«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ο Πόντιος Πιλάτος στον Λευκό Οίκο: Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία, η Κίνα, η Ρωσία και οι Ρωσικές Ορθόδοξες Προφητείες

από Batiushka

1+1 KANOYN 2 .. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΔΑΗΣ... 


 

Πρόλογος

 

Το δεύτερο μισό αυτού του δοκιμίου απαντά σε έναν σχολιαστή που έγραψε: Batiushka, πες μας πώς να διαβάσουμε τις προφητείες σου". Εδώ υπάρχει μια θεμελιώδης παρεξήγηση. Ωστόσο, πριν φτάσουμε σε αυτό, ας δούμε τη μεγάλη εικόνα των γεωπολιτικών γεγονότων, μόνο μετά από την οποία το δεύτερο μισό θα αποκτήσει σημασία

 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Οι ΗΠΑ και ο χαμένος τους πόλεμος στην Ουκρανία

 

Ο πόλεμος των ΗΠΑ μέσω αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας μέσω των χρήσιμων ηλιθίων της ουκρανικής μαριονέτας-ελίτ δεν αποσκοπούσε τόσο στην καταστροφή της Ρωσίας όσο στην αποδυνάμωση της Κίνας από το βορρά. Για τις ΗΠΑ, η Κίνα είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος στην παγκόσμια σκηνή. Ξεπερνά τις ΗΠΑ σε όρους ΑΕΠ, καταλαμβάνει την Αφρική και την Αυστραλία. Η Κίνα είναι το κύριο κατασκευαστικό έθνος των BRICS και του SCO, τα οποία αντικαθιστούν/έχουν αντικαταστήσει τη λέσχη των υποτελών των ΗΠΑ G7. Η Κορέα και η Ιαπωνία θα πέσουν επίσης στην Κίνα και, ειλικρινά, θα πέσει και όλος ο δυτικός Ειρηνικός. Για τις ΗΠΑ, η Ρωσία είναι μόνο ένας τρόπος να πλησιάσουν την Κίνα. Η Κίνα είναι η υπερδύναμη και η Ταϊβάν είναι η Ουκρανία της Κίνας. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο πολέμου δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία, η ελίτ των ΗΠΑ έχει συνειδητοποιήσει ότι το Μεγάλο Παιχνίδι της στην Ουκρανία ήταν λάθος. Η επίθεση μέσω της Ουκρανίας δεν θα καταστρέψει ούτε τη Ρωσία, ούτε, κυρίως, την Κίνα, που είναι ο πραγματικός στόχος.

 

Η Ουκρανία προοριζόταν ως παράπλευρο θέαμα, αλλά αντίθετα έχει γίνει ένας πολύ σοβαρός αντιπερισπασμός, εξαντλώντας πολύτιμους στρατιωτικούς πόρους σε μια μακρά και ανεπιτυχή εκστρατεία. Ο πόλεμος εκεί καταστρέφει επίσης οικονομικά τη Δύση μέσω των αυτοκτονικών αντιρωσικών κυρώσεων. Οι υβριστικές ΗΠΑ υποτίμησαν εντελώς τη Ρωσία, όπως φάνηκε ήδη από τον αλαζονικό ισχυρισμό του Ομπάμα στις 25 Μαρτίου 2014 ότι η Ρωσία ήταν απλώς "μια περιφερειακή δύναμη". Οι πολύτιμοι στρατιωτικοί πόροι των ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικότερα για τον "περιορισμό" της Κίνας, του πραγματικού αντιπάλου. Ο πανικός και η απελπισία καταλαμβάνουν τώρα τις ΗΠΑ. Η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλειφθεί σαν καυτή πατάτα. Δεδομένου ότι ακόμη και οι νεοσυντηρητικοί έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η κατεστραμμένη Ουκρανία δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά, πρέπει να βρουν μια διέξοδο για να σώσουν τα πρόσωπά τους.

 

Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία επειδή είναι διεφθαρμένη/δεν πολεμάει καλά/χάνει συνεχώς εξοπλισμό και θα στρέψουν την προσοχή τους στον "πραγματικό εχθρό" - την Κίνα. Επί του παρόντος, γίνεται λόγος για τον διευθυντή της CIA Burns που προσφέρει στη Ρωσία το 20% της Ουκρανίας σε αντάλλαγμα για την ειρήνη - με άλλα λόγια, πάνω κάτω τα εδάφη που ήδη κατέχει! Μπορεί να πρόκειται για μια ψεύτικη σημαία (στα ρωσικά "утка", μια πάπια, που είναι η μετάφραση του γαλλικού "canard" που σημαίνει το ίδιο). Αλλά και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η ιστορία αποδεικνύει ότι η Ουάσιγκτον δοκιμάζει το νερό για αντιδράσεις, παρακολουθεί για κυματισμούς αφού ρίξει την πέτρα της στην "λίμνη πάπια" και σκέφτεται να παρατήσει την Ουκρανία. Ως προσπάθεια δωροδοκίας της Ρωσίας, πρόκειται φυσικά για μια γελοία προσφορά. Η Ρωσία θα απομακρύνει την Ουκρανία ως απειλή. Εντελώς. Και υπάρχουν κάποια πολύ στέρεα άλλα στοιχεία για να το πούμε αυτό.

 

Οι ΗΠΑ και η Κίνα

 

Μια ολόκληρη σειρά δραματικών γεγονότων σχετικά με τις προθέσεις των ΗΠΑ έναντι της Κίνας έχει εκτυλιχθεί από το 2019. Το πρώτο ήταν η εμφάνιση του Covid-19. Ένα πείραμα για ένα αμερικανικό βιολογικό όπλο από το ιολογικό κέντρο Wuhan, το οποίο γύρισε μπούμερανγκ λόγω διαρροής; Ποιος ξέρει; Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι το Covid-19 εμπλέκει τις ΗΠΑ και την Κίνα. Στη συνέχεια, ως Στάδιο 2, ήρθε μια άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ και της Κίνας - η "τετράδα", ο "τετραμερής διάλογος Ινδο-Ειρηνικού", που επικαιροποιήθηκε σοβαρά τον Μάρτιο του 2021. Πρόκειται για ένα σύμφωνο που συνήφθη πριν από χρόνια μεταξύ της Αυστραλίας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, το οποίο διατηρείται με συνομιλίες μεταξύ τους και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πρωτοφανούς κλίμακας.

 

Αυτή η διπλωματική και στρατιωτική ρύθμιση ήταν μια επιθετική απάντηση στην αυξανόμενη κινεζική οικονομική και στρατιωτική ισχύ. Πράγματι, οι Κινέζοι απάντησαν στην Τετράδα με διαμαρτυρίες προς τα μέλη της, αποκαλώντας την με ακρίβεια "το ασιατικό ΝΑΤΟ". Μετά από μια περίοδο αυστραλιανής κωλυσιεργίας, η Τετράδα αναβίωσε το 2017. Τελικά, σε εκείνη την κοινή δήλωση του Μαρτίου 2021, "Το πνεύμα της Τετράδας", τα μέλη της Τετράδας περιέγραψαν "ένα κοινό όραμα για έναν ελεύθερο και ανοικτό (= ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ) Ινδο-Ειρηνικό" και μια "θαλάσσια τάξη βασισμένη σε κανόνες (= ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ) στην Ανατολική και Νότια Σινική Θάλασσα". Στη συνέχεια, η Τετράδα πραγματοποίησε μια συνάντηση "Τετράδα Plus" στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι, όπως ήταν αναμενόμενο, της Νότιας Κορέας και της Νέας Ζηλανδίας και, παραδόξως, του Βιετνάμ. Οι προθέσεις ήταν σαφείς.

 

Έξι μήνες αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, ήρθε το Στάδιο 3, το AUKUS, το "σύμφωνο ασφαλείας" μεταξύ της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού. Σύμφωνα με το σύμφωνο, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα βοηθήσουν την Αυστραλία να αποκτήσει πυρηνικά υποβρύχια. (Ίσως οι Βρετανοί να προμηθεύουν την υπερκόλλα για τις επισκευές των βιδών γύρω από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες); Το σύμφωνο AUKUS περιλαμβάνει συνεργασία στον προηγμένο κυβερνοχώρο, την τεχνητή νοημοσύνη, τις υποθαλάσσιες ικανότητες, τον ηλεκτρονικό πόλεμο, την καινοτομία και την ανταλλαγή πληροφοριών. Ο σχηματισμός του AUKUS το 2021 οδήγησε τους Γάλλους σε τυφλή οργή, επειδή είχαν χάσει μια τεράστια παραγγελία της Αυστραλίας αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για πυρηνικά υποβρύχια, τα οποία δεν χρειάζονται βρετανική σούπερ κόλλα. Τέλος, στις 2 Αυγούστου 2022, ήρθε η κλιμάκωση του 4ου σταδίου, η "επίσκεψη" της Πελόζι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στην Ταϊβάν και οι απειλές της προς την Κίνα. Αυτή ήταν μια ξεκάθαρη κήρυξη του Ψυχρού Πολέμου.

 

Η στροφή των ΗΠΑ προς την Κίνα το 2023

 

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο είχε αναφερθεί από το αμερικανικό κρατικό φερέφωνο, τους New York Times, ότι το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα δεν μπορούσε να διατηρήσει το ρυθμό και την κλίμακα των στρατιωτικών προμηθειών προς το Κίεβο. Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες προειδοποιήσεις για χαμηλά αποθέματα πυρομαχικών στις ΗΠΑ και άλλες αναφορές ότι οι ΗΠΑ ξεμένουν από όπλα για να προμηθεύσουν το καθεστώς του Κιέβου. Ακολούθησε τον Ιανουάριο ο Αμερικανός υπουργός Ναυτιλίας Κάρλος ντελ Τόρο, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ίσως χρειαστεί σύντομα να επιλέξουν αν θα ικανοποιήσουν τις ελάχιστες ανάγκες εθνικής ασφαλείας τους ή εκείνες της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, η RAND Corporation, μία από τις κύριες δεξαμενές σκέψης του Πενταγώνου, συνέστησε να μην συνεχιστεί ο πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τερματίσουν τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό. Αυτό συνέβαινε επειδή ένας μακροχρόνιος πόλεμος θα υποβάθμιζε τις δυνατότητες των ΗΠΑ έναντι της Κίνας.

 

Συν τοις άλλοις, ένα υπόμνημα του στρατηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Minihan, που διέρρευσε στα τέλη Ιανουαρίου 2023, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι έτοιμες να διεξάγουν συμβατικό πόλεμο εναντίον της Κίνας μέχρι το 2025. Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αποσυρθούν από τον ουκρανικό πόλεμο δι' αντιπροσώπων το 2023, ώστε να χρησιμοποιήσουν το 2024 για να προετοιμαστούν για πόλεμο εναντίον της Κίνας το 2025. Τώρα έρχονται τα παράλογα γεγονότα των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου, το τεράστιο κινεζικό αερόπλοιο, που χαρακτηρίζεται ως "κατασκοπευτικό μπαλόνι", να αιωρείται στον αέρα σε ύψος 18 χιλιομέτρων (12 μιλίων). (Περίεργο, γιατί να χρησιμοποιηθεί τεχνολογία της δεκαετίας του 1950, ένα γιγαντιαίο αερόστατο/αεροσκάφος, όταν κινεζικοί δορυφόροι πετούν συνεχώς; Εξάλλου, η Κίνα έχει προσγειωθεί στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού - οι ΗΠΑ όχι).

 

Εν πάση περιπτώσει, όποια και αν είναι η αλήθεια, αυτό το αερόπλοιο ήταν η δικαιολογία για την ακύρωση του ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο, το οποίο είχε ως στόχο την σινοαμερικανική "αποκλιμάκωση". Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 4 Φεβρουαρίου, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ενίσχυε τις σχέσεις του με τη Ρωσία. Καμία αποκλιμάκωση εκεί. Τότε ήρθε ο γενναίος αμερικανός πιλότος μαχητικού που σε μια γενναία αερομαχία κατάφερε να καταρρίψει το κακό ανατολίτικο αερόπλοιο με έναν μόνο πύραυλο. Μετάλλια για όλους! Προφανώς, οι ιδιοφυΐες του Λευκού Οίκου βιάζονται με τη στρατηγική εξόδου από την Ουκρανία για να σώσουν τα πρόσωπά τους. Απειλούμενες από ένα γιγάντιο αερόπλοιο, ή ίσως από έναν ολόκληρο στόλο από αυτά, όπως σε μια ταινία UFO της δεκαετίας του 1950, οι ΗΠΑ πρέπει να επικεντρωθούν εκ νέου στην Κίνα και να ξεχάσουν τη μακρινή Ρωσία, η οποία ενδιαφέρθηκε ποτέ μόνο για την Ουκρανία (μάλιστα, αρχικά, για ένα μικρό κομμάτι της ρωσικής Ουκρανίας στα ανατολικά και τα νότια, αν και τώρα έχει αναγκαστεί από την πολιτική των ΗΠΑ να εξουδετερώσει την παρτίδα). 

Ας στραφούμε τώρα στις Ρωσικές Ορθόδοξες προφητείες σχετικά με όλα αυτά, προφητείες τις οποίες γνώριζα εδώ και δεκαετίες, αλλά οι οποίες δεν έβγαζαν πολύ νόημα μέχρι τα πολύ πρόσφατα χρόνια.

 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ορθόδοξος Χριστιανισμός

 

Πρώτα απ' όλα, μια συγγνώμη. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι αναγνώστες αυτής της ιστοσελίδας δεν είναι Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ίσως δεν είναι Χριστιανοί οποιουδήποτε είδους, και ίσως δεν είναι καν πιστοί σε οποιοδήποτε είδος πίστης. Σας παρακαλώ να αναστείλετε τη δυσπιστία σας για λίγα λεπτά. Δεν έχω καμία πρόθεση να προσπαθήσω να σας προσηλυτίσω. Είμαι απλώς ένας αγγελιοφόρος. Θέλω απλώς να εξηγήσω πώς βλέπουν οι περισσότεροι Ρώσοι Ορθόδοξοι τα τρέχοντα γεωπολιτικά γεγονότα. Πρώτον, στατιστικά στοιχεία: 200 εκατομμύρια άνθρωποι ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Από αυτά τα 140 εκατομμύρια, το 70%, είναι Ρώσοι Ορθόδοξοι, αν και δεδομένου ότι αυτή η Εκκλησία είναι πολυεθνική, μόνο περίπου 100 εκατομμύρια από αυτούς είναι εθνικά Ρώσοι, πολλοί άλλοι ζουν ή ζούσαν στην Ουκρανία.

 

Άλλη μια σημείωση: Οι περισσότεροι ασκούμενοι Ρώσοι Ορθόδοξοι παραμένουν εκτός της τεχνητής και παράλογης χειραγώγησης "αριστερά/δεξιά" της δυτικής πολιτικής, που επινοήθηκε για να ξεγελάσει τους ζόμπιους, ώστε να νομίζουν ότι ζουν σε δημοκρατίες και έχουν δημοκρατικές επιλογές. Είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ορθοδόξων είναι κοινωνικά συντηρητικοί, γεγονός που μας καθιστά στα δυτικά μάτια δεξιούς ("φασίστες"), αλλά είμαστε επίσης υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δωρεάν υγείας και της εκπαίδευσης, γεγονός που μας καθιστά στα δυτικά μάτια αριστερούς ("σοσιαλιστές"). Ακριβώς το αντίθετο από τους νεοσυντηρητικούς, οι οποίοι είναι κοινωνικοί φιλελεύθεροι και οικονομικοί φιλελεύθεροι, LGBT anything goes συν ο νόμος της ζούγκλας καπιταλισμός, αντι-οικογενειακοί και αντι-έθνος. Όπως και οι Κινέζοι και άλλοι Μη Δυτικοί, είμαστε υπέρ των φιλο-οικογενειακών και φιλο-εθνικών πολιτικών που ενώνουν τους λαούς. Αυτό εξηγεί τόσο τον πρόεδρο Πούτιν, το "συντηρητικό" κόμμα του που ονομάζεται "Ενωμένη Ρωσία" με την εθνική του πολιτική της ρωσικής επανένωσης στην Ουκρανία, όσο και τις πολιτικές της "σοσιαλιστικής ελεύθερης αγοράς" του κινεζικού "Κομμουνιστικού" Κόμματος.

 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει 1.000 επισκόπους. Οι 400 από αυτούς ανήκουν στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ωστόσο, ίσως οι πιο σεβαστοί ορθόδοξοι επίσκοποι βρίσκονται στη διωκόμενη Σερβία και την διωκόμενη Ουκρανία, όχι στη Ρωσία. Μόλις η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καθαρίσει από τους διεφθαρμένους αμερικανοποιημένους μέσα της, θα γίνει ένας ασυναγώνιστος πνευματικός αντίπαλος των ΗΠΑ. Διότι, αν και κάποιοι προδότες μπορεί να έχουν εξουσία στην Εκκλησία, δεν έχουν καμία εξουσία στην Εκκλησία. Αυτοί που έχουν εξουσία στην Εκκλησία, που έχουν τον σεβασμό και την ευλάβεια του λαού, είναι οι άγιοι και οι δίκαιοι και εκείνοι που θεωρούνται άγιοι, γέροντες και δίκαιοι, μερικοί από τους οποίους είναι επίσκοποι, οι περισσότεροι δεν είναι, και μερικοί από τους οποίους έχουν κάνει προφητείες.

 

Σχετικά με τις προφητείες

 

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τώρα, ώστε να διακρίνουμε τις προφητείες από τις φάρσες και τις απάτες των ανθρώπων που επιδιώκουν την προσοχή και το χρήμα. Κάθε απατεώνας μπορεί να σηκωθεί το πρωί και να πει: "Έλαβα ένα μήνυμα για το μέλλον, είδα ένα όνειρο για το μέλλον και μου είπαν το τάδε και το δείνα". Όχι, μιλάω για λόγια που λέγονται από εκείνους που έχουν εξουσία για δεκαετίες και γενιές, που τιμούνται για την ταπεινή τους ζωή, για αγίους ή γέροντες που θα ανακηρυχθούν άγιοι από τον λαό, αν δεν έχουν ήδη ανακηρυχθεί. Με άλλα λόγια, δεν μιλάμε για το ηλίθιο "ο Θεός μου είπε να εισβάλω στο Ιράκ" του Τζορτζ Μπους. Μιλάμε για το πνευματικό.

 

Εδώ πρέπει να προστεθεί ότι όλες οι αυθεντικές προφητείες είναι υπό όρους. Οι προφητείες είναι μόνο προειδοποιήσεις, των οποίων ο χρόνος μπορεί να μετατεθεί κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια. Οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και τότε η πραγματοποίηση των προφητειών αναβάλλεται. Οι προφητείες παραμένουν αληθινές, αλλά η εφαρμογή τους μπορεί να καθυστερήσει, ανάλογα με τις ανθρώπινες αντιδράσεις στις προειδοποιήσεις που περιέχουν. Ποτέ μην αμφιβάλλετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να μετανιώσουν, να γυρίσουν πίσω και να αλλάξουν. Αλλά επίσης μην αμφιβάλλετε ποτέ ότι οι προφητείες θα επαληθευτούν, αν δεν υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά μόλις εκδοθεί η προειδοποίηση.

 

Τώρα επανερχόμαστε στον σχολιαστή που ρώτησε: "Batiushka, πες μας πώς να διαβάσουμε τις προφητείες σου". Πρώτα απ' όλα, δεν έχω καμία προφητεία. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση προφήτης. Γνωρίζω όμως προφητείες που είναι σχετικές με το θέμα αυτό. Αυτές για παράδειγμα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ (+ 1833), του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης (+ 1908), του Αγίου Αριστοκλή του Αθωνίτη (+ 1918), του Αρχιεπισκόπου Πολτάβας Θεοφάνη (+ 1940), του Αγίου Σεραφείμ της Βυρίτσας (+ 1949), τον Γέροντα Σεραφείμ του Μπέλγκοροντ (+ 1982), με την ευλογία του οποίου ενεργώ, τον Άγιο Παΐσιο τον Αθωνίτη (+ 1994), τον οποίο γνώρισα, τον Γέροντα Νικολάι Γκουριάνοφ (+ 2002), τον οποίο προσκυνώ, και τον Γέροντα Ιωνά της Οδησσού (+ 2012), στον τάφο του οποίου προσεύχομαι.

 

Προφητείες

 

Ακολουθούν μερικές από τις προφητείες τους: Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης είπε ότι "η απελευθέρωση της Ρωσίας θα έρθει από την Ανατολή". Στο τέλος της ζωής του ο Άγιος Αριστοκλέους είπε ότι 'το τέλος θα έρθει μέσω της Κίνας'. Θα υπάρξει ένα εξαιρετικό ξέσπασμα και θα αποκαλυφθεί ένα θαύμα από τον Θεό'. Ο Αρχιεπίσκοπος Πολτάβας Θεοφάνης είπε ότι πρέπει να υπάρξει ένας Τσάρος που έχει προαποφασιστεί από τον Θεό και ότι η αποκατάσταση της Ορθοδοξίας στη Ρωσία θα προκαλέσει μίσος στον κόσμο, ο οποίος "θα πάρει τα όπλα εναντίον της Ρωσίας". Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Γέροντα Νικόλαο Γκουριάνοφ, ο οποίος προέβλεψε ότι τον Πρόεδρο Πούτιν θα διαδεχθεί ένας Τσάρος, όπως είχε προβλέψει και ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

 

Ο Γέροντας Ιόνα, αγαπητός στους Ορθοδόξους της Οδησσού, είπε: Μετά από μένα θα υπάρξει ένα ματωμένο Πάσχα, ένα πεινασμένο Πάσχα και ένα νικηφόρο Πάσχα". Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλες τις προφητείες, οι ερμηνείες ποικίλλουν. Μήπως το ματωμένο Πάσχα αναφέρεται στο 2022, το πεινασμένο Πάσχα αναφέρεται στο 2023 και το νικηφόρο Πάσχα αναφέρεται στο 2024; Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι το νικηφόρο Πάσχα μπορεί να αναφέρεται στο 2023. Μακάρι να ήταν έτσι... Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ το είχε προβλέψει αυτό: "Προς εκείνη την εποχή οι επίσκοποι θα γίνουν τόσο ασεβείς που στην ασεβειά τους θα ξεπεράσουν τους Έλληνες επισκόπους της εποχής του Θεοδοσίου του νεότερου, ώστε να μην πιστεύουν πλέον ούτε καν στο κύριο δόγμα της Χριστιανικής Πίστης... Εκεί θα αρχίσει το κήρυγμα της παγκόσμιας μετάνοιας".

 

Μπορείτε να τα απορρίψετε όλα αυτά ως ανοησίες, αν θέλετε. Αλλά και πάλι θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι υπάρχουν κάποιες περίεργες συμπτώσεις. Και ότι δεν είναι ανοησίες για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, Ρώσους ή μη. Βλέπουμε ότι ο Λευκός Οίκος σκέφτεται μόνο με όρους παγκόσμιας κυριαρχίας με τη βία και ότι γι' αυτόν η πραγματική μάχη του 21ου αιώνα δεν είναι μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως το "περιστατικό του Τόνκιν", αλλά μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας χρησιμοποιώντας την Ταϊβάν ως το "περιστατικό του Τόνκιν". Για εμάς, μια εκκαθαρισμένη Ρωσία θα είναι ο πραγματικός αντίπαλος, διότι εκεί βρίσκεται το πνευματικό δυναμικό. Η Κίνα έχει μόνο κατασκευαστικό δυναμικό. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι κοσμικοί των ΗΠΑ είναι ότι η μακροπρόθεσμη κυριαρχία στον κόσμο δεν έρχεται μέσω της κοσμικής δύναμης, η οποία είναι μόνο βραχυπρόθεσμη, αλλά μέσω της πνευματικής δύναμης, η οποία είναι μακροπρόθεσμη. Ο Λευκός Οίκος μοιάζει με τον Ρωμαίο κυβερνήτη Πόντιο Πιλάτο που ρώτησε τον Χριστό: "Τι είναι η Αλήθεια;" επειδή είχε κοσμικό μυαλό. Δεν υπήρχε απάντηση στην ερώτησή του, επειδή είχε κάνει λάθος ερώτηση. Κοιτούσε την απάντηση κατάματα. Η ερώτησή του θα έπρεπε να ήταν: "Ποιος είναι η Αλήθεια"; Και εδώ είμαστε, αποφεύγοντας τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο τυφλός κι αν είναι ο Πόντιος Πιλάτος.

 

thesaker.is 

μετάφραση: Con

 

 

30 σχόλια:

  1. ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    "Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα!"

    Καθεστωτικές κυβερνήσεις και διαφάνεια είναι έννοιες αντίθετες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηδη τα τσιμεντωσαν και τα ασφαλτοστρωσαν ολα.ΤΕΡΜΑ το μερος .ΤΕρμα και τα στοιχεια ερευνας .Αλλο ενα ματι εγινε παρκινγκ και δρομος

      Διαγραφή
    2. Με δεδομένο Το αμφίδρομο, αμοιβαίο, ομολογιακό χρέος αγάπης, αφοσίωσης, αυτοθυσίας μεταξύ γονέων και παιδιών, η ειλικρινής εξομολόγηση...

      ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
      1 ημ. ·

      ''Συγνώμη πατέρα. Αν το ’ξερα από πριν ότι θα πάρεις αποζημίωση, έξτρα σύνταξη, θα σου σβήσουν όλα τα χρέη και θα διορίσουν και τη μαμά στο δημόσιο, θα ανέβαινα κι εγώ στο τρένο. Γιατί όχι; Θα θυσιαζόμουν για να σας ελαφρύνω οικονομικά και για να βελτιωθούν οι συγκοινωνίες μας. Αλλά αυτό το άτιμο το κράτος δεν μας λέει τίποτα από πριν. Ούτε ότι αν μπούμε στο τρένο παίζουμε τη ζωή μας κορώνα - γράμματα, ούτε τι κερδίζουμε σε περίπτωση δυστυχήματος.''

      https://www.facebook.com/giannisaggelakasofficial/posts/772848550869172

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
  2. Βαθιές και εκτεταμένες ρωγμές στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων Κοζάνης – Απαγορεύθηκε η κίνηση βαρέων χρημάτων
    Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

    https://www.pronews.gr/travel/apagoreysi-kykloforias-vareon-oximaton-stin-ypsili-gefyra-servion-logo-rogmon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Κώστα μου.. Θα σταθώ στο πρώτο μέρος του άρθρου, όπου αναλύει τα γεωπολιτικά και αναφέρει ότι ο βασικός εχθρός των ΗΠΑ δεν είναι η Ρωσία αλλά η Κίνα... Αυτό φαίνεται τώρα, όμως έχει να κάνει με το Μάτριξ.. Είναι μέσα στο Μάτριξ αυτή η παραδοχή.. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.. Πίσω από την κουρτίνα δουλεύει αλλιώς όλο αυτό... Δεν είναι μια μάχη μεταξύ χωρών, όπως πολλοί πάνε να μας περάσουν... Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο που δεν έχει ξανασυμβεί στον πλανήτη.. Είναι μια αντεπίθεση της υγιούς πλευράς της ανθρωπότητας που καταφέρνει και δημιουργεί τώρα πολύ ισχυρά πλήγματα στην ατζέντα του THE GREAT RESET... Αν κάποιος μπορούσε να πετάξει και να δει την Ουκρανία από ψηλά, τον χάρτη ας πούμε της Ουκρανίας, θα μπορούσε να δει το ποσοστό που έχει καταλάβει ο Πούτιν.. Αυτόν τον χάρτη ας τον αναπτύξουμε σε όλον τον πλανήτη.. Όχι όμως ποσοστιαία αλλά ουσιαστικά... Αυτό που λέμε εμείς φωτεινές δυνάμεις, έχει καταλάβει πλέον αυτό το μέρος του πλανήτη που χρειαζόταν να καταλάβει και τρέχουν απίστευτες εξελίξεις, οι οποίες δεν φαίνονται στον απλό κόσμο, ο οποίος συνεχίζει να βλέπει μέσα στο Μάτριξ και ότι μάχονται κάποιες χώρες μεταξύ τους... Δεν θέλω να μακρηγορώ για να μην κουράσω.. Όποιος θέλει μπορεί να ακούσει τι έχω να πω στο βίντεο που ανέβασα μόλις προχθές, προσπαθώντας να αναλύσω με μια άλλη ματιά το τί πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη.. Και πάντα χωρίς καμία προσπάθεια να πείσω κανέναν.. Το λινκ για το βίντεο είναι το παρακάτω... Αναξίμανδρος

    https://www.youtube.com/watch?v=6VkCjAwXuPU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα στο αγόρι μας!
      Συμφωνώ με την άποψη ότι δεν πρόκειται για τα κράτη ακριβώς.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ένας πόλεμος του "πάμε να κερδίσουμε"... Είναι ένας πόλεμος υπομονής και κυρίως εξάντλησης του ΝΑΤΟ και της Δύσης.. Οικονομικής και στρατιωτικής εξάντλησης... Και αυτό φαίνεται καθαρά πλέον.. Και είναι μια σοβαρή θεωρώ απάντηση στο γιατί ο Πούτιν καθυστερεί, ενώ θα μπορούσε να τελειώνει πολύ γρήγορα αν χρησιμοποιούσε τα υπερόπλα που διαθέτει και την αεροπορία του, αντί να περιορίζεται σε μάχες πυροβολικού και τανκς... Αν δεν τελειώσουν κάποιες φάσεις που εκκρεμούν αυτό θα βλέπουμε.. Τον Πούτιν να καθυστερεί...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε Νικόλαε, συμφωνώ απόλυτα και το κατανοώ αυτο καλυτερα απο ολους θα ελεγα. Αν ειναι να ρίξει πυραύλους (πυρηνικά θερμοβορικά οπλα, περιορισμένης εμβελειας κ ανευ ραδιενέργειας), αυτα θα τα ρίξει αν ζοριστει, σε σε ευρωπαϊκές πόλεις, παρά στην Ουκρανια. Αυτην την θέλει άθικτη, και ειδικά το Κίεβο βεβαίως βεβαίως, εφόσον ήδη την λογίζει ως ρωσικό έδαφος, που που οι αστικές, βιομηχανικες και αγροτικές του υποδομές ειναι απαραίτητες για την επιβίωση του στην Ρωσική μελλοντική του συνέχεια.

      Διαγραφή
    4. Γράφω με το κινητό εν μέσω ρακής. Συγνωμη για τυχόντα λάθη.

      Διαγραφή
    5. Τρομακτικό κτύπημα σε 120 μέτρα βάθος με ρωσικό υπερ-υπερηχητικό βλήμα Kinzhal στο κέντρο διοίκησης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία! Δεκάδες νεκροί ΝΑΤΟϊκοί και Ουκρανοί αξιωματικοί
      Στο υπόγειο στρατηγείο (που είχε κτιστεί σε βάθος 400 ποδών μέσα στo έδαφος) υπηρετούσε αριθμός αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και φέρεται να φιλοξενούσε άνω των 300 ατόμων.
      Οι Ρώσοι μιλάνε για ανάσυρση 40 νεκρών από τα συντρίμμια του υπόγειου στρατηγείου, μέχρι στιγμής, αλλά οι περισσότεροι δεν θα ανασυρθούν ποτέ καθώς θάφτηκαν από τα συντρίμμια. Είναι άγνωστο πόσοι Δυτικοί και πόσοι Ουκρανοί σκοτώθηκαν στην επίθεση, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι Δυτικοί μετρούν τόσο πολλούς νεκρούς και μάλιστα αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.
      http://sinomosiologos.blogspot.com/2023/03/120-kinzhal.html
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
  4. Αδελφε μου Κωστα , με εκανες πολυ ευτυχισμενο. Δεν ειχα καταλαβει οτι εχεις πιστη και πνευματικη διακριση επι των πνευματικων θεματων. Τρελαθηκα απο την χαρα μου διαβαζοντας το αρθρο σου αυτο. ΟΤριαδικος Θεος να σε δυναμωνη δια τον πεπαρησιασμενον σου λογον. Ποσο διακριτικα τοποθετησες τα πργματα επι των προφητειων , αλλα και επι της επισκοπικης υποκρισιας των κρατουντων και κρατουμενων υπο των σκοτεινων στοων και αλλων σκοτεινων κεντρων. Ο Δεσποτης ιησους Χριστος να σε φυλαγη παντοτε και παντου.
    Μη σταματας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έγραψα εγώ το άρθρο, συμφωνώ όμως απόλυτα με τον Ρώσσο αρθρογράφο, ο οποίος είναι και ο αγαπημένος μου τα τελευταία δύο χρόνια.
      Εγώ απλά, δεν θα σταματήσω να δημοσιεύω αυτές τις απόψεις που με αντιπροσωπεύουν. Πάντως, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, και θα παρακαλέσω να χρησιμοποιείτε από εδώ και πέρα και ένα ψευδώνυμο όταν σχολιάζετε.
      Καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή
    2. Συγνωμη,εβαλα το ονομα μου αυτο που εχω στο Google. δηλαδη comi. Και παλι συγνωμη δεν μου αρεσει να αυθερετω .

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ comi,
      να είστε καλά, σάς ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  5. ΟΥΠΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    https://katohika.gr/diethni/anafores-se-nefelim-kai-satana-apo-systimata-ai-pou-sokaroun/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ :
    ΠΕΦΤΕΙ ΡΑΒΔΙ ,ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛ .
    ΟΤΑΝ ΕΧΗΣ ΧΑΣΕΙ ,ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ;
    ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ .
    ΟΜΩΣ ,ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ
    ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ .ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ,ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ
    ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ......
    ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ Κ@ΛΟ ,ΜΟΧΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΑ ΟΝΤΑ ,
    ΚΑΙ ΝΑ"ΝΑΙ ΜΑΚΒΕΛ !
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΙΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ .....
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ .....ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ,ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ
    ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ .
    ΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ : ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΒΟΥΡΑ ,ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ,
    ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .
    ΒΛΕΠΕ ΜΑΤΙ ,ΤΕΜΠΗ .
    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ , ΘΑ ΤΟ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ .
    ΠΗΓΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ,Η ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΟΥΡΙΜ.
    Ρ Α Β Δ Ι
    ΔΙΑ ΠΑΝ ΕΡΠΕΤΟΦΙΛΟΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΟ ΝΟΣΟΥΝΤΑ ......
    ΓΕΝΟΙΤΟ .
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ,ΝΑ ΔΗΣ ΚΛΑΜΑ
    ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΗ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:37

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΥΣΤΗ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.
    ΝΑΙ, ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΜΕ ΤΟ HAARP, THN ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΥΜΜΑΤΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ELF, ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ 5 ΤΖΙΖ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ, NA ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ.

    Απόσπασμα από το βιβλίο με τίτλο :
    « Ακολουθώντας τα ίχνη του φιδιού » έκδοση 2010
    της Μαρίας Νικολουδάκη – Ρουτσιέρη.
    Εάν το κείμενο χρησιμοποιηθεί να γίνει αναφορά στο όνομα της συγγραφέος .
    https://somateiodeel.blogspot.com/2015/08/blog-post.html

    Αλήθειες για τον Απόλλωνα.
    Ο ρόλος των ολυμπίων στην κοσμική εξέλιξη

    ----------------------------------------------

    Η ελληνική Μυθολογία είναι η αποκωδικοποιημένη γνώση, γραμμένη και βασισμένη σε κάποιους ιερούς κώδικες. Κάθε κώδικας εμπεριέχει σημαντικές πληροφορίες, γνώσεις που χρειάζεται να αποκωδικοποιηθούν σωστά από ανθρώπους υπεύθυνους, ικανούς να αντιληφθούν, να εκτιμήσουν και να σεβαστούν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Λέγεται από κάποιον ότι, «η ελληνική Μυθολογία είναι σαν την ατομική ενέργεια που πρέπει να πέφτει σε χέρια υπεύθυνων διότι σε χέρια αδαών ίσως να φέρει καταστροφή».
    Κάποιοι ερευνητές, και μάλιστα έλληνες, προφανώς δεν έχουν κατανοήσει αυτό το πνεύμα. Δεν έχουν καταλάβει ποια είναι η έννοια των μαχών και των σκοτωμών που αναφέρονται στην ελληνική Μυθολογία. Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι η γνώση των αρχαίων προγόνων μας είναι γραμμένη με αναρίθμητους συμβολισμούς και κώδικες για να προφυλαχθεί από τους σκοταδιστές της εποχής εκείνης αφού ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να αποδεχθεί κάποιες αλήθειες, έτσι… η γνώση αυτή υπάρχει μέχρι τις μέρες μας, έστω και με επεμβάσεις των ξένων αφού είναι γνωστό ότι, από τα κείμενα των προγόνων μας ελάχιστα βρίσκονται στη χώρα μας.
    Οι συμβολισμοί αυτοί εγράφησαν από ανθρώπους λεπτολόγους, αστρονόμους και μύστες, κατά τον Αριστοτέλη, και μάλιστα οι αστρολόγοι της εποχής μας παραδέχονται ότι βασίζονται στις απόψεις και θεωρίες τους. Έτσι... κάποιοι ενοχοποιούν τους ολύμπιους ότι έδιναν μάχες για το κέφι τους με σκοπό να ικανοποιήσουν αρνητικά ένστικτα και ιδιοτελείς σκοπιμότητες όπως αφήνουν να εννοηθεί, και ότι, σαν οντότητες αρνητικές εκδήλωναν πάντα το μίσος και τη ζήλια που τους διακατείχε. Ενοχοποιούν επίσης τους αρχαίους προγόνους μας διότι είχαν ιερό ζώο το φίδι, εκλαμβάνοντάς το σαν κάτι το αρνητικό.
    Το φίδι είναι αρχετυπικό σύμβολο κοσμολογικών και κοσμογονικών περιγραφών, είναι ο συμβολισμός με τον οποίο συμβολίζεται η ενέργεια, αυτό ισχύει και για τους δράκους. Η παρουσία του σε κάθε αρχαιοελληνική παράσταση δεν είναι διακοσμητική ούτε αρνητική, είναι η αποτύπωση της ενέργειας και της δράσης.
    Κάθε αρχαιοελληνική παράσταση με φίδι δηλώνει ότι, η εικόνα προσδιορίζει ενέργεια, ότι δηλαδή οι εικονιζόμενοι βρίσκονται σε δράση .Και κατ επέκταση το φίδι συμβολίζει όλα τα είδη ενεργειών.
    Ο πρώτος άθλος του Ηρακλή ήταν να πνίξει τα δύο φίδια που του έστειλε η Ήρα πάνω από την κούνια του, το άσπρο και το μαύρο. Με την πράξη του αυτή κατάφερε να ελέγξει τις ενέργειες, θετική και αρνητική, ώστε να μπορέσει έπειτα να τις κατευθύνει. Γνώριζε πολύ καλά ότι, για να κατευθυνθούν οι ενέργειες χρειάζεται πρώτα να ελεγχθούν όπως ο Ηνίοχος ίππευε και κατηύθυνε τα άλογα το άσπρο και το μαύρο για να τα φέρει σε ισορροπία. Η πράξη της κακιάς Ήρας να στείλει δύο φίδια σε ένα ανυπεράσπιστο μωρό δεν ήταν τυχαία, ήταν στα πλαίσια του κοσμικού σχεδίου.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:38

    Ο Ηρακλής έλεγξε τις μικρές ενέργειες, ενώ ο Απόλλωνας και άλλοι ολύμπιοι, με τη βοήθεια και του Ηρακλή που ήταν θνητός, έλεγξαν τις μεγάλες, τις αστρικές ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις του πλανήτη ώστε να προκύψει η ενεργειακή κοσμική εξέλιξη στον πλανήτη Γη….
    Είναι αλήθεια ότι στη Μυθολογία μας αναφέρονται πολλές μάχες και σκοτωμοί, όμως… Κάθε αρνητική δραστηριότητα που αναφέρεται είναι συμβολική. Κάθε συμβολισμός εμπεριέχει συμπαντικές κωδικοποιημένες πληροφορίες. Κάθε σκοτωμός που βλέπουμε σε αρχαίες παραστάσεις, δεν υπονοεί σκοτωμό με την έννοια του θανάτου αλλά έλεγχο του ηττημένου. Και αυτό θα το διαπιστώσουμε στη θεωρία αυτή που μας λέει ότι
    Ο Απόλλωνας σκότωσε τρεις φορές τον ίδιος δράκο, τον Πύθωνα
    Θα μπορούσε άραγε να συμβαίνει αυτό στα πλαίσια της λογικής;
    Εν Αρχή ην το Χάος ( Ησίοδος). Από το Χάος προήλθε η Γαία και ο Έρως .
    Κάποια από τα παιδιά της Γαίας μετά από μελέτη και παρατήρηση κάποιων αρχαιοελληνικών παραστάσεων διαπιστώνεται ότι, τα παιδιά της Γης και του Ουρανού, της Γης και του Τάρταρου, της Γης και του Πόντου, της Γης και του Ποσειδώνα, έχουν σώματα φωλιδωτά, ουρές φιδίσιες ή δρακοουρές μία η και περισσότερες και τα παιδιά του Πόντου δρακοουρές ή ψαρίσιες. (Συμβαίνει και σε κάποια εγγόνια της Γης). Κάθε ουρά αντιπροσωπεύει κάποια ενεργειακή ιδιότητα και ποιότητα. Κάθε ένα από τα παιδιά αυτά έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό ή και περισσότερους, όπως και άλλα αρχέτυπα, ενεργειακά και μη που αναφέρονται στη Μυθολογία μας. Κάθε παιδί και μια ιστορία, κάθε μύθος ...και μια αξία. (Υπάρχει αναφορά στο βιβλίο ‘’ Ακολουθώντας τα ίχνη του φιδιού’’ της Μαρίας Νικολουδάκη – Ρουτσιέρη έκδοση 2010 που δίδονται επιχειρήματα για όσα γράφονται).
    Παιδιά της Γης ήσαν οι Γίγαντες με αρχηγό τον Εγκέλαδο, γιο της Γης και του Τάρταρου που συμβολίζει όλα τα είδη σεισμών. Ο Τυφωέας γιος κι εκείνος της Γης και του Τάρταρου συμβολίζει τους ηφαιστειακούς σεισμούς και τα ηφαίστεια. Η γυναίκα του, Έχιδνα συμβολίζει τους υποχθόνιους, ζούσε κι εκείνη μαζί με τον άνδρα της κάτω από τη Γη. Η κόρης τους, Χίμαιρα, κατά τη γνώμη μου πάντα, τους τεκτονικούς που είναι οι πιο καταστρεπτικοί και οι πλέον συνηθισμένοι, μάλιστα ο Ησίοδος λέει ότι εμφανιζόταν ξαφνικά από τόπο σε τόπο και έσπειρε την καταστροφή. Ο Πολυβώτης συμβολίζει υποθαλάσσιους σεισμούς. Ο Τυφώνας τους Tυφώνες, η Σκύλα τους Κυκλώνες και η Χάρυβδη τους Aντικυκλώνες.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:38

    Κάποιοι ταυτίζουν τον Τυφωέα με τον Τυφώνα. Ο Τυφωέας είναι γιος της Γης και του Τάρταρου ενώ ο Τυφώνας γιος της Ήρας, λέγεται μάλιστα ότι τον γέννησε σε στιγμές θυμού με τον άνδρα της. Κατά τη διάρκεια δηλαδή ενός τσακωμού της Ήρας και του Δία γεννήθηκε ο Τυφώνας γι αυτό εκδηλώνεται με βίαιες καταστάσεις. Όλα τα παιδιά αυτά της Γαίας ήσαν δράκοι . Όλα είναι σύμβολα αρχετυπικών, ενεργειακών οντοτήτων , είναι της φύσης τα στοιχειά που οι ολύμπιοι έδωσαν συμβολικές μάχες με όλους αυτούς και τους νίκησαν χρησιμοποιώντας κάποιες υπερβατικές προτροπές.
    Οι δράκοι κατά το Ν. Μαριορή είχαν την ιδιότητα του φύλακα κάποιου θησαυρού. Όμως οι φύλακες αυτοί δεν ασχολούνταν για τον επιούσιο, δεν εργαζόταν επί πληρωμή, αλλά ήσαν ταυτισμένοι με το αντικείμενο ή το είδωλο που ετάχθησαν να φυλάνε. Μεταξύ τους υπήρχε σχέση ούτε πραγματική ούτε εξωπραγματική, αλλά μια σχέση ταύτισης και εσωτερικής επικοινωνίας. Έτσι… όποιος ( σκότωνε) δράκο έπαιρνε την ενέργεια του δράκου και γινόταν κύριος της ενεργειακής ιδιότητας που κατείχε ο δράκος. Βλέπουμε λοιπόν τον Ηρακλή να σκοτώνει το Λάδωνα, το δράκο που φύλαγε τα Χρυσά μήλα των Εσπερίδων και να γίνεται κύριος της νιότης και της αθανασίας, τον Κάδμο να σκοτώνει το δράκο της Αρείας κρήνης και να παίρνει την Αρμονία κλπ …κλπ…
    Ο Πύθωνας (δράκος) είναι το τελευταίο παιδί της Γης που γεννήθηκε από τη λάσπη του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα. Είναι σύμβολο αστρικών διαταραχών, κατά τον Ι. Φουράκη, οι οποίες απελευθερώθηκαν από ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις που επηρεάζουν τον πλανήτη δρώντας με τη μορφή παγετώνων, σεισμών, κατακλυσμών, τυφώνων, κυκλώνων, αντικυκλώνων, καταιγίδων και υψηλών θερμοκρασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:40

    Οι δυνάμεις αυτές προέκυψαν με την εκτόνωση της συσσώρευσης αστρικών ενεργειών που ενέσκηψαν στον πλανήτη με τη σύμπτυξη θετικών και αρνητικών δυνάμεων. Όλες αυτές οι ενέργειες που απελευθερώθηκαν και επέφεραν αστρικές διαταραχές με ακραία καιρικά φαινόμενα , πιθανόν, κατά τη γνώμη μου, όταν συνέπεσαν όλες μαζί ταυτόχρονα δημιούργησαν ένα κατακλυσμό. Διότι, κατά τη γνώμη μου και πάλι, ένας κατακλυσμός δεν συμβαίνει λόγω ακραίων καταρρακτωδών βροχών και πλημυρών αλλά και με την ακολουθία όλων αυτών των φαινομένων που προαναφέρθηκαν.
    Ο Πύθωνας λοιπόν που αναφέρεται ότι γεννήθηκε από τη λάσπη του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα , συμβολίζει όλα αυτά τα φαινόμενα, όλες αυτές τις ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις και ο Απόλλωνας (σκοτώνοντάς τον), ελέγχοντας δηλαδή την ενέργεια του, έγινε κύριος των καταστρεπτικών δυνάμεων αυτών με σκοπό να τις μετουσιώσει έπειτα σε υγιείς ιδιότητες και ποιότητες .
    Και θα σημειώσω ότι, στους προηγούμενους κατακλυσμούς που αναφέρονται στη Μυθολογία, προφανώς να έπαιξαν ρόλο τότε κάποιες άλλες οντότητες, άλλες υποστάσεις κάποιων μακρινών εποχών.
    Και με τη γνώση ότι και τα ενεργειακά πεδία της Γης δημιουργήθηκαν από σύμπτυξη θετικών και αρνητικών δυνάμεων, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι, ο Πύθωνας συμβολίζει και τα ενεργειακά πεδία της Γης.
    Ο Απόλλωνας τέσσερις μέρες μετά τη γέννησή του λέγεται ότι (σκότωσε) τον Πύθωνα στον Παρνασσό, έλεγξε δηλαδή τις ενέργειες που κατείχε ο Πύθωνας και έγινε κύριος όλων αυτών των γενεσιουργών, καταστρεπτικών δυνάμεων που αντιπροσώπευε με σκοπό, όπως προαναφέρθηκε, τις δυνάμεις που κατέκτησε να τις μετουσιώσει έπειτα σε υγιείς ιδιότητες και ποιότητες.
    Το πλοιάριο του Δευκαλίωνα και της Πύρρας ,λέγεται ότι, μετά από εννέα ημέρες και νύχτες περιπλάνησης κατέληξε στον Παρνασσό, εκεί που συναντήθηκε Πύθωνας και Απόλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:40

    Ο Πύθωνας όμως δεν σκοτώθηκε στον Παρνασσό αλλά τέθηκε υπό έλεγχο, έτσι… έφυγε από εκεί και πήγε στην Κασταλία. Η Κασταλία είναι μία από τις τέσσερις εστίες του ενεργειακού χώρου των Δελφών, ο χώρος που εξέπεμπε ακαριαία μετάδοση νοητικών μηνυμάτων, ο χώρος που η Πυθία έπαιρνε τους λεγόμενους χρησμούς. ( Ο ενεργειακός χώρος των Δελφών είναι 482 μέτρα και έχει 4 εστίες. ‘’Ο ναός του Απόλλωνα, η Κασταλία, το θέατρο και ο ναός της Γαίας’’) . Ο Πύθωνας, κατά τον Παυσανία, όπως και η Πυθία, είχε το προνόμιο της μαντικής ικανότητας. Γνώριζε ότι ο γιος της Λητούς θα τον σκότωνε και θα του έπαιρνε το μαντείο και αυτός ήταν ο λόγος που αναφέρεται ότι κυνηγούσε τον Απόλλωνα και τη μητέρα του, Λητώ.
    Ο Απόλλωνας λοιπόν (σκοτώνοντάς τον και πάλι στην Κασταλία) , όπως λέει η μυθολογία μας, ελέγχοντας δηλαδή την ενέργεια του και εκεί έγινε ο κύριος της μαντικής ικανότητας , της άλλης ενέργειας που συμβόλιζε και κατείχε ο Πύθωνας. Αυτό ισχύει και για το (σκοτωμό) των ιερέων του μαντείου που ήσαν κι εκείνοι κοινωνοί της ιδιότητας αυτής. Να λοιπόν ο λόγος που (σκότωσε) και τους ιερείς ο Απόλλωνας, όχι βέβαια από ιδιοτελείς σκοπιμότητες η από ξεκαθάρισμα λογαριασμών όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν.
    Και θα αναφέρω ότι, κατά τον Πλάτωνα, ιερό πουλί του Απόλλωνα ήταν ο κύκνος. Σήμερα οι μεγαλύτεροι μάντεις στην εποχή μας είναι οι κύκνοι, προβλέπουν το θάνατό τους και τότε… αρχίζουν να τραγουδάνε, το Κύκνειο Άσμα.
    Όμως ο Πύθωνας και πάλι δεν σκοτώθηκε στην Κασταλία αλλά τέθηκε υπό έλεγχο για δεύτερη φορά, έτσι… έφυγε από εκεί, πήγε σε μια άλλη εστία του ενεργειακού χώρου των Δελφών, στο ναό της Γαίας, της προ γιαγιάς του και έγινε ο φύλακας του Ναού. Μέσα στο Ναό απέκτησε πνευματική ιδιότητα και θεική ποιότητα, έγινε φτερωτός, και είναι γνωστό ότι τα φτερά συμβολίζουν το πνεύμα. Απέκτησε εδώ το προνόμιο να είναι ο φύλακας του Φωτός. Όμως… στον πλανήτη δεν έστελνε το πραγματικό, όπως αναφέρεται, αλλά ένα υποκατάστατο του Φωτός έτσι… όταν ο Απόλλωνας τον (σκότωσε), τον έθεσε δηλαδή υπό έλεγχο για Τρίτη φορά, κατά τη γνώμη μου πάντα, πήρε την ενέργεια που κατείχε ο Πύθωνας και έγινε εκείνος ο Φωτοδότης Απόλλων αφού απελευθέρωσε στη Γη το αληθινό φως.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:41

    Ο Πύθωνας (και όχι άλλος δράκος) αναφέρεται και εδώ σαν φύλακας του Ναού της Γαίας γι’ αυτό θα έλεγα ότι υπάρχει μια λογική που δικαιώνει τη θεωρία αυτή ότι δηλαδή, ο Απόλλωνας (σκότωσε) , έλεγξε τρεις φορές ίσως και περισσότερες την ενέργεια του ίδιου δράκου (Πύθωνα) και μάλιστα στα πλαίσια της λογικής.
    Δεν σκότωνε λοιπόν για το κέφι του , ούτε είχε όπλα μαζί του για να σκοτώνει όποιον δεν του άρεσε όπως κάποιοι τον κατηγορούν. Με τα χρυσά βέλη του Ηφαίστου (σκότωσε) έλεγξε τον Πύθωνα, με βέλη δηλαδή βγαλμένα από τη φωτιά της ψυχής του, αφού η βούληση η θεϊκή ήταν να έρθει το φως στις ψυχές των ανθρώπων.
    Ο Πύθωνας πλασμένος από λάσπη (ύλη) νικήθηκε από το φως. Η μάχη του με τον Απόλλωνα είναι η επικράτηση του πνεύματος επί της ύλης.
    Η πνευματική φιλοσοφία λέει ότι, η ζωή και η μορφή, (το πνεύμα και η ύλη) όταν έρχονται σε επαφή αναφαίνεται φως. Το έργο του Απόλλωνα σηματοδοτεί μια πορεία προς αποδέσμευση από την ύλη.
    Με όλα αυτά διαπιστώνουμε εν περιλήψει ότι
    Οι μάχες αυτές οι εικονικές και οι (σκοτωμοί) που αναφέρονται στη Μυθολογία μας , είναι αρχέγονες διαδικασίες που σηματοδοτούν την απ’ αρχής κόσμου ενεργειακή κοσμική εξέλιξη πάνω στον πλανήτη Γη. Είναι συμβάντα ουρανίων και επιχθονίων γενεσιουργών δυνάμεων, αιτίες κοσμικών φαινομένων που τα φαινόμενα αυτά αντιπροσωπεύονται από τα παιδιά της Γαίας, και οι Ολύμπιοι, όπως προαναφέρθηκε, έδωσαν συμβολικές μάχες με όλους αυτούς και τους νίκησαν κατορθώνοντας έτσι να γίνουν κύριοι και ελεγκτές των στοιχειακών δυνάμεων των τριών κόσμων.
    Με τις μάχες αυτές και τους (σκοτωμούς) που αναφέρονται επέρχονταν ο έλεγχος του ηττημένου και όχι ο θάνατος όπως κάποιοι πρεσβεύουν. Όποιος (σκότωνε) δράκο, ή άλλη ενεργειακή οντότητα, έθετε υπό έλεγχο το δράκο και γινόταν κύριος της ιδιότητας που αντιπροσώπευε και κατείχε ο δράκος. Έτσι... οι ολύμπιες υπεροντότητες, (σκοτώνοντας), ελέγχοντας δηλαδή τα παιδιά της Γαίας, τις αρχετυπικές στοιχειακές δυνάμεις της φύσης που όλοι τους έχουν δρακοουρές και φιδοουρές, έγιναν εκείνοι οι ελεγκτές των ενεργειακών ιδιοτήτων που αντιπροσώπευαν οι ηττημένοι. Σκοπός τους ήταν, όπως προαναφέρθηκε, οι ενέργειες αυτές που κατακτήθηκαν να μετουσιωθούν έπειτα σε υγιείς ιδιότητες και ποιότητες, επιτυγχάνοντας έτσι... με τη νίκη τους επί των Γιγάντων να ισορροπήσουν τις δύο ενέργειες τις κοσμικές και με τη νίκη τους επί των Τιτάνων να γίνουν κύριοι και ελεγκτές της κοσμικής εξουσίας.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:42

    Με το έργο τους κατάφεραν να γίνουν φορείς και δότες θεϊκών δυνάμεων.
    Επίσης... τις ενέργειες αυτές που κατέκτησαν, κατάφεραν να τις ελέγξουν, να τις κατευθύνουν, να τις ορίσουν και να τις ταυτοποιήσουν ώστε να γίνουν κατανοητές στα πλαίσια της Κοσμικής Νόησης.
    Η δράση τους συνετέλεσε στον έλεγχο της εκτόνωσης και απελευθέρωσης συσσώρευσης ενεργειών οι οποίες δημιουργήθηκαν με τη σύμπτυξη θετικών και αρνητικών γενεσιουργών δυνάμεων που ενέσκηψαν στον πλανήτη και δημιούργησαν αστρικές διαταραχές.
    Με τον πόλεμο ψυχής που έδωσαν οι Ολύμπιοι με τους Τιτάνες οι οποίοι αντιπροσώπευαν την κοσμική εξουσία και με τους Γίγαντες που ήσαν οι καταστρεπτικές δυνάμεις της φύσης, όπως προαναφέρθηκε , έλεγξαν ήχους, φόρμες, δομές και κραδασμούς, κατορθώνοντας έτσι να γίνουν οι ενορχηστρωτές των κοσμικών ενεργειών και οι κυρίαρχοι της πλανητικής και επίγειας εξουσίας.
    Αυτός ήταν ο ρόλος των ολυμπίων στην κοσμική εξέλιξη.
    Είναι συμβολικός επίσης και ο μύθος του Απόλλωνα ο σχετικός με το Μαρσύα.
    Μας λεει ο μύθος εν περιλήψει ότι, η Αθηνά νομίζοντας ότι ο αυλός παραφούσκωνε τα μάγουλα της και παραμόρφωνε το πρόσωπό της, τον πέταξε και ο Σειληνός Μαρσύας τον άρπαξε. Νομίζοντας έτσι ότι απέκτησε θεϊκή δύναμη έχοντας το θεϊκό αυλό της Αθηνάς, από αλαζονεία και κομπασμό ζήτησε να αναμετρηθεί με τον κιθαρωδό θεό Απόλλωνα. Στην αναμέτρηση νίκησε ο Απόλλωνας και αφού είχαν κάνει συμφωνία, ο Απόλλωνας τον έγδαρε ζωντανό όπως μας λέει ο μύθος. Υπάρχει πίνακας που εικονίζει την αναμέτρηση των δύο και κοντά στον Απόλλωνα βρίσκεται μια γυναίκα που με κεφαλαία γράμματα γράφεται το όνομά της «ΠΛΑΝΗ» . Είναι προφανές λοιπόν ότι η αναμέτρηση αυτή, αφού όλες οι ιστορίες που έγραψαν οι μυθολόγοι της εποχής εκείνης είναι συμβολισμοί, συμβολίζει τη λανθασμένη σκέψη και την πλάνη.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:43

    Ο Απόλλωνας, όπως αναφέρθηκε, με βέλη της ψυχής του μαχόταν με τα ενεργειακά αρχέτυπα, τα παιδιά της Γαίας με σκοπό ελέγχοντάς τα, να γίνει κυρίαρχος των ιδιοτήτων που αντιπροσώπευαν, όμως, στην περίπτωση του Μαρσύα (έγδαρε)... ξεσκέπασε δηλαδή κατά κάποιον τρόπο την αλαζονεία και την πλάνη και αυτό ακριβώς το ξεσκέπασμα συμβολίζει ο μύθος που ο μυθοπλάστης τον βρήκε κατάλληλο για να γίνει πιο κατανοητός.
    Υπάρχουν σιντριβάνια φτιαγμένα από ορείχαλκο με παραστάσεις που παριστάνουν το Μαρσύα σαν ακόλουθο του Διονύσου και δίπλα του λιοντάρια με φτερά . (Βρίσκονται τέτοια στο Λος Άντζελες και στο Εδιμβούργο). Είναι προφανές ότι κάποιος συμβολισμός κρύβεται πάντα πίσω από κάθε φαντασία καλλιτέχνη η μυθοπλάστη αφού λιοντάρια φτερωτά δεν υπάρχουν και τους συμβολισμούς αυτούς μόνο οι αρχαίοι πρόγονοί μας σαν παντογνώστες τους γνώριζαν. Και είναι λογικό ότι, δεν θα μπορούσαν, σαν παντογνώστες και νοήμονες άνθρωποι, να έχουν σε υπόληψη ένα θεό που να τον αποκαλούσαν μάλιστα ‘’θεό της λογικής τάξης και της ηθικής’’ αν του καταλόγιζαν μια τέτοια απεχθή πράξη, αν η πράξη του αυτή δεν ήταν μόνο συμβολική.
    Λέγεται ακόμα ότι ο Πύθωνας εξέθρεψε και γαλούχησε τον αδερφό του, Τυφωέα, είχε μάλιστα φιλικές σχέσεις και με την κόρη του, Χίμαιρα η οποία αντιπροσωπεύει τεκτονικούς σεισμούς. Γράφηκε άραγε τυχαία αυτό; Διότι, αναφέρθηκε ως άνω ότι ο Πύθωνας συμβολίζει καταστρεπτικές δυνάμεις αλλά και τα ενεργειακά πεδία της Γης και ο Τυφωέας, τα ηφαίστεια και τους ηφαιστειακούς σεισμούς. Βλέπουμε δηλαδή ότι, το ενεργειακό πεδίο (Πύθωνας) εξέθρεψε και γαλούχησε τον ηφαιστειακό σεισμό (Τυφωέα) . Και διερωτώμαι …. Υπάρχει άραγε σχέση ενεργειακών πεδίων και ηφαιστειακών σεισμών; ...Και γιατί άραγε..... στην Αγγλία και σε άλλα μέρη του κόσμου που δεν υπάρχουν ενεργειακά πεδία δεν γίνονται ποτέ σεισμοί, παρ’ ότι στην Αγγλία βρίσκεται πλησίον, πάνω αριστερά, το ηφαίστειο της Ισλανδίας, και στην Ελλάδα που υπάρχουν 5679 ενεργειακοί χώροι είναι χώρα σεισμογενής; ... Το βρίσκω ένα λογικό ερώτημα που σίγουρα οι πρόγονοί μας γνώριζαν πολύ καλά τις έννοιες αυτές και τις αιτίες όλων των φαινομένων σαν παντογνώστες που ήσαν, άλλωστε είναι φανερό ότι εκείνοι διέθεταν περισσότερο μυαλό από τους ανθρώπους της εποχής μας, έστω και αν πίστευαν και προσκυνούσαν τις πέτρες και τα ξύλα όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:43

    Και εδώ.. θα θέσω άλλο ερώτημα. Γιατί άραγε... στην Ελλάδα δεν προκύπτουν συχνά έντονα φαινόμενα τυφώνων, κυκλώνων και φονικών καταιγίδων όπως συμβαίνει σε διάφορα μέρη του κόσμου; Μήπως ελέγχθηκαν από τους προγόνους μας και είναι ηπιότερα; Και... τι θα συνέβαινε στη χώρα μας με τα τόσα ενεργειακά πεδία που διαθέτει αν οι πρόγονοί μας δεν είχαν μεριμνήσει;...

    Θα σημειώσω ότι είμαι χριστιανή ορθόδοξη. Πιστεύω στον Ιησού όπως πίστευε και η Σίβυλλα, Ιέρεια του Απόλλωνα, αφού είχε προβλέψει την έλευσή Του. Η μελέτη μου για τους ολύμπιους έγκειται στο θαυμασμό μου για το αρχαίο ελληνικό πνεύμα το αθάνατο. Θαυμάζω την παντογνωσία των αρχαίων προγόνων μας, την ηθική, την ομορφιά, το καθαρό πνεύμα, την τεχνογνωσία της εποχής τους, τις γνώσεις που σηματοδοτούν τη μετέπειτα πορεία της ανθρωπότητας, τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία τους που πρώτοι εκείνοι φιλοσόφησαν και δίδαξαν σε όλο τον κόσμο.

    Σημείωση
    Οι δράκοι είχαν το ρόλο του προστάτη και φύλακα και όχι οι Σφίγγες όπως λένε κάποιοι αναφερόμενοι στην Αμφίπολη. Οι Σφίγγες συμβολίζουν τα άρρητα μυστικά όπως τα γνώριζε και ο Οιδίποδας.
    ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:49

    https://youtu.be/EineiWUz7uE
    ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκπομπή κυμάτων χαμηλής συχνότητας ELF στην Αθήνα, πριν το Συλλαλητήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:57

    https://www.facebook.com/Filoi.tis.Gnisias.Esfigmenou/photos/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-elf-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B5%CE%B4/1514478358601096/
    ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
    ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκπομπή κυμάτων χαμηλής συχνότητας ELF στην Αθήνα, πριν το Συλλαλητήριο

    Εδώ και λίγες μέρες ακούτε έναν βόμβο το ξημέρωμα? Πριν το συλλαλητήριο για την Μακεδονια, μας βομβαρδίζουν με κύματα χαμηλής συχνότητας
    Ένας υπόκωφος και επίμονος ήχος, ξεκινά τα τελευταία βράδια στην Αθήνα από τη 1 τα μεσάνυχτα με αποκορύφωμα στις 5 το ξημέρωμα. Ένας βόμβος πολύ χαμηλής συχνότητας, που εκπέμπεται σχεδόν περιοδικά, και ταράζει τον ύπνο των κατοίκων.
    Πρόκειται για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας ELF (Extremely Low Frequency), που γίνεται αισθητός σαν υπόκωφος, μπάσος βόμβος.

    Παρόμοιος ήχος ακουγόταν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πριν λίγο καιρό.
    Είναι ένας βαθύς, υπόκωφος ήχος, που έρχεται από ψηλά, και πέφτει σαν ηχητικό κύμα, προκαλώντας δονήσεις στα κτίρια. Οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας, ξαγρυπνούν γεμάτοι ανησυχία, και αναρωτιούνται από πού προέρχεται. Σημειωτέον ότι έχουν πληθύνει τα περιστατικά αιφνίδιων εμφραγμάτων το τελευταίο διάστημα.
    Σύμφωνα με καταγραφές, πρόκειται για εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών ραδιοκυμάτων εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας, με την επιστημονική ονομασία ELF.

    Είναι κύματα αντίστοιχα εκείνων που εκπέμπουν τα τηλεφωνικά δίκτυα,

    αλλά ικανά να διαπεράσουν κτίρια, βουνά και θάλασσα. Χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές επιχειρήσεις, όταν επιθυμούν να επικοινωνήσουν και να στείλουν ηχητικά μηνύματα από εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις σε υποβρυχια. Η ιδιότητα τους αυτή να διαπερνουν τα φυσικά εμποδια, έχει αξιοποιηθεί επίσης στην κατασκευή «γεωραντάρ», που προσφέρουν πληροφορίες για τη σύσταση του υπεδάφους σε μεγάλα βάθη, έως και 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του εδάφους.
    Όσον αφορά την εφαρμογή τους στις τηλεπικοινωνίες, σημειώνεται ότι τα κύματα αυτά, μπορούν να μεταδώσουν λέξεις, και μικρές φράσεις, χωρίς να χρειάζεται αποκωδικοποίηση μέσω της χρήσης τηλεφωνικής συσκευής, αλλά με τρόπο που γίνεται αισθητός κατευθείαν από το αυτί ως σχεδόν ανεπαίσθητος ήχος, αλλά πλήρως κατανοητός.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:58

    Οι ήχοι αυτοί, έχει παρατηρηθεί ότι επηρεάζουν αρνητικά τον ανθρώπινο οργανισμό, και προκαλούν ημικρανίες, σύγχυση, νοητική καταστολή, και καρδιακά επεισόδια σε ανθρώπους που βρίσκονται στην εμβέλεια του συγκεκριμένου ραδιοκύματος εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF).

    Σε ορισμένες μελέτες διατυπώθηκε η άποψη ότι ο βόμβος γινόταν αισθητός, όχι μέσω παλμών του ακουστικού τυμπάνου και περαιτέρω μετάδοσης τους δια της ακουστικής οδού στον εγκέφαλο, αλλά μέσω απευθείας ερεθισμού και ενεργοποίησης νευρώνων στο εγκεφαλικό κέντρο της ακοής και αλλού. Αυτό, βέβαια, αποδεικνύει οτι τα κύματα ELF έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν άμεσα λειτουργίες του εγκεφάλου, με πολλαπλές συνέπειες.
    Στα πλαίσια στρατιωτικών προγραμμάτων σε ΗΠΑ
    και Ρωσία, χρησιμοποιούνται τα ραδιοκύματα εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας, για να επιτυχουν επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), την πρόκληση καιρικών φαινομένων, σεισμών (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο), κτλ.
    Σύμφωνα μάλιστα με επιδημιολογικές μελέτες, υπάρχει πιθανή συσχέτιση της εμφάνισηςAlzheimer με την μακροπρόθεσμη έκθεση σε ραδιοκύματα ELF.

    Παρατίθενται τα στοιχεία δύο επιστημονικών ερευνών, για όσους θέλουν να το διασταυρώσουν, η μια εκ των οποίων είναι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    García AM, Sisternas A, Hoyos SP (April 2008). “Occupational exposure to extremely low frequency electric and magnetic fields and Alzheimer disease: a meta-analysis”. International Journal of Epidemiology. 37(2): 329–40. doi:10.1093/ije/dym295. PMID182451512. Scientific Committee on Emerging; Newly Identified Health Risks-SCENIHR (January 2009). “Health Effects of Exposure to EMF”
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡13 Μαρτίου, 2023 00:59

    (PDF). Brussels: Directorate General for Health&Consumers; European Commission: 4–5. Retrieved 2010-04-27.

    Η χρήση των πολύ χαμηλών ραδιοσυχνοτήτων, χρησιμοποιείται επισης σε πειραματικό στάδιο, για τον έλεγχο των καιρικών φαινομένων,
    σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπερθερμανσης.

    Το ερώτημα είναι, γιατί αυτές οι συχνότητες που στο ανθρώπινο αυτί ακούγονται σαν χαμηλός βόμβος, ξεκίνησαν να εκπέμπονται στην Αθήνα, εν μέσω του ύπνου των κατοίκων, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο συλλαλητήριο για την Μακεδονια?

    Οι συχνότητες αυτές, προκαλούν δονήσεις στα κτίρια, οι οποίες γίνονται ορισμένες φορές αισθητοί ως «μικροσεισμοί», ενώ δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το φαινόμενο αυτό που επιβεβαιώνεται από πάρα πολλούς κατοίκους των Αθηνών, έχει αρχίσει και προκαλεί ανησυχία και ερωτηματικά.

    Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται τέτοια σήματα, με επικίνδυνες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, εν καιρώ ειρήνης? Έγιναν αισθητά αρχικά από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, και τώρα κάνουν την εμφάνιση τους στην Αθήνα.

    Μην ξεχνάμε ότι ο ΟΤΕ, που έχει τον εξοπλισμό, τις κεραίες και την δυνατότητα να εκπέμπει αυτές τις συχνότητες, ανήκει πλέον σε ξένα συμφέροντα. Επίσης, δυνατότητα εκπομπής των σημάτων εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας έχουν και οι πυλώνες ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

    Το σίγουρο είναι πως προκαλούν στρες και αναστάτωση στον κόσμο, και λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές παρενέργειες στο καρδιακό και νευρικό σύστημα, είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν για πρόκληση μαζικής καταστολής των κατοίκων της πρωτεύουσας.

    https://katohika.gr/.../ektakto-ekpompi-kymaton-chamilis.../

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι Παγκόσμιες εξελίξεις όπως δεν θα σας τις πουν ποτέ τα ΜΜΕ

    https://www.brighteon.com/c7ebbb60-146b-44f8-862d-9c7ec7dcd744

    KAI ΕΔΩ:

    https://diodotos-k-t.blogspot.com/2023/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή