Η Γέλλεν απειλεί την Κίνα
γράφει ο Christopher Black *
Η Τζάνετ Γέλεν, η αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, ανέβασε την εχθρότητα και την απειλή των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας σε νέο επίπεδο σε ομιλία της στις 20 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Σε μια ομιλία γεμάτη αποικιοκρατικές συμπεριφορές και αλαζονεία μίλησε σαν οι ΗΠΑ να ήταν αυτοκράτορας του κόσμου και η Κίνα να ήταν ένας επαναστατικός υποτελής, μια ομιλία, παρά τη ρητορική της για την αναζήτηση" εποικοδομητικών " οικονομικών δεσμών, που μπορεί μόνο να καταστρέψει κάθε πιθανότητα επιτυχίας.
Το να διαβάσεις την ομιλία της είναι να καταλάβεις το μυαλό της μαφίας της αμερικανικής ηγεσίας γιατί μιλούσε σαν να ήταν η υπολοχαγός ενός μαφιόζου Ντον που απειλούσε να σπάσει τα πόδια κάποιου επειδή δεν υπακούει στις εγκληματικές του απαιτήσεις.
Ξεκίνησε τη μακρόχρονη ομιλία της χαιρετίζοντας την υιοθέτηση από την Κίνα ορισμένων "μεταρρυθμίσεων της αγοράς" τα προηγούμενα χρόνια και ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνες για την άνοδο της Κίνας ως οικονομικής δύναμης υποστηρίζοντας ότι "το Κογκρέσο των ΗΠΑ και οι διαδοχικές προεδρικές διοικήσεις υποστήριξαν την ένταξη της Κίνας στις παγκόσμιες αγορές."Οι Κινέζοι έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα, δεδομένου ότι η Κίνα δεν αποσυνδέθηκε ποτέ από τις παγκόσμιες αγορές και βασίστηκε στις δικές της προσπάθειες και στην επιτυχία των πολιτικών του Κομμουνιστικού Κόμματος για την ανάπτυξη και επέκταση της οικονομίας της και του εμπορίου της με τον κόσμο.
Μετά από αυτή την εισαγωγή, άλλαξε γρήγορα ταχύτητα καταδικάζοντας την "απόφαση της Κίνας να απομακρυνθεί από τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς προς μια πιο κρατική προσέγγιση που έχει υπονομεύσει τους γείτονές της και τις χώρες σε όλο τον κόσμο" και ότι "αυτό έχει έρθει καθώς η Κίνα έχει μια πιο συγκρουσιακή στάση απέναντι στις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας..."
Στην πραγματικότητα παραδέχεται ότι η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας έχει καταφέρει να αναπτύξει την οικονομία της Κίνας και το βιοτικό επίπεδο του λαού της, ενώ οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει πολιτικές που καταστρέφουν την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των ΗΠΑ. Η έντονη αντίθεση κάνει τους Αμερικανούς τόσο θυμωμένους όσο και αμήχανους.
Όσο για την Κίνα που είναι "πιο συγκρουσιακή", η Yellen δεν μπορεί να δείξει καμία απόδειξη ότι η Κίνα "αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ καθόλου από το τέλος του πολέμου της Κορέας, όταν η Κίνα δέχθηκε επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το" άνοιγμα " στην Κίνα από τον Τρουντό του Καναδά και τον Νίξον των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Κίνα πάντα επιδίωκε να συνεργαστεί και να βελτιώσει τις σχέσεις της με όλα τα έθνη του κόσμου. Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που ήταν πάντα αντιπαραθετικές και τα πράγματα έχουν επιταχυνθεί ξεκινώντας από τον "άξονα προς την Ασία" του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος ήταν η αρχή του ανανεωμένου στρατηγικού στόχου τους να αναγκάσουν την Κίνα να γίνει υποτελής τους.
Ο Πρόεδρος Trump συνέχισε με αυτόν τον στόχο με την επιβολή εμπορικών δασμών κατά παράβαση των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με την αύξηση του στρατιωτικού σπαθιού να κουδουνίζει πάνω από την Ταϊβάν, τη σύλληψη του Meng Wenzhou, επικεφαλής οικονομικού διευθυντή της Huawei, της κινεζικής εταιρείας επικοινωνιών. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν συνεχίζει αυτή την εχθρική πολιτική σήμερα με αυξημένη στρατιωτική στάση και παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας για την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, το Σινσιάνγκ και άλλα θέματα, όλα συνοδευόμενα από έντονο επίπεδο προπαγάνδας για την Κίνα που απειλεί την αμερικανική ασφάλεια και την αμερικανική δημοκρατία.”
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σχεδόν "Δημοκρατία"."Είναι ένα ακραίο παράδειγμα μιας πλουτοκρατίας, μιας κοινωνίας που κυβερνάται από τους πολύ πλούσιους αλλά δεν έχει σημασία.μόλις μια μέρα πριν από την ομιλία της, αυτή η "Δημοκρατία" συνέλαβε δύο Αμερικανούς πολίτες κινεζικής εθνικότητας στη Νέα Υόρκη με παράλογες κατηγορίες ότι διοικούσαν ένα "κινεζικό μυστικό αστυνομικό τμήμα" στη Νέα Υόρκη και μέλη ενός μαύρου, Σοσιαλιστικού Κόμματος που εξέφραζε την αντίθεσή του στον πόλεμο των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας κατηγορήθηκαν για εγκλήματα που ισοδυναμούσαν με προδοσία επειδή απλώς εξέφραζαν τη γνώμη τους.
Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη και πιο δυναμική οικονομία στον κόσμο, όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι η Chins έχει πλέον ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες που παράγονται και όταν τα τελευταία στοιχεία προβάλλουν ρυθμό ανάπτυξης στην Κίνα 6% φέτος, ενώ οι ΗΠΑ μπορεί να μην αυξηθούν ούτε κατά 1%. Ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές και πολιτικοί προειδοποιούν για μια βαθύτερη οικονομική κρίση στις ΗΠΑ που προκλήθηκε από τις αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές και το σύστημά τους και από τις σοβαρές συνέπειες για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη από τις παράνομες" κυρώσεις " ή τον οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Και έσπευσε να φέρει τη Ρωσία στην ομιλία της. Ισχυρίστηκε ότι "ο κόσμος αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο". όταν θυμόμαστε ότι το 1999 οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια απρόκλητη επίθεση, βομβάρδισαν αμείλικτα τη Γιουγκοσλαβία για τέσσερις μήνες και κατά τη διάρκεια αυτού του εγκλήματος πολέμου επιτέθηκαν στην κινεζική πρεσβεία στο Βελιγράδι, σκοτώνοντας αρκετούς διπλωμάτες, και όταν θυμόμαστε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να εισβάλλουν και να καταλαμβάνουν τη Συρία καθώς μιλούσε. Ποτέ δεν ανέφερε φυσικά τη Συρία στις παρατηρήσεις της, ούτε όλους τους θανάτους και τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι ΗΠΑ στις χώρες που επιτέθηκαν και κατέστρεψαν μόλις από το 1945.
Και είναι ο "κόσμος" που αντιμετωπίζει τον πόλεμο στην Ευρώπη-που σημαίνει Ουκρανία; Όχι, είναι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ που αντιμετωπίζουν τον πόλεμο που ξεκίνησαν το 2014, με το πραξικόπημα του ΝΑΤΟ, στην Ουκρανία, ανατρέποντας τη νόμιμη κυβέρνηση και εγκαθιστώντας ναζιστικές μαριονέτες στη θέση της.που άρχισε αμέσως να επιτίθεται ρωσική ομιλητές στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας κοχύλια, βόμβες και πολυβόλα. Η επιθετικότητά τους στην Ουκρανία, η προγραμματισμένη επίθεσή τους, η χρήση του ουκρανικού στρατού εναντίον της Ρωσίας, η κίνηση του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας και η πυρηνική απειλή, απαιτούσαν από τη Ρωσία να αναλάβει δράση για την αυτοάμυνα του εαυτού της και των ρωσική ομιλητών στην Ουκρανία. Οι αιτίες του πολέμου βρίσκονται σε ένα μέρος, την Ουάσιγκτον και είναι ο πόλεμος της Ουάσιγκτον που αντιμετωπίζει ο κόσμος.
Η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να τελειώσει αύριο αν το ήθελαν οι ΗΠΑ, αλλά δεν το κάνει και, όπως αποδεικνύει ένα πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό Foreign Policy, ο στόχος των ΗΠΑ είναι να σπάσουν τη Ρωσία σε πάνω από 40 ξεχωριστά κράτη που θα ελέγξουν. Το γεγονός είναι ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει έναν αμερικανικό πόλεμο για να καταστρέψει τη Ρωσία και να ελέγξει και να εκμεταλλευτεί τα απομεινάρια της, στη συνέχεια να φέρει την Κίνα στη φτέρνα, τότε οι υπόλοιποι από εμάς.
Η ομιλία της είναι συνδεδεμένη με τις συνήθεις κοινοτοπίες για "συνεργασία"," διαπραγμάτευση "και" καλή θέληση " αλλά δήλωσε,
"Κάποιοι βλέπουν τη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας μέσα από το πλαίσιο της σύγκρουσης μεγάλων δυνάμεων: ένα μηδενικό άθροισμα, διμερή διαγωνισμό όπου ο ένας πρέπει να πέσει για να ανέβει ο άλλος.”
Λοιπόν, ποιος ξέρει; Μόνο άνθρωποι σαν τον εαυτό της και την κυβέρνηση για την οποία εργάζεται. Η Κίνα, με όλη την καλή θέληση που μπορεί να συγκεντρώσει, πιέζει την αντίθετη ιδέα για μεγάλο χρονικό διάστημα, την έννοια της κερδοφόρας κατάστασης που επιτυγχάνεται μέσω ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Αλλά και πάλι, δηλώνει ότι ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να έχει μόνο αν η Κίνα "συνεργαστεί" και "κάνει τις σωστές επιλογές."Πίσω από αυτές τις κοινοτοπίες βρίσκεται η απειλή της βίας.
Τελειώνει την ομιλία της δηλώνοντας ότι ελπίζει να ταξιδέψει στην Κίνα για να "συμμετάσχει σε διάλογο."Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Κινέζοι θα συμφωνήσουν να τη συναντήσουν. Το να μιλάς είναι πάντα καλό. Αλλά πώς μπορούν οι Κινέζοι να αντιμετωπίσουν έναν συνομιλητή που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, που ψεύδεται και συκοφαντεί την Κίνα, της οποίας τα ομαλά λόγια ακολουθούνται από απειλές και εντολές, και του οποίου το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ταξιδεύει στα ανοικτά των ακτών της Κίνας απειλώντας την Κίνα με πόλεμο για την Ταϊβάν και υποστηρίζοντας την Ταϊβάν με την ελπίδα να ανατρέψει την κομμουνιστική κυβέρνηση στην Κίνα; Οι Κινέζοι διαμαρτύρονται εδώ και λίγο καιρό ότι οι ΗΠΑ λένε ένα πράγμα, αλλά στη συνέχεια κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Αλλά εδώ στην ομιλία της Γέλεν βλέπουμε αυτή την αντίφαση να δηλώνεται ως θέμα πολιτικής. Το λέμε αυτό, αλλά το εννοούμε. Δεν υπάρχει καθόλου καλή πίστη, καμία φιλία μεταξύ των Εθνών, κανένας σεβασμός για το άλλο μέρος.
Η Γέλεν αναγκάζεται να αναγνωρίσει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της αντιμετωπίζουν προκλήσεις χρέους και οικονομικές και χρηματοπιστωτικές "πιέσεις", αλλά παραλείπει να αναφέρει ότι είναι δική τους ολόκληρη δημιουργία. Το γεγονός είναι ότι οι ΗΠΑ είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένες. Το χρέος της ξεπερνά κατά πολύ τα περιουσιακά της στοιχεία. Δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος των 31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον κόσμο και πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει το νόμιμο ανώτατο όριο του χρέους της για να αναβάλει την ημέρα της αναμέτρησης, η οποία προκαλεί διαμάχες εντός των ελίτ των ΗΠΑ. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρέους οφείλεται στις τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες τους και ο πληθωρισμός τους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μαζική εκτύπωση δολαρίων ΗΠΑ από τότε που οι ΗΠΑ έφυγαν τελικά από το χρυσό πρότυπο το 1971, ώστε να μπορούν να εκτυπώσουν χρήματα για να πληρώσουν για την ήττα τους στο Βιετνάμ και όλους τους άλλους πολέμους από τότε. Δεν έχει σταματήσει τα τυπογραφεία όλα αυτά τα χρόνια και με τον covid επιταχύνθηκε. Το αποτέλεσμα είναι να κάνει τη ζωή άθλια για τους πολίτες στις ΗΠΑ. Τον Καναδά και την Ευρώπη και αλλού και μειώνει αποτελεσματικά το κόστος εργασίας, την αξία των μισθών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις πολλές απεργίες που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Δύση καθώς οι εργάτες αντιστέκονται.
Ο ξεκοιλιασμός της αμερικανικής βιομηχανικής βάσης τις προηγούμενες δεκαετίες, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες εγκατέλειψαν τις ΗΠΑ για να πάνε στην Κίνα για να επωφεληθούν από φθηνότερη εργασία για υψηλότερα κέρδη, δεν είναι λάθος κανενός, αλλά δικό τους. Η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεψε στις αμερικανικές εταιρείες να φύγουν, ακόμη και τις βοήθησε να φύγουν, εγκαταλείποντας τους Αμερικανούς εργαζόμενους στην εξαθλίωση, δημιουργώντας τη ζώνη σκουριάς στις ΗΠΑ, τις φθαρμένες πόλεις και κωμοπόλεις, την αυξημένη βία, τη γενική δυστυχία.
Η Γέλεν ένιωσε ότι έπρεπε να πει κάτι σχετικό για τον άλλο ελέφαντα στο δωμάτιο, απότομη υπερθέρμανση του πλανήτη. Η ίδια δήλωσε ότι " η γη είναι πιθανό να περάσει ένα κρίσιμο όριο υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσα στην επόμενη δεκαετία-αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα."Αλλά τι έχουν κάνει οι ΗΠΑ γι' αυτό; Η απάντηση δεν είναι τίποτα. Είναι όλα κενή ρητορική και άχρηστα προγράμματα που δεν είχαν καμία απολύτως επίδραση. Το "κρίσιμο όριο" ξεπεράστηκε πριν από χρόνια και τα αποτελέσματα της διέλευσης επιταχύνονται με κάθε μέρα που περνά. Όλοι το βλέπουμε γύρω μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά οι Αμερικανοί φαίνεται πάντα να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Και ενώ καυχιόταν, ότι "παραμένουμε η μεγαλύτερη και πιο δυναμική οικονομία στον κόσμο", συνέδεσε αυτή τη δήλωση με την υπεράσπιση "των αξιών μας και της εθνικής μας ασφάλειας" και ότι, "μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε μια εποικοδομητική και δίκαιη οικονομική σχέση με την Κίνα.”
Αλλά τι σχέση έχει το δίκαιο εμπόριο και ο οικονομικός ανταγωνισμός με την "εθνική ασφάλεια και τις αξίες μας"; Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πρόσχημα της "εθνικής ασφάλειας και αξιών" για να αποκτήσουν αθέμιτα οικονομικά πλεονεκτήματα έναντι της Κίνας, όπως έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατοι ισχυρισμοί σχετικά με την ασφάλεια κατά της Huawei και της Tik tok, μεταξύ άλλων εταιρειών. Με το "δίκαιο" εννοεί τι είναι καλό για τις ΗΠΑ, " όχι και τα δύο μέρη, και αυτό δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά περισσότερη αντιπαράθεση με την Κίνα.
Τελείωσε την ομιλία της δηλώνοντας τρεις "κύριους στόχους" των ΗΠΑ στην οικονομική προσέγγισή τους στην Κίνα, αν και είναι μόνο τρεις τρόποι να πούμε το ίδιο πράγμα, ότι ο κύριος στόχος είναι η κυριαρχία της Κίνας. Αλλά ντύνει αυτόν τον πραγματικό στόχο με φανταχτερά ρούχα. Ο πρώτος στόχος είναι " η διασφάλιση της εθνικής μας ασφάλειας και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.”
Έτσι, αμέσως μετά που ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ αναζητούν περισσότερη συνεργασία με την Κίνα, δήλωσε με τόλμη ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παραβιάζουν την κινεζική κυριαρχία και να παρεμβαίνουν στις κινεζικές εσωτερικές υποθέσεις με κάθε δυνατό τρόπο. Είπε:,
"Θα γνωστοποιήσουμε με σαφήνεια στη ΛΔΚ τις ανησυχίες μας για τη συμπεριφορά της. Φυσικά, η συμπεριφορά στην οποία αναφέρεται είναι όλα στη φαντασία των προπαγανδιστών τους, έτσι ώστε, στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί σκοπεύουν να αυξήσουν τις συκοφαντίες τους εναντίον της Κίνας σε κάθε ευκαιρία.
Στη συνέχεια πρόσθεσε την ακόλουθη εκπληκτική δήλωση, η οποία παραδέχεται την Αμερικανική συγκρουσιακή στάση,
"Ακόμη και αν οι στοχευμένες ενέργειές μας μπορεί να έχουν οικονομικές επιπτώσεις... είμαστε παρακινημένοι αποκλειστικά από τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια και τις αξίες.”
Κάποιος πρέπει απλώς να θαυμάσει τη χρήση των λέξεων.
Η δεύτερη διακηρυγμένη Αρχή, που φαινομενικά αντιφάσκει με την πρώτη, αλλά στην πραγματικότητα υποστηρίζει τον πρώτο στόχο, είναι "να επιδιώξουμε μια υγιή οικονομική σχέση με την Κίνα. Μια αναπτυσσόμενη Κίνα που παίζει με διεθνείς κανόνες είναι καλή για τις ΗΠΑ". Εννοεί τους αμερικανικούς κανόνες.
Στη συνέχεια μίλησε για "κινεζικές αθέμιτες οικονομικές πρακτικές", μια αινιγματική φράση αφού δεν δηλώνει τι είναι, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι εννοούσε ότι είναι άδικο οι κομμουνιστές στην Κίνα διαχειρίζονται μια οικονομία καλύτερη από ό, τι οι καπιταλιστές στις ΗΠΑ. Αναφέρθηκε και πάλι σε μια" παγκόσμια οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες " που σημαίνει μια αμερικανική ελεγχόμενη οικονομική τάξη.
Δεδομένου ότι η Κίνα επιμένει, όπως θα έπρεπε, ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μια τάξη βασισμένη σε κανόνες, μόνο το διεθνές δίκαιο με το οποίο δεσμεύονται όλα τα έθνη, αυτή η δήλωση είναι μια άλλη δήλωση πρόθεσης να συνεχίσει τον πόλεμο με την Κίνα, εκτός εάν η Κίνα υποκλιθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να υπάρχουν "κανόνες" πρέπει να υπάρχει ένας κυβερνήτης που τους εκδίδει, αλλά οι Αμερικανοί έχουν ξεχάσει ότι φαίνεται ότι δεν υπάρχουν παγκόσμιοι ηγέτες σε αυτόν τον πλανήτη μας, μόνο μεμονωμένα κυρίαρχα έθνη, που διέπονται από τις αρχές που ορίζονται στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η επιμονή, από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους, για την ύπαρξη μιας τέτοιας τάξης είναι η ίδια παραβίαση των ιδρυτικών Αρχών των Ηνωμένων Εθνών.
Το άρθρο 2 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ορίζει,
"Ο οργανισμός και τα μέλη του, για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στο άρθρο 1, ενεργούν σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές.
1.Η οργάνωση βασίζεται στην αρχή της κυρίαρχης ισότητας όλων των μελών της. “
Η λεγόμενη "τάξη που βασίζεται σε κανόνες" είναι μια πλήρης άρνηση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Έχουν, υιοθετώντας αυτή τη φράση, σκίσει τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο και ολόκληρη η Δύση έχει συναινέσει σε αυτό το έγκλημα.
Η τρίτη αρχή που δήλωσε Είναι "η αναζήτηση συνεργασίας σε επείγουσες παγκόσμιες προκλήσεις" με την οποία εννοεί προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, όπως ο πόλεμος με τη Ρωσία. Και φυσικά, οι Αμερικανοί ισχυρίζονται πάντα ότι αναζητούν "συνεργασία" όταν εννοούν ότι αναζητούν υπακοή.
Τέλος, έκανε μια μακρά δήλωση με σκοπό να καθησυχάσει τους Αμερικανούς και ξένους επενδυτές, και το αμερικανικό κοινό, ότι το χάος που βλέπουν γύρω τους στις ΗΠΑ δεν είναι πραγματικό, ότι όλα είναι καλά, στην πραγματικότητα είναι απλά υπέροχα. Η οικονομία είναι μια χαρά. Η οικονομία αναπτύσσεται. Είναι δυναμικό. Ο πληθωρισμός θα ηττηθεί. Και διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ασφαλές, παρά την κατάρρευση αρκετών μεγάλων τραπεζών στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, απαιτώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει, με προειδοποιήσεις για περαιτέρω προβλήματα στο εγγύς μέλλον.
Πρέπει να παραδεχτεί την ανάπτυξη της Κίνας, την επιτυχία της στην εξάλειψη της φτώχειας, αλλά προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει και να αποκρύψει αυτή την επιτυχία σχεδιάζοντας μια σκοτεινή εικόνα με έναν μακρύ κατάλογο ισχυρισμένων οικονομικών προβλημάτων, η Κίνα αντιμετωπίζει, όλα τα είδη των Ανέμων, και πάλι διαμαρτύρεται για τον κρατικό έλεγχο της οικονομίας-ξεχνώντας φυσικά ότι στις ΗΠΑ πολλές μεγάλες εταιρείες χρηματοδοτούνται από κρατικές συμβάσεις και μεγάλες εταιρείες ελέγχουν την κυβέρνηση. Ορισμένες αμερικανικές εταιρείες έχουν βοηθηθεί από κυβερνητικές κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες, από ελέγχους εξαγωγών και εισαγωγών, αθέμιτους δασμούς και ψευδείς ισχυρισμούς για χρήση παιδικής ή καταναγκαστικής εργασίας, όλα σχεδιασμένα για να κρατήσουν τα κινεζικά αγαθά και υπηρεσίες έξω από την παγκόσμια αγορά υπέρ των αμερικανικών αγαθών. Ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ είναι καλύτερες σε όλα, ενώ η Κίνα βρίσκεται σε παρακμή.
Το μεγάλο ψέμα της ήταν να ισχυριστεί ότι η εξάλειψη των κινεζικών εταιρειών από τις αγορές των ΗΠΑ και των Συμμάχων είναι για "λόγους ασφαλείας" όχι για οικονομικούς λόγους, όταν γνωρίζουμε ότι οι "λόγοι ασφαλείας" είναι απλώς ένα πρόσχημα
Στη συνέχεια, αμέσως μετά από αυτό το ψέμα ζήτησε και πάλι "συνεργασία" μεταξύ των ΗΠΑ απειλώντας την Κίνα για τη Ρωσία. Είπε:,
"Είναι σημαντικό η Κίνα και άλλες χώρες να μην παρέχουν στη Ρωσία υλική υποστήριξη ή βοήθεια για την αποφυγή κυρώσεων. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών εξαιρετικά σαφή προς το Πεκίνο και τις εταιρείες που υπάγονται στη δικαιοδοσία του. Οι συνέπειες τυχόν παραβιάσεων θα ήταν σοβαρές.”
Τόσο για την αναζήτηση συνεργασίας. Ποια συνεργασία; Αυτός είναι ακριβώς ο ίδιος παλιός εκφοβισμός και εξαναγκασμός που οι Αμερικανοί είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο εδώ και πολύ καιρό. Και, πάλι, για ένα έθνος να κάνει τέτοιες απειλές σε ένα άλλο κυρίαρχο έθνος είναι παραβίαση του κεφαλαίου VII του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με την ειρήνη και την ασφάλεια και τις απειλές για τη διεθνή ειρήνη που είναι σίγουρα αυτή η απειλή "σοβαρών συνεπειών".
Κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα επαναλαμβάνοντας συκοφαντίες για την Κίνα που καταπιέζει αυτή ή εκείνη την ομάδα σε αυτό ή εκείνο τον τόπο και δηλώνει την πρόθεση των ΗΠΑ να αναλάβουν πιο εχθρική δράση εναντίον της Κίνας με βάση αυτά τα προσχήματα. Είπε:,
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εργαλεία για να διαταράξουν και να αποτρέψουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οπουδήποτε συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.”
Στη συνέχεια, η Yellen έβαλε ένα ψεύτικο χαμόγελο για να είναι πιο συμφιλιωτική και μίλησε για τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, μόνο και μόνο για να αποκαλύψει την πραγματική πρόθεση. "μια αναπτυσσόμενη Κίνα που παίζει με τους κανόνες μπορεί να είναι επωφελής για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για παράδειγμα, μπορεί να σημαίνει αύξηση της ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες των ΗΠΑ και πιο δυναμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ.”
Έκλεισε δηλώνοντας ότι ελπίζει να ταξιδέψει στην Κίνα για να μιλήσει για την κατάσταση. Αλλά μπορούν οι Κινέζοι να την δεχτούν μπροστά σε αυτή τη στάση και αυτές τις απειλές; Είναι πάντα ευγενικοί, και πάντα αναζητούν κάποιο ειρηνικό δρόμο προς τα εμπρός, έτσι μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν μαζί της αν ζήτησε να συναντηθεί μαζί τους. Αλλά τι υπάρχει για να συζητήσουν όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές ποιοι είναι οι στόχοι τους;
* Ο Christopher Black είναι δικηγόρος διεθνών ποινικών υποθέσεων με έδρα το Τορόντο. Είναι γνωστός για μια σειρά από υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου υψηλού προφίλ και πρόσφατα δημοσίευσε το μυθιστόρημά του Beneath the Clouds (Κάτω από τα σύννεφα). Γράφει δοκίμια για το διεθνές δίκαιο, την πολιτική και τα παγκόσμια γεγονότα, ιδίως για το διαδικτυακό περιοδικό "New Eastern Outlook".
μετάφραση: Con
και η νιουλαντ (ειδικα αυτη οπου παει ξεκιναει πολεμος και ο παιατ ειναι σιχαματα αλλα οπου πανε ξεκινανε επαναστασεις //(βλ 2014 ουκρανια , λιβυη , σουδαν (2023) , χιλη (2017)
ΑπάντησηΔιαγραφήσερβια ...κλπ
https://esxatianasxesi.blogspot.com/2023/05/blog-post_73.html
Διαγραφήswstos o terastios kwstaras .to diabasa kai ekana tin enwsi kai diastayrwsa ..einai alitheia ayto pou ebale o sallos /
Διαγραφή