Διόδοτος ο Ερυθραίος (4ος αι. π.Χ.): Ένας από τους συντάκτες των Εφημερίδων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θέματα: Ειδήσεις, Σχολιασμός Επικαιρότητας, Αναλύσεις, Φιλοσοφικά, Πολιτικά, Ιστορικά, Εθνικά, Διεθνή και Ταξιδιωτικά Θέματα, Χιούμορ, Συνωμοσίες, Βιβλίο, Μουσική. Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε εν παντί !
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Εμείς δεν ανήκουμε ούτε στην δυση ούτε στην ανατολή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δω οπωσδήποτε το βίντεο.
Ελευθερία Αγωνιζομενη
http://enaasteri.blogspot.com/2023/04/blog-post_50.html
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.oparlapipas.gr/2023/04/bomba-ekto.html
https://www.oparlapipas.gr/2023/04/150-570-850.html
http://sinomosiologos.blogspot.com/2023/04/blog-post_733.html
http://sinomosiologos.blogspot.com/2023/04/blog-post_343.html (poly prospatheia re paidim)
http://esxatianasxesi.blogspot.com/2023/04/blog-post_158.html
https://noumer.blogspot.com/2021/12/blog-post_13.html
http://esxatianasxesi.blogspot.com/2023/04/blog-post_852.html
polles kalimeres kwstaraaaa kai se olous
ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ !!!
ΔιαγραφήΛίγο με τον πρωτελευταίο σύνδεσμο έχω αντιρρήσεις.. Και τον μπλόγκερ δεν πάω, αλλά και στον Τραϊανού έχουμε αλλεργία εδώ στο Διόδοτο. 🤣
Γεια και χαρα σε ολους, ελπιζω να ειστε ολοι καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚωστα, εφτασε η ωρα των "εκλογων". Ειναι τοσο μαγειρεμενες
πλεον που οτι και να ριξεις Σβαμπηδες θα βγαζει.
Ελπιζω να εχετε προετοιμαστει (ψυχικα και υλικα)
για τον μετεκλογικο φασισμο που θα υποστουμε.
Ειπα φασισμο και θυμηθηκα αυτο εδω το καλοπαιδο :
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/symvoulos-zelenski-tha-timorisoume-tous-rosikous-plithysmous-se-krimaia-kai-ntonmpas-pou-ithelan-na-ensomatothoun-stin-rosia/
Μα τι καλα παιδια που ειναι αυτοι οι Ναζι, μπουμπουκια λεμε.
Καλημερα.
Καλώς το παιδί DS!
ΔιαγραφήΓια λουλού τον κόβω κι αυτόν το Ποντόλιακ. Όσο γι αυτά που λέει.. άστον να ονειρεύεται... δεν είναι κακό να κάνεις όνειρα..χαχαχα
Σαν σημερα στις 22 Απριλιου του 1827, σε μια (πιθανοτατα στημενη) συμπλοκη στο Φαληρο, τραυματιζεται θανασιμα και κατα μυστηριωδη τροπο ο Αρχιστρατηγος της Ρουμελης, ο θρυλικος Γιος της Καλογριας, ο Γεωργιος Καραισκακης, ο οποιος θα ξεχυχησει σε αγγλικο πλοιο την επομενη μερα. Θα παραθεσω καποιες σκεψεις του Δημητρη Τσιαμαλου για το συμβαν που αποτελει κομβικο σημειο του Αγωνα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ επίσημη ιστορία κάνει λόγο για θανάσιμο τραυματισμό του Καραϊσκάκη στην προσπάθειά του να θέσει τέρμα στην ελληνοτουρκική αψιμαχία που είχε ξεσπάσει. Οι »πολλές» συμπτώσεις όμως που συνέβησαν εκείνο το διάστημα, η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα καθώς και μερικές μαρτυρίες βιογράφων – συναγωνιστών – του Καραϊσκάκη μας αναγκάζουν να δεχτούμε την Ιστορία αλλά όχι τους Ιστορικούς (και τα συμπερασματα δικα σας).
Είναι λοιπόν Απρίλιος του 1827. Ο Αρχιστράτηγος με 15000 άτακτους αγωνιστές και έχοντας οργανώσει τέλεια το στρατόπεδο στον Πειραιά πιέζει τον Κιουταχή να λύσει την πολιορκία της Ακρόπολης. Ετοιμάζεται μάλιστα βάσει σχεδίου να αποκόψει από στεριά και θάλασσα τους δρόμους ανεφοδιασμού των δυνάμεων του Κιουταχή, πράγμα που θα είχε ως αποτέλεσμα την εξάντληση των εχθρικών στρατευμάτων και την αποχώρησή τους από την Αθήνα. Τότε έρχονται στην Ελλάδα οι απεσταλμένοι του »φιλελληνικού» κομιτάτου της Αγγλίας Τσώρτς και Κόχραν για να αναλάβουν την αρχηγία του στρατού και του στόλου αποδεχόμενοι πρόσκληση της ελληνικής Κυβέρνησης.
Την επόμενη ημέρα της άφιξής τους συναντήθηκαν με τον Καραϊσκάκη και πρότειναν αμέσως γενική επίθεση κατά των δυνάμεων του Κιουταχή και ελευθέρωση των πολιορκημένων στην Ακρόπολη. Ο Καραϊσκάκης γνωρίζοντας την αριθμητική υπεροχή του τουρκικού στρατού και κυρίως σε ιππικό απέρριψε την πρότασή τους. Οι Άγγλοι όμως επέμειναν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια του Καραϊσκάκη σε βαθμό ώστε να θέλει να παραιτηθεί. Τη δυσαρέσκειά του αυτή την επέτεινε περισσότερο η διαταγή της Κυβέρνησης που είχε στα χέρια του με την οποία τον έπαυαν από αρχιστράτηγο και τον έθεταν στις διαταγές του Τσώρτς .
Αυτό πολύ του κακοφάνη. Να τι γράφει στα απομνημονεύματά του ο Μακρυγιάννης. »Αφού είδε αυτό ο Καραϊσκάκης του κακοφάνη. Και σας λέγω, αυτό τον έκαμε περισσότερο να πάγει να σκοτωθεί. Με φώναξε εις το Τζερατζίνη και μόδειξε αυτείνη τη διαταγή και πικρά μου ξηγέταν. Και τον παρηγόρησα και του είπα, όσο να τελειώσει η υπόθεση της Αθήνας να μην ξεσυνεριστεί από αυτά τίποτας. Όσους θέλουν να διορίζουν, οι άνθρωποι αυτόν ξέρουν αρχηγόν αυτεινού του κινήματος. Μου λέγει »Σήκου να φύγουμε, ότι αυτείνοι θέλουν να μας φανε
Ωστόσο, με την υπευθυνότητα που τον διέκρινε, λέει ο Δημήτρης Σταμέλος, αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ψυχραιμία. Η αναχώρησή του ή η σύγκρουση με την Κυβέρνηση θα δημιουργούσε καινούριες περιπλοκές. Το έθνος βρισκόταν σε δύσκολη περίοδο, η Επανάσταση κινδύνευε, ένας νέος εμφύλιος πόλεμος θα οδηγούσε σε μια ίσως ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Μακρυγιάννης επιβεβαιώνει την απόφασή του ν’ αγωνιστεί ως το τέλος στην Αττική. »Τότε μου μίλησε ο Καραϊσκάκης κι όλοι οι αρχηγοί να μείνουμεν, να μην αφήσουμεν τις θέσεις» Αλλά η συνεχιζόμενη μετά εκβιασμών και απειλών επιμονή του Κόχραν για ολομέτωπη επίθεση χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες για το ελληνικό στράτευμα, τον Καραισκακη να βλέπει δυσοίωνα το μέλλον του ελληνικού στρατοπέδου και της Επανάστασης.
συνεχίζεται..
συνέχεια..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε μέρα που περνούσε ένιωθε και περισσότερο παγιδευμένος στα δίχτυα μιας καλά οργανωμένης συνωμοσίας που δεν μπορούσε να αποτρέψει. Ενδεικτικός της ψυχολογικής του κατάστασης ο λόγος του στον Θρακιώτη συναγωνιστή του Κάρπο Παπαδόπουλο.» Βρε Κάρπο, βρε ο Καραϊσκάκης τώρα ,οπού έγινε αρχηγός σας αυτός ο Εγγλέζος εχθρός της Ελλάδος, ο Καραϊσκάκης πρέπει να αποθάνει, δια να μη ιδεί την ατιμίαν των ελληνικών όπλων και την δυστυχίαν της πατρίδος….»Και η δυσθυμία του αυτή γίνεται απόγνωση στα λόγια που απευθύνει στο Νοταρά ένα βράδυ δείχνοντάς του το λόφο βόρεια του Πειραιά.» Ήθελα τώρα να πέθαινα και η σκιά μου να στέκεται σ’ αυτό το ύψωμα για να δει όλους αυτούς που βρίσκονται δω, πως θα πέσουν στη θάλασσα έπειτ’ από το θάνατό μου.» Κι ο θάνατος δεν άργησε να’ ρθει για το μεγάλο αγωνιστή.
Στις 22 Απριλίου, 4 το απόγευμα ο Καραϊσκάκης περνάει στην αιωνιότητα. Για τις συνθήκες του θανάτου του γράφτηκαν και γράφονται πολλά, ακόμη και σήμερα. Εμείς όμως μέσα από την πληθωρική βιβλιογραφία θα σταθούμε σε μερικές μόνο μαρτυρίες συναγωνιστών και μη, σχετικές με τις συνθήκες του θανάτου του.
Γράφει λοιπόν ο Δημήτριος Αινιάν, γραμματικός του Καραϊσκάκη επί λέξει τα εξής. »Λέγουν, ότι εν παρόδω τρόπον τινά ανέφερεν εις αυτούς ότι επληγώθη από το μέρος των Ελλήνων, ότι εγνώριζε τον αίτιον και ότι αν ήθελε ζήσει, ήθελε το κάμει γνωστόν και εις το στρατόπεδον.»
Χαρακτηριστική ωστόσο είναι και η μαρτυρία ενός αμερικανού εθελοντή του Τζόναθαν Μίλερ για το ρόλο των δυο Άγγλων, μια μαρτυρία που παίρνει και κάποιες γενικότερες προεκτάσεις γύρω από το θάνατο του Καραϊσκάκη έτσι καθώς βρίσκεται στο Ημερολόγιό του – 16 Φλεβάρη 1828 -. Γράφει. »Πιστεύω- και δεν είμαι ο μόνος – πως αν ο Κόχραν και ο Τσώρτς δεν έρχονταν στην Ελλάδα, η Αθήνα θα βρισκόταν τώρα στα χέρια των Ελλήνων και ο γενναίος Καραϊσκάκης θα ζούσε και θα θριάμβευε στην Αττική. »
Έτσι πέθανε ο Καραϊσκάκης μ’ αυτό το σκοτεινό και περίεργο τρόπο. Κι ο θάνατός του δεν ήταν μόνο προσωπικός, ήταν και εθνικός. Μαζί τoυ επληγη και η Επανάσταση και ό,τι είχε κερδισθεί μέχρι τότε. Αλλά μήπως και η Αγγλική πολιτική εκεί δε στόχευε, παρά τα αντίθετα που διακήρυττε; Αποκαλυπτικές είναι οι οδηγίες του Υπουργού Εξωτερικών ΄Αμπερντιν προς τον Άγγλο πρεσβευτή στην Κωνσταντινούπολη στα 1828 »Άπαξ δια παντός πρέπει να σας εξηγήσω ότι ο σκοπός της Κυβέρνησής σας είναι ο δια παντός τρόπου περιορισμός του ελληνικού κράτους εις την Πελοπόννησον και τας Κυκλάδας.»
Το επισημαίνει και ο Μακρυγιάννης. » Ότι την πατρίδα την ήθελαν – οι Κόχραν και Τσώρτς- από τον Ισθμόν και κατά την Πελοπόννησον, όχι από τον Ισθμόν και κατά τη Ρούμελη. »
Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΥΕΙ;;;;;;;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ
https://rumble.com/v2j6bly-153140038.html
AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ
ΓΙΑΤΙ ΚΟΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ...?
ΑπάντησηΔιαγραφή"Κόβουν σκόπιμα τον δεσμό του πλακούντα νωρίς, στερώντας στο μωρό το 30% του αίματος που είχε σχεδιάσει η φύση να λάβει .
http://sinomosiologos.blogspot.com/2023/04/blog-post_723.html
ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ
ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.tiktok.com/@nottinghamgiving/video/7224433660928249115?_r=1&_t=8bhxNyMyax1
ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ
Η «Νέα Παγκόσμια Τάξη» ΠΟΤΕ δεν ήταν απλώς μια θεωρία συνωμοσίας. Οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να είναι τόσο αφελείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://twitter.com/DanGrisco/status/1649623150345216001
ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ