«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Faithless - Salva Mea (Σώσε με)

Πώς μπορώ να αλλάξω τον κόσμο αν δεν μπορώ να αλλάξω ούτε τον εαυτό μου; Πώς μπορώ να αλλάξω το πώς είμαι; Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Θέλω να κοιτάξω τον κόσμο πίσω από αυτά τα μάτια, Κάθε εσοχή, κάθε ρωγμή να αναδιοργανωθεί, Συνειδητοποιώ ότι το πρόσωπό μου δεν ταιριάζει με τον τρόπο που νιώθω. Τί είναι πραγματικό; Θέλω έναν καθρέφτη να σιγουρευτώ αν το πρόσωπό μου είναι στη θέση του, Σε περίπτωση αναστάτωσης, θεμελιώδης κίνηση από κάτω, Θέλω να μάθω τι πραγματικά συμβαίνει, δεν το δείχνω εξωτερικά, οπότε γλιστρώ, Ακριβώς κάτω από το δέρμα μου ουρλιάζω... Χρειάζομαι έναν καθρέφτη για το πνεύμα μου, Το ακούς; Όταν βυθίζομαι, θέλω να ακούω την ψυχή μου να κοιμάται, Όχι να πνίγεται και να στροβιλίζεται γύρω γύρω από φωνές, Σαν ένα πλήθος μέσα στο κεφάλι μου τόσο δυνατό, Αναρωτιέμαι πώς είναι να είσαι νεκρός, Ελπίζω να είναι ήσυχα. Θόρυβος στο κεφάλι μου σαν εξέγερση, Ό,τι θεραπεία έχετε για μένα, θα τη δοκιμάσω. Ακριβώς κάτω από το δέρμα μου ουρλιάζω...Πάω βαθιά, τόσο βαθιά που δεν μπορώ να κοιμηθώ, Τα χάπια δεν είναι φτηνά, η μέθη σε ρίχνει, αλλά αφήνομαι και σε πέμπτη μέθη και σε ένα τσιγαριλίκι, Προσπαθώ να κοιμηθώ, Αλλά σε τίνος το όνειρο βρίσκομαι; Αυτό είναι νίκη ή ήττα; Παράτα το ποτό, Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι, Άσ' το να πάει, θεμελιώδης κίνηση από κάτω, Και ναι, η  πραγματικότητα είναι όνειρο, κι ακριβώς κάτω από το δέρμα μου ουρλιάζω...

14 σχόλια:

  1. Συνθέτος βαθύς προγραμματισμός υποσυνειδήτου.
    Ξεκάθαρα διπλή προσωπικότητα και "θεμελιώδης κίνηση από κάτω" κατάληψη σώματος από υποχθόνιο πνεύμα .
    "Ότι θεραπεία έχετε για μένα θα την δοκιμάσω" προγραμματισμός για την εποχή που ζούμε με εντολή εμβολιασμού.
    "Αναρωτιέμαι πώς είναι να είσαι νεκρός " το όνειρο του κάθε Σβαμπ και Χαράρι με όσους φορτώσουν το πνεύμα τους στο cloud για να περάσουν στην αθανασία.
    Από την αρχή ως το τέλος αυτού του άσματος , κάθε λέξη κάθε φράση και διαφορετικές εντολές χειραγώγησης του Νού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To τραγούδι γράφτηκε το 1996. Ο στιχουργός (και τραγουδιστής-ράπερ) πέθανε τα Χριστούγεννα του 2022, σίγουρα από τα εμβόλια! Ήταν βουδιστής και πολύ του συστήματος άτομο, κι ας μοιάζει επαναστατικός ο στίχος του, που στην πραγματικότητα είναι αυτό που περιγράψατε.

      Διαγραφή
  2. Σώσε με.
    Πώς να σωθείς όταν έχεις πουλήσεις την ψυχή σου στον Σατανά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγάπη-`Ερωτας-Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Έλληνας Jim Morrison.
    Αξέχαστοι πρέσβεις του rock n roll και οι δύο.
    Γειά σου αξέχαστε Πρίγκηπα!!! Μας λείπεις......
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    Παύλος Σιδηρόπουλος - Η Συναυλία Του Μετρό 19.2.1989 | Live
    https://www.youtube.com/watch?v=ifxAtgD174Q
    ===
    Παύλος Σιδηρόπουλος - Τραγούδια Επιτυχίες
    https://www.youtube.com/watch?v=8Ype_CxiFDI
    ===
    Paulos Sidiropoulos- O Mpampis o Flou
    https://www.youtube.com/watch?v=2WYoNMmkVds&t=1s

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και δυό λόγια για τον καιρό....
    Μετά το διήμερο αεροψεκαστικό κρεσέντο σε δύο ηλιόλουστες μέρες (Πέμπτη-Παρασκευή) ήρθαν οι βροχούλες.
    Το φιλανθρωπικό ίδρυμα μπιλ και μελίντα σας εύχεται καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έδειχνα χθές σ'ένα φίλο την τεράστια πλατιά ουρά χιλιομέτρων
      που άφησε πίσω του στον ουρανό το ψεκαστικό καί τον ρώτησα
      αν ξέρει τί είναι αυτό .
      "Σύννεφο" μού λέει .....
      Του απαντώ ''σύννεφο γραμμή ; ''
      "Τότε τί είναι;" μου λέει .
      "Η κλιματική αλλαγή" του απαντώ καί τα επόμενα κρούσματα καρκίνων για την επόμενη 6μηνία ....
      Φοβούνται να πιστέψουν αυτό πού βλέπουν .
      Διότι αν το πιστέψουν (έτσι σκέφτονται ) τότε δέχονται ότι
      είναι εντελώς ανυπεράσπιστοι και ότι αφέντες του κόσμου
      δεν φροντίζουν για την ασφάλειά τους, παρά θέλουν να τούς θανατώσουν
      ψεκάζοντάς τους σαν να είναι κατσαρίδες !!!
      Ούτε να το σκέφτονται κάτι τέτοιο δεν θέλουν..
      Προτιμούν να εθελοτυφλούν.
      Προτιμούν να πηγαίνουν με τη μασκούλα στην ταβέρνα
      και να την κατεβάζουν για να φάνε τη μπουκιά απ' την μπριζόλα.
      ΡΕ 7 3 10 ΛΕΜΕ..! ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..!!!

      Διαγραφή
    2. Hβήρια Κρυστάλλη11 Μαρτίου, 2023 11:20

      Εδώ στη Λάρισα προχθές, έβγαλα το σκυλάκι μου στο πάρκο για βόλτα, και αυτό που γινότανε στον ουρανό δεν είχε προηγούμενο. Από τις 11' το πρωί μέχρι και τις 6' το απόγευμα, τα αεροπλάνα κάνανε υπερωρίες, τέτοιο ψέκασμα καιρό πολύ είχα να το δω! Η ατμόσφαιρα ήτανε θολή, ο ήλιος δεν φαινότανε καν και οι ουρές που αφήνανε τα αεροπλάνα ήτανε τεράστιες και πολύ 'παχιές' αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν την έκφραση! Έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά, να φάνε όσους πιο πολλούς μπορούνε....

      Διαγραφή
    3. Επειδή αγριεύει ο κόσμος και θα αγριέψει περισσότερο, ρίχνουν βρωμιές (ιογενείς ίνες και βαρέα μέταλλα καρκινογόνα) και παραλυτικά νεύρων (κατσαριδοκτόνα δηλαδή) για να μάς έχουν σε καταστολή.
      Το άγριο ψέκασμα άρχισε δύο μέρες πριν το ατύχημα στα Τέμπη (.......).
      Δείτε κι εδώ πόσο "σκόνη από την Αφρική" είναι αυτό που μάς ρίχνουν:
      https://www.youtube.com/watch?v=LjoGfdQVoEk

      Διαγραφή
  5. Ρε κωστα δεν εχεις καμια υπερσφεντονα να τους ριξουμε;.αντε μας ταχουν πρηξει.να βρουμε τους πιλοτους να τους σφαλιαρωσουμε .αυτοι του νατου δεν ειναι;τι θα γινει μαυτο το πραγμα.Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οφ κόουρς και είναι νατοϊκά τα αεροπλάνα αυτά! Γι αυτό και πριν το 2012, όταν κάποιες επίγειες στρατιωτικές υπηρεσίες των νησιών μας, ζητούσαν από τα αεροπλάνα αυτά ταυτοποίηση.. τα αεροπλανάκια τούς έγραφαν στ' @@δια τους. Αμέσως μετά ο Καμμένος (όνομα και πράγμα και μπιγκ λαμόγιο), πριν γίνει κυβέρνηση με τον τσίμπλα, έβγαινε στη βουλή και έλεγε "μάς ψεκάζουν"..για να "κάψει" το θέμα. Κι έτσι χρησιμοποιήθηκε με την κακή (περιφρονητική) έννοια, και η λέξη "ψεκασμένος", εναντίον μας σε όλα τα θέματα. Μάς αποκάλεσε πέρυσι και η Κούλα έτσι. Αυτή που ψεκαζόταν με golden shower από το Λιγνάδη.

      Διαγραφή