«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

BRICS: προς την ανεξαρτησία από δυτικά χρηματοπιστωτικά μέσα - Γράφει ο Mikhail Gamandiy-Egorov (Οbservateur Continental)

 

 

Η συμμαχία BRICS κινείται ολοένα και περισσότερο προς μια πολύ ευρύτερη χρήση των εθνικών νομισμάτων στο εμπόριο και τις επενδύσεις τους. Ένα πολύ αναγκαίο βήμα προς τη δημιουργία ενός ενιαίου νομίσματος, το οποίο επίσης συζητείται όλο και περισσότερο μεταξύ των μελών της φιλοπολικής συμμαχίας.

 

Η ευρύτερη χρήση των εθνικών τους νομισμάτων στο εμπόριο και τις επενδύσεις από τις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) πρέπει να προηγηθεί της δημιουργίας ενός ενιαίου νομίσματος, δήλωσε ο πρέσβης της Νότιας Αφρικής για την Ασία και τις BRICS στο υπουργείο Εξωτερικών, Anil Sooklal, όπως σημειώνει το Vietnam Courier.

 

Σύμφωνα με τον Νοτιοαφρικανό αξιωματούχο - "τα μέλη των BRICS πρέπει να επεκτείνουν την αμοιβαία χρήση των εθνικών τους νομισμάτων στο εμπόριο, τις επενδύσεις και άλλες συναλλαγές", προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τεθούν τα θεμέλια για ένα ενιαίο νόμισμα εντός της συμμαχίας.

 

Είπε επίσης ότι το θέμα του ενιαίου νομίσματος είχε ήδη συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση στη Νότια Αφρική μεταξύ των εκπροσώπων των BRICS: "Η επέκταση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων των BRICS στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι απαραίτητη ως ο σημαντικότερος παράγοντας για τη δημιουργία ενός ενιαίου νομίσματος και οι χώρες μέλη καταβάλλουν τις απαραίτητες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν ήδη εμπορικές συμφωνίες μεταξύ τους σε εθνικά νομίσματα. Και η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS έχει αποφασίσει ότι μεταξύ 2022 και 2026 - τουλάχιστον το ένα τρίτο των νέων δανείων θα γίνεται στα εθνικά νομίσματα των χωρών της ομάδας.

 

Ο Anil Sooklal υπενθύμισε επίσης ότι η Νότια Αφρική, η οποία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία στο πλαίσιο των BRICS, θεωρεί προτεραιότητα τα θέματα της μεταρρύθμισης της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής. Η Vietnam Courier επισημαίνει επίσης ότι σύμφωνα με πολλούς νοτιοαφρικανούς οικονομολόγους - τα γεγονότα θα μπορούσαν να επιταχυνθούν τα επόμενα χρόνια και να οδηγήσουν στη διαμόρφωση μιας νέας διεθνούς δομής της χρηματοπιστωτικής αγοράς με κυρίαρχη τη BRICS.

 

Όσον αφορά τις προοπτικές, θα ήταν σίγουρα δίκαιο να πούμε ότι πέρα από τη σημασία της απο-δολαριοποίησης και γενικότερα της απο-δυτικοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας, σε μια εποχή που οι μεγάλες μη δυτικές δυνάμεις κερδίζουν σε ισχύ, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής ισχύος, Οι ΗΠΑ και, γενικότερα, η Δύση, ενώ αποτελούν μια ακραία μειοψηφία σε πλανητική κλίμακα, θα έχουν αποδείξει σε μεγάλο βαθμό ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά τους μέσα για να εκβιάζουν και να κλέβουν από τους γεωπολιτικούς τους αντιπάλους και από κάθε έθνος του οποίου οι πολιτικές δεν ταιριάζουν με το όραμα της προφανώς ενδιαφερόμενης μειοψηφίας.

 

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις μεγάλες μη δυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των μελών των BRICS, ούτε μόνο για όλες τις χώρες που προσανατολίζονται αποφασιστικά προς την πολυπολικότητα, αλλά και για εκείνα τα κράτη που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δύσης σε διαφορετικό βαθμό και που αύριο, αν δεν προσχωρήσουν στον δυτικό άξονα, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα με μεγάλα προβλήματα. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που πολλά από αυτά τα κράτη συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο.

 

Οι BRICS υπό αυτή την έννοια, καθώς και άλλοι σημαντικοί φιλοπολικοί διεθνείς οργανισμοί, όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU), όχι μόνο θέτουν τα θεμέλια για μια διεθνή οικονομική αρχιτεκτονική απαλλαγμένη από τις δυτικές παρεμβάσεις, αλλά δείχνουν επίσης τον δρόμο προς τα εμπρός για κάθε έθνος στον κόσμο που επιθυμεί να απαλλαγεί από μια εξάρτηση από τη Δύση, η οποία δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που έχει στη διάθεσή του.

  

observateurcontinental.fr

μετάφραση: Con


7 σχόλια:


  1. https://twitter.com/3ellas/status/1625753669714214912

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η Ελβετία έτοιμη να γίνει η πρώτη χώρα που θα θέσει εκτός νόμου μια κοινωνία χωρίς μετρητά;-----ZEROHEDGE !!!!!!!!!!!! BRAVO !!!!!!!!!!

    https://www.zerohedge.com/personal-finance/switzerland-about-become-first-country-outlaw-cashless-society

    ΑΠΟΦYΓΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙHΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚH ΣΑΣ ΚAΡΤΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ !!!!

    ΑΦHΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤO ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΠIΤΙ , Ή ΑΓΟΡAΣΤΕ ΈΝΑ ΠΑΛΙO!

    !!!!! Έχω Nokia TOY 2002 MONO !!!

    !!! ΜΗ ΦΟΒAΣΤΕ !!!! ΧAΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝIΔΙ!!!

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛAΝΕΤΕ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΟΥΛΑ.. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΑΣΤΕ..
    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤV :

    https://odysseiatv.blogspot.com/2023/02/blog-post_1.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4η βιομηχανική επανάσταση στην Ελλάδα

    https://twitter.com/Sotigris1/status/1626959481492979715

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ????????????

    Η BlackRock, Η JPMorgan KAI H Wall Street «βλέπουν ευκαιρίες» για, μεταξύ άλλων, να χρηματοδοτήσουν υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ουκρανία – όλα αυτά ενώ πιέζουν την απάτη ESG στο σπίτι, περιορίζοντας την εγχώρια παραγωγή και αυξάνοντας τις τιμές

    https://twitter.com/ConsumersFirst/status/1626272556826218505?cxt=HHwWksC-mcWR15EtAAAA
    ===========
    Οι τραπεζίτες της JP Morgan πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας συναντώντας τον Ζελένσκι και το ανώτερο προσωπικό του, όπου συζήτησαν τη δημιουργία ενός ταμείου με ιδιωτικά κεφάλαια 20 έως 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με άτομα με άμεση γνώση του θέματος.

    Άλλες ιδέες που συζητήθηκαν με τον Ουκρανό πρόεδρο ήταν η δημιουργία μιας τράπεζας υπό τη διαχείριση εταιρειών της Wall Street που θα έκανε επενδύσεις σε διυλιστήρια πετρελαίου, δρόμους, γέφυρες και άλλα κομμάτια οικονομικής υποδομής που καταστράφηκαν στην εκστρατεία του Βλαντιμίρ Πούτιν για την προσάρτηση της χώρας και την ανοικοδόμηση του παλιά Σοβιετική Ένωση, προσθέτουν αυτοί οι άνθρωποι.

    https://nypost.com/2023/02/12/jp-morgan-reaches-agreement-with-ukraines-zelensky-on-rebuilding-infrastructure/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ; ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    https://twitter.com/BridgeRubicon/status/1627136283725426689?cxt=HHwWgsDTiYj135QtAAAA

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανικός VIP Elite μετά τη διαρροή της πραγματικής λίστας Epstein στο Dark Web

      https://rumble.com/v29z90o-vip-elite-panic-after-real-epstein-list-leaked-on-dark-web.html

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή