«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την προσπάθεια της Κίνας στον ΟΗΕ, να καταδικάσει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Έκθεση


 

Επί επτά δεκαετίες, το Ισραήλ απέφευγε κάθε ευθύνη για τις αχαλίνωτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστινίων χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της Ουάσινγκτον.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μπλόκαραν την προσπάθεια της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΣΑΗΕ) στις 10 Μαΐου να καταδικάσει την τελευταία επίθεση του Ισραήλ στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους που μίλησαν στους Times of Israel.

Η παρέμβαση της Ουάσινγκτον φέρεται να έγινε κατόπιν αιτήματος του Τελ Αβίβ, το οποίο φοβόταν ότι η πρόταση στην έκτακτη συνεδρίαση της Τρίτης "θα έθετε ισοδύναμα" μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής ομάδας αντίστασης Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ).

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν σταθερά για να προστατεύσουν το Ισραήλ από το να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των ανεξέλεγκτων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της στρατιωτικής κατοχής παλαιστινιακής γης και της επιβολής ενός συστήματος απαρτχάιντ με στόχο τους Παλαιστίνιους.

Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα ήρθε νωρίτερα φέτος, όταν η Ουάσινγκτον επέτρεψε να περάσει μια δήλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που καυτηρίαζε την επέκταση των παράνομων οικισμών του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ συνέχισαν να εμποδίζουν ένα δεσμευτικό ψήφισμα κατά του Ισραήλ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν ήταν ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που αναγνώρισε το Ισραήλ όταν δημιουργήθηκε το 1948 μετά τη "Νάκμπα", ή αλλιώς καταστροφή, κατά την οποία τουλάχιστον 700.000 Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν βίαια από τα εδάφη τους από Εβραίους εποίκους.

Το Ισραήλ είναι επίσης ο μεγαλύτερος αθροιστικά αποδέκτης εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και απολαμβάνει απερίφραστη πολιτική και διπλωματική κάλυψη τόσο από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα όσο και από τα αμερικανικά εταιρικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, η επιρροή των ΗΠΑ στην περιοχή έχει αρχίσει να φθίνει τους τελευταίους μήνες, ωθώντας το Ισραήλ ακόμη περισσότερο στην απομόνωση.

Τον περασμένο μήνα, το Πεκίνο προσφέρθηκε να βοηθήσει στη διευκόλυνση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας διαμεσολάβησης για ιστορικές συγκρούσεις στη Δυτική Ασία.

Τον Δεκέμβριο, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την υποστήριξή του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης και εξέφρασε την απογοήτευσή του για την "ιστορική αδικία" που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι.

Ζήτησε επίσης να παραχωρηθεί στην Παλαιστίνη "πλήρης ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη" και δήλωσε ότι το Πεκίνο "υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών και τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ".

Ο ασιατικός γίγαντας έχει καταγγείλει τα πρόσφατα σχόλια ενός υπουργού της εβραϊκής κυβέρνησης που υπερέχει, ο οποίος τον Μάρτιο δήλωσε ότι "δεν υπάρχει Παλαιστινιακός λαός".

"Ο Ισραηλινός ανώτερος αξιωματούχος είναι λάθος και ανεύθυνο να αρνείται την ύπαρξη του παλαιστινιακού λαού και να επιδεικνύει έναν "χάρτη του Ισραήλ" που περιλαμβάνει την Ιορδανία και τα παλαιστινιακά μέρη που κατέχονται από το Ισραήλ σε μια εκδήλωση στο Παρίσι", δήλωσε ο Wang Wenbin, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

 

thecradle.co 

 

9 σχόλια:

  1. ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ...ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ +ΕΙΔΗΣΗ ΟΙ ΔΕ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ Η ΛΩΡΙΔΑ ...ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΙΔΕΝΟΠΟΥΛΟΙ....ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ..!

    David Bowie - This Is Not America (Live)

    ......Little piece of you , The little peace in me.....

    MIA ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=YOIa7d1etMA

    V P X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θ Ε Ι Ο ΚΟΜΜΑΤΙ !!!!!
      Τους στίχους τους εμπνεύστηκε ο Bowie από την υπόθεση της ταινίας στην οποία πρωτοπαίχτηκε το κομμάτι. The Falcon and the snowman. Ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές έγινε κατάσκοπος της Ρωσίας επειδή αηδίασε με στοιχεία που ανακάλυψε πως η CIA ανακατευόταν δραστικά στην πολιτική της Αυστραλίας, και ανεβοκατέβαζε άνετα πρωθυπουργούς.

      Διαγραφή
    2. & ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΝ ΕΤΗ 2023 ....ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ 3 ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ... ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

      David Bowie & Gail Ann Dorsey "Absolute Beginners"

      https://www.youtube.com/watch?v=ZG0_B-FUcYQ

      V P X

      Διαγραφή
  2. Το τεραστιο αυτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ προβλημα λυνεται με μια εστω και κατα λαθος μικρης ισχυος πανω στην σφηκοφωλια και σχολασε ο γαμος.
    Μ' ακους Βλαδιμηρε; ή εστω μ' ακουτε εσεις αγιατολαδες;
    Εσεις ξερω την εχετε ετοιμη στα χερια απ τον χοντρομπαλα της Β. Κορεας και την εχετε μεταφερει διπλα τους.
    Οποτε ερχεται οπου ναναι η ωρα. ΥΠΟΜΟΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπααααα!!!!!
    Μαλλον θα ακουσουμε ενα Παγκοσμιο "ουφ ας πανε στο διαλο οι καραπουστ@ραδες αρκετα τους ειχαμε στο σβερκο μας", ενω τα "υπολοιπα" θα τα αναλαβει ο καθε Λαος ξεχωριστα.
    Θ' αρχισουν παλι την τρεχαλα, το κλαμα και την αλλαγη των ονοματων τους.
    Αλλα αυτη τη φορα ακομα κι ο τελευταιος ταριφας της Κανιγγος εχει στην λιστα του ονοματα, τηλεφωνα και διευθυνσεις. Θα μπορουν να τρεξουν αλλα δεν θα μπορουν να κρυφτουν.
    Βαζω στοιχημα οτι το πιο δυνατο "ΟΥΦΦΦΦΦΦ" θα το ακουσουμε απο Αμερικα μερια.
    Στην Ευρωπη να δεις ΤΙ θα γινει, ιδιως στην Γερμανια και στην Γαλλια. Θα τους καθαρισουν τα μουσλιμια που τους ξερουν απ' εξω κι ανακατωτα, πριν εμεις στην Ευρωπη τους πουμε ευγενικα "παιδια τωρα πισω στις πατριδες σας", η Παλαιστινη ελευθερωθηκε.

    ΥΓ
    Στα ΥΠΟΛΟΙΠΑ συμπεριλαμβανονται και ΟΛΟΙ οι συνοδοιποροι και συνεργατες τους, σαν την Κουλα την απελπισμενη, τον Αλι6 χαβαναγκιλα και τον κατσικοκλεφτη κρι-κρι-γιντιζ που πρωτα τις δερνει και κατοπιν στις στελνει ευρωβουλευτριες να τσιπμανε κι αυτες το κατι τις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα συννεφο να πεσω......

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σιωνιστικό κράτος ιδρύθηκε από τις ελεγχόμενες από τους Εβραίους κυβερνήσεις των ΗΠΑ κ Αγγλίας.
    Καθόλου τυχαίο ότι υπουργός κ υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ οι Εβραίοι Μπλίνκεν κ Νούντελ ή Νούντελμανν.
    Ο σύζυγος της Κογκαν γεννημένος το 1958 στην Αθήνα!
    Ο πατέρας του καθηγητής ιστορίας με ειδικότητα στον Πελοποννησιακό Πόλεμο.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή