«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Αμερικανικά πυρηνικά στην Ευρώπη: Πού είναι τοποθετημένα;


 

Τα σχέδια της Ρωσίας να τοποθετήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία προκάλεσαν την κατακραυγή του ΝΑΤΟ, με τη συμμαχία να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη Μόσχα για την «επικίνδυνη» και «ανεύθυνη» κίνησή της. Δεδομένου όμως ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 100 πυρηνικά όπλα σε έξι διαφορετικές ευρωπαϊκές βάσεις, η ρητορική αυτή μοιάζει με περίπτωση που «το καζάνι φωνάζει το καζάνι μαύρο» .

Η κίνηση της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικές κεφαλές στο έδαφος του συμμάχου της Λευκορωσικού Ενωτικού Κράτους προκάλεσε την Κυριακή κατακραυγή στο Κίεβο και σε ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ, με τους Ουκρανούς αξιωματούχους να ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Βερολίνο να κατηγορεί τη Μόσχα για «άλλη μια απόπειρα πυρηνικού εκφοβισμού».

Η Ουάσινγκτον αντέδρασε συγκριτικά ήρεμα, με έναν ανώνυμο αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν να δηλώνει στα μέσα ενημέρωσης την Κυριακή ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι ακολούθησε τη Δευτέρα λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ «δεν έχουν δει καμία κίνηση τακτικών πυρηνικών όπλων ή κάτι τέτοιο» μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας. «Και σίγουρα δεν έχουμε δει καμία ένδειξη ότι ο κ. Πούτιν έχει λάβει κάποιου είδους απόφαση να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής, πόσο μάλλον πυρηνικά όπλα μέσα στην Ουκρανία», είπε.

Η δειλή αντίδραση του Λευκού Οίκου είναι πιθανότατα μια ένδειξη ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει κανένα λόγο να καταδικάσει την πιθανή μεταφορά πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία σε ένα συμμαχικό έθνος, ενώ οι ίδιες οι ΗΠΑ διαθέτουν δεκάδες πυρηνικές βόμβες σε βάσεις σε όλη την Ευρώπη. Δείτε το infographic του Sputnik για να μάθετε πού βρίσκονται.


 

Σημείωση Καταχανά (Γεωργίου Μεταξά) για κατανόηση του γραφήματος:

  • Κόκκινο χρώμα: Χώρες που έχουν στο έδαφός τους αμερικανικά πυρηνικά (Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία Τουρκία)
  • Μπλε χρώμα: Χώρες που έχουν δικά τους πυρηνικά (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία)
  • Ροζ / κρεμ: Χώρες που έχουν ζητήσει να εγκατασταθούν στο έδαφός τους αμερικανικά πυρηνικά (Πολωνία)
  • Σιέλ χρώμα: Χώρες που δεν έχουν αμερικανικά πυρηνικά
  • Ανθρακί χρώμα: Χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ
  • Κίτρινο χρώμα: Χώρες στη ρωσική σφαίρα επιρροής (Ρωσία, Λευκορωσία)

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Sputnik news

 

kanenazori.com 

 

3 σχόλια:

  1. https://www.ksipnistere.com/2023/03/%ce%b9%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b8%cf%83%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%83-%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf.html

    https://www.ksipnistere.com/2023/03/%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%bf%cf%81.html

    https://www.ksipnistere.com/2023/03/%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%bf-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε;;;;;;;;;;;;;εχεστη@@@μεν;;;ή πήρε διαταγές ο βρωμιάρης να συμβιβαστεί γιατί χάσανε;;;
    https://www.triklopodia.gr/%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%bf-zelensky-%ce%b8/
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ [ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ] ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ....
    ΕΚΤΙΜΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ.
    ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ ΤΕΚΝΩΝ, ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ, ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΖΗΜΙΩΝΕΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝ ΠΟΣΟ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ, ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ, Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ.
    Η ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΒΛΕΨΙΑ ΤΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ.
    ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ [ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΟΒΙΕΔΟ, ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ] ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΠΙΕΣΤΗΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ [ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΔΩΣΑ], ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΚΑ ΤΗΓΟΡΙΑ.
    ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑ Η ΜΗΝΥΣΗ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ [ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ], ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.... ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΜΑΔΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ;
    ΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ Η ΑΓΩΓΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΩΣ ΑΒΑΣΙΜΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΟΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ. ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ.
    ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ, ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
    ΤΑ ΑΥΓΑ ΟΧΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΑΥΤΟ ΤΟ ``ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ'' ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΑΣΤΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ.
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ Η ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ, ΧΑΧΑΧΑ....
    ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟΝ, ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.
    ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙΣ.... ΑΥΤΟΣ, ΑΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή