«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

 του Γιάννη Ναστούλη

"..Πρέπει να γίνει συνείδηση, ότι στον φιλοσοφικό πυρήνα της Ορθόδοξης εκδοχής του ο "Χριστιανισμός", είναι μια καραμπινάτη επικαιροποίηση του Πλανωνισμού, του Αριστοτελισμού, του Στωικισμού και του Νεοπλατωνισμού, σε συνθήκες ελληνιστικής κ ρωμαϊκής κοσμόπολης! "


 

Ήταν το Βυζάντιο ελληνικό;

Επειδή πολλοί κάνουν μια επιλεκτική-αποσπασματική ανάγνωση του Βυζαντίου, θα δώσω ένα ελάχιστο περίγραμμα, περισσότερο έναν οδηγό μελέτης του πιο ενδιαφέροντος κομματιού της παγκόσμιας ιστορίας.

Ελπίζω ότι, εστω μεσα από αυτό το λίγο, ο αναγνώστης θα μπορέσει να ψηλαφήσει τον χαρακτήρα, το ανθρωπολογικό μεδούλι του μακροβιότερου κράτους της ιστορίας.

Προκαταβολικά δηλώνω ότι η Ρωμανία, (Ανατολική) Ρωμαϊκή αυτοκρατορία υπήρξε αδιαμβισβήτητα ένα πολυεθνικό κράτος, ωστόσο, βαθιά ελληνικό στα ισχυρά ταυτοτικά του στοιχεία: Ορθοδοξία, Ελληνογλωσσία, Ομοτροπία, Ελληνορωμαϊκό Δίκαιο, κ όχι σκέτο Ρωμαϊκό, ως είθισται.

Και ακόμη, πράγματι υπήρξαν οι διώξεις των λεγόμενων Εθνικών, κυρίως από αιρετικούς Χριστιανούς αυτοκράτορες, και πως αλλιώς? Αφού έγινε επίσημη θρησκεία μιας δομής ισχύος, και τι ισχύος!!!

Ωστόσο, ναι, ήταν ελληνική αυτοκρατορία στον χαρακτήρα της!

1. Μέχρι τον 6ο αιώνα λειτουργούν οι ανώτερες φιλοσοφικές και ρητορικές σχολές διαρκώς από την Ελληνιστική περίοδο, προσφέροντας αποκλειστικά ελληνική φιλοσοφία και Γραμματεία

2. Η Εκπαίδευση στο Ανατολικό Ρωμαϊκό κράτος από τον 4ο αιωνα χωρίζεται σε 2 κύκλους σπουδών: 1ος 6-12 κ 12-16. Το πρόγραμμα σπουδών του 1ου κύκλου είναι "το ελληνίζειν την γλώσσαν"! Ανάγνωση, γραφή, γραμματική, συντακτικό, Όμηρος, κλασσικοί. Ο δεύτερος, εμβάθυνση κ επέκταση του 1ου. Δημοφιλέστερο ανάγνωσμα, αυτό του ψευδοκαλλισθένη για τον Μέγα Αλέξανδρο.

3. 525 Κύρος Πανοπολίτης -με παράλληλη τη λειτουργία των ελληνικών φιλοσοφικών κ ρητορικών σχολων- δημιουργεί το αυτοκρατορικο Πανδιδακτηρίο της Μαγναύρας. Προσέφερε όλες τις επιστήμες. 15 καθηγητές Ελληνικών, 15 Λατινικών, μέχρι τον πλήρη εξελληνισμό.

4. Επί Ιουστινιανού (Τριβωνιανού) ίδρυση Νομικής σχολής 5ετούς φοίτησης με περιεχόμενο σπουδών το Αττικό Δίκαιο, το Ρωμαϊκό και την κωδικοποίηση των "Νεαρών" στα ελληνικά. Παράλληλα Ίδρυση Πατριαρχικής Σχολής, με περιεχόμενο σπουδών: ελληνική και ελληνιστική (Νεοπλατωνισμός-Στωικισμός) φιλοσοφία-θεολογία.

5. 610, η ελληνική κηρύσσεται επίσημη γλώσσα του κράτους. Άρα, είναι η επικρατούσα και στον λαό κ στις ελίτ, πλέον. Καθόσον, άλλωστε, απωλεσθηκαν τότε οι ανατολικές επαρχίες.

6. Βυζαντινή λογοτεχνία, Δημώδης, εκεί που νιώθει κ εκφράζεται ο λαός. Αμιγώς ελληνική: - ακριτική ποίηση 8ος, -πτωχοπροδρομική ποίηση,

-Αχιλληίς, βυζαντινή Ιλιάδα,

-Καλλίμαχος, Βέλθανδρος, Λίβιστρος.

-ηθοπλασία-αλληγορία: "Σπανέας".

- Το χρονικό του Μωρέως

- Η πρώιμη κρητική λογοτεχνία

- Εκκλησιαστική: βυζαντινή υμνογραφια κ μελική (Ρωμανός ο Μελωδός (πρώιμο βυζαντιο)

7. Μυριόβιβλος του Πατριάρχη Φώτιου 9ος, αντιγραφή κ διάσωση 279 έργων της αρχαίας γραμματείας, τα πάντα όλα! Αν σήμερα καμωνόμαστε οτι είμαστε Έλληνες, σε πολυ μεγάλο βαθμό το οφείλουμε στον Φώτιο. Στη Μαγναύρα διδάσκονται ταυτόχρονα η "έσω παιδεία" κ η "θύραθεν", και οι δύο, ελληνικός φιλοσοφικός στοχασμός.

8. "Πρυτάνεις" του Παν/μίου Μαγναύρας: Λέων ο Μαθηματικός, Ιωάννης Ξιφιλίνος, Ιωάννης Ιταλός, Γεώργιος Ακροπολίτης, Ιωάννης Φιλόπονος, Μιχαήλ Ψελλός, Γεώργιος Παχυμέρης...

9. Μεγάλοι Πατέρες κ θεολόγοι και "μυστικοί" όλοι ελληνοτραφείς, σπουδαγμένοι αποκλειστικά στην ελληνική σκεψη: Γρηγόριος ο Θεολόγος, Βασίλειος Καισαρείας, Γρηγόριος Νύσσης, Μάξιμος ο Ομολογητής, Θεόδωρος Μετοχίτης, Θ. Στουδίτης, Ι. Καλέκας, Μάρκος Ευγενικός, Ιωάννης της Κλίμακος, Συμεών ο Νέος Θεολόγος, Ευάγριος ο Ποντικός, Ψευδοδιονύσιος Αρεοπαγίτης, Ι. Δαμασκηνός, Γρηγόριος Παλαμάς, Βαρλάαμ, , Δημήτριος Κυδώνης, Νικόλαος Καβάσιλας.

Αλλά και οι μη Χριστιανοί νεοπλατωνικοί: Ηλιόδωρος, Δαμάσκιος, Πρόκλος, Σιμπλίκιος, Αινείας, Ερμείας κλπ αλλά, γιατί όχι, ο Ιουλιανός ο Παραβάτης.

10. Φιλόσοφοι "φιλοδυτικοί": Δημήτριος Χρυσολωράς, Γεώργιος Αμιρούτζης, Μιχαήλ Αποστόλης, Βησσαρίων, Θεόδωρος Γαζής, Ιανός Λάσκαρης, Γεώργιος Τραπεζούντιος, Μανουήλ Χρυσολωράς.

11. ΠΛΉΘΩΝ.

12. Ιστορικοί: Προκόπιος, Ακροπολίτης, Μ. Ατταλειάτης, Νικ. Βρυέννιος, Νικ. Γρηγοράς, Ευαγριος ο Σχολαστικός, Πρίσκος ο Θραξ, Νικητ. Χωνιάτης, Μ. Ψελλός, Άννα Κομνηνή, Γ. Παχυμέρης, Ζώσιμος, Θεοφάνης, Ιωάννης Σκυλίτζης, Θεοφύλακτος Σιμοκάττης, Ιωάννης Κίνναμος, Κριτόβουλος, Λέων ο Διάκονος, Ιωάννης. Μαλάλας, Κων/νος Πορφυρογέννητος κλπ κλπ.

13. - Θεόδωρος Λάσκαρις Μ, αυτοκράτωρ της Νικαίας: "Γραικός νυν Έλλην",

- Κων/νος Αργυρόπουλος αποκαλεί τον Ι. Παλαιολόγο Ήλιο βασιλιά των Ελλήνων. Αλλά, από τον 5ο π.Χ. ήδη αιώνα ισχύει το του Αριστοτέλη: "Γραικός ο Έλλην" γιος Θεσσαλού και των Σελλών.

14. Πρέπει να γινει συνείδηση, ότι στον φιλοσοφικό πυρήνα της Ορθόδοξης εκδοχής του ο "Χριστιανισμος", είναι μια καραμπινάτη επικαιροποίηση του Πλανωνισμού, του Αριστοτελισμού, του Στωικισμού και του Νεοπλατωνισμού, σε συνθήκες ελληνιστικής κ ρωμαϊκής κοσμόπολης! Αυτό όμως, δυστυχώς, δεν μπορεί να προσφερθεί στο fb, αλλά, σε μεταπτυχιακά προγράμματα θεολογίας κ ιστορίας στον ακαδημαϊκό χώρο. Προσέξτε! Πουθενά αλλού!

* ένα προτελευταίο: η Ρώμη είναι καταστατικά-ιδρυτικά Ελληνίς πόλη...ας το ψάξει όποιος επιθυμεί. Αξίζει.

Και ένα τελευταίο. Ας ψάξουν οι οπαδοί της μη ελληνικότητας του Βυζαντίου τις Περσικές, Αραβικές, Σερβικές, Ρωσικές, Βουλγαρικές πηγές, να δουν πως βλέπουν αυτοί το Βυζάντιο και κατά πόσο ήταν κυρίαρχα ελληνικό, στο ανθρωπολογικό του μεδούλι.

* Ακόμη και το τουρκικό λεγόμενο ταγματικό, σουφικής κοπής Ισλάμ είναι Ελληνικό στον πυρήνα του.

Και πέραν του τέλους,

να μάθουν ότι το Βυζάντιο δεν ήταν απλά ελληνόφωνο, διότι, η γλώσσα δεν είναι απλό εργαλείο επικοινωνίας, αλλά μια διαφορετική κοσμοθέαση, και ομοτροπία, όπως λέει ο μέγιστος Βιτγκενστάιν. "Τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου". Το ισχυρότατο ταυτοτικό στοιχείο λοιπόν είναι η γλώσσα. Έτσι και η ελληνική λαλιά των απλών ανθρώπων στην καθημερινή επιτέλεση, στον έρωτα, στον καημό, στη λειτουργιά, και των ελίτ στην φιλοσοφία, στην πολιτική, στον στρατό, στη Διοίκηση, στο Δικαστήριο, στην Επιστήμη, δεν είναι καθόλου αμελητέα υπόθεση.


 enaasteri.blogspot.com

 

 

21 σχόλια:

  1. ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ.ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΔΟΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΝΑΣΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΥΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ.ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ,ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ,ΚΑΙΣΑΡ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΩΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ.ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ.ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ,ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΟΚΡΑΤΩΡΕΣ.ΜΕΛΕΤΩ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΘΕΣΩ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΠΡΕΠΕΙ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ.ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΚΙΣΤΩΣ.ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ,ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΒΑΝΘΗΣΗ ,ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ,ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ.ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΣΧΑΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.Ο ΡΟΥΦΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ.ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟ.ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΡΓΑ,ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΛΕΞΙΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.ΚΙΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ Ο ΡΟΥΦΙΝΟΣ.ΑΥΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ .ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρακλειε! όχι Σαλονίκη αλλά Θεσσαλονίκη.. Όταν λες ανάθεμα εννοείς το ανάθεμα της επανάστασης

      Ελευθερία Αγωνιζομενη

      Διαγραφή
  2. Η Ρωσσία είναι -και πάντα ήταν- πολυεθνικό κράτος.
    Είναι σαν να ρωτάς σήμερα αν η Ρωσσία είναι ρωσσική.
    Ηλιθιότητες δηλαδή...

    Ας μάθουν οι ανιστόρητοι, που μπερδεύουν την ιστορική εξέλιξη των λαών με τις ταινίες του Σούπερμαν, ότι, από τις εκστρατίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετά, δεν υπήρχε πλέον αμιγής ελληνισμός, πουθενά στον πλανήτη. Διότι, όταν εσύ χώνεσαι στην Ανατολή για να την εξελληνίσεις, και η Ανατολή χώνεται σε σένα και σε κάποιο βαθμό σε εκβαρβαρίζει.

    Αυτή η διαδικασία εξελισσόταν συνεχώς στα Ελληνιστικά Βασίλεια και επιτάθηκε κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Με αποτέλεσμα, στην Ακαδημία της Αθήνας, τα τελευταία χρόνια πριν το κλείσιμό της (αρχές 6ου αιώνα μ.Χ.), να διδάσκεται κυρίως και κατεξοχήν η βαβυλωνιακή μαγεία (άσπρη και μαύρη) [η ελληνική γραμματεία και οι συναφείς με αυτήν τέχνες και επιστήμες, διδασκόταν στο Πανδιδακτήριο της Κων/πολης και στην -ελληνιστικών καταβολών- Αντιόχεια].
    Ο δε Ιουλιανός, που αποκαλούσε τον εαυτό του "έλληνα" και πιστό της πατρώας θρησκείας, στην πραγματικότητα λάτρευε τον Μίθρα και αυτόν θεωρούσε "πατρώα θρησκεία". Ένα μεγάλο τουρλού δηλαδή κι απάνω τούρλα...

    Αν υπάρχει σήμερα ελληνική γραμματεία, ελληνική σκέψη και ελληνικό πνεύμα, το οφείλουμε στους Ρωμιούς Αυτοκράτορες, τους Πατέρες της Εκκλησίας και τα μοναστήρια. Αλλά αυτά δεν τους τα λένε στις στοές και τις οργανώσεις, διότι κι αυτοί ένα μεγάλο τουρλού χτίζουν, εκεί ανθίζουν κι ευημερούν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί -νομίζουν.


    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρε μνκ,

      Πεστα χρυσόστομη!!

      Η εκδίκηση των εχθρών μας είναι η πλάγια διείσδυση σε αντιδιαστολή με την δική μας που γίνεται για να καθαρίσει τίποτε κεφάλια, να χτίσει καμμια πόλη, να ξεστραβωθει κανείς και ανθρωπεψει.

      Χαιρετισμούς και στην αγαπητή μου Αστυλλαιδα

      Ελευθερία Αγωνιζομενη

      Διαγραφή
    2. Που είσαι βρε Ελευθερία;
      Τόοοοσα χρόνια σε περιμένουμε.
      Μας έστησες στο ραντεβού.
      Αργείς;;;


      Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει
      φιλελεύθερη λαλιά,
      ένα εκτύπαε τ’ άλλο χέρι
      απὸ τὴν ἀπελπισιά.

      Άργειε νάλθη εκείνη η μέρα,
      κι ήταν όλα σιωπηλά,
      γιατί τά ’σκιαζε η φοβέρα
      και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

      μνκ

      Διαγραφή
    3. Λέω να αργήσω λίγο παραπάνω μπας ξεβρακωθει καμμια σαύρα ακόμα....

      Ελευθερία Αγωνιζομενη

      Διαγραφή
  3. Όταν οι Γερμανοί έκαναν ότι έκαναν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ονομάστηκαν Τρίτο Ράιχ.. Το έχουμε μάθει και το πιπιλάμε αυτό από τότε χωρίς οι περισσότεροι να αναρωτηθούμε ποια ήταν το Πρώτο και το Δεύτερο Ράιχ... Λοιπόν σας πληροφορώ το Πρώτο Ράιχ ήταν η Ρώμη της εποχής που μας κατέκτησε ως Ελλάδα και το Δεύτερο ήταν το Βυζάντιο, η Νέα Ρώμη, που όση προσπάθεια και αν κάνουν κάποιοι να μας πείσουν ότι ήταν Ελληνικό, αντίθετα ήταν ο μεγάλος μας εχθρός και η αιτία για το σβήσιμο του Ελληνισμού όπως το είχε παραδώσει ο Μέγας Αλέξανδρος πριν φύγει.. Και το να θεωρείς Έλληνα κάποιον που κατέκτησε με βία και αίμα την Ελλάδα, εμένα προσωπικά με ξεπερνάει... Κάποτε, ελπίζω πολύ σύντομα, η ιστορία θα ξαναγραφτεί.. Όχι από τους Χαζάρους που την γράφουν μέχρι τώρα και την διαστρεβλώνουν κατά το δοκούν... Θα μπορούσα να γράφω έναν τόμο, αλλά το κλείνω με το γεγονός των επαναστάσεων των Ελλήνων κατά του Βυζαντίου, που ποτέ δεν μας έμαθαν στο σχολείο για να μην μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε γιατί οι Έλληνες επαναστατούσαν κατά του "Ελληνικού" Βυζαντίου... Παραθέτω το λινκ https://nikolaosanaximandros.gr/h-elliniki-epanastasi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Νικόλαε,

      θεωρώ ότι το σχόλιό σου διέπεται από υποκειμενικότητα, δεδομένου και ότι το μπλογκ σου είναι ξεκάθαρα αντιχριστιανικό. Εδώ όμως στο Διόδοτο έχουμε άλλες απόψεις, δεδομένου κι ότι είναι μπλογκ εμπνευσμένο από τον Φίλιππο που ήθελε ένωση των Ελλήνων, καθώς και τον Αλέξανδρο κατ' επέκταση, ο οποίος κατά το ήμισι ακριβολογικά και κατά το ήμισι φιλολογικά θεωρείται πρόδρομος, και αυτός, του Χριστού.

      Εντωμεταξύ στον οίκο Διόδοτος, έχουμε ταμπέλα πάνω ψηλά που λέει: Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

      Επίσης,
      από πολλούς που ομιλούν περί "Νέας, Παλαιάς και Αρχαίας τάξης πραγμάτων"..
      ..βλέπουμε ότι περιγράφεται η καταστροφή που επέφερε ο Χριστιανισμός (ως υποπροϊόν του Ιουδαϊσμού) στην Αρχαία Τάξη πραγμάτων, δηλαδή τον Ελληνισμό ως παγκοσμιότητα, τον Ελληνιστικό Κόσμο του Μ.Αλεξάνδρου, τον Ελληνικό τρόπο σκέψης, αρχαίους ναούς και πανεπιστήμια, και σφαγές Ελλήνων Εθνικών. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για αυτό το θέμα, και σε αναρτήσεις και σε σχόλια. Και έχουμε πει ότι αυτό το θέμα οδηγεί σε αδιέξοδα και τσακωμούς (διχόνοια). Δεν μπορεί να καλυφθεί επαρκώς, γιατί η αλήθεια είναι στη μέση και έχει γίνει όχι τυχαία παραχάραξη της Ιστορίας και από τις δύο πλευρές, οι οποίες δεν είναι πραγματικές, αλλά κατασκευασμένες τάσεις με προέλευσή τους το ίδιο σκοτεινό ιερατείο για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας χριστιανοί και αρχαιόθρησκοι ή φιλοαρχαιόθρησκοι. Τουτέστιν, αρχαιολογικά ευρήματα της τρέχουσας δεκαετίας, απέδειξαν ότι την Υπατία δεν την κατακρεούργησαν χριστιανοί, αλλά εθνικοί τελικά και για πολιτικούς λόγους. Στη Σκυθόπολη δεν σφάχτηκαν "εκατομμύρια" Έλληνες, αλλά κάποιες χιλιάδες.

      ΜΈΓΙΣΤΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΤΕ,
      ΟΣΟΙ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΑ 1.100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤ. ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
      ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ..ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑ Ν Ε Ο 223 ΕΤΩΝ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.

      ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ:

      1. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑΛΗΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΣ, ΑΝΤΙ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΣΕ 1.100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΡΜΟΥΣΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΕΙΧΑΜΕ.

      2. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ (ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ). ΚΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

      Διαγραφή
    2. Διός Κούρος28 Μαρτίου, 2023 13:13

      Άνθρωποι άνθρωποι, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ; Όλοι άνθρωποι είμαστε !!

      Όπως ο Τσαγανέας το απάγγειλε στην παλιά Ελληνική ταινία, έτσι και εγώ το ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ.

      Έλληνες Έλληνες, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ; Όλοι Έλληνες είμαστε !!

      Σε τούτες τις ΚΡΙΣΙΜΕΣ στιγμές πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που μας ΕΝΩΝΟΥΝ και όχι σε αυτά που μας διαιρούν. Όσο υπάρχει Ελληνισμός στον πλανήτη, υπάρχει και αυτή η αέναη "κατάρα" του Έλληνα να διαχωρίζεται, ανεξαρτήτως αντικειμένου. Απο το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο.

      Για αυτό το λόγο δεν συμμετέχω ΠΟΤΕ σε θρησκευτικές συζητήσεις, διότι πολύ απλά μας ΔΙΑΙΡΟΥΝ και στην τελική αυτοί που χάνουν είμαστε ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι. Άλλωστε ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κατέχει την αλήθεια, όσο και αν η πίστη του τον κάνει να ΝΟΜΙΖΕΙ οτι την κατέχει. Το να "απλώνουμε" ιστορικά (ή μη) γεγονότα για να δικαιολογήσουμε την άποψή μας, είναι κατά τη γνώμη μου ΑΝΟΥΣΙΟ την ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. Άλλωστε η ιστορία έχει γραφτεί απο τους νικητές και είναι σε ένα βαθμό παραποιημένη.

      Και ενώ στην ουσία συμφωνώ με τον Αναξίμανδρο, αυτό ΔΕΝ αποτελεί κρίσιμο λόγο στο να ΔΙΑΙΡΕΘΩ με τον ΑΔΕΛΦΟ μου Έλληνα που έχει άλλες πεποιθήσεις ή αντιλήψεις. Ούτε η "δουλειά" μου είναι να τον πείσω με το ζόρι να ενστερηθεί τις απόψεις μου.

      Κάποια στιγμή ΟΛΑ θα μας αποκαλυφθούν. Το σημαντικό, για εμένα προσωπικά, είναι όταν γίνει αυτή η αποκάλυψη, να ΜΗΝ μας κυριεύσει ο εγωισμός μας, αν διαπιστώσουμε οτι σφάλαμε στις απόψεις μας. Όποιος και αν έσφαλε. Άλλωστε για ΟΛΟΥΣ μας έρχονται καλύτερες εποχές, αρκεί να αντέξουμε και να ανταπεξέλθουμε στις επιθέσεις και δοκιμασίες της εποχής.

      Για αυτό και καθημερινά επισκέπτομαι τον Διόδοτο. Διότι ο καθένας αναπτύσσει τις απόψεις του, χωρίς απολυτότητα, με ευγένεια και κυρίως σεβασμό στις απόψεις των άλλων. Σκοπός είναι να ΩΦΕΛΟΥΜΑΣΤΕ απο την συζήτηση, αλλιώς δεν έχει νόημα να μιλάμε !!

      Κώστα ελπίζω η ανάρτηση να μην καταλήξει πάλι σε θρησκευτική αντιπαράθεση - διχόνοια.

      Έρρωσθε ΑΔΕΛΦΙΑ και ΕΝΩΘΕΙΤΕ. Όταν το καταφέρουμε, αλλίμονό τους. Μας φοβερίζουν γιατί μας ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. H ιστορία -και οι ίδιοι οι Γερμανοί- ονομάζουν ως Α' και Β' Ράιχ:

      [Ράιχ = Αυτοκρατορία]

      Α' Ράιχ = Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους (10ος αιών - μέσα 17ου μ.Χ).

      Β' Ράιχ = Η ενοποιημένη Γερμανική Αυτοκρατορία, που προέκυψε από την ένωση των γερμανικών πριγκηπάτων (1871 - 1918).

      [...αλλά, τι να ξέρουν κι αυτοί;..]


      ===================

      Νομίζατε ότι ο Οίκος των Ατρειδών ξεκίνησε από τις Μυκήνες, μετά πολέμησε στην Τροία και μετά γύρισε πίσω;

      Αμ, δε! Σας δούλεψαν!!!

      Στην πραγματικότητα...
      Ο Οίκος των Ατρειδών ξεκίνησε από τον πλανήτη Κάλανταν, πολέμησε στον πλανήτη Αράκις και ποτέ δεν γύρισε πίσω. Ξώμεινε εκεί...

      Ο Φρανκ Χέρμπερτ μόνο ξέρει την αληθινή αλήθεια, ο Όμηρος ήταν πράκτορας των Χαρκόνεν.


      μνκ

      Διαγραφή
  4. Οι Αρχαιόθρησκοι όπως τους αποκαλείς είναι μια ακόμα απάτη... Δεν είχαμε ποτέ θρησκεία εμείς οι Έλληνες... Κοσμοθέαση είχαμε και τεράστια γνώση της Δημιουργίας και των Συμπαντικών κανόνων... Και αναφέρομαι στους προγόνους μας... Ο Πλήθων ο Γεμιστός έκανε έναν τεράστιο αγώνα για να συντηρήσει τον Ελληνισμό μέσα στην λαίλαπα που είχε ξεσπάσει τότε... Και κατάφερε με τους μαθητές του, να μείνουν Εθνικοί πάρα πολλοί Έλληνες και να μην εκχριστιανιστούν όπως πρόσταζε τότε το Βυζάντιο.. Σχεδόν όλη η Πελοπόννησος και η Θράκη... Όσον αφορά την Ελληνική ιστορία, κανένα ιστορικό βιβλίο δεν την αναφέρει όπως πραγματικά είναι, εκτός από την "Νομαρχία" που όποιος δεν την έχει διαβάσει καλό είναι να το κάνει... Τώρα το αν η έρευνα και η απόκτηση γνώσης επομένως και γνώμης αποτελεί υποκειμενισμό, εντάξει δεν μπαίνω στην διαδικασία καν αν το συζητήσω αυτό... Αν όμως κάποιος μπει σε αυτήν τη διαδικασία, γιατί να χαρακτηρίζουμε υποκειμενικούς όσους Έλληνες προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες επιμένοντας να αντιτάσσονται στην Εκκλησία και αν την θεωρούν εχθρό μας και να μην χαρακτηρίζεται υποκειμενικός ένας χριστιανός που προσβάλλεται από αυτό και δεν το δέχεται;;;; Προσωπικά δεν έχω μιλήσει ποτέ για παλαιά και αρχαία τάξη πραγμάτων.. Αυτό που τονίζω συνεχώς είναι πως είμαστε εμείς οι ίδιοι οι προγόνοι μας... Εμείς είμασταν τότε, εμείς είμαστε και τώρα... Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον Διος Κουρο.. Είναι κρίμα να αφήνουμε το διαίρει και βασίλευε να επικρατεί και να μην κοιτάμε πως είμαστε όλοι μαζί σε αυτό... Το ποιος έχει δίκιο ας το αφήσουμε να φανεί μόλις αποδειχτεί η αλήθεια.. Και να θέλουμε όλοι μας, αυτή η αλήθεια να φέρει μια καλύτερη μέρα για τους Έλληνες και τον Ελληνισμό, μια καλύτερη μέρα γενικά σε όλον τον πλανήτη.. Προσωπικά αυτό και μόνον εύχομαι και όχι να αποδειχθεί ότι είχα δίκιο... Να έρθει εκείνη η μέρα όπου δεν θα ξαναδούμε Έλληνα με σκυμμένο το κεφάλι πουθενά και σε κανέναν!!!! Μέχρι τότε προτείνω απλά να έχουμε όλοι μας ανοικτές τις κεραίες μας, για να μην πάθουμε σοκ από όσα αποκαλυφτούν στην συνέχεια.. Όλοι μας, και βάζω εννοείται και μένα μέσα.... Έρρωσθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα αυτό ήταν ανέκαθεν το σκεπτικό μου. Ότι αυτά τα θέματα ΔΕΝ είναι επί του παρόντος και θα τα βάλουμε κάτω μετά την απελευθέρωσή μας από τη χαζαρική παγίδα που έχουμε πέσει. Για την ώρα, ευτυχώς που ένα άνω του 60% των χριστιανών έχουν αντιληφθεί πια, ότι η Εκκλησία (του ανωτέρου κλήρου/παπαδαριού) είναι -όπως πάντα ήταν- με την πλευρά των ανθελλήνων και των αντιχρίστων. Καλά πάμε..
      Αλλά επαναλαμβάνω: Δεν θα πρέπει να ενισχύουμε το αφήγημα περί "μη αδιάλειπτης συνέχειας της ελληνικής Ιστορίας" και..
      όσο κι αν γνωρίζουμε ότι οι θρησκείες είναι απάτη, μαγαζιά, όπιο του λαού, εντούτοις θέλει λεπτότατο χειρισμό το θέμα από την πλευρά μας ημών των ιστολόγων, γιατί ούτε ο Χριστός ήρθε να φτιάξει μαγαζί κι αυτό μέσα του το αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερος κόσμος, και η αγάπη του γι Αυτόν μετουσιώνεται σε απαίτηση για Αλήθεια και Ελευθερία.

      Διαγραφή
    2. Κώστα, για να βγούμε απ' την παγίδα, προαπαιτούμενο είναι να καταλάβουμε πως, η επιστημονική φαντασία που μας ταΐζουν από το '90 και δώθε, είναι μέρος της παγίδας. Βασικότατο μέρος.

      μνκ

      Διαγραφή
  6. http://trelogiannis.blogspot.com/2023/03/blog-post_385.html?m=1

    kyrios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ.ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ,ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΟ 335 ΕΠΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΕ.ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ,ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΝΑ ΕΓΡΑΨΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ,ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΙΑ.ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΑΡΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ.ΝΑΣΕ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ 4983 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.000 ΛΑΤΙΝΟΙ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΡΟΔΙΝΑ.ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΥΡΙΛΕΣ,ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΑΥΡΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΙΛΕΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ.ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΝΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΑΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ,ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΥΠΕΝΘΗΜΙΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.Η ΡΩΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Η ΙΔΙΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΟΝΤΑΡΟΚΤΥΠΗΘΗΚΑΝ Ο ΛΙΚΙΝΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΟΙΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ, ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΤΟ 408 Μ.Χ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Ο ΑΛΛΑΡΙΧΟΣ.Ο ΟΝΟΡΙΟΣ ,ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ,ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΡΑΒΕΝΝΑ.Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΑΝΑΚΥΡΙΣΣΕΙ ΩΣ ΝΕΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΝ ΠΡΙΣΚΟ ΑΤΤΑΛΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ,Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΚΥΡΙΣΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΔΑ ΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ,ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.Ο ΔΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΤΤΑΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΛΛΑΡΙΧΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΡΗΜΑΞΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://terrapapers.com/skythopoli-ke-stavrofories-thriskeftiko-pliatsiko/

    &

    https://www.youtube.com/watch?v=IC6tniqMqgs

    R N A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον, αλλά έβαλα τα γέλια με τον αριθμό 26.000.000
      Θυμάμαι ότι μέχρι το 2012 έγραφαν 19.000.000 χαχαχαχαχα
      Πως συμπεραίνεται ότι σκοτώθηκαν 19 ή 26 εκατομμύρια στην Σκυθόπολη ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Μπορώ εγώ να πώ πως σκοτώθηκαν 1 δισεκατομμύριο Έλληνες ή χίλιοι επαναστάτες κατά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, χαχαχαχα!
      Αυτά περί 10 ή 19 κλπ εκατομμυρίων τα πρωτοέγραψε ο Αμμιανός Μαρκελίνος. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΚΥΘΟΠΟΛΗΣ (Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΙΧΕ). ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ 20 ΕΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΣΦΑΓΗ (ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ) ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΜΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΥΘΟΠΟΛΗΣ !



      < ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΩΣ ΣΦΑΓΕΙΟΝ....> !

      ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ...!

      https://www.youtube.com/watch?v=h6d6Yo3DwVI

      ΕΓΩ ΚΛΑΙΩ...ΑΚΟΜΗ...!



      RNA

      Διαγραφή
    3. Σωστά, ξεχάστηκα, ήταν το Νταχάου της εποχής· τούς έφερναν από άλλα μέρη.

      ----------------------

      Τα παιδάκια ΣΟΥΠΕΡ! ΟΥΆΟΥ!!!

      Διαγραφή