«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;

γράφει ο Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής


Ο ηλεκτρονικός πόλεμος (Electronic Warfare) είναι μία από τις σημαντικότερες πτυχές των σύγχρονων στρατιωτικών δυνατοτήτων και αποτελεί συχνά το τεστ για το πόσο προηγμένο είναι το κράτος και οι ένοπλες δυνάμεις του. Είναι μέρος της "αόρατης" και συνάμα εξαιρετικά έντονης μάχης που συνήθως δεν μπορούμε να δούμε άμεσα. Ωστόσο, ο αντίκτυπός της είναι εντελώς αναμφισβήτητος. Η Ρωσία συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα του EW και οι πολεμικές της ικανότητες σε αυτό το θέμα αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για τον ευρασιατικό γίγαντα, αλλά και φόβου για τους αντιπάλους της. Η ρωσική κυριαρχία στο EW στα μέτωπα της Ουκρανίας είναι τόσο περιεκτική και μαζική που είναι ένα από τα λίγα πράγματα που η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας δεν τόλμησε ποτέ να αμφισβητήσει ή να γελοιοποιήσει. Ακόμα και οι ρωσικές στρατηγικές θερμοπυρηνικές ικανότητες υπέστησαν κατά καιρούς επιθέσεις προπαγάνδας, αλλά οι ικανότητες EW της - ποτέ. Και για καλό λόγο.

Και όμως, όπως συμβαίνει με όλα όσα αφορούν την κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τις "διαρροές" του Πενταγώνου ως κύρια πηγή πληροφοριών. Περιττό να πούμε ότι μια πραγματική διαρροή θα απαιτούσε την ακούσια δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων πληροφοριών και οι περισσότεροι ειδικοί των υπηρεσιών πληροφοριών συμφωνούν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υπήρξε κάτι ακούσιο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες που συνδέονται με τη "διαρροή" είναι ψευδείς. Αντιθέτως, η σχετικά περίτεχνη φύση της υπονοεί ότι πολλά από αυτά είναι πράγματι αληθινά, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι ακριβώς. Ένα από τα λίγα στοιχεία που "διέρρευσαν" και μπορούμε σίγουρα να πιστέψουμε αφορά ακριβώς τις ρωσικές δυνατότητες EW. Παρόλα αυτά, αυτό εγείρει το ερώτημα - γιατί;


Για να απαντήσουμε σε αυτό, θα πρέπει πρώτα να αναλύσουμε και να εξειδικεύσουμε τους ισχυρισμούς της κυρίαρχης μηχανής προπαγάνδας. Οι "διαρροές" περιλαμβάνουν τεράστιο όγκο πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού ότι οι αμερικανικές βόμβες JDAM (Joint Direct Attack Munition) αποτυγχάνουν στην Ουκρανία λόγω των επιτυχημένων ρωσικών μέτρων EW. Τα έγγραφα της "διαρροής" όχι μόνο εξετάζουν τη χρήση ρωσικών αντιμέτρων για να καταστήσουν τις βόμβες JDAM αναποτελεσματικές, αλλά δείχνουν επίσης ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν καν να πυροδοτηθούν. Φαίνεται ότι αυτό περιλαμβάνει και τις βόμβες JDAM-ER (Extended Range) που η προβληματική κυβέρνηση Μπάιντεν έστειλε στο καθεστώς του Κιέβου προκειμένου να παρέχει ορισμένα πλεονεκτήματα στο πεδίο της μάχης στις δυνάμεις του. Μια μάταιη προσπάθεια, όπως φαίνεται τώρα, αν και τα έγγραφα δείχνουν ότι τουλάχιστον χίλια κιτ JDAM έχουν σταλεί μέχρι στιγμής.

Το Politico υποστηρίζει ότι "η Ρωσία χρησιμοποιεί παρεμβολές GPS για να παρεμβαίνει στη διαδικασία στόχευσης των όπλων, σύμφωνα με τη διαφάνεια και ένα ξεχωριστό πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα και δεν ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση". Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι "Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η ρωσική παρεμβολή προκαλεί την αστοχία των JDAM και κατά καιρούς άλλων αμερικανικών όπλων, όπως οι κατευθυνόμενες ρουκέτες, στο στόχο τους".

    Ο Mick Mulroy, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου και συνταξιούχος αξιωματικός της CIA, ισχυρίζεται: "Νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει ανησυχία ότι οι Ρώσοι μπορεί να παρεμβάλλουν το σήμα που χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση των JDAM, κάτι που θα απαντούσε στο γιατί αυτά τα πυρομαχικά δεν αποδίδουν με τον αναμενόμενο τρόπο και πώς αποδίδουν σε άλλες εμπόλεμες ζώνες".

Αυτό ήταν μια αρκετά δυσάρεστη έκπληξη για το καθεστώς του Κιέβου, καθώς περίμενε ότι τα JDAMs θα "άλλαζαν το παιχνίδι" παρέχοντας βασικά τακτικά πλεονεκτήματα, τα οποία η Ρωσία υποτίθεται ότι "δεν μπορούσε να φτάσει". Ωστόσο, δεν είναι μόνο ότι αυτή η εντελώς ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας κατέρρευσε ως αποτέλεσμα, αλλά αποδεικνύεται ότι οι επιδόσεις άλλων πολυδιαφημισμένων όπλων που προέρχονται από το ΝΑΤΟ είναι κάτι περισσότερο από οπτική δημοσίων σχέσεων. Η "διαρροή" υποδηλώνει ότι ακόμη και οι πύραυλοι M270 και HIMARS αντιμετωπίζονται με επιτυχία από τις ρωσικές τακτικές παρεμβολής GPS. Πολλά έγγραφα δείχνουν σταθερά ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου ταλαιπωρούνται γενικά από χρόνιες ελλείψεις πυρομαχικών και προηγμένων όπλων και η ύπαρξη ρωσικών δυνατοτήτων EW που εμποδίζουν τη στόχευση ακριβείας επιδεινώνει αυτό το πρόβλημα εκθετικά, παρά τα αμέτρητα δισεκατομμύρια σε όπλα που παρέχονται από την πολιτική Δύση.

Εδώ φτάνουμε στη "λύση" που μπορεί να προτείνει το αμερικανικό στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα (MIC). Πώς λοιπόν το μεγαλύτερο καρτέλ παραγωγών όπλων στον κόσμο λύνει τα προβλήματα με την ακρίβεια των όπλων του; Λοιπόν, με περισσότερα όπλα! Με το καθεστώς του Κιέβου να αποκτά δυνητικά χιλιάδες επιπλέον JDAM, προφανώς με τη χρήση κονδυλίων που παρέχει η πολιτική Δύση, αφού η ίδια η νεοναζιστική χούντα είναι "οικονομικά νεκρή", όπως εκτίμησε με ακρίβεια ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν, οι εργολάβοι του αμερικανικού MIC παίρνουν ακόμη περισσότερα δισεκατομμύρια δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων. Το συμβόλαιο για την τροποποίηση ή/και αναβάθμιση χιλιάδων JDAM και άλλων πυρομαχικών θα προσφέρει μακροπρόθεσμα συμβόλαια σε εταιρείες όπως η Boeing, η Lockheed Martin, η Raytheon, η BAE Systems κ.λπ. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις λίγες λογικές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί η μηχανή της mainstream προπαγάνδας αισθάνθηκε ξαφνικά την ανάγκη να πει για μια φορά την αλήθεια.

Ωστόσο, δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα να σκεφτούμε ότι αυτό έχει να κάνει με αλτρουιστικά κίνητρα ή ακόμη και με την επιθυμία να γίνει το καθεστώς του Κιέβου μια πιο αποτελεσματική πολεμική δύναμη. Ο κύριος στόχος περιστρέφεται πρωτίστως γύρω από την πρόκληση όσο το δυνατόν περισσότερου θανάτου και καταστροφής, ιδίως σε μη στρατιωτικές υποδομές στο Ντονμπάς και σε άλλες περιοχές της πρώην Ουκρανίας. Αυτό έχει διπλά πλεονεκτήματα για τις ΗΠΑ. Πρώτον, η Ρωσία μένει με κατεστραμμένα κτίρια και υποδομές που πρέπει να ανακαινιστούν και δεύτερον, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας μπορεί να παρουσιάσει την καταστροφή ως προκαλούμενη από τη Ρωσία. Αυτό εξηγεί επίσης γιατί η νεοναζιστική χούντα συνεχίζει να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα που συνεχίζουν να αστοχούν και να χτυπούν περιοχές αμάχων. Ίσως η μόνη θετική πτυχή σε όλα αυτά είναι ότι το τεράστιο μέγεθος της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων τόσο στην πολιτική Δύση όσο και στο Κίεβο μπορεί κάλλιστα να επιταχύνει τη ρωσική νίκη.


southfront.org


5 σχόλια:

  1. Tucker Carlson συνέντευξη από Elon Musk

    https://theconservativetreehouse.com/blog/2023/04/17/tucker-carlson-interview-with-elon-musk-full-interview-as-broadcast/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ .
    ΘΑΝΑΣΗ ! Ω ΡΕ ΘΑΝΑΝΑΣΗΗ ! ΚΑΝΕ ΠΙΟ ΚΕΙ
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΤΥΣΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ,ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΗ ΚΑΜΜΙΑ ΞΩΦΑΛΤΣΗ .
    ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ! ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ .
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ,ΚΑΜΠΑΛ ,ΕΛΙΤ ,ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΑΤΑ ,ΤΕΛΟΣ .
    ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ,ΠΑΠΑΛΑ ΤΟ ΝΑΖΙ ΧΑΖΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΘΡΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.
    ΒΡΕ ,ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ .ΘΑ ΠΕΣΗ ΠΟΛΥ ΡΑΒΔΙ ΣΤΙΣ ΦΙΔΟ ΚΑΜΠΟΥΡΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΤΑΙΒΑΝ ,Η Ν.ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ .
    Η ΑΜΕΡΙΚΗ ; Α ! Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ !
    ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ .ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΘΑΝΑΣΗ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεχεχεχεεχεχεχεχεχεχεεε https://youtu.be/a6RrnUH59Uk χεχεχεχεχεχεχε

      Διαγραφή
    2. Το άκουσες Μιχαλάκη..; "Όχι στα βαθιά.."
      ..και να βάζεις ονοματάκι μη σε μαλώσω χεχεχε

      Διαγραφή
    3. Ναι Μαμα χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε https://youtu.be/n6ClTaqrmtI Μιχ Σκορπιος

      Διαγραφή