«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Η Μόσχα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Πακιστανό του Τζορτζ Σόρος, Καρίμ Χαν εισαγγελέα του ΔΠΔ στη Χάγη

ΔΠΔ: Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο 

Μετά την έναρξη έρευνας τον περασμένο Μάρτιο εναντίον του Καρίμ Χαν, εισαγγελέα του ΔΠΔ και άλλων 3 δικαστών του ίδιου δικαστηρίου, το Κρεμλίνο εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

 

Αλλά γιατί αυτό το ένταλμα σύλληψης εναντίον του αφεντικού του ΔΠΔ;

 

Όλα θα είχαν ξεκινήσει από το αμφίβολο παρελθόν του Καρίμ Χαν, ένα σκουπίδι του Τζορτζ Σόρος, το οποίο φαίνεται να τον πλησιάζει, αφού τόλμησε να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στα μέσα Μαρτίου του περασμένου έτους.

 

Για να διευκρινιστεί ότι αυτή η απόφαση της Μόσχας, εκδόθηκε χωρίς να δώσει υπερβολική ακρίβεια: "ημερομηνία γέννησης: 30 Μαρτίου 1970. Τόπος γέννησης: Εδιμβούργο, Σκωτία [...] Καταζητείται σύμφωνα με ένα άρθρο του Ποινικού Κώδικα ". Αρκετά περιορισμένες πληροφορίες αντάξιες της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσική Ομοσπονδία).

 

Στα μέσα Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά την εντολή του ΔΠΔ εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν για την υποτιθέμενη "παράνομη απέλαση" χιλιάδων παιδιών της Ουκρανίας στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (κατηγορίες που απορρίπτονται από το Κρεμλίνο), η Μόσχα ξεκίνησε επίσης ποινική έρευνα εναντίον του Καρίμ Χαν και τριών δικαστών του ΔΠΔ. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ο διεθνής Εισαγγελέας κατηγορείται ότι "κίνησε ποινική διαδικασία εναντίον ενός διαβόητα αθώου προσώπου" και ότι "προετοίμασε επίθεση εναντίον εκπροσώπου ξένου κράτους". Η ρωσική κυβέρνηση χαρακτήρισε το ένταλμα σύλληψης "άκυρο". Υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει υπογράψει το καταστατικό της Ρώμης και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζει την αρμοδιότητα αυτού του δικαστηρίου.

 

Μετά την ανακοίνωση του εντάλματος του ΔΠΔ κατά του Ρώσου Προέδρου, ο Δημήτρης Μεντβέντεφ είχε καταστήσει σαφές ότι μια σύλληψη του Βλαντιμίρ Πούτιν από μια ξένη χώρα θα ισοδυναμούσε με "κήρυξη πολέμου" στη ρωσική Μόσχα. Εάν συμβεί αυτό, τότε "όλες οι δυνατότητές μας, οι πύραυλοι και τα παρόμοια, θα πέσουν στην Ομοσπονδιακή Βουλή, στο γραφείο της καγκελαρίου και ούτω καθεξής"" πρόσθεσε ο πρώην ρωσική πρόεδρος. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε ήδη απειλήσει το ΔΠΔ με πυραυλική επίθεση, καλώντας τους δικαστές του να "κοιτάξουν προσεκτικά τον ουρανό"

 

oceanguinee.com



3 σχόλια:

  1. Αυτός ο Μεντβέντεφ πολύ του γούστου μου είναι!
    Όσο κι αν δεν τον πιάνει το μάτι σου, όσο κυριλέ και μή-μου-άπτου κι αν μοιάζει... είναι να μην απασφαλίσει...
    Έμπαινε Ντμίτρι! Μοίραζε εγκεφαλικά στους παλιανθρώπους.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικοί αριθμοί
    2012Α ψήφισαν 6400χ => ΝΔ:1200χ ΣΥΡΙΖΑ:1000χ
    2012Β ψήφισαν 6200χ => ΝΔ:1800χ ΣΥΡΙΖΑ:1600χ
    2015Α ψήφισαν 6300χ => ΝΔ:1700χ ΣΥΡΙΖΑ:2200χ
    2015 Δημοφήφισμα ψήφισαν 6100χ => ΝΑΙ:2200χ ΟΧΙ:3500χ
    2015Β ψήφισαν 5500χ => ΝΔ:1500χ ΣΥΡΙΖΑ:1900χ
    2019 ψήφισαν 5700χ => ΝΔ:2200χ ΣΥΡΙΖΑ:1700χ

    2023Α ψήφισαν 6000χ => ΝΔ:2400χ ΣΥΡΙΖΑ:1100χ

    Η πραγματική αποχή δεν είναι 40% δηλαδή 4εκ. στα 10εκ.
    η πραγματική αποχή είναι 25% δηλαδή 2εκ. στα 8εκ.
    το 25% αυτό είναι κυρίως (τουλάχιστον οι μισοί) όσοι έχουν φύγει στο εξωτερικό για εργασία ή σπουδές και αυτοί που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις
    η συμμετοχή είναι 75%
    οπότε τα πραγματικά ποσοστά είναι 30% η ΝΔ και 14% ο ΣΥΡΙΖΑ
    Όμως η πραγματική αποχή δεν φαίνεται στους αριθμούς
    γιατί την περίοδο από το 2015 και μετά κατά την οποία εργαζόμενοι Έλληνες δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές,
    600χ (υπολογίζω εγώ) μετανάστες έχουν αποκτήσει το δικαίωμα ψήφου και ψηφίζουν στις εκλογές, και από ότι δείχνουν οι αριθμοί οι περισσότεροι ψήφισαν το κόμμα που τους έδωσε το δικαίωμα αυτό, τη ΝΔ
    Αυτό θα φανεί όταν σε μεθεπόμενες εκλογές όταν και αν δημιουργηθεί κόμμα μειονοτικό ισλαμικό και μετρηθεί σε αριθμούς η δυναμική του.
    Οπότε τα πραγματικά ποσοστά της ΝΔ είναι 24% + 6% νομιμοποιημένοι μετανάστες

    Τέλος μια πολιτική ανάλυση της πραγματικής διαφοράς 10% μεταξύ ΝΔ 24%(+6%) και ΣΥΡΙΖΑ 14%.
    Υπάρχει ένα 20% των 6εκ. (1200χ) δηλαδή το 15% του συνόλου που ψηφίζει για κυβέρνηση και επιλέγει μεταξύ των δύο πρώτων, με το σκεπτικό «το μη χείρον βέλτιστον», αυτοί είναι που πάντα βγάζουν κυβέρνηση. Είναι ένα ετερογενές σύνολο λιγότερο πολιτικοποιημένων, που απαρτίζεται από ιδιωτικούς δημόσιους υπαλλήλους ελεύθερους επαγγελματίες, οργισμένους, φοβισμένους, βολεμένους και ξεβολεμένους. Αυτό το σύνολο στην πλειοψηφία του απ ότι δείχνουν οι αριθμοί υπερψήφισε την κυβέρνηση.
    Ηλιθιωδώς έπραξε αλλά αντιλαμβάνομαι τον λόγο.

    Γιατί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αντέδρασε απέναντι στα φασιστικά κορονομέτρα που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπερθεμάτιζε κι από πάνω ζητώντας αυστηρότερα μέτρα και ζητούσε την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.
    Συν τοις άλλοις σε κάθε αρνητική πτυχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ο κόσμος έβρισκε την ρίζα του κακού στην διακυβέρνηση του Τσίπρα, νατοϊκή βάση όλη η Ελλάδα ο Τσίπρας την έκανε, αρπαγή των σπιτιών από τα funds ο Τσίπρας την νομοθέτησε, το ξεπούλημα των τραίνων ο Τσίπρας το υπέγραψε, στην αντιρώσικη προπαγάνδα ο Τσίπρας πρωτοστάτησε, νομιμοποίηση τον παράνομων μεταναστών ο Τσίπρας την ξεκίνησε, κλπ, οπότε και 14% που πήρε πολύ είναι.

    ΗλίαςΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή