«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Brian Eno, Peter Gabriel, Eric Clapton, Nick Mason ντράμερ των Pink Floyd, Tom Morello των Rage Against The Machine, Robert Wyatt ιδρυτής των Soft Machine, Noam Chomsky, Susan Sarandon κ.ά. διανοούμενοι και καλλιτέχνες ζητούν άρση της απαγόρευσης συναυλιών του Roger Waters στη Φραγκφούρτη.


"Οι δικηγόροι μου λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι συναυλίες μου στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη τον Μάιο του 2023 θα πραγματοποιηθούν όπως έχει συμφωνηθεί. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία της έκφρασης για όλους τους ανθρώπους σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία πρέπει να υπερισχύουν, γι' αυτό και παίρνω αυτή τη θέση για να διασφαλίσω ότι η βούληση των λίγων δεν θα με εμποδίσει να δώσω συναυλίες στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Παίρνω το πρωτοφανές βήμα να χρησιμοποιήσω το νόμο για να προστατευτώ από τις αντισυνταγματικές ενέργειες δύο αρχών, οι οποίες φαίνεται να βασίζονται στη θεμελιωδώς ψευδή κατηγορία ότι είμαι αντισημίτης.

Επιθυμώ να δηλώσω μια για πάντα ότι δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ αντισημίτης και ότι τίποτα από όσα μπορούν να ειπωθούν ή να δημοσιευθούν δεν θα το αλλάξουν αυτό. Οι ευρέως δημοσιευμένες απόψεις μου σχετίζονται αποκλειστικά με τις πολιτικές και τις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης και όχι με το λαό του Ισραήλ. Ο αντισημιτισμός είναι απεχθής και ρατσιστικός και τον καταδικάζω, όπως και όλες τις μορφές ρατσισμού, χωρίς επιφυλάξεις.

Δεν θα συνεχίσω και δεν χρειάζεται να συνεχίσω να διευκρινίζω τη θέση μου για το θέμα αυτό. Είμαι βέβαιος ότι η αλήθεια και ο νόμος θα επικρατήσουν και ότι οι αρχές αυτές δεν θα καταφέρουν να μου αρνηθούν κανένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μου".

Roger Waters

 

***

Ο Eric Clapton, ο Peter Gabriel, ο Nick Mason και άλλοι καλλιτέχνες ζητούν την άρση της απαγόρευσης της συναυλίας του Roger Waters στη Γερμανία

Ξεκίνησε ένα αίτημα για την ανατροπή της απόφασης των αξιωματούχων του δημοτικού συμβουλίου της Φρανκφούρτης να απαγορεύσουν στον Roger Waters να δώσει συναυλία στην πόλη.

Ο Roger Waters ήταν αρχικά προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο Festhalle στις 28 Μαΐου στο πλαίσιο της περιοδείας This Is Not a Drill, αλλά η συναυλία ακυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, επικαλούμενο την "επίμονη αντι-ισραηλινή συμπεριφορά" του πρώην frontman των Pink Floyd.

Στις αρχές του μήνα ξεκίνησε ένα ψήφισμα από την Αμερικανίδα κωμικό και πολιτικό σχολιαστή Katie Halper και έχει λάβει υποστήριξη από τον Brian Eno, τον Peter Gabriel, τον Eric Clapton, τον ντράμερ των Pink Floyd Nick Mason, τον Tom Morello των Rage Against The Machine και τον ιδρυτή των Soft Machine, Robert Wyatt.

Άλλοι που έχουν υπογράψει την αίτηση είναι οι ακαδημαϊκοί Noam Chomsky και Cornel West, οι ηθοποιοί Susan Sarandon και Julie Christie, ο σκηνοθέτης Ken Loach και ο κωμικός Alexei Sayle.

"Η κριτική που ασκεί ο Roger Waters στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ αποτελεί μέρος του μακροχρόνιου έργου του για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο", αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει την αίτηση. Roger Waters πιστεύει ότι "όλοι οι αδελφοί και οι αδελφές μας παντού, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους ή το βάθος της τσέπης τους, αξίζουν τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα βάσει του νόμου"".

"Σχετικά με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ο Γουώτερς λέει: "Η ατζέντα μου είναι απλή: είναι η εφαρμογή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1948 για όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας μεταξύ του Ιορδάνη ποταμού και της θάλασσας. Ο αντισημιτισμός είναι απεχθής και ρατσιστικός και τον καταδικάζω, όπως και όλες τις μορφές ρατσισμού, χωρίς επιφυλάξεις".

"Οι γερμανικές αρχές, οι διοργανωτές συναυλιών και οι μουσικές πλατφόρμες δεν πρέπει να υποκύψουν στις πιέσεις ατόμων και ομάδων που θα προτιμούσαν η μουσική του Waters να αποσιωπηθεί αντί να ασχοληθούν με τα ζητήματα που αναδεικνύει".

Τον περασμένο μήνα, ο Roger Waters αποκάλυψε ότι ηχογράφησε εκ νέου το κλασικό κομμάτι των Pink Floyd, "The Dark Side Of The Moon", χωρίς κανένα από τα σημερινά μέλη του συγκροτήματος.


rtbf.be


Απολαύστε όλο το εκπληκτικό Live του Ρότζερ Γουώτερς, στην Αργεντινή το 2007

 

1ο Set

01. Εισαγωγή με Mahler: Symphony No. 5 in C-Sharp Minor, Pt. 3 - IV. Adagietto

02. In The Flesh 03. Mother 04. Set The Controls For The Heart Of The Sun 05. Shine On You Crazy Diamond 06. Have A Cigar 07. Wish You Were Here 08. Southampton Dock 09. The Flercher Memorial Home 10. Perfect Sense 11. Leaving Beirut 12. Sheep

2ο Set:

01. Speak To Me 02. Breath 03. On The Run 04. Time / Breath (reprise) 05. The Great Gig In The Sky 06. Money 07. Us and Them 08. Any Colour You Like 09. Brain Damage 10. Eclipse

Encore:

11, The Happiest Days Of Our Lives 12, Another Brick In The Wall pt II 13, Vera 14, Bring The Boys Back Home 15, Comfortably Numb


4 σχόλια:

  1. [1/1/23-23/3/23]https://dimpenews.com/
    1. ΕΦΡΙΞΑΝ Οι Μακκαβαίοι βομβάρδισαν τη Συρία καθώς… πήγε ελληνική αποστολή και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας στη Δαμασκό.
    2. Το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχή της Ελληνορθόδοξης πόλης Σαφίτα στη Συρία!
    3. Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αεροδρόμιο Χαλεπίου για να εμποδίσουν την άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας στη σεισμόπληκτη Συρία!
    4. Το Ισραήλ νο1 Σύμμαχος της Δύσης σκοτώνει Σύρους γιατρούς και φαρμακοποιούς. Δεν έστειλαν γιατρούς και φάρμακα στη σεισμόπληκτη Συρία αλλά σκοτώνουν τους Σύρους γιατρούς και φαρμακοποιούς.
    5. ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΑΠΟ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΣΥΡΙΑ Βγήκε ο εχθρός… Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία βομβαρδίζει τα ερείπια του σεισμού! Φάνηκε ποιός ήταν ο δάκτυλος που μπλόκαρε τη βοήθεια Δύσης και έθαψαν όλοι μαζί ζωντανούς γυναικόπαιδα ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ.
    6. UPDΑΤΕ Μακελειό στην Παλμύρα! Τρομοκράτες της ISIS έστησαν ενέδρα και σκότωσαν 68 άτομα γυναικόπαιδα, στρατιώτες, αστυνομικούς! Απήγαγαν άτομα!
    7. Ισραηλινοί εξτρεμιστές επιτέθηκαν στο ναό της Φυλακής του Χριστού στους Αγίους Τόπους!! Κατέστρεψαν εικόνες έριξαν άγαλμα του Ιησού και επιχείρησαν εμπρησμό του ναού!!!
    8. Ισραηλινοί εξτρεμιστές επιτέθηκαν στο Αρμενικό Πατριαρχείο στην Ιερουσαλήμ και κατά μαγαζιών Αρμενίων στην Ιερουσαλήμ!
    9. Με μια σφαίρα στο κεφάλι οι Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 16χρονο Παλαιστίνιο!!!
    10. Φανατικοί Εβραίοι βανδαλίζουν χριστιανικό κοιμητήριο στην Ιερουσαλήμ! Σπάνε σταυρούς και τάφους σαν τζιχαντιστές!! ΒΙΝΤΕΟ
    11. To Ισραήλ τεστάρει τη Συρία εν όψει καίριου πλήγματος. Το Ισραήλ ξανά βομβάρδισε το αεροδρόμιο Δαμασκού που επαναλειτούργησε αφού τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας. 2 στρατιώτες νεκροί!!
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περισσοτερα για τους απογονους των Χριστοκτονων ....ξερετε αυτους που "εβαζε ο Χιτλερ στους φουρνους" εδω:
    https://israelpalestinenews.org/
    και εδω:
    http://sxolianews.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://m.youtube.com/watch?v=qnhWdMAxGCc

    ΑπάντησηΔιαγραφή