«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Βραζιλία. Ο Λούλα τερματίζει τη συμμετοχή του στην G7 και αμφισβητεί τη γεωπολιτική δύναμη των πλούσιων χωρών


Ο Λούλα επέκρινε τον αποκλεισμό συμμαχιών μεταξύ χωρών, οι οποίες καθιστούν δύσκολη την υπέρβαση της πείνας και της κλιματικής αλλαγής

Ο Πρόεδρος Luiz Inácio Lula da Silva (PT) τερμάτισε τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 με μια εξεταζόμενη θέση αμφισβήτησης και κριτικής για τη δύναμη των πιο βιομηχανικών χωρών στον κόσμο, που αποτελούν την ομάδα. Συμπερασματικά, ο Λούλα επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν γεωπολιτικές κρίσεις και επιβεβαίωσε ότι είναι "απαραίτητο να σπάσει η λογική των αποκλειστικών Συμμαχιών και των ψευδών συγκρούσεων μεταξύ των πολιτισμών.”

 

"Η πολυπολικότητα που επιδιώκει η Βραζιλία βασίζεται στην υπεροχή του διεθνούς δικαίου και στην προώθηση της πολυμέρειας. Η επανάληψη του Ψυχρού Πολέμου θα ήταν ανόητη. Η διαίρεση του κόσμου σε Ανατολή και Δύση ή Βορρά και Νότο θα ήταν τόσο αναχρονιστική όσο και αβλαβής. Είναι απαραίτητο να σπάσουμε τη λογική των συμμαχιών αποκλεισμού και των ψευδών συγκρούσεων μεταξύ πολιτισμών", δήλωσε ο πρόεδρος στην τελευταία ομιλία του στη σύνοδο κορυφής.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας και ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή (19). Συμμετείχαν ηγέτες και εκπρόσωποι της G7, αποτελούμενοι από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

"Ο κόσμος δεν είναι πια ο ίδιος. Οι παραδοσιακοί πόλεμοι συνεχίζουν να ξεσπούν και βλέπουμε ανησυχητικές αποτυχίες στο καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, το οποίο αναγκαστικά θα πρέπει να περιλαμβάνει τη διάσταση του αφοπλισμού. Τα πυρηνικά όπλα δεν αποτελούν πηγή ασφάλειας, αλλά ένα μέσο μαζικής εξόντωσης που αρνείται την ανθρωπιά μας και απειλεί τη συνέχεια της ζωής στη γη", είπε.

 

Μιλώντας για την Ουκρανία, ο Λούλα δήλωσε ότι "καμία λύση δεν θα είναι διαρκής αν δεν βασίζεται στον διάλογο" και ότι είναι απαραίτητο να "εργαστούμε για να δημιουργήσουμε χώρους διαπραγμάτευσης."Απορρίπτουμε σθεναρά τη χρήση βίας ως μέσο επίλυσης διαφορών. Καταδικάζουμε την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, κάθε μέρα που συνεχίζεται ο αγώνας, ο ανθρώπινος πόνος, η απώλεια ζωών και η καταστροφή σπιτιών αυξάνονται.”

 

Αυτή η θέση του προέδρου τράβηξε την προσοχή ειδικών στην εξωτερική πολιτική, επειδή αμφισβήτησε τη δύναμη των χωρών της G7 στον κόσμο. Αυτό υπερασπίζεται ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του ABC (UFABC), Giorgio Romano Schutte, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Παρατηρητηρίου Εξωτερικής Πολιτικής και διεθνούς ολοκλήρωσης της Βραζιλίας (OPEB).

 

"Ο Λούλα κατέστησε σαφές, για παράδειγμα, ότι το φόρουμ συζήτησης πρέπει να είναι η G20, όπου οι χώρες του παγκόσμιου Νότου συμμετέχουν ισότιμα και ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στο πολυμερές φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών", αναλύει ο Schutte.

 

Στην αξιολόγηση του καθηγητή, ο Λούλα "αμφισβήτησε τη νομιμότητα των χωρών της G7 να τοποθετηθούν ως παγκόσμιοι ηγέτες" και επέκρινε τη δημιουργία "αποκλειστικών Συμμαχιών και ψευδών συγκρούσεων μεταξύ πολιτισμών", οι οποίες με τη σειρά τους εμποδίζουν τη δημιουργία των απαραίτητων συμμαχιών για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων. προβλήματα όπως περιβαλλοντικές κρίσεις, επισιτιστική ασφάλεια, πανδημίες και ειρήνη.

 

"Ο Λούλα είπε αυτό που είχε να πει ρητά, ανάμεσα σε γραμμές και μη λεκτικές χειρονομίες. Ωστόσο, έμεινε η εντύπωση ότι οι ηγέτες της G7 κωφεύουν ενώ η κοινή γνώμη των χωρών της G7 καλείται να εξοργιστεί από την υποτιθέμενη απροθυμία του Λούλα να συναντηθεί με τον Ζελένσκι. Όλοι οι ηγέτες της G7, όπως ο Λούλα, αναγνωρίζουν την ηγεσία και το χάρισμα του, τους αρέσει να είναι στη φωτογραφία με τον πρόεδρο, αλλά περιμένουν από αυτόν να περιοριστεί στην ατζέντα που τους ενδιαφέρει επίσης", καταλήγει ο Schutte.

 

Σε αντίθεση με όσα είχαν αρχικά ανακοινωθεί, ο Λούλα δεν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για διμερή συνομιλία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής λόγω αναντιστοιχίας στις ατζέντες, όπως αναφέρεται.

 

Σε αντίθεση με άλλες δυτικές χώρες, η Βραζιλία δεν συμφώνησε με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και προσπαθεί, υπό αυτήν την έννοια, να τοποθετηθεί ως σημείο διαμεσολάβησης μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της Κίνας.

 

resumenlatinoamericano.org 

 

3 σχόλια:

  1. ΟΙ G7 ΧΡΩΣΤΑΝΕ 13,3 TΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ

    Οι πλούσιες ανεπτυγμένες χώρες της G7 οφείλουν στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος περίπου 13,3 τρισ. δολάρια σε αναπτυξιακή βοήθεια και υποστήριξη στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, αποκαλύπτει νέα ανάλυση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.


    https://focusfm.gr/oi-ploysioteres-chores-g7-chrostane-13-tris-dolaria-stis-ftochoteres/

    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠ`ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ?????

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γερμανiδα ευρωβουλευτής @AndersonAfDMdEP
    για τις πόλεις στα «15 λεπτά» που αναζητούν όλοι οι οικολοφασίστες ψυχοπαθείς του πλανήτη. «Μια πόλη 15 λεπτών σημαίνει βασικά μια γειτονιά όπου μπορείς να έχεις οποιαδήποτε υπηρεσία μέσα σε 15 λεπτά με τα πόδια: γιατρός, παντοπωλείο…
    Μιλάμε για απόλυτο έλεγχο. Μόλις αποφασίσουν ότι δεν επιτρέπεται πλέον να φύγετε από την περιοχή σας σε 15 λεπτά, δεν θα χρειάζεται πλέον να βάλουν φράχτες ή τίποτα.
    Αυτό θα γίνει με την ψηφιακή ταυτότητα. »

    https://twitter.com/FreedomRadioFR/status/1661022441915949056

    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ???????

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ???

    Ο γιατρός Rashid Buttar πέθανε ξαφνικά.
    Μόλις πριν από 3 ημέρες ανακοίνωσε ότι δηλητηριάστηκε μετά από
    συνέντευξη στο CNN.Ώρες αργότερα πέθανε από άγνωστα αίτια.

    https://twitter.com/mavica81/status/1660280410423566337
    =====
    Ο γιατρός Ρασίντ Μπούταρ πέθανε ξαφνικά.

    BINTEO
    https://ejercitoremanente.com/2023/05/21/el-dr-rashid-buttar-murio-repentinamente/
    ===
    Διερεύνηση του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ του Δρ Ρασίντ Μπούταρ: ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για τον Covid;
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ Πριν από 1 ώρα

    https://rumble.com/v2pknbp-investigating-dr.-rashid-buttars-mysterious-death-doctor-poisoned-for-telli.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή