«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

20.000 Αμερικανοί στην Πολωνία, στα ρωσοουκρανικά σύνορα !!



Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει δύο ταξιαρχίες που αριθμούν συνολικά περίπου 20.000 στρατιώτες κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, ανέφερε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh σε άρθρο του την Τετάρτη.
 
Στο άρθρο που δημοσίευσε στην πλατφόρμα Substack, ο Seymour Hersh πρότεινε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα στρατεύματα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

"Μια ταξιαρχία της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας εκπαιδεύεται και ασκείται εντατικά από τη βάση της στο εσωτερικό της Πολωνίας σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα. Ενισχύθηκε στα τέλη του περασμένου έτους από μια ταξιαρχία της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας που είχε αναπτυχθεί στη Ρουμανία. Το πραγματικό ανθρώπινο δυναμικό των δύο ταξιαρχιών, όταν συνυπολογίζονται οι διοικητικές και υποστηρικτικές μονάδες - με τα φορτηγά και τους οδηγούς που μεταφέρουν τη συνεχή ροή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που ρέει από τη θάλασσα για να διατηρούν τις μονάδες ετοιμοπόλεμες - μπορεί να ξεπερνά τις 20.000", έγραψε.

"Αν τα χειρότερα έρθουν για τον υποστελεχωμένο και υποδεέστερο στρατό της Ουκρανίας τους επόμενους μήνες, οι δύο αμερικανικές ταξιαρχίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και θα αναμετρηθούν με τον ρωσικό στρατό στο εσωτερικό της Ουκρανίας; Είναι αυτό το σχέδιο ή η ελπίδα του Αμερικανού προέδρου; Είναι αυτή η κουβέντα στο τζάκι που θέλει να δώσει; Αν ο Μπάιντεν αποφασίσει να μοιραστεί τις σκέψεις του με τον αμερικανικό λαό, ίσως θα ήθελε να εξηγήσει τι κάνουν δύο ταξιαρχίες του στρατού, πλήρως στελεχωμένες και εφοδιασμένες, τόσο κοντά στην εμπόλεμη ζώνη", συνέχισε.

Ο Hersh κατηγόρησε νωρίτερα τον Biden ότι οργάνωσε το σαμποτάζ των υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream.


μετάφραση: Διόδοτος


 

Διαβάστε επίσης, από τον ίδιο δημοσιογράφο:

«Ο Β.Ζελένσκι έκλεψε 400 εκατ. δολάρια από τα χρήματα που του στείλαμε για τα καύσιμα του ουκρανικού Στρατού»  🤣

 

 

7 σχόλια:

  1. 20 χιλιάδες είναι αστείο νούμερο.
    40 χιλιάδες Βαγκνερίτες βρίσκονται στο Μπαχμουτ.
    Ελπίζω οι ΗΠΑ να έστειλαν τους στρατιώτες τους μαζί με τα φέρετρά τους χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διός Κούρος13 Απριλίου, 2023 18:21

    Πόση σημασία έχει ο αριθμός των στρατιωτών, όταν όλα μπορούν να τελειώσουν με κουμπάκια ; Και δεν μιλώ για κουμπάκια πυρηνικών. Μιλώ για κουμπάκια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που θα σβήσουν εν μια νυκτί τα νουμεράκια στα υπόλοιπα των λογαριασμών. Ποιός απο αυτούς τους μισθοφόρους θα πάει να πολεμήσει για τον μπαϊντενόπουλο ειδικά εκτός ΗΠΑ ; Τους βλέπω να γυρνάνε πίσω για να υπερασπιστούν τα δικά τους χώματα απο τους Κινέζους. Η Ταϊβάν δεν είναι μακρυά απο τις ΗΠΑ.

    Πάντως, αν το έχετε παρατηρήσει, τα πράγματα "αγριεύουν" σιγά σιγά. Τους τελειώνει ο χρόνος. Όσο αφορά την Πατρίδα μας, κρατώ μικρό καλάθι για το αν θα γίνουν εκλογές !!!! Η 5η φάλαγγα καλά κρατεί και δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα κεκτημένα της. Είναι ικανοί να μας σύρουν σε ψευτοπόλεμο με "επεισόδιο" με τους δίπλα, ίσα ίσα για να συνεχίσουν το σκ@τοέργο τους.

    Οψώμεθα

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οψώμεθα, ναι,
      γιατί για δράση..ούτε λόγος.
      Όχι γιατί φοβόμαστε το σύστημα, αλλά.. γιατί έχουμε ήδη ηττηθεί
      από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας,
      οι οποίοι αποτελούν τα 2 β (δύο βήτα).
      Ποια είναι αυτά...;;
      Βλάκες και Βολεμένοι.
      Όσο γι αυτό που έγινε με το φαγητό των μουσουλμάνων αθλητών,
      ήταν για να μάς δοθεί ξεκάθαρα το μήνυμα: Η Ελλάδα είναι πλέον ισλαμική.
      Στα νηπιαγωγεία της χώρας, καθώς και στις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού,
      μόνο τα 5 στα 20 παιδάκια είναι Ελληνάκια.
      Ξέρω.. πως αν η ΔΠ δει αυτό το σχόλιο.. θα μού βάλει άγριο χέρι!
      Μακάρι.. μπας και μ' ανεβάσει.

      Διαγραφή
  3. Εγώ σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν τώρα πηγαίνω στις 21 αλλά άλλου μήνα και στο έτος 1967 και ελπίζω να κάνω λάθος και να μην ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις ή κάτι που θα μοιάζει με αυτό λόγω του ότι βρισκόμαστε σε άλλη εποχή και τα γεγονότα μπορεί να εμφανιστούν λίγο διαφορετικά.
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι 20.000 Αμερικάνοι μάλλον προσπαθούν , ή/και ελπίζουν , να σταματήσουν τους Ρώσους στην ..Πολωνία...! Ένα statement είναι ότι "μέχρι εδώ" (Πολωνία). Οπότε στο τέλος θα φανούν και τσαμπουκαδες. Άσχετα αν το σκ@τό έχει φτάσει στην κάλτσα..Δεν είναι (τόσο) ηλίθιοι ( που είναι) ώστε να ξεκινήσουν και επισήμως επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Ο Ζελές σύντομα θα κάνει το 0-100 km/h πιο γρήγορα και από στρωμένη Φεράρι στην Ίμολα, ακόμη και με τα αγαπημένα του 12ποντα τακούνια..
    sta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οριστε το εφαγες το warnews, εχει κοντα 2 βδομαδες να ανεβασει ειδηση...

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή