιθέτως, ο "επαναστατημένος" ψηφοφόρος έχει τελείως νεφελώδεις ιδέες, που δεν κάνει κάν τον κόπο να τις ξεκαθαρίσει (βλέπε πχ την αποχή του 50%+1), καί τελείως λάθος ελπίδες, ότι θ' αλλάξει προς το καλύτερο το ο,τιδήποτε στη ζωή του, με χαρτάκια μέσα σ' ένα κουτί. Πώς, λοιπόν, να μην κυβερνάνε μετά οι πονηροί τους χαζούς;

    ...Η ωριμότητα των ιθαγενών ενηλίκων της χώρας μας εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο.

    Υγ: Καλά... δεν βαρέθηκαν (εδώ καί κοντά μισόν αιώνα) να λένε ότι ψηφίζουν τη Χάρυβδη, επειδή τους ξέσκισε τον πάτο η Σκύλλα; γιατί; τί περιμένουν; ότι η Χάρυβδη χρησιμοποιεί βαζελίνη; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκάντι απελευθέρωσε την Ινδία, μαζεύοντας αλάτι στην παραλία...
      Πολιτική ανυπακοή.

      μνκ

      Διαγραφή
  5. Αστρολογικά βρισκόμαστε πάνω σε πύλη Πλουτώνια ή πύλη θανάτου μέχρι τις 10 Μαρτίου.Μαζική έξοδος ψυχών, κάτι σαν αυτό που έγινε στην Τουρκία και μπορεί να αφορά ακραία καιρικά φαινόμενα, πόλεμο ή ατυχήματα αλλά αυτός ο θάνατος δείχνει μιά νέα αρχή, καρμικές ολοκληρώσεις και καινούργια ξεκινήματα που γίνονται πάνω στο "θάνατο" καταστάσεων ή ανθρώπων.Ατομα που ενώνονται για το κοινό καλό ή για την ευημερία όλων αλλά και το τέλος κάποιων πολιτικών κομμάτων και την αρχή ή την δύναμη κάποιων άλλων.Δειχνει την αναγέννηση που έρχεται μέσα από τις στάχτες,όταν νομίζεις ότι έχουν πεθάνει όλα έρχεται η νέα αρχή.Μεσα στην εβδομάδα θάβουμε τη φίλη μου που πέθανε από επιθετικό καρκίνο, γιατρό στο επάγγελμα, μετά από τέσσερα εμβόλια και την ημέρα που πέθανε το ένα παιδί της είχε γενέθλια και αναρωτήθηκε γιατί όλοι είχαν ξεχάσει την τούρτα του και ότι είχε γενέθλια.
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευρυδίκη μου, να είσαι πάντα καλά και να θυμάσαι τη φίλη σου.
      Μακάρι αυτή η "πύλη" να μην ρουφάει μόνο αθώες ψυχές, αλλά να ρουφήξει και οτιδήποτε κακό απειλεί τον κόσμο μας και την ελευθερία μας. Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. Κώστα μου σε ευχαριστώ!!! Μακάρι να φύγουν όσοι πρέπει για να αποκατασταθεί η ηρεμία και ευημερία.Διάβασα το άρθρο του ΕργΔημΕργ δύο φορές και θα το ξαναδιαβάσω.Δεν έχω τόσες γνώσεις για να καταλάβω τι συμβαίνει με την πρώτη αλλά αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει τι θα συμβεί στην επόμενη φάση.Είσαι πολύ τυχερός γιατί το blog σου περιστοιχίζεται από αξιόλογους ανθρώπους με γνώσεις που ξεπερνούν το μέσο όρο .Σε ευχαριστώ και πάλι 💙💙💙
      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
  6. δηλαδη συμφωνα με την κυρια αρθρογραφο ( δεν θελω να επεκταθω στην ταμπελα ){και με πολυ προσπαθεια να σεβαστω την αποψη της } ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΑΤΑ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ .Α Π Ο Δ Ε Δ Ε Ι Γ Μ Ε Ν Α /ΛΗΞΗΣ.ειδικα τωρα με την ηλεκτρονικη διαχειριση ψηφων κα τους καυλιαρηδες λαθρο ///δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σημασια τι ψηφιζεις (εδω συμφωνω με το μνκ_)/ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΕΙ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ .Τι λεει τωρα η αρθρογραφος ? μαλλον ''φανταστικες ιστοριες ''.ΔΕΙΞΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΜΕΜΠΤΟ , ΧΟΡΤΑΤΟ , ΤΙΜΙΟ , ΔΥΝΑΤΟ , ΑΞΙΟΜΑΧΟ κλπ με αποδειξεις ...(ποιον μπιχλη και χατζαρα και οποιο μαλακς κωλοτουμπα με παρελθον διπλα στα σιχαματα )ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΣΙΧΑΜΑ , ΕΙΤΕ ΠΕΘΑΝΕ ΦΤΩΧΟς Η' ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟς (μεταφορικα και κυριολεκτικα ).Διαβασα δυο φορες το αρθρο και δυο φορες τα σχολια .ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ρισκαρω μια αποχη του 60-70 % (ειναι σχεδον απιθανο με 4000000 λαθρο (μονο αυτους )και περιπου 4000000 κομματοσκυλα (combined)).para na βαλω μια ψηφο στο σιχαμα που θα βγει . να εχει να λεει οτι ''μιλησε '' ο ελληνικος λαος/
    ΜΟΝΟ ασχημιες εχω για τους πολιτικους .ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ .μεγαλυτερη εκτιμηση εχω σε ενα κουβα ακρυλικη ρητινη παρα σε οποιονδηποτε πολιτικο της χωρας .ΟΠΟΤΕ συμπαθατε με αλλα δεν θελω να ακουω παπαριες ταχα μου οτι ΠΡΕΠΕΙ ολοι να παμε να ψηφισουμε . λες και ειμαστε ηλιθιοι και δεν καταλαβαινουμε οτι ολα ειναι οργανωμενα , με ΤΥΧΑΙΟΥΣ -ΕΣ που ξαφνικα γραφουν αρθρα για την ηθικη υποσταση των δυο ομαδων (που δεν ειναι δυο μονο )αλλα εκει φαινεται η στοχευμενη προσπαθεια , πειθους της αρθρογραφου .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΑΙ , ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΕΙ ανθρωπους σαν εμενα . Οταν θα βρεθει καποιος που την αξια του θα αναγνωρισω απο τις πραξεις του (αδυνατο απο πολιτικο )(πιστεψτε με ) ολοι θα το καταλαβουμε .Τωρα ξαφνικα εμφανιζονται μπλογκς , αρθρα και ατομα με ηθικες εντολες σχετικα με τις καλπες ????(που πλησιαζουν ?!?!)χαχαχχαχα ρε σεις ...δεν το πιανετε οτι ειναι βαλτο ολο αυτο .??τεσπα ...δεν θα κραξω και θα σεβαστω τον κωσταρα και (ας πουμε )την αρθρογραφο και τηνφανταστικη της προτροπη περι κοινωνικης ηθικης απεναντι σε καθε σιχαμα που απαρτιζει την πολιτικη (ειδκα )στην μητερα και χαροκαμμενη Ελλαδα .Ζουμε ΜΟΝΟ γιανα τους δουμε θαμενους και τους 300 και ΟΛΑ τα δουλικα τους .ΑΡΚΕΤΑ >

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να ΜΗΝ γίνουν εκλογές !!! Πρίν αρχίσετε να με "πυροβολείτε" και στη γείτονα περιμέναμε εκλογές το Μάϊο (νομίζω) αλλά τώρα κανείς δεν ξέρει πότε (και ΑΝ) θα γίνουν. Χέρι χέρι δεν πάει η κούλα με τον γεννίτσαρο ; Στα ίδια καταγώγια δεν συχνάζουν ; Παιδία του ίδιου "θεού" δεν είναι ; ΔΕΝ υποννοώ οτι θα έχουμε και εδώ σεισμό, αλλά πολλά μπορεί να συμβούν. Ας αναμένουμε λίγο και θα δούμε.

    Πάντως, χωρίς να θέλω να προκαταβάλλω κανέναν και χωρίς να υποννοώ τις προτιμήσεις μου, την τελευταία εβδομάδα ΟΛΑ μου τα όνειρα έχουν στρατό !!! Μα ΟΛΑ λέμε κάθε βράδυ !!! Κάποια με τανκς κάποια με στρατιώτες ένοπλους κάποια με στρατιώτες που ΔΕΝ είναι συμβατικοί !!

    Όσο αφορά τις ψήφους, μια ζωή ρίχνω λευκό. Μια φορά έριξα σε κάποιον που πίστευα οτι ήταν πατριώτης (τρομάρα του και κυρίως τρομάρα μου) και αυτός ΔΕΝ έκανε ΤΙΠΟΤΕ όταν ξεπουλήθηκε η Μακεδονία ΜΑΣ.

    Αν με κοροϊδέψεις μια φορά ντροπή σου, αν με κοροϊδέψεις δεύτερη ντροπή ΜΟΥ. Και μιλώ για το σύστημα και ΟΧΙ για τα πρόσωπα.

    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Αισημνήτης. Αλλά που !!

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ποιοί θα εκλεγούν και πως;
    Μάααααλιστα
    Λοιπόν, το γνωρίζω και σας ενημερώνω από τώρα
    Θα εκλεγούν αυτοί που έχουν σειρά, είτε με το καλό είτε με το άγριο.
    Σας θυμίζει κάτι;
    Ε ναι , αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποχη Και Γιουχαισμα Σε Καθε Ανθελληνα Που Θα Παει Να Ψηφισει!!!Βροντοφωναζει Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ-MAGICA DE SPELL!!!
    Απο την αλλη εχουμε τουs κουνηματιεs-κουδουνιστρεs 21 ο μουχατζιρ του Ιμπραημ Πασα απο το Τζιμπουτι,και το πορδοβουλωμα,δηλαδη ο ηλιθιοs και ο πανηλιθιοs...
    Σουριδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΕΥΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΙΧΝΕΙ ΛΕΥΚΟ. ΠΟΤΕ ΑΠΟΧΗ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΝΑ
    ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή