«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Δεύτερη Διεθνής Κοινοβουλευτική Διάσκεψη «Ρωσία-Αφρική». Πούτιν: "Η Αφρική θα γίνει ένας από τους ηγέτες ενός πολυπολικού κόσμου... Είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε σιτηρά δωρεάν στις αφρικανικές χώρες που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, εφόσον το 45% του συνολικού όγκου των σιτηρών και των δημητριακών που εξήγαγε η Ουκρανία πήγε σε ευρωπαϊκές χώρες, που είναι ήδη γεμάτες, και μόνο το 3% στην Αφρική" !!!


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αφρική θα γίνει ένας από τους ηγέτες ενός πολυπολικού κόσμου. Αυτό δήλωσε στη Διεθνή Κοινοβουλευτική Διάσκεψη "Ρωσία-Αφρική σε έναν πολυπολικό κόσμο", που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα υπό την αιγίδα της Κρατικής Δούμας.

 


 

Καλωσορίζοντας όλους τους εκπροσώπους των νομοθετικών σωμάτων και τους ηγέτες των κομμάτων και των κοινωνικών κινημάτων των αφρικανικών χωρών, τόνισε: "Η χώρα μας πάντα έδινε και θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη συνεργασία με τα αφρικανικά κράτη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για μια από τις σταθερές προτεραιότητες της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής".

 

Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι η Σοβιετική Ένωση έχει ήδη παράσχει σημαντική υποστήριξη στους λαούς της Αφρικής στον αγώνα κατά της αποικιοκρατίας, του ρατσισμού και του απαρτχάιντ, βοήθησε πολλά κράτη να αποκτήσουν και να προστατεύσουν την κυριαρχία τους. Η Ρωσία συνεχίζει να ακολουθεί αυτή τη γραμμή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρική σχέση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της ηπείρου "έχει αποκτήσει μια πρόσθετη δυναμική και έχει ήδη φτάσει σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο".

 

"Τα αφρικανικά κράτη αυξάνουν συνεχώς το βάρος και τον ρόλο τους στις παγκόσμιες υποθέσεις και έχουν όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε πολιτικά και οικονομικά θέματα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αφρική θα είναι ένας από τους ηγέτες της αναδυόμενης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης - υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις γι' αυτό", δήλωσε.

 

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Αφρική έχει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους και τεράστιους πόρους - σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων αποθεμάτων ορυκτών πόρων.

 


 

"Και παρόλο που οι αφρικανικές χώρες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% του παγκόσμιου ΑΕΠ, βλέπουμε ότι οι οικονομίες πολλών από αυτές αναπτύσσονται με ταχύτερους ρυθμούς", είπε. "Στις πολύ δύσκολες σημερινές συνθήκες, στο πλαίσιο της αναταραχής της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομίας, οι αφρικανικές χώρες προσπαθούν να ακολουθήσουν μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη εξωτερική και εσωτερική πολιτική, να επιλύσουν ανεξάρτητα τα δικά τους, ενίοτε δύσκολα, προβλήματα".

 

Ο πρόεδρος επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία και οι αφρικανικές χώρες υπερασπίζονται "τα παραδοσιακά ηθικά πρότυπα και τα κοινωνικά θεμέλια των λαών μας, αντιστέκονται στην εξωτερικά επιβαλλόμενη νεοαποικιακή ιδεολογία". Παρόμοιες θέσεις έχουν πολλά κράτη της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, και μαζί σχηματίζουμε την παγκόσμια πλειοψηφία", είπε.

"Έχω επανειλημμένα πει ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να οικοδομεί μια στρατηγική εταιρική σχέση με τους Αφρικανούς φίλους της με όλη τη σημασία της λέξης. Είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε από κοινού μια παγκόσμια ατζέντα, να συνεργαστούμε για την ενίσχυση των δίκαιων και ισότιμων διακρατικών σχέσεων και να βελτιώσουμε τους μηχανισμούς για αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία", δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους. "Χάρη στη βοήθειά μας, έχουν κατασκευαστεί πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις στην ήπειρο, έχουν δημιουργηθεί ολόκληρες βιομηχανίες, έχουν κατασκευαστεί ζωτικής σημασίας υποδομές και κοινωνικές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, η Ρωσία έχει διαγράψει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους προς τα αφρικανικά κράτη".

 

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι αναπτύσσεται το αμοιβαίο εμπόριο, συνεχίζεται η στρατιωτική και στρατιωτικοτεχνική συνεργασία, ενισχύεται η συνεργασία στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, υλοποιούνται μεγάλα ρωσικά επενδυτικά σχέδια με τη συμμετοχή εθνικών εταιρειών όπως η Rosneft, η Gazpromneft, η RusHydro, η ALROSA, η Lukoil κ.λπ. Υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να "βοηθά τις αφρικανικές χώρες στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από την οποία καλύπτεται μόνο το ένα τέταρτο των αναγκών της ηπείρου".

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο επικεφαλής του κράτους δήλωσε ότι η Ρωσία θα προμηθεύσει δωρεάν την Αφρική με σιτηρά, εάν η συμφωνία για τα σιτηρά δεν παραταθεί εντός 60 ημερών.

 

"Επιμένουμε ακριβώς στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα αυτής της συμφωνίας - πρώτα απ' όλα προς το συμφέρον των αφρικανικών και άλλων αναπτυσσόμενων χωρών, λαμβάνοντας υπόψη ότι χρειάζονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων - επιμένουμε στην πλήρη συμμόρφωση με τις κύριες ρωσικές απαιτήσεις, πρώτα απ' όλα, όπως είπα, διασφαλίζοντας ότι τα σιτηρά και τα λιπάσματα θα παραδίδονται στα αφρικανικά κράτη που έχουν ανάγκη και όχι στις ευρωπαϊκές χώρες που είναι ήδη γεμάτες. Ωστόσο, το 45% του συνολικού όγκου των σιτηρών και των δημητριακών που εξήγαγε η Ουκρανία πήγε σε ευρωπαϊκές χώρες και μόνο το 3% στην Αφρική", είπε.

 


 

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι το ζήτημα της παράτασης της συμφωνίας θα επιλυθεί ανάλογα με το αν θα ικανοποιηθούν τα ρωσικά αιτήματα.

 

"Εάν αποφασίσουμε να μην επεκτείνουμε τη συμφωνία αυτή σε 60 ημέρες, είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε δωρεάν στις αφρικανικές χώρες που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, ολόκληρο τον όγκο που έστελνε προηγουμένως η Ρωσία στις χώρες αυτές", υποσχέθηκε ο Πούτιν.

"Εν κατακλείδι, θα ήθελα να υπενθυμίσω τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα, του μεγαλύτερου Αφρικανού πολιτικού και μαχητή για την ανεξαρτησία και τα δικαιώματα των λαών της Αφρικής, τα οποία εξακολουθούν να έχουν απήχηση μέχρι σήμερα: τίποτα δεν πρέπει να μας απομακρύνει από το δρόμο της ελευθερίας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας. Είμαι πεπεισμένος ότι, συνεργαζόμενοι, βοηθώντας ο ένας τον άλλον, μπορούμε να κάνουμε πολλά για την ευημερία και την ευημερία των λαών της Αφρικής και της Ρωσίας", τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

stoletie.ru 

μετάφραση: Con

 

 

4 σχόλια:

  1. Ρε Κoυτoφραγγoι, πoυτιvιες στoν Πoυτιv; Καταζnτoυμεvoς ο εισαγγελεας τoυ Διεθνους Ποινικου Δικαστηριου & κατασxεση τnς VοΙkswageη...
    ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ...
    Η Ρωσία κατάσχεσε τα εργοστάσια και την παραγωγή της Volkswagen
    https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2023/03/ooo-ov-o-ov-novo-o-x-n-vkswage.html
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το όνειρο θα μείνουν...

    https://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/o-ntonalnt-tramp-trechei-gia-na-apofygei-ti-syllipsi-oi-deepfake-eikones-pou-dimiourgise-techniti-noimosyni-kai-eginan-viral/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρουμάνος βουλευτής

    «Πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκονται οι μεγιστάνες του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου, οι «κύριοι του χρήματος», οι συντάκτες της Μεγάλης Επαναφοράς, που έχουν εμμονή με την εγκαθίδρυση μιας νέας παγκόσμιας τάξης. ».

    «Αυτές οι δαιμονικές δυνάμεις βρίσκονται στις απαρχές της ψεύτικης πανδημίας, και του μύθου της «υπερθέρμανσης του πλανήτη», της συνολικής ψηφιοποίησης της κοινωνίας, της εγκληματικής έννοιας των «έξυπνων πόλεων», της τεχνολογίας 5G ως όπλου μαζικής καταστροφής, της κατάργησης των μετρητών και της σχεδιασμένης καταστροφής της παγκόσμιας οικονομίας. »....

    ΑπάντησηΔιαγραφή