«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ...

 

Ο Διόδοτος από εδώ και πέρα επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση, την προ των εκλογών της 21/5/23. Δηλαδή δεν προτρέπει με αναρτήσεις προς κανένα κόμμα, αλλά αυτή τη φορά ούτε και στο να πάτε ή να μην πάτε να ψηφίσετε· ενώ πριν από τις πρώτες εκλογές είχαμε σταθεί κατά της αποχής.

Η χώρα μας δεν είναι ούτε καν στο ελάχιστο ελεύθερη αυτή την εποχή -και πότε ήταν θα μού πεις.. Κυβερνάει, και με χωρίς προσπάθειες συγκάλυψης πλέον, μια ολιγαρχική μαφία σε συνεργασία με ανθελληνικές δυνάμεις του εξωτερικού. Τις εκλογές τις κάνουν για πλάκα. Μπορεί να γίνεται ηλεκτρονική νοθεία, αλλά δεν την έχουν επίσης και πολύ ανάγκη, γιατί η νοθεία είναι πλέον εφικτή με την πλύση εγκεφάλου στους ηλιθίους οι οποίοι είναι η πλειοψηφία στη χώρα μας. Αυτοί το μόνο που γνωρίζουν στις κάλπες είναι το κόμμα της εθνικής καταστροφής ονόματι "ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ", αλλά την καταστροφή δεν μπορούν να την δουν. Νομίζουν ότι ψηφίζουν σταθερότητα, επιδόματα, ή δεν ξέρω τί άλλα σκατά πιστεύουν ότι ψηφίζουν, με εθνική συνείδηση πάντως σίγουρα δεν ψηφίζουν κι ανάθεμα αν γνωρίζουν και τί είναι αυτό.

Η πλειοψηφία αυτή των ηλιθίων της Ελλάδος, αναλογικά, είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Ακόμα και στην Αλβανία, στα Σκόπια και στη Βουλγαρία δεν υπάρχει τέτοιο ποσοστό. Εκεί συμμετέχουν στη διαφθορά των κυβερνώντων καθεστώτων τους.. συνειδητοποιημένα· για να αρπάξουν κι αυτοί ό,τι μπορούν. Εδώ.. οι ηλίθιοι πιστεύουν ότι οδεύουμε προς έναν επενδυτικό παράδεισο, μια διεθνοποιημένη πρόοδο, έναν επερχόμενο πλούτο από συνεκμετάλλευση με τη γείτονα χώρα ενός ορυκτού πλούτου που μόνοι μας δεν έχουμε τη δυνατότητα να τον εξορύξουμε.. κι άλλωστε θα ήταν εγωιστικό να τον θεωρούμε όλο δικό μας.. ε Ντόρα;

Πώς όμως μέσα σε αυτές τις 9 ημέρες που απομένουν μέχρι το δεύτερο γύρο των εκλογών, θα μπορούσαμε να πείσουμε τους ηλιθίους να μην ψηφίσουν το κόμμα "ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ"; Μήπως τελικά.. αντί να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε έως τώρα, να ενημερώνουμε με αναρτήσεις, άρθρα, πληροφορίες, που ελάχιστοι εξάλλου από αυτούς μπαίνουν να δουν, μήπως θα έπρεπε να σκαρφιστούμε τίποτε άλλο για να τους δελεάσουμε και να μας προσέξουν; Κάτι που να αφορά το γνωσιακό τους πεδίο και την συμφεροντολογική σφαίρα του μικρόκοσμού τους; Ιδέες δίνω..

Δεν κρύβω την απογοήτευσή μου, γενικά.. με τα πάντα. Μόνος μου δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, που θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει τη χώρα μου. Αν ήταν ήδη τώρα στην Ελλάδα ο φίλος μου ο Διονύσης Κλαδάς, ο "Μποτίλιας", ίσως να μην ένιωθα τόση απογοήτευση. Εκτός των κινηματικών διαδικασιών που έχει στο μυαλό του να βάλει μπροστά όταν βρεθεί εδώ, αυτός ο άνθρωπος έχει και ένα χάρισμα να ατενίζει με ψαρωτικό βλέμμα τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και να σού υπενθυμίζει, πάντα με επιχειρήματα, ότι η δύναμη του συστήματος είναι πλασματική, και το τελευταίο ζεϊμπέκικο θα το χορέψουμε εμείς, με αυτούς στη φυλακή. Εύχομαι να εισακουστεί από το Θεό, και κάτι απρόβλεπτο και ευχάριστο να εμφανιστεί στον ορίζοντα, μακάρι και από τις 25 Ιουνίου. Μια επτακομματική ή οκτακομματική Βουλή, ακόμα φαντάζει ως μία ευχάριστη εξέλιξη, αν είναι να στερούσε από τη ΝΔ των αριθμό εδρών που θα έδινε το δικαίωμα στον Κούλη να μετατρέψει το Σύνταγμα σε μανιφέστο της "μεγάλης επανεκκίνησης".  

Καλό Σαββατοκύριακο αγαπητοί Διοδοταίοι!

Κ-Τ 

 







48 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι έχω φτάσει στο άλλο άκρο. Δεν βγάζω άχνα. Ως τώρα όποτε πήγαινα να μιλήσω μόνο που δεν με τρώγανε ζωντανό. Και μιλάω για τον οικογενειακό μου περίγυρο. ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί. Μόλις τους πεις κάτι εθνικιστικό κάνουν σαν δαιμονισμένοι. Αναμένω κάποια μεγάλη εθνική καταστροφή. Όποιος ξύπνησε ξύπνησε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ Οποιος ξυπνησε, ξυπνησε Τελος Μιχ Σκορ

      Διαγραφή
  2. Φωνη λογικης , φωνη λογικης.
    Ας λογικευτουμε επιτελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο #Τσίπρας λέει την μειονότητα «τουρκική» και δεν το διορθώνει διότι η Αριστερά αυτό πιστεύει. Ταυτίζεται με τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Σταθερά και αταλάντευτα.
    Θέλει ο προδότης να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν τον αφήνει...
    Ούπς... Του ξέφυγε.
    Μπερδεύτηκε.
    Νόμιζε ότι μίλαγε με τους δικούς του.
    https://twitter.com/GeorghyZhukov/status/1669757589658251282
    ===
    Αϋφαντής (τέως διπλωματικός σύμβουλος Αλέξη Τσίπρα): Ο ΣΥΡΙΖΑ "έκοψε" την Σαμπιχά μετά από τηλεφώνημα του Τούρκου πρέσβη στον Νίκο Παππά.
    ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΟ,ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ...
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΡΙΖΑ....

    https://twitter.com/GeorghyZhukov/status/1669266118593110020
    ====
    Η Ευρώπη θα πληρώσει ακριβά αυτό το:
    "Refugees welcome"😠
    (Δείτε το μέχρι το τέλος)
    https://twitter.com/NikKo_ial/status/1668565143909703680
    ===
    Κυριάκος Μητσοτάκης: θα πολεμήσουμε τον ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ
    https://www.youtube.com/watch?v=Wu2xllxoFQw

    Υ.Γ. Τέλος χρόνου. Ο καθένας στις επόμενες εκλογές ας αναλάβει τις ευθύνες του.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Αγγελική,
      που μας υπενθύμισες τον αποκλεισμό από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, Ελληνίδος ρομά, η οποία υποστήριξε σθεναρά τον αγώνα ρομά και πομάκων μουσουλμάνων της Θράκης να μην χαρακτηριστούν τουρκική μειονότητα, αλλά να παραμείνουν Έλληνες πολίτες.

      Διαγραφή
    2. Τα απανωτά χαστούκια της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στην Άγκυρα

      https://www.youtube.com/watch?v=m8FZcsPXdr8

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
  4. Με τις γνώσεις που κατέχει το σύστημα (που μας ταλαιπωρεί) εδώ και εκατονταετίες ύστερα από μελέτες πανεπιστημίων αλλά και μαύρων επιχειρήσεων ανά την υφήλιο ,καθώς και με ότι έχει περάσει στο υποσυνείδητο του κάθε ανθρώπου που ζεί με τον δυτικό τρόπο διαβίωσης, το σύστημα (αυτό το τέρας που έχει περάσει σε μέγεθος την Λερναία Ύδρα αλλά και το κθούλου) μπορεί να χειραγωγεί και να κατευθύνει σκέψεις συναισθήματα και συνείδηση.

    Έχουνε φτάσει σε αυτό το σημείο.

    Και μόνον που από οπαδικό συναίσθημα ρίχνει ο οποιοσδήποτε την ψήφο του σε κόμματα που έχουν εκπορνεύσει την κόρη και την εγγόνα του, μας δείχνει την σαπίλα στην συνείδηση και την χειραγώγηση που έχει φάει.

    Το θέμα μας είναι να μην πάρει 180 έδρες το κούλι.
    Εάν είναι προβατόσχημοι λύκοι θα φανούν , πάντως φαλαινοκαρχαρίες όπως οι άλλοι δεν είναι.

    Η απορία μου έχει ως εξής....
    Ενώ κατά δήλωση του Βελόπουλου ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο για την Ελλάδα , γιατί τόσο δύσκολο να συνεργαστεί με τον Νατσιό για την Ελλάδα;

    Ο εγωισμός στο μεγαλείο του.
    (Ο εγωισμός είναι αυτό που έβγαλε τους πρωτόπλαστους από τον παράδεισο ).

    Ο ΕΧΘΡΌΣ ΕΊΝΑΙ ΕΚΕΙ και λέγεται 180 έδρες.

    Πάμε να μην δώσουμε τις 180 στο κουλι.

    Ότι είναι να γίνει θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διός Κούρος17 Ιουνίου, 2023 10:41

    Κώστα συμφωνώ με την απόφασή σου, όπως συμφωνώ και με τον Γιάννης25 και τον Kyrios.

    Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι (εννοώ ως blog) με τις "εκλογές". Είναι πλέον ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ οτι η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ και μέσα σε αυτήν και οι Έλληνες ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, έχει χωριστεί σε ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΥΣ και ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΥΣ. Και αυτό φαίνεται σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας (και όχι μόνο στα "πολιτικά"). Η άποψή μου είναι οτι αυτού του τύπου το "διαίρει και βασίλεβε" είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

    Όσο αφορά τους "ταγούς" μας, όντες μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, βρίσκονται στη φάση της Άτιδος. Αυτό σημαίνει οτι για ακόμη μια φορά η νομοτελειακή σειρά των πραγμάτων ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια αυτών που ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ να το δούν. Τρανταχό παράδειγμα η ΤΥΦΛΩΣΗ (απο αλαζονεία) της κούλας και η ΜΗ προσέλευσή της στο debate, λόγω "μή ύπαρξης νοήματος" !!!

    Για να μην ξεχνιόμαστε και κυρίως για να ΜΗΝ απογοητευόμαστε :

    ΥΒΡΙΣ, η αλαζονεία που υποδηλώνει ΑΣΕΒΕΙΑ
    ΑΤΙΣ, το θόλωμα, η τύφλωση του ΝΟΥ
    ΝΕΜΕΣΙΣ, η ΘΕΙΑ δίκη
    ΤΙΣΙΣ, η τιμωρία

    Αρχικά θα πω οτι οι ΥΒΡΙΣ, ΑΤΙΣ, ΝΕΜΕΣΙΣ και ΤΙΣΙΣ είναι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και μάλιστα εφαρμόζονται ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ. Όπως ΕΛΛΗΝΙΚΟ είναι και το σύμπαν που βρισκόμαστε. Το ΠΟΙΟΣ τις έχει στείλει στη Γαία και σε ΠΟΙΟΥΣ, το γνωρίζουμε. Αυτό που ΔΕΝ γνωρίζουμε είναι το ΓΙΑΤΙ, αλλά αυτό είναι άλλο (μεγάλο) θέμα.

    Ενώ, λοιπόν, γνωρίζουμε τη σειρά εμφάνισης (ή εφαρμογής αν θέλετε) των παραπάνω, ΔΕΝ γνωρίζουμε τον ΧΡΟΝΟ επέβασής τους. Δεν γνωρίζουμε κάν αν ο παράγοντας που τις ΚΑΛΕΙ είναι ο ΧΡΟΝΟΣ ή κάποιο (ή κάποια) ΓΕΓΟΝΟΣ/ΤΑ. Ειδικά, επειδή ο χρόνος ΔΕΝ έχει την ίδια έννοια "κάτω" και "πάνω", είναι δύσκολο να αντιληφθώ, τουλάχιστον εγώ, τη διάρκεια παρουσίας της κάθε μίας και κυρίως της επέμβασής της. Για αυτό και πιστεύω οτι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ είναι αυτά που καθορίζουν την ΕΠΕΜΒΑΣΗ των τεσσάρων παραπάνω ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ.

    Έχουμε κατανοήσει, πιστεύω όλοι, οτι η ΥΒΡΙΣ βρισκόταν "εδω", για ΠΟΛΛΑ χρονια. Το ζούσαμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι πρόγονοί μας για πολλές γενιές πίσω (πάνω απο 100). Τόσα πολλά χρόνια ώστε οι υβριστές, μοιραία, "κάλεσαν" την ΑΤΗ. Πολλοί νομίζουν οτι αυτή την περίοδο έχει επέλθει η ΝΕΜΕΣΙΣ. Κατά την άποψή μου, αυτή την περίοδο βρισκόμαστε ακόμη στην ΑΤΗ. Η αλαζονεία τους, σε συνδυασμό με την ΜΗ επέμβαση της ΝΕΜΕΣΕΩΣ (ακόμη) τους έχει τυφλώσει τόσο πολύ που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ οτι η ΝΕΜΕΣΙΣ θα επέλθει.

    Για πόσο χρόνο θα βρισκόμαστε στην ΑΤΗ ; Άγνωστο. Ποιό γεγονός, ή γεγονότα, θα προκαλέσουν τελικά την επέμβαση της ΝΕΜΕΣΕΩΣ ; Άγνωστο.

    Το μόνο σίγουρο είναι οτι επειδή η ΝΕΜΕΣΙΣ δεν έχει επέμβει ακόμη, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Σε τέτοιο σημείο που η ΑΤΗ τους έχει τυφλώσει τόσο πολύ, ώστε νομίζουν οτι η ΝΕΜΕΣΙΣ δεν θα επέμβει ΠΟΤΕ. Για αυτό το λόγο "παίζουν" με την τύχη τους.

    Νομίζουμε οτι επειδή εμείς έχουμε αγανακτήσει ή επειδή οι αντοχές μας εξαντλούνται, η ΝΕΜΕΣΙΣ θα μας "ακούσει" και θα επέλθει. ΔΕΝ το πιστεύω αδέλφια μου. Έχω την εντύπωση οτι τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο "δυστοπικά", για εμάς που έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το τι πραγματικά διακυβεύεται αυτή τη στιγμή στην Γαία μας. Θα δούμε καταστάσεις που ΔΕΝ θα πιστεύουμε οτι μπορεί να συμβαίνουν.

    Αναρωτιόμαστε όλοι για πιο λόγο η ΕΛΛΑΔΑ αποτελεί το πεδίο εφαρμογής των πιο σκληρών μέτρων. Σε αυτό ΔΕΝ θα απαντήσω, διότι όποιος διαβάζει αυτό το σχόλιο ΞΕΡΕΙ το γιατί.

    Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ τα πάντα να γίνουν "στάχτη" για να ξαναγεννηθεί η παρθένα, αμόλυντη και αγνή νέα ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Μην μας φοβίζει η "επίθεσή" τους. Ας είμαστε αισιόδοξοι και υπομονετικοί, αλλά κυρίως ΑΦΟΒΟΙ. Διότι όσο πιο βαθιά μπαίνουν στην ΑΤΗ τόσο πιο κοντά βρίσκεται η ΝΕΜΕΣΙΣ. Τελικά η ΤΙΣΙΣ θα είναι τόσο βαριά που θα ακουστεί σε όλα τα σύμπαντα, για παραδειγματισμό.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ ΣΟΥ Η ΣΤΑΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΩ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ... ΕΥΓΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΩΣΤΑ.... https://nikolaosanaximandros.gr/otan-oi-pragmatikoi-patriotes-katafernoun-na-doun-piso-apo-tin-kourtina/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλαε, να είσαι καλά, σε ευχαριστώ για το αφιέρωμα. Το θέμα της αντικατάστασης των Ελλήνων με αφροασιατικούς βαρβάρους είναι το ευαίσθητό μου κουμπί. Δεν θα μπορούσα να αντιδράσω διαφορετικά.
      Συγχαρητήρια και για το δικό σου αγώνα!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  7. Από την Μεταπολίτευση κ εντεύθεν είχαμε μια δεκάδα+ εκλογικές αναμετρήσεις.
    Το αποτέλεσμα από το χείρων στο χείριστον.
    Συμμορίες ονόματι κόμματα ανταγωνίζονται για καταλάβουν την Εξουσία μέσω εκλογών.
    Μα αφού είμαστε όλοι ίσοι, γιατί δεν αναδεικνύονται οι άρχοντες της Πολιτείας με κλήρωση, με τον αριθμό ταυτότητος.
    Κάποιοι όμως είναι πιο ίσοι από τους ίσους.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή. Αυτή η ρήση των αρχαίων ημών μου τριβελίζει το νου όταν βλέπω τις φάτσες των τριών αρχηγίσκων, που προτείνονται ως δικλείδες ασφαλείας για να αποφευχθεί η πλειοψηφία των 180 τρωκτικών νουδούλων για την περαιτέρω διαστρέβλωση του συντάγματος.
    Τι να πεις, όμως, βλέποντας τη φάτσα του δημοδιδάσκαλου !!! Άχρωμος, άοσμος και με εκείνο το δήθεν ταπεινό υφάκι, που χαρακτηρίζει, εκτός από τους οριακής νοημοσύνης αηδιαστικά φανατικούς «πιστούς» που σου κουνούν με χαιρεκακία το δάχτυλο αν κρίνουν πως είσαι αμαρτωλός και που εν γένει χαρακτηρίζει όλους τους θεομπέχτες. Τι ψυχή, άραγε, να κρύβεται πίσω από αυτό το ανέκφραστο βλέμμα και αυτό το μεσοβάζικο δήθεν πολιτικοθρησκευτοκό λόγο;
    Τι θετικό να σκεφτείς βλέποντας τη φάτσα του χαρακτηριστικά πονηρού λαμογιού, που στα μάτια του αστράφτει η δίψα για το πάσης φύσεως κέρδος, πουλώντας μαζί με τις «πατριωτικές» κορώνες, κηραλοιφές και βότανα, αλλά και βιβλία με τις επιστολές του Ιησού; !!!!!!!!
    Τι είδους σκέψεις περνούν από το νου σου βλέποντας τη σωσία της Κλάμιτι Τζαίην να φοράει την μάσκα της Μαίρη Πόπινς, με κορδέλες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που τις κρατάνε κράζοντας χαρούμενα κάποια αλαλάζοντα έξαλλα όντα, παρέα με χαρούμενους «επενδυτές», που λιάζονται αμέριμνοι, ξεκούραστοι και χορτασμένοι στις πλατείες μας;
    Βέβαια, για να αποφύγουμε τα τρία κακά της μοίρας μας και να κάνουμε και το πολιτικό και πατριωτικό μας καθήκον, ο μπουζουριασμένος φέρελπις Λιάκος, θέλοντας να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση, μας πρότεινε τους παντελώς άγνωστους μέχρι πριν λίγο, Σπαρτιάτες. Και εκεί που φάνηκε μια χαραμάδα ελπίδας, να την πετιέται και η υποψήφια Λευκάδας, μια κακάσχημη αλόγα που έχει γυρίσει όλα τα reality και είχε ζητήσει από την ανίτα πάνια να της βρει σπόνσορα για τις πολυτελείς συνήθειές της….
    Και ερωτώ, η τάλαινα ψηφοφόρος, γιατί θα πρέπει να προτιμήσω να ρίξω ψηφοδέλτιο σε κάποιο από όλα αυτά τα ορκς στην ψυχή και στο σώμα, ελπίζοντας ότι πίσω από όλη αυτή την ασχήμια κρύβεται κάποιο καλό κ’αγαθό πνεύμα αγάπης, δικαιοσύνης, πατριωτισμού και ελευθερίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με αυτά και μ’ αυτά, μου έρχεται τώρα στο νου μια άλλη ρήση, του «σοφού» λαού αυτή τη φορά: χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Θα έπρεπε να παίζει σε όλα τα ΜΜΕ για να μην πάμε στις κάλπες σαν τούβλα - "η Γερμανία υιοθέτησε την "μακεδονική ταυτότητα" των γειτόνων μας την στιγμή που η Ελλάδα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση "

    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/06/blog-post_39.html?m=1
    ANAΓΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ.
    ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
    ΤΟ 5G ΚΑΙ ΤΑ SMART PHONES ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟ ΝΕΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΙΚΑ ΑΥΤΥΧΗΜΑΤΑ? ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ? ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ? Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ? Η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ? ΚΛΠ ΚΛΠ?
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ? ΣΤΑΧΤΗ ΜΥΑΛΑ. ΙΔΟΥ.
    ΑΝΑΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ. ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ, ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
    ΖΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ;;;
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΩ Η ΔΙΑΨΕΥΣΩ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΔΩ, ΘΕΛΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ. ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΝΤΙΔΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 11 ΛΕΠΤΟ.
    https://www.youtube.com/watch?v=autM9Sh8XKc

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μποτίλια στο Πέλαγος17 Ιουνίου, 2023 16:21

    Φίλτατε Κώστα,
    απέφυγα το τελευταίο διάστημα να σχολιάσω λόγω τής προεκλογικής περιόδου. Όπως έχω ήδη αναφέρει, θεώρησα δεοντολογικώς ορθόν να μην παρέμβω στην διαμόρφωση των εκλογικών επιλογών των συμπατριωτών μας, ζώντας επί μακρόν εκτός Ελλαδικού χώρου, παρόλο που οι εκλογές στην Ελλάδα φέρουν ψευδεπίγραφα και κατ' επίφαση τον προσδιορισμό “εθνικές”. Στην προκειμένη ανάρτηση θίγονται όμως θέματα γενικότερης ισχύος, πέραν βεβαίως τής μνείας στην ταπεινή μου ύπαρξη, οπότε κρίνω αναγκαίο να καταθέσω απόψεις σχετικά.
    Κατ' αρχήν ευχαριστώ από καρδιάς για την ιδιαζόντως εύφημο μνεία, που περιποιείσαι στο πρόσωπό μου. Οπωσδήποτε, η χαρά των μεταξύ μας συνευρέσεων, αλλά και αυτή με άλλες φίλες και φίλους τού Διοδότου, είναι για μένα βαθύτατη, διότι συνιστά πρόγευση τής επερχόμενης κοινωνίας, όπου θα επικρατήσει ο Άνθρωπος, αποτελώντας όαση μέσα στην έρημο τής κοινωνικής αγκυλώσεως που βιώνουμε. Πλην όμως, η μνεία αυτή, πέραν τής μεγάλης εκτίμησης που την διέπει, δεν συνάδει υπό μιαν έννοια με την δόμηση των στοχεύσεων μου. Θεωρώντας ακατανίκητη την πρωτοκαθεδρία και κατίσχυση τού Πνεύματος και τήν δύναμη τής πειθούς, ανέκαθεν διακατέχομαι από το όραμα τής συγκρότησης ενός πυρήνα ομόθυμων καλοθελητών, που θα προβάλλει από κοινού προτάσεις και θα προωθήσει δραστηριότητες. Ανέκαθεν επέλεξα, όποτε αυτό κατέστη δυνατόν την παρέμβαση εκ τού αφανούς. Δίπλα στο διαδικτυακό μου επωνύμιο εμφανίστηκε, μετά από χρόνια διαδικτυακής παρέμβασης, το ονοματεπώνυμό μου, από λανθασμένο χειρισμό κάποιου μηχανισμού τής google, χωρίς να το επιδιώξω.
    Σε κάποιον πολιτικό οργανισμό, που ήμουν ενταγμένος κατά την διάρκεια των ετών 1974 – 1977 απέφυγα επισταμένως να συμμετέχω σε συνέδριο που διεξάχθη, για να μην εκλεγώ σε καθοδηγητικό όργανο. Όπως επιχειρηματολόγησα στο δεύτερο βίντεο περί ανάπτυξης κινηματικών διαδικασιών, που φτιάξαμε μαζί το προηγούμενο καλοκαίρι, αντίκειμαι από πλευράς αρχών στην εφαρμογή διοικητικών μεθόδων, θεωρώντας, ότι η δύναμη των ιδεών έχει την ικανότητα να κυριαρχεί χωρίς άλλου τύπου δεκανίκια, αποκλειστικά μέσω τής πειθούς. Η προϋπόθεση για να κατισχύσουν ιδέες είναι η ορθότητά τους, η εναρμόνισή τους με τής τρέχουσες αναγκαιότητες και η εύληπτη παρουσίασή τους, χωρίς επάρσεις και εγωκεντρικές αναφορές.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μποτίλια στο Πέλαγος17 Ιουνίου, 2023 16:22

    Συνέχεια προηγούμενου..

    Παρά την αποφυγή μου να συμμετέχω στις συνεδριακές διαδικασίες στο συνέδριο που προανέφερα, εξελέγην από αυτό στο Κεντρικό Συμβούλιο, ερήμην και χωρίς να ερωτηθώ. Η εν λόγω επιλογή μου αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων στην συνέχεια ορθή. Κατά την διάρκεια τής πρώτης σύγκλησης αυτού τού οργάνου, τινάξαμε κυριολεκτικά στον αέρα μαζί με ένα εξάδελφό μου, ο οποίος σπούδαζε τότε στην Ιταλία, το σχέδιο πολιτικής απόφασης, που έσπρωχνε η κομματική καθοδήγηση, αντιπροτείνοντας ένα σχέδιο κινηματικών διαδικασιών ενάντια στην παδηγέτηση τής Ελλάδος από ξένες δυνάμεις, το οποίο υπερψηφίστηκε. Αυτό όμως το νομίμως αποφασισθέν σχέδιο δράσης, ουδέποτε εδημοσιεύθη. Ενώ, το εν λόγω διοικητικό όργανο για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους δεν συνεκλήθη ξανά, παρόλο που στην συνέχεια επιβλήθηκαν ζοφερά νομοσχέδια, σχετικά με τα οποία άρμοζε να παρθούν αποφάσεις και να αναπτυχθούν δραστηριότητες ενάντια στην εφαρμογή τους. Αυτή η εμπειρία αποτέλεσε αιτία να αποστασιοποιηθώ απέναντι στην τότε εξωκοινοβουλευτική αριστερά, διαπιστώνοντας, ότι οι ιθύνοντες της ήσαν ανάξιοι για την προώθηση των στόχων, που λεκτικά διακήρυσσαν. Για να αποφύγω την συμμετοχή μου στο συνέδριο που προανέφερα, συμμετείχα ως μόνος αντιπρόσωπος στο συνέδριο της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Ελληνικών Φοιτητικών Ενώσεων στην Γερμανία) που διεξήχθη το 1977 στην Στουτγάρδη. Εκεί πέρασα την πολιτική πρόταση τού συνεδρίου με μια μόνη ψήφο υπέρ, υποχρεώνοντας όλους τούς υπόλοιπους συνέδρους να ψηφίσουν αποχή. Έτσι, κατανόησα στην πράξη, ότι ούτε οι καρέκλες, ούτε οι μάζες λύνουν προβλήματα, αλλά η στοχευμένη στρατηγική και τακτική.
    Τα πρόσωπά μας καθ' εαυτά, ουδένα ρόλο επιτελούν στην διαδικασία των κοινωνικών ανατροπών. Οι ιδέες, τα μηνύματα και τα οράματα, που οφείλουμε να προωθούμε, βρίσκονται πολύ υπέρ άνω ημών. Εμείς καλούμεθα, ως ταπεινοί και στρατευμένοι φορείς τους, να καταστούμε κρίκοι συνεχείας στην μακρά πορεία των γενεών, που μόχθησαν για την προώθησή τους. Ουδένα προσωπικό στοιχείο μάς καθιστά λειτουργικούς, πλην τής επισκιάσεως, που επενεργεί η Χάρις όλων αυτών, εφόσον αναγνωρίσουμε και ακολουθήσουμε τούς οδοδείκτες, που έθεσαν αυτοί.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μποτίλια στο Πέλαγος17 Ιουνίου, 2023 17:50

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Επί τής ουσίας το κείμενό σου, αγαπητέ Κώστα, θίγει το πολύ σημαντικό ζήτημα των πολιτικών παθογενειών τής Ελλάδος. Το ζήτημα αυτό είναι κεντρικής σημασίας και δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα, όχι μόνον διεξοδικής αναφοράς, αλλά ούτε καν στοιχειώδους.
    Αναφερόμενοι σε παθογένειες, μιλάμε για νόσο. Όμως μέχρι σήμερα οι προσεγγίσεις μας σχετικά, περιορίζονταν στην συμπτωματολογία, χωρίς συνεκτικές προσπάθειες να εισχωρήσουμε στις αιτίες τής νόσου. Αποτέλεσμα αυτής τής πρακτικής είναι να εστιαζόμαστε σε φωτογραφικές τομές των εκάστοτε επιλογών τού λαού, χωρίς να επιχειρούμε να αναλύσουμε τις ιστορικές προεκτάσεις τού φαινομένου, με ειλικρινή διάθεση, πέρα από σύνδρομα έπαρσης, ή βαθιάς απαξίωσης και με συστηματικό τρόπο, που να μην εγκλωβίζεται σε παραταξιακά όρια, αλλά και να επεκτείνεται στις μακροϊστορικές διαστάσεις τού φαινομένου, χωρίς αποκομμένη διύλιση επί μέρους ιστορικών φάσεων και γεγονότων, ξεκομμένα από την σύνολη δυναμική τής πορείας τού εθνικού χώρου. Μέσω των τρόπων προσέγγισης που επικράτησαν, οι οποίοι στερούνται μεθοδολογικής αφετηρίας, καταλήξαμε σε συμπεράσματα διττού χαρακτήρα, που διέπονται από την σχιζοφρένεια, από την μια να πανηγυρίζουμε για την ένδοξη και υποτιθέμενα αμιγώς άψογη ιστορία των προγόνων μας, ή να ονειδίζουμε την “κατάντια” τής “Ψωροκώσταινας” αναφερόμενοι στις ανεπάρκειες, τις ολιγωρίες και τούς καιροσκοπισμούς τής Ελλαδικής κοινωνίας και τού λαού. Αυτή η ασπρόμαυρη διελκυστίνδα, μεταξύ άκρας εξιδανίκευσης και πλήρους απαξίωσης, οδήγησε να διακατεχόμαστε από ταυτόχρονη έπαρση και απογοήτευση. Η εξωπραγματική εκφορά μάς εμπόδισε από την εκπλήρωση τού στοιχειώδους καθήκοντος, να σκύψουμε με ήρεμο και αναλυτικό τρόπο επάνω από τις παθογένειές μας, όχι για να μοιρολογήσουμε, ούτε για να αυτοονειδιστούμε, ή δαφνοστεφανώσουμε άκριτα την ταλαίπωρη εθνική φυσιογνωμία μας, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΧΑΣΤΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΜΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚ() ΜΑΣ ΒΙΟ. Ώστε, αφ' ενός μεν να πάψουμε να θεωρούμε εν πολλοίς κλινικά νεκρό τον μεγάλο Ελληνικό Γίγαντα, αλλά κυρίως για να προβούμε σε στοχευμένα βήματα θεραπείας των παθογενειών, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά.
    Οι παθογένειες που έχουν προκύψει και που έχουν σαφή ιστορική προέλευση, σε κάποιες περιπτώσεις με βαθιές ιστορικές ρίζες και σε άλλες με περισσότερο πρόσφατη ιστορική αφετηρία, εστιάζω σε τρεις κυρίως τομείς:
    1. Επιδράσεις κρόνιας λατρείας
    2. Η σκιά τού Μαρξισμού πάνω από την Ελλάδα
    3. Ο ατομισμός και ο καιροσκοπισμός ως σαράκια στην συγκρότηση τής νοοτροπίας και τού ψυχισμού μας.
    Πριν υπεισέλθω όμως στην διαψιλάφηση αυτών των φαινομένων, θεωρώ βασική μια αξιολόγηση τής κατάστασης, στην οποία βρισκόμαστε και την οποία θεωρώ ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, παρόλο που τα συμπτώματα τής νόσου που μάς διέπει, εκδηλώνονται πλέον σε υπερθετικό βαθμό, απειλώντας άμεσα την εθνική και κοινωνική μας επιβίωση. Πλην όμως, η ρήση “ουδέν κακόν αμιγές καλού” δεν καθιερώθηκε τυχαία. Η επιδείνωση των συμπτωμάτων είναι αυτή, που μάς εξαναγκάζει να ασχοληθούμε με την νόσο. Πρέπει όμως, όταν η νόσος έχει επωαστεί υπερβολικά, να μην παραμείνουμε στην άμβλυνση των συμπτωμάτων, αλλά να προχωρήσουμε στην εξάλειψη τής αιτίας τής νόσου. Αυτή η διαδικασία έχει όμως μια απαραίτητη προϋπόθεση: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κώστα καλύτερα που το έκλεισες το θέμα, γιατί εγώ προσωπικά έχω καταλάβει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, ταυτίζεται με τους καταπιεστές του και νιώθει ανασφάλεια για το άγνωστο ανεξάρτητα από το αν μπορεί να υπάρχει ελπίδα ότι ένα νέο κόμμα ίσως να φέρει την αλλαγή ή να μας βγάλει από τον βάλτο και φυσικά πάντα με την προϋπόθεση, ότι θα έχει ελεύθερο πεδίο δράσης και δεν θα φοβάται να έρθει αντιμέτωπο με παγιωμένες καταστάσεις έτων,θα πρέπει να έτοιμο να δράσει χωρίς βοήθεια και με ενδεχόμενο ρίσκο για το αποτέλεσμα ή για την μακροημέρευση του.Ποιός θα είναι αυτός ο άνθρωπος ή ποιοί δεν ξέρω.Η διαίσθησή μου μου λέει ότι είναι πολύ σημαντικό το επόμενο διάστημα μέχρι και τον Οκτώβριο και καλό θα ήταν να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, γιατί πραγματικά η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να αλλάξει πολίτευμα μέχρι το 2025 - 2026.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μποτίλια στι Πέλαγος17 Ιουνίου, 2023 18:52

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Ας μού συγχωρεθεί, ότι η τεκμηρίωση των λόγων, που εκτιμώ τις εξελίξεις ως άκρως ελπιδοφόρες, θα επιχειρηθεί μέσα από το πρίσμα προσωπικών εμπειριών, χωρίς διάθεση κατάχρησης των δυνατοτήτων, που παρέχει η προσωπική αναφορά τής ανάρτησης. Ως πρόσωπο σε ηλικία 69 ετών, που έχει ζυμωθεί σε περίοδο 50 ετών με έμφαση στα κοινωνικά δρώμενα, θεωρώ, ότι οι εμπειρίες που θα καταθέσω έχουν γενικότερα ενδεικτικό χαρακτήρα, έστω κι γίνονται υπό μορφήν προσωπικής μαρτυρίας.
    1. Κατά το έτος 1973 έθεσα ως στόχο την καταγγελία τής ξένης εξάρτησης τής Ελλάδος, την ασφυκτική πίεση, που εξασκούσε σε αυτήν η επιβολή τής παρουσίας ξένων στρατιωτικών βάσεων με επιθετικό προσανατολισμό σε βάρος όμορων και μη χωρών, καθώς και την ένταξη τής χώρας στον επιθετικό στρατιωτικό συνασπισμό τής δύσεως. Αυτό το έπραξα ενταγμένος οργανωτικά σε χώρο τής άκρας αριστεράς και ασπαζόμενος την ιδεολογία τού Ματξισμού – Λενινισμού.
    Στην πορεία διαπίστωσα το ατελέσφορο τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο των αριστερών θεωρήσεων. Η μαχητικότητα , την οποία εκδήλωνε τότε η αριστερά γενικότερα, εξέπνευσε, ενώ ο εν λόγω χώρος μετατράπηκε σε εξάρτημα συστημικής πολιτικής. Οι ιδρυτές και οι κύριοι θιασώτες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) τής Μαρξιστικής – Λενινιστικής θεωρήσεως διαπιστώθηκε στην πορεία, ότι ήσαν ενεργούμενοι από αντιλαϊκά συμφέροντα και ότι εμφορούντο από ιδιοτελή συμφέροντα. Αυτή η διαδικασία οδήγησε στον εκ των πραγμάτων παροπλισμό τής αριστεράς στην συνείδηση ανθρώπων που διέπονταν από ειλικρινείς προθέσεις και στην μετεξέλιξή της σε αναφανδόν συστημικό προσάρτημα.
    Η δεξιά, την οποίαν τότε αμφισβητήσαμε, ήταν χώρος που προωθούσε την εθνική υποτέλεια και την πρόσδεση τής χώρας σε επιβλαβείς για το έθνος στρατιωτικούς μηχανισμούς, βάσει τής ρήσεως τού Παναγιώτη Κανελόπουλου προς τον νεοαφιχθέντα τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζον Πιουριφόυ “Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας”. Στην πορεία όμως δεν βιώσαμε μόνον την απαξίωση τής αριστεράς. Ταυτοχρόνως έλαβε χώρα και μια θεαματική μετεξέλιξη σημαντικότατου τμήματος τής παραδοσιακής δεξιάς προς γνήσιους, και όχι ψευδεπίγραφους όπως συνέβαινε προηγουμένως, πατριωτικούς προσανατολισμούς. Το άκρως ελπιδοφόρο και πολύτιμο για το έθνος και την κοινωνία φαινόμενο τής λεγόμενης “λαϊκής δεξιάς”, δεν έπεσε από τον ουρανό. Αυτή, εκφραζόμενη σήμερα από το πλήθος πρωτοβουλιών τού λεγόμενου “πατριωτικού χώρου”, ξεπήδησε κυρίως μέσα από την παραδοσιακή δεξιά, όταν αυτή έβγαλε την μάσκα τής φιλοπατρίας και ακολούθησε απροκάλυπτα τον προσανατολισμό των δυνάμεων τής καμπάλ, που ανέκαθεν την καθοδηγούσαν, προς τον διεθνισμό, την παγκοσμιοποίηση και την αποκήρυξη τού εθνικού χώρου στα πλαίσια τής ΕΕ. Σε αυτήν την μετεξέλιξη των συνειδήσεων συνέβαλε αναμφιβόλως και η αντιιμπεραλιστική – πατριωτική καμπάνια, που είχαν προωθήσει επί δεκαετίες οι ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις, παρά τον γενικότερα λανθασμένο προσανατολισμό τους.
    Υπό αυτήν την έννοια, ο ριζοσπαστικός αντιδυτικός προσανατολισμός έχει καταστεί πλέον συνείδηση και επιλογή τού συντριπτικού τμήματος τής υγιώς σκεπτόμενης κοινωνίας. Το πλέον ζωντανό και ειλικρινές τμήμα, αυτών που θεωρούσαμε κάποτε αντιπάλους μας, έχει συντελέσει από αυτήν την σκοπιά συνειδησιακό άλμα, με αποτέλεσμα να ταυτιζόμαστε πλέον με αυτούς και να είμαστε ενταγμένοι από κοινού σε κοινές πατριωτικές στοχεύσεις. Αισθανόμενος, ότι δεν είχα ως στόχο τότε κύρια την προώθηση κάποιας παραταξιακής ταμπέλας, αλλά την κατίσχυση συγκεκριμένων στοχεύσεων πατριωτικού περιεχομένου, αισθάνομαι από αυτήν την σκοπιά δικαιωμένος.

    Συνχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, η αρχή αυτού του μέρους του σχολίου σου, φίλε Διονύση,
      μού θύμισε την πλακίτσα που κάνω τον τελευταίο καιρό σε μερικούς παλιούς πολλών δεκαετιών φίλους, αλλά και συναδέλφους στη δουλειά, οι οποίοι όλοι αυτοί είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι ΚΚΕ. Τούς λέω λοιπόν.. "Πού είναι ωρέ το ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ που λέγατε κάποτε..;" Με κοιτούν σαν χαζοί και πάνω που σκέφτονται τί να απαντήσουν.. τούς λέω "Άσε μην παιδεύεσαι, εγώ την ξέρω την απάντηση.. Το θέμα είναι να την βρείτε κι εσείς..".

      Διαγραφή
  18. Ο Β. Κασκαρέλης συνεχάρη τον Τούρκο Πρόεδρο και είχε συνομιλίες με τον νέο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.
    Ο λόγος για τον πρέσβη επί τιμή Βασίλη Κασκαρέλη, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών.
    Ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης εκπροσώπησε σήμερα την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατόπιν προσκλήσεως.
    Στο περιθώριο του δείπνου προς εκπροσώπους των ξένων κυβερνήσεων, ο Βασίλης Κασκαρέλης συνεχάρη τον Τούρκο Πρόεδρο και είχε σύντομες συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan) και τον νέο διευθυντή της ΜΙΤ Ιμπραχίμ Καλίν (Ibrahim Kalin).

    https://www.capital.gr/politiki/3719367/o-b-kaskarelis-sunexari-ton-tourko-proedro-kai-eixe-sunomilies-me-ton-neo-upex-tis-tourkias/

    Τουρκόσποροι μέχρι τα ΜΠΟΥΝΙΑ.
    https://pbs.twimg.com/media/FyM81elaQA8qaxW?format=jpg&name=medium

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μποτίλια στι Πέλαγος17 Ιουνίου, 2023 19:48

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Έχοντας αφήσει πίσω το 1977 το αριστερό ιδεολόγημα, δεν είχα διάθεση να παροπλιστώ πολιτικά και αναζητούσα νέες οδούς. Σε εκείνη την φάση ο αριστερός χώρος διακατεχόταν από μια βαθιά κρίση. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησε μια ραγδαία άνοδος τού οικολογικού κινήματος στην Γερμανία με την ίδρυση των “πράσινων” πρωτοβουλιών, έναντι τού οποίου ουδέποτε απέκτησα συμπάθεια. Τουναντίον την προσοχή μου τράβηξαν κάποια πονήματα διανοητών τού ευρύτερου αριστερού χώρου, που στην φάση τής εκδήλωσης παταγώδους αποτυχίας τού δόγματος τής “δικτατορίας τού προλεταριάτου” έστρεψαν την προσοχή στα λεγόμενα “κινήματα βάσης”, που αμφισβητούσαν τον συγκεντρωτισμό και προσπαθούσαν να αναδείξουν την κοινωνική πρωτοβουλία ως υποκείμενο ανατροπής των κακώς κειμένων. Έτσι το 1982 εντάχθηκα στο ειρηνιστικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα βάσης, ενώ ταυτοχρόνως ιδρύσαμε στο Βερολίνο με κάποιους φίλους την “Επιτροπή για τα Εθνικά Θέματα”, πολύ πριν τεθεί στην ατζέντα αυτή η θεματολογία. Την επιτροπή αυτή πλαισίωσε γρήγορα μεγάλος αριθμός φοιτητών από Κύπρο. Ξεκινήσαμε τότε μια επιτυχή καμπάνια ενάντια στις δραστηριότητες τής “Επιτροπής Τουρκοελληνικής Φιλίας”, που έσπρωχναν γνωστοί συστημικοί αριστεροί τσελιγκάδες στο Βερολίνο. Θέτοντας από τότε το “Μακεδονικό Ζήτημα” επί τάπητος, δεχθήκαμε τις ειρωνείες πολλών, ότι ασχολούμαστε με ανύπαρκτα θέματα, τους οποίους όμως είδαμε στην συνέχεια να πλαισιώνουν τις διαδηλώσεις, που έγιναν στην πορεία για το Μακεδονικό Πρόβλημα, κρατώντας Ελληνικές σημαίες. Η επιτροπή αυτή διαλύθηκε σχετικά γρήγορα, διότι η ανάπτυξή της συντελείτο με ταχύτητα χιονοστιβάδας, χωρίς όμως να διαθέτουμε ένα επαρκές στελεχικό δυναμικό, που θα μπορούσε να διαφυλάξει την μελλοντική της πορεία. Το κλίμα όμως που είχε διαμορφωθεί, συνέβαλε να αναπτυχθεί η εκδήλωση μεγάλης αντίστασης ενάντια στο σχέδιο Ανάν μετέπειτα.
    Το 1982 διαπίστωσα στα πλαίσια τής αντιμιλαταριστικής επιτροπής, ότι τα σύμβολα τού μιλιταρισμού ήσαν όλα ταυτοχρόνως σύμβολα μαύρης μαγείας. Οπότε ξεκίνησα να ασχολούμαι εντατικά με την συνωμοσιολογία. Τότε όλοι οι άνθρωποι, που απασχολούσε αυτή η θεματολογία, είμαστε στην πόλη τρεις. Επειδή όμως είχαμε όλοι εντατική συμμετοχή σε δημόσιους χώρους, γρήγορα ξεκίνησε να προβάλλεται αυτή η πρακτική. Γίναμε δακτυλοδεικτούμενοι και θεωρηθήκαμε ακραία γραφικοί, αντισημίτες και κοινωνικά επικίνδυνοι. Γρήγορα διαπίστωσα και με την βοήθεια των βιβλίων τού μακαρίτη Αρχιμανδρίτη Χαράλμπου Βασιλόπουλου, που μού προμήθευσε κάποιος φίλος, ότι ο ελευθεροτεκτονισμός δεν ήταν μια κίνηση αποκλειστικά με ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα, που στόχευε κυρίως στην ενίσχυση τού σιονισμού και τού μορφώματος τού ιστραήλ, αλλά θρησκεία, που εμφορείται από εωσφορισμό. Γι αυτό θεώρησα ως καθήκον μου, στην προοπτική αντιμετωπίσεως τής λατρείας τού εξαποδώ, να ενταχθώ στην κοινότητα αυτών, που ακολουθούσαν το παραδοσιακό εορτολόγιο και να ληφθούν συγκεκριμένα βήματα στην ανάπτυξη ιεραποστολής στην κεντρική Ευρώπη.
    Επειδή τότε τα αντίστοιχα συγγράμματα στην Ελληνική Γλώσσα ήσαν ελάχιστα, εγκαταστάθηκα τα απογεύματα στην Κρατική Βιβλιοθήκη, ψάχνοντας τα αντίστοιχα ξενόγλωσσα πονήματα συνομωσιολογίας πολύ παλαιότερων δεκαετιών, που είχαν αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός κινήματος, πάνω στο οποίον έθεσε ταφόπετρα το αρνητικό αντίκτυπο τού εθνικοσοσιαλισμού.
    Η συνωμοσιολογική αναζήτηση, την οποία εξάσκησα για μεγάλο διάστημα σε συνθήκες μοναξιάς, βρίσκοντας κάποιους λίγους συνομιλητές στη πορεία τού χρόνου, βγήκε μετά το 2000 από το περιθώριο με τα βιβλία τού David Icke και άλλων. Στην πορεία μέχρι σήμερα έχει καταστεί η συνωμοσιολογία κοινός τόπος, που κυριαρχεί στους χώρους ανατροπής. Έτσι και σχετικά με αυτά τα ζητήματα αισθάνομαι δικαιωμένος και προσβλέπω με πλήρη αισιοδοξία το μέλλον.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ17 Ιουνίου, 2023 20:37

    ΑΦΗΣΕΣ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΚΌΜΑ.
    ΌΣΟ ΠΕΡΙΣΣΩΤΕΡΟ ΤΟΥΣ
    ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ,ΤΟΣΟ
    ΔΥΣΚΟΛΌΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ,ΝΑ ΜΑΣ
    ΜΑΝΙΠΟΥΛΑΡΟΥΝ .
    ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙ :
    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ , ΕΊΜΑΣΤΕ
    ΕΜΕΙΣ.
    Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΎ
    ΗΤΑΝ ΕΚΕΊ.
    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ .....
    ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ .
    ΞΈΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΝΟΝΗ
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ ;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΝΤΑ ...
    ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΈΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΧΑΝ
    ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΌΝ , ΟΛΑ ΣΤΟΝ
    ΑΕΡΑ .
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ,Ο ΒΑΣΙΚΩΤΕΡΟΣ
    ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΑ
    ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ.
    Η ΚΆΘΑΡΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ......
    ΛΥΠΑΜΑΙ , ΑΛΛΆ , ΤΑ ΔΎΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ .
    ΣΤΗΝ ΚΡΊΣΗ.
    ΣΤΟ ΖΥΓΙ ,ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ . ..
    ΑΣ ΠΑΡΗ ΟΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΛΕΙ ,
    Ο ΨΕΎΤΙΚΟΣ ΚΟΥΛΗΣ
    ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΆΝΟΥΝ
    ΠΑΙΧΝΙΔΙ .
    ΈΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ .
    ΜΕΤΑ ....3 7 10.
    ΤΟ ΤΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ .
    ΥΠΟΝΟΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ
    ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΟ ΜΑΦΊΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΊΣ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μποτίλια στο Πέλαγος17 Ιουνίου, 2023 21:40

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Μπορεί το “αποτέλεσμα” των προηγούμενων εκλογών, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τούς θιασώτες τής πάγιας νόθευσης των αποτελεσμάτων να στάθηκε αφορμή για σκεπτικισμό, ή και απογοήτευση αναφορικά με τις διαθέσεις και τους προσανατολισμούς τού Ελληνικού λαού. Σύμφωνα με αυτά που κατέδειξε η καλπονοθεία, είναι οι εκτιμήσεις μου τελείως αντιδιαμετρικές από αυτές που κυριάρχησαν. Με πληθώρα στοιχείων αποδείχτηκε έμπρακτα η επιβολή τής καλπονοθείας. Αριθμητικές ακροβασίες πέραν πάσης λογικής, ορδές βρυκολάκων, που ξεπήδησαν μέσα από τα μνήματα για να ψηφίσουν τον αφορεσμένο, μάσκες αποτελεσμάτων στις οθόνες, που παρουσίαζαν αρχηγούς κομμάτων να λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που έπαιρναν τα κόμματα που αυτοί προΐστανται και δεν συμμαζώνεται. Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων αποτέλεσαν συστημική ροχάλα προερχόμενη από την πλέον αυθαίρετη χλεμπόνα στο πρόσωπο τής κοινής γνώμης, ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ. Ποια θα μπορούσε να είναι η αποτίναξη τής ροχάλας από το πρόσωπό μας; Μια είναι η δυνατότητα που υφίσταται. Να την εκτινάξουμε πίσω σε αυτούς που ανήκει, δηλώνοντας απερίφραστα, ότι μπορεί μεν να έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι για να σκηνοθετούν ασυδοσία, πλην όμως υπάρχει και η οδός τής έμπρακτης αντίστασης και εκεί θα λογαριαστούμε. Δεν ανήκω σε αυτούς, που θεωρούν, ότι είναι αναγκαίο να χυθεί αίμα, για να επιβληθούν ουσιαστικές αλλαγές. Ούτε ανήκω σε αυτούς, που θεωρούν, ότι ο λαός είναι ανεπίδεκτος, άνευ όρων μαζοχιστής, ότι πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό και εμμένει στην ιδέα να τον εκμαυλίζουν ες αεί. Για μένα, αυτό που προέχει ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙ είναι η συνείδηση. Η θεώρηση τής ιστορίας των παθογενειών μας καταδεικνύει, ότι όλα τα παθήματά μας στο παρελθόν ανάγονται σε έλλειμμα συνείδησης. Και ο λαός μπορεί να αναπτύξει πρωτοβουλίες. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ.
    Τι έπραξαν όμως αυτοί, που αυτοκαθορίζονται ως ταγοί απέναντι στην ροχάλα που δεχτήκαμε; Αντί να την αποτινάξουν και την εκτοξεύσουν στους αχρείους αποδέκτες της, κόλλησαν επάνω τσιρότα και σελοφάν για να την κρύψουν. Όμως αυτά δεν κρύβονται έτσι και όσο παραμένουν φωνασκούν περισσότερο. Αφού τις πρώτες ημέρες μετά την καλπονοθεία κυριάρχησε το τεκμηριωμένο ξεσκέπασμά της, εν όψει τής επανάληψης τής θηριωδίας, οι λεγάμενοι προσποιούνται τις παρθένες στημένοι στις πιάτσες του αγοραίου εκμαυλισμού. “Όχι”, ισχυρίζονται, “αυτήν την φορά θα συμμετέχουμε, παίρνοντας μέτρα ματαίωσης τής καλπονοθείας. Θα βάλουμε παρατηρητές σε όλα τα εκλογικά τμήματα και θα απαιτήσουμε να δημοσιευθούν τα αντίστοιχα αποτελέσματα κατά τμήματα, πριν την δημοσιοποίηση των συνολικών αποτελεσμάτων”. Από ποιον απαιτείς ρε φίλε; Και βάση ποιας προηγηθείσης εμπειρίας; Με τι χρώμα μελάνι εκτιμάς, ότι σε γράφει το σύστημα;
    Ήδη σε σημερινό δημοσίευμα στο pronews δημοσιεύεται δημοσκόπηση, που δίνει αύξηση στην νέα δουλοκτησία με 41,9 %. Από πού και ως πού ρε ρεντίκολα; Κι έχουμε ακόμη μέρες μέχρι τις εκλογές. Όπως το πάνε θα βγάλουν οι λεγάμενοι 350 έδρες, για να έχουν και 50 ρεζέρβα για το 2030. Πόσες ροχάλες χρειαζόσαστε ακόμη για να συνετιστείτε; Αυτήν την φορά όμως η ροχάλα δεν θα κολλήσει στο δέρμα. Θα κάψει σάρκα και κόκαλο. Και τότε καταφθάνει η ώρα τής αλήθειας.
    Το σύστημα πεθαίνει διεθνώς. Παλαιότερα την έκρυβαν την λέπρα. Τώρα όμως το απόστημα σπάει και εξέρχεται το πύον. Κάποιοι μικροί θα μπούνε στα καλλιστεία, για να εισπράξουν τα κλεψιμαίικα. 1,2 τοις χιλίοις τού ετήσιου προϋπολογισμού, διανεμόμενα σε όσους συμμετείχαν και έλαβαν ποσοστό από 1,5 %. Ο παράς έτοιμος για όλους. Όμως αυτήν την φορά τα καλλιστεία θα είναι καλλιστεία λεπρών. Και τα μνήματα που θα ανοίξουν για να εξέλθουν οι ψηφοφόροι τού 42% και βάλε, δεν πρόκειται να κλείσουν ξανά. Άρα καταφτάνει η ώρα αυτών, που σφίγγουν το σφυρί και ξύνουν το πασσαλάκι από καιρό.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εντάξει δηλώνω φανατική θαυμάστρια του Διονύση, χωρίς άλλα λόγια
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡18 Ιουνίου, 2023 00:16

    Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΩΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0wgrFGXC6PYfJLgPH1GVjsqKXyCQCU8bkoZRr3KgCrC2S6md9K2e1gXiouHkknCpol&id=100071958437796
    ---------------------
    ΟΙ ΛΑΘΑΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0HcHzoyBoyAm2y4guNU4LTjSFUTdKj1Wf5oZmixAqh1fyZeKoquXQYbG4K6DsjzBtl&id=100004289867610
    ---------------------
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ;

    Ναυάγιο στην Πύλο: Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ φώτο. με το μπαταρισμένο πλοίο!!! Ούτε ένα βίντεο!!!
    https://youtu.be/2MyZg8_AZsY
    ---------------------
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.

    https://www.facebook.com/groups/megaliafypnisi/posts/1271393073479426/
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ..ΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡18 Ιουνίου, 2023 00:24

    https://anatropitora.blogspot.com/2023/06/bill-gates.html
    Αυτό είναι το εργοστάσιο κουνουπιών του Bill Gates στην Κολομβία...
    BILL GATES - Αυτό είναι το εργοστάσιο κουνουπιών του Bill στην Κολομβία. Είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. 30 εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα κουνούπια απελευθερώνονται κάθε εβδομάδα σε 11 χώρες, με βάση την ανταπόκριση στο βίντεο που καταφέραμε να βρούμε :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΗΛΙΑΣ ⚡⚡⚡18 Ιουνίου, 2023 00:29

    https://anatropitora.blogspot.com/2023/06/blog-post_14.html

    Έχουν περάσει πια 42 χρόνια από τότε που ο Jacques Attali, σύμβουλος τού τότε πρωθυπουργού Γαλλίας François Mitterrand, είπε σε μια συνέντευξη τα εξής :

    "Το κύριο πρόβλημα στο μέλλον θα είναι ο υπερπληθυσμός. Οι άνθρωποι θα φτάνουν πολύ υψηλές ηλικίες και θα καταναλώνουν πολύ παραπάνω απ' ότι θα παράγουν. Το ίδιο με τους αρρώστους και τους ηλίθιους. Όλοι αυτοί θα επιβαρύνουν την κοινωνία και την φύση άδικα – γι' αυτό θα πρέπει να φύγουν. Επειδή όμως δεν μπορούμε ούτε να τους εκτελέσουμε, ούτε να κάνουμε σε όλους τεστ 10, θα μπορούσε να μας βολέψει μία πανδημία πού θα σκοτώσει τους γέρους και τους αρρώστους, και οι χαζοί θα τρέξουν στην θανάσιμη θεραπεία πού θα παρέχουμε εμείς, χωρίς να καταλαβαίνουν πώς θα τρέξουν σαν τα πρόβατα στον σφαγείο."...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το 2021 είμαι σε σταθμό μεταφορικού μέσου δεν θα πω που και είμαι μέσα στα νεύρα με τα εμβόλια, γιατί έχω δει από την αστρολογία,ότι αφορούν το DNA, αλλαγές στο DNA και με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω,ότι αφορά αλλαγή στο DNA γενεών, γιατί βρίσκεται απέναντι από τον Καρκίνο που είναι τα έθνη και σκέφτομαι ότι ο Πλούτωνας σχετίζεται με το DNA και το κύτταρο άρα και με τον καρκίνο και ότι καμία φορά σε όσα ψάχνω στην αστρολογία δεν έχω βρει την έννοια της θεραπείας,το αντίθετο σε μερικές πανσέληνους ή εκλείψεις εμφανίζεται η θέα Selket ή Serket που στην Αιγυπτιακή αστρολογία είναι η θεά των νεκρών και των γραφείων τελετών ,στο ένα χέρι κρατάει το δηλητήριο και στο άλλο την θεραπεία αλλά δεν ξέρεις τι θα σου δώσει ή τελικά υπάρχουν και τα δύο.Με πλησιάζει κάποιο άτομο στον σταθμό και πιάνουμε την κουβέντα και του λέω ότι έχω νεύρα με τα εμβόλια, γιατί θα μας αναγκάσουν να τα κάνουμε και ότι δεν βλέπω τίποτα καλό σε αυτό και ότι νιώθω πίεση.Μου λέει διάβασε Διόδοτο και θα σου λυθούν όλες οι απορίες,δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ούτε να το κάνεις αν δεν θέλεις, απλά διάβασε...
    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εκλογές το 2023 στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    TEΛΙΚΑ
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21/05/2023 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΥΠΑΡΧΟΥΝ KAI ΣΤΙΣ 25/06/2023!!!
    ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ...............

    https://www.coe.int/en/web/electoral-assistance/2023-electoral-calendar?fbclid=IwAR1SR8fAomm4pQXN8jJrJwdnAnB6jxljJfozlGhhexe03A_hcsf-EgiqhOw
    =====
    ΕΝΩ ΠΡΙΝ????????

    https://greeknewsondemand.com/wp-content/uploads/2023/06/347391394_758178669285396_5363502411237702725_n.jpeg

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάλι..
      παραμένει ύποπτο αυτό που είχε γίνει. Να μην αναφέρουν τις πρώτες δύο ημερομηνίες. Εκτός κι αν.. μάς έχουν τελείως γραμμένους στα π@π@ρια τους, ως μπανανία. Και έκαναν την ενημέρωση αφού έγινε ο σχετικός ντόρος.

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ. Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΤΟ ΕΙΔΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΦ' ΟΤΟΥ ΗΔΗ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ, ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και έκαναν την ενημέρωση αφού έγινε ο σχετικός ΧAMOΣ.
      Είδες τι έκανε η δημοσιοποίηση της απάτης;
      Ναι μας έχουν γραμμένους στα π@π@ρια τους.
      ΝΑΙ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ
      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ....
      ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΩ,ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΙΝ
      ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ.....

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή

  28. https://www.youtube.com/watch?v=G1fjpZhnv_U

    XAΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μποτίλια στο Πέλαγος18 Ιουνίου, 2023 10:34

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Η προηγηθείσα εκλογονοθεία έχει επιφέρει μια πολύ ευνοϊκή κατάσταση για την περαιτέρω ανάπτυξη τού κοινωνικού και εθνικού αγωνιστικού γίγνεσθαι και υπό αυτήν την οπτική, παρά τις συνωμοσίες που εξυφαίνονται και τα επί πλέον δεινά που δρομολογούνται σε βάρος τής κοινωνίας και τού έθνους, αποτελεί δώρο στις ζωντανές δυνάμεις, οι οποίες στα συγκεκριμένα πλαίσια ανάπτυξης σε μήκος και πλάτος τής γενικής διάθεσης για ανατροπή, καλούνται να προσδώσουν βάθος. Τα απτά δεδομένα, που με πολύ συγκεκριμένο τρόπο συνθέτουν την ευνοϊκότατη τρέχουσα συγκυρία, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην ατμόσφαιρα που κυριαρχεί, αλλά διέπει ταυτοχρόνως εσωτερικές ζυμώσεις τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, καταγράφεται στα εξής:
    1. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑΣ. Ενώ η καλπονοθεία αποτελεί μια πάγια διαδικασία, η οποία εφαρμόστηκε ακόμη και πολύ πριν επιβληθεί η δήθεν “ηλεκτρονική καταμέτρηση” ψήφων, με τις λεγόμενες εκλογές βίας και νοθείας, οι “εκλογές” που προηγήθηκαν ξεπέρασαν θεαματικά κάθε αναμενόμενο μέτρο, που μπορούσε να εντάσσεται στα όρια τής όποιας υποβαλλόμενης ψευδεπίγραφης “λογικής”. Οι μέχρι πρόσφατα καλπονοθείες που επέβαλλαν, κράταγαν την λαθροχειρία σε πλαίσια, που η μάζα των αφελών ήταν δυνατόν να αποδεχτεί. Για ποιο λόγο υποχρεώθηκε το σύστημα, ξεσαλώνοντας χωρίς προηγούμενο, να απαξιώσει το ίδιο απροκάλυπτα εκείνη την διαδικασία, που δομεί την νομιμοποίησή του στην μέση συνείδηση στα πλαίσια τού κοινοβουλευτισμού; Η απάντηση είναι απλή και δεδομένη. Το σύστημα έχει εκφυλιστεί σε τέτοιο βαθμό, που θεωρεί ότι πλέον μπορεί να διατηρηθεί μόνον μέσω τής ωμής και απροκάλυπτης επιβολής ισχύος. Αυτό το δεδομένο όμως συνεπάγεται μια στρατηγικής υφής ήττα του. Διότι ένας εχθρός μπορεί να επιβάλλεται πολύ ευκολότερα, όταν ο κορμός τού αντιπάλου αγνοεί την ύπαρξή του, ή τουλάχιστον την πραγματική του φύση και την δομή που τον συντελεί. Σήμερα όμως μεγάλος αριθμός ανθρώπων γνωρίζει έμπρακτα, ποιος είναι ο εχθρός. Βεβαίως με αυτό το δεδομένο κάθε άλλο παρά μπορεί να θεωρηθεί το ζήτημα τής εγκαθίδρυσης ιδεολογικής ηγεμονίας από το καθεστώς λήξαν. Το καθεστώς στα πλαίσια τής ωμής παραβίασης πέρασε σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δυνάμεως, βιάζοντας κατάφωρα το εκλογικό σώμα, με στόχο να καταδείξει, ότι αυτό διαθέτει απεριόριστη ευχέρεια επιβολής και ότι δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί η επιβολή του. ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΚΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΧΕΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΧΑΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΗ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Όμως, η ψυχολογική επιβολή εδράζεται στην συναισθηματική σφαίρα, ενώ η νομιμοποίηση καταλαμβάνει το λογικό μέρος. Τα συναισθήματα υπόκεινται σε πολύ γρηγορότερες μεταπτώσεις μέσα στον χρόνο, από ότι η μετακύλιση των λογικών διεργασιών, οι οποίες συνιστούν ζύμωση, που προϋποθέτει μετακίνηση από το ανώριμο προς το ώριμο. Υπό αυτήν την σκοπιά, το σύστημα θυσίασε το διαρκές, για να περισώσει το προσωρινό. Οπότε, ενώ αυτή η πρακτική οδήγησε σε μια αναμφισβήτητη νίκη, την οποίαν διαπιστώνουμε με έμφαση προς ώρας ολόγυρά μας, πλην όμως πρόκειται για πύρρεια νίκη. ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΠΥΡΡΡΕΙΑ ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΗΤΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕ ΕΥΧΕΡΕΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΧΗ.
    (Η συνέχιση τού σχολίου θα γίνει μετά το πέρας τής Θείας Λειτουργίας).

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μποτίλια στο Πέλαγος18 Ιουνίου, 2023 14:46

    Συνέχεια προηγούμενου...

    2. Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    Η καθεστωτική κλίκα έχει απολέσει βαθμηδόν, μέχρι και τής πλήρους απογύμνωσης των εφιαλτικών πρακτικών της που έχει επέλθει, τον έλεγχο στην δημόσια ενημέρωση. Παρά τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν παρανόμως για την εξαγορά των μαζικών μέσων, αλλά και τα εκατομμύρια που δόθηκαν για την εξαγορά θρησκευτικών ταγών, σήμερα γνωρίζει το πανελλήνιο σε τεκμηριωμένη βάση, ότι υφίσταται μια έκνομη σύμφυση κυβέρνησης, οικονομικής ολιγαρχίας και ποινικού εγκλήματος.
    Αυτό που υποτίθεται ότι είναι η ραχοκοκαλιά τού ισχύοντος οικονομικού συστήματος, τού λεγόμενου κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής, έχει πλέον σχεδόν εκλείψει. Η πραγματική οικονομία μετατρέπεται ολοένα σε περιθωριακό φαινόμενο στα πλαίσια τού υφιστάμενου οικονομικού κύκλου. Ο πρωτογενής τομέας συρρικνώνεται συνεχώς περισσότερο, η οικοδομική δραστηριότητα αποτελεί παρελθόν, η βιομηχανική παραγωγή είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών, όπως ο τουρισμός, φυτοζωεί πολύ κάτω από τα επίπεδα των πραγματικών δυνατοτήτων, που προσφέρει τόσο το φυσικό περιβάλλον, όσο και το υφιστάμενο δυναμικό τής χώρας, κατευθυνόμενη κυρίως σε είδη στρεβλής αναπαραγωγής στα θέρετρα τής κοκαΐνης και τής ανούσιας γκλαμουριάς. Με εξαίρεση βεβαίως τα φασφουντάδικα, τις καφετέριες και τα φαγάδικα, που αποτελούν χώρους εκτόνωσης τού πόπολου, εναποθέτοντας την πρωτοκαθεδρία, όσο αφορά την επικοινωνία και την διασκέδαση στην περιοχή τής γαστέρας. Την θέση τής πραγματικής έχει καταλάβει πλέον μια πλασματική οικονομία, η οποία στηρίζεται στην κατασκευή χρήματος χωρίς αντίκρισμα από την τράπεζα τής Ελλάδος με ανοχή τής Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, σε παροχές μεγάλων ποσών από την ΕΕ. σε κυβερνητικά ταμεία με στόχο την εξαγορά ημετέρων, που απαρτίζουν σκυλολόγια υποτιθέμενων επενδυτών, αντικοινωνικές και αντεθνικές ΜΚΟ, αργόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων και ξεπουλημένων στις εντολές τού συστήματος ιερέων, εξαγορασμένοι από το σύστημα “δημοσιογράφοι” με αστρονομικές απολαβές και μηδενικές ικανότητες και last but not least εκατοντάδες βρυκόλακες τού “εθνικού” και “ευρωπαϊκού” κοινοβουλίου και με τούς παρατρεχάμενούς τους, που ξεκοκαλίζουν πλουσιοπάροχα το αρμεγόμενο δημόσιο χρήμα. Οι μεγάλοι χαμένοι αυτής τής διαδικασίας είναι όσοι πασχίζουν να επιβιώσουν με τον ιδρώτα τού προσώπου τους. Για να μπορέσει κάποιος σήμερα να διαθέτει ένα επαρκές και χωρίς άγχος για την επιβίωσή του εισόδημα, πρέπει ή να ασχολείται με την πολιτική, ή να είναι συστημικός κλέφτης, ή να ανήκει στο οργανωμένο έγκλημα, ή και τα τρία μαζί. Η κατανάλωση κατευθύνεται όλο και περισσότερο προς την “καταπραϋντική” υπερκατανάλωση λαθραίων τσιγάρων, ναρκωτικών ουσιών και “παροχές υπηρεσιών” σε οίκους ανοχής, ενώ σημαντικό μέρος των εισπράξεων από τα κυκλώματα παράνομης εμπορίας, παροχής προστασίας, μαστροπείας και εμπορίου ανθρώπων διοχετεύεται σε κυκλώματα που ελέγχουν τις διωκτικές αρχές, που όχι μόνον αδρανούν ειδεχθώς, αλλά συμμετέχουν και αυτοπροσώπως σε εγκληματικές πρακτικές και τα οποία καλύπτονται εν ψυχρώ από την εισαγγελία με καταστροφή ενοχοποιητικών στοιχείων και εξαγορά τού δικαστικού σώματος. Βεβαίως οι περισσότεροι εξ αυτών κατούνται από τα αχαμνά, μέσω τής συστημικά προωθούμενης παιδεραστίας.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μποτίλια στο Πέλαγος18 Ιουνίου, 2023 14:47

    Συνέχεια προηγούμενου...(2)

    Μετά την δολοφονία και τις δολοφονικές απόπειρες σε βάρος κάποιων δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών κατέστη ορατό, ότι αναδύεται μια μπόχα σύμφυσης των κυβερνητικών κέντρων και των προσαρτημένων αμοιβαία οικονομικών ολιγαρχών με το οργανωμένο έγκλημα. Μια ποιοτική στροφή στην όλη διαδικασία παταγώδους εγκληματικής ολίσθησης τού δημόσιου βίου, περνώντας από εικασίες σε απτές και επώνυμες καταγγελίες, από ανθρώπους που συμμετείχαν στα μύχια στεγανά τού συστήματος, καταγράφηκε από την συνέντευξη, που κατέθεσε στις 24.04.2023 ο πρώην σωματοφύλακας τής οικογένειας Μητσοτάκη Σπύρος Νίνος στον Στέφανο Χίο, ξεσκεπάζοντας δημόσια και επωνύμως εγκλήματα τής οικογένειας Μητσοτάκη και τού άμεσου περιβάλλοντος τού δήθεν πρωθυπουργού. Αποτέλεσμα αυτής τής γενναίας πράξης ήταν να δολοφονηθεί προ ημερών ο γιος τού έντιμου αυτού αστυνομικού Δημήτρης, ενώ η αστυνομία επέμενε, ότι πρόκειται για αυτοκτονία με δυο σφαίρες(!!!) ενώ ο δολοφονηθείς οδηγούσε αυτοκίνητο. Αυτή η διαδικασία πυροδότησε μια σωρεία καταγγελιών για απειλές και υφιστάμενα συμβόλαια θανάτου σε βάρος δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων, που εκτυλίσσεται πλέον καθημερινά σε τηλεοπτικά κανάλια και στο διαδίκτυο, στις οποίες πρωτοστατούν έντιμοι δημοσιογράφοι, όπως ο Αντρέας Καψαμπέλης, ο Στέφανος Χίος, ο Άρης Σπίνος και άλλοι. Σήμερα το πανελλήνιο γνωρίζει, ότι διοικείται δικτατορικά από ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς δολοφονιών σε βάρος αθώων, που φέρουν κυβερνητικό ένδυμα, μιντιακή δύναμη και εξασκούν ολιγοπωλιακό έλεγχο σε μια στρεβλή οικονομία. Δολοφόνοι – μπράβοι αποδείχθηκε ότι είχαν προσληφθεί ως υπάλληλοι τού δημοσίου από τα διεφθαρμένα κυκλώματα κυβερνητικών, ναρκεμπόρων, που ελέγχουν τα μίντια, μεγάλα αθλητικά σωματεία συναγελαζομένων οπαδών στις αρένες εκτόνωσης και διαθέτουν τεράστια οικονομική επιφάνεια, ενώ συνεπικουρούνται από διεφθαρμένους θρησκευτικούς ταγούς.
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου18 Ιουνίου, 2023 20:49

    Κώστα, η ευχή στο τέλος του κειμένου σου έρχεται σε αντίφαση με την τωρινή ουδέτερη στάση σου περί αποχής ή μη. Παραθέτω την άποψη μου και ας κριθεί από σένα και τους αναγνώστες σου.
    Είναι εθνική ανάγκη σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Είναι πολλά τα θετικά, αν μπουν 4-5 πατριωτικά κόμματα στη Βουλή.
    1ον Θα διαπιστώσουμε το ποιόν τους. Και το ποιόν τους μόνον στην πολιτική πράξη θα φανεί, όχι στις εξαγγελίες και τα μεγάλα λόγια. Λίγο το έχεις αυτό; Αν φανούν σκάρτα, μεγάλος συρφετός δήθεν πατριωτών θα φύγει από τη μέση.
    2ον Το να στηρίξουν τη ΝΔ δεν είναι και συμφορά μεγάλη, όμως είναι αυτεπίστροφον γι’ αυτούς. Και τούτο διότι η ΝΔ έχει καβάτζα το ΚΙΝΑΛ, που θα την στηρίζει στα δύσκολα, ή ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό ή και τα εθνικά.
    3ον Πολλά μικρά πατριωτικά στη Βουλή, σημαίνει πιο ουσιαστικός πολιτικός λόγος. Γιατί θα εξαφανιστούν άμεσα, αν δεν έχουν ουσιαστικό εθνικό λόγο. Ο λαός δεν χρειάζεται μία από τα ίδια.
    4ον Δεν ψηφίζουμε κυβέρνηση. Ελάσσονα αντιπολίτευση ψηφίζουμε, ας μην την κρίνουμε πολύ αυστηρά τώρα. Και αν πάρει σημαντικό αριθμό βουλευτών, τους κόβει από τη ΝΔ, το σημαντικότερο όφελος εξ’ όλων! Και σπάζει ή έστω ραγίζει τους «κυνόδοντες» του Μητσοτάκη, που στόχος είναι να μας δαγκώσουν για τα καλά.
    Αν συμφωνήσεις, συμβουλή μου είναι να ξαναπάρεις την προτέρα σου θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Κατερίνα μου σε όσα είπες. Φυσικά και είμαι ακόμα κατά της αποχής, αλλά τα θετικά και αρνητικά της κάθε μιας από τις δυο επιλογές είναι εξίσου μοιρασμένα και αξιοσημείωτα πια. Δεν χρειάζεται πλέον κανένας να πει σε κάποιον ή κάποιους τί θα κάνουν πάνω σε αυτό το θέμα.
      Με το θέμα του λαθροεποικισμού και της αντικατάστασης πληθυσμού είμαι πολύ ευαίσθητος. Θα πρέπει ο κύριος Νατσιός να βρει εξαιρετικό μπάλωμα για να τον ξαναδώ με το μάτι που τον έβλεπα πριν γράψει στην ιστοσελίδα της Νίκης "..λόγω τριημέρου εθνικού πένθους αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΙΚΗΣ". Άσε δε την ανοιχτή δήλωση υποστήριξης στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εδώ: https://twitter.com/dimitrisnatsios/status/1669638149302112257?t=bAiHg83TGGczkbmbbqSL-A&s=09
      Αυτή δεν μπαλώνεται με τίποτα.
      Μην πλατιάσω αναφερόμενος σε Βελόπουλο και Κωνσταντοπούλου. Τα είδες κι εσύ τα χαΐρια τους αυτές τις μέρες που πέρασαν.
      Πώς λοιπόν Κατερίνα μου να συνέχιζα να τους έχω στην κορυφή της αρχικής σελίδας; Να με παίρνανε με τις πέτρες οι ίδιοι οι τακτικοί αναγνώστες μου; Μάλλον θα άλλαζαν και μπλογκ. Αλλά σού είπα: Πρώτος απ' όλους, ο οποίος ενοχλήθηκε από την σύμπλευση του Νατσιού με το κυβερνητικό αφήγημα ("εθνικό πένθος"!!) ήμουν εγώ.

      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  33. Μποτίλια στο Πέλαγος18 Ιουνίου, 2023 21:04

    Συνέχεια προηγούμενου...

    3. ΑΠΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗ ΒΑΣΗ.
    Οι πρόσφατες “εκλογές” σφράγισαν την οριστική επικράτηση στο ξεκαθάρισμα δυο πολύ σημαντικών εννοιών για την συνειδησιακή συγκρότηση τού κοινωνικού και τού πατριωτικού χώρου, που είχε ξεκινήσει να συντελείται στην πορεία τού χρόνου. Μέχρι τα τέλη τής δεκαετίας τού ΄70 η παραδοσιακή δεξιά, που ήταν ο κατ' εξοχήν χώρος, που επέμενε στην διατήρηση τού συστημικού Status Quo, υποδυόταν τον κατ' εξοχήν υπερασπιστή στα πλαίσια τής προώθησης ενός θολού συντηρητισμού, τής διάσωσης των παραδοσιακών αξιών. Σε αυτά τα πλαίσια, επιχειρούνταν μονίμως μια ταύτιση τής προάσπισης αυτών, που εκφράζονται με το τρίπτυχο “πατρίς – θρησκεία – οικογένεια”, με την προάσπιση τού συστήματος ξενοδουλείας και υποτέλειας, που οδήγησε την χώρα στην υπανάπτυξη, με την εξαγωγή φτηνής εργατικής δύναμης με την μετανάστευση, την εκποίηση τού εθνικού πλούτου σε ξένες πολυεθνικές εταιρείες και την εγκαθίδρυση μιας αντιλαϊκής και υποτελούς σε ξένα κέντρα πλουτοκρατίας. Στον μύλο αυτής τής πολιτικής έριχνε νερό με τα καντάρια η ηλίθια προπαγάνδα τής αριστεράς, η οποία αναπτυσσόταν επάνω στο βάθρο μιας θολής και αμφίβολης “προοδευτικότητας”, την οποία η αριστερά δεν διέθετε τα κότσια να στοχαστεί σε βάθος, ώστε να να την προσδιορίσει με σώφρονα τρόπο, ανακατεύοντας μέσα στην ιδεολογική της μπετονιέρα ορθά προτάγματα, που αφορούσαν την αποκατάσταση τής κοινωνικής δικαιοσύνης με την κοπριά ενός άκρατου υλισμού, το μπέρδεμα τής προάσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων με οράματα επιβολής ενός ολοκληρωτικού συγκεντρωτισμού, στα πλαίσια τού οποίου η έννοια τής “δικτατορίας τού προλεταριάτου” ταυτιζόταν με την κυριαρχία τού κομμουνιστικού κόμματος σε όλους ανεξαιρέτως τούς τομείς, η οποία απόληγε στην δικτατορία τής κεντρικής επιτροπής, που οδηγούσε στην μονοκρατορία τού πολιτικού γραφείου και ακολούθως στην αυθαίρετη αρχή τού ενός, που ήταν ο γενικός γραμματέας. Αλλά οι αντιφάσεις τού αριστερού προτάγματος, που το μετέτρεπαν σε αντιπαθές ιδεολόγημα, ανίκανο να συσπειρώσει κοινωνικές πλειοψηφίες, δεν περιοριζόντουσαν μόνον σε αυτά. Έτσι, η αριστερή παράγκα αδυνατούσε να δομήσει μια ρεαλιστική πρόταση ανατροπής απέναντι στην καθεστωτική τρώγλη τής δεξιάς φαρισαϊκού τύπου συντήρησης.
    Η παραδοσιακή δεξιά εννοούσε κάτω από το περί πατρίδος αφήγημα την πρόσδεση τής χώρας σε ξένα κέντρα, με αποτέλεσμα την οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση τής χώρας. Όσο αφορά την εμμονή της στην θρησκεία εννοούσε την μετατροπή τού Εκκλησιαστικού Σωτηριολογικού Γεγονότος σε θεσμικό προσάρτημα, ποδηγετούμενο άμεσα από την κρατική επιβολή, με στόχο την προσκόλληση σε ένα διπλοπρόσωπο ηθικό κώδικα αντιμισθίας και τιμωρίας, από την πλευρά ενός Θεού, που είχε πάψει να εκφράζει την άκρατο φιλανθρωπία τής Χάριτος και είχε μετατραπεί σε αδίστακτο τιμητή πάσης παραβάσεως έναντι των ευρισκόμενων πέραν τού καλώς νοούμενου ήθους ηθικών προσταγών. Η στρεβλή και ψευδεπίγραφη “μεταφυσική” αμφισβήτηση τής δεξιάς των υλιστικών αντιλήψεων, που προωθούσε η αριστερά, εκδηλώθηκε με περίτρανο τρόπο, όταν η αύξηση τής παραγωγικότητος κατέστησε δυνατή την επιβολή τής λεγόμενης “καταναλωτικής κοινωνίας”. Τότε οι θιασώτες τής υποτιθέμενης “πνευματικής ανάτασης” και τής δήθεν προάσπισης των θρησκευτικών μηνυμάτων έσπρωξαν μονόπατα τις μάζες στο κυνήγι ενός ξέφρενου καταναλωτισμού. Η θεία έννοια τής ιδιοκτησίας, που προσδίδει βάση ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας στους πολίτες, μεταμορφώθηκε στον φετιχισμό τού μπετόν, που μετέτρεψε τις πόλεις σε άναρχα επεκτεινόμενες πολεοδομικές ζούγκλες ως τις κορυφές των ορέων, που καταβρόχθισαν απερίσκεπτα και ασύστολα πάσα έσχατη επιφάνεια πρασίνου.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μποτίλια στο Πέλαγος18 Ιουνίου, 2023 21:44

    Συνέχεια προηγούμενου σχολίου...(3)

    Το ίδιο ισχύει και την αυτοκίνηση. Αντί αυτή να προσφέρει μια άνεση στις μετακινήσεις, μετέτρεψε την μετακίνηση μέσω τού κυνηγητού ενός πολύχρωμου αυτοκινούμενου κουβά με φωτάκια μέχρι και από το τελευταίο μέλος μιας οικογένειας αμέσως μετά την ενηλικίωσή του, σε άθλο αθλίων. Το πρωτόγονο, ασυντήρητο και παρωχημένο οδικό δίκτυο μετέτρεψε σε συνάρτηση με τον φετιχισμό τής αυτοκίνησης την πορεία στους δρόμους σε καρμανιόλα, που γέμιζε συνεχώς τα νεκροταφεία με νέα μνήματα. Η πώρωση για την εναπόκτηση από κάθε επίδοξο ανεγκέφαλο σουζαδόρο μιας “μηχανής” γέμισαν χιλιάδες οικογένειες με πένθος. Οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε απροσπέλαστα, φρακαρισμένα από το μποτιλιάρισμα συγκοινωνιακά δόκανα, που σε συνδυασμό με τα αρχαία και ασυντήρητα μέσα δημόσιας μεταφοράς και την πλήρη απαξίωση τού σιδηροδρομικού δικτύου μετέτρεψαν την μετακίνηση των φουκαράδων, που έπρεπε να μεταβούν στους χώρους δουλειάς για το μεροκάματο σε ασφυκτικά παστωμένη κονσερβοποίηση μέσα στα μαζικά μέσα μεταφοράς, που προωθούνταν με βήμα σημειωτόν. Όταν είχε φτάσει η εξέλιξη στο απροχώρητο, προωθήθηκε με καθυστέρηση δεκαετιών, σε σύγκριση με άλλες μεγαλουπόλεις ακόμη και τού Ευρωπαϊκού νότου, η λειτουργία τού μετρό και η κατασκευή περιφερειακών αρτηριών, που πλήρωσαν όμως με απαίσχυντο τρόπο οι χρήστες, προς όφελος τής αισχροκέρδειας των λεγόμενων οικονομικών “νταβατζήδων”.
    Η ίδια διπρόσωπη πρακτική αφορά και την διαχείριση τής έννοιας οικογένεια από τούς ψευτοσυντηρητικούς πασάδες. Η επιβολή τής σεμνοτυφίας, η δήθεν προάσπιση τής συζυγικής πίστης και τής “τιμής” των ανυπάνδρων κορασίδων οδήγησε στην εγκατάσταση πληθώρας οίκων ανοχής, που όσους δεν διαχειρίζονταν άμεσα μπάτσοι και καραβανάδες πέριξ των στρατοπέδων, κατέβαλαν σε αυτούς τα αργύρια τής “παροχής προστασίας”, ενώ αναπτυσσόταν η πρακτική τής κεκαλυμμένης ομοφυλοφιλίας. Δεσποτάδες κήνσορες τής “νεανικής αγνότητος” συνέβαλλαν να μετατραπούν οικοτροφεία και κέντρα διαμονής νέων σε φυτώρια ανάδειξης ισχυρής ομοφυλοφιλίας και αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Η νοοτροπία, που προώθησε στην μέση οικογένεια ο ψευτοσυντηριτισμός, μετέτρεπε τον κάθε πάτερ-φαμίλια σε αφέντη δυνάστη των υπολοίπων μελών, με αποτέλεσμα αυτά να βρίσκουν συχνά διέξοδο στην αταξία.
    Στον οικογενειακό ψευτοσυντηριτισμό, τού “έξω κούκλα και μέσα πανούκλα” ήλθε να βάλει απότομα τέλος κατ' εντολήν τής καμπάλ ο πράκτορας τής CIA Ανδρέας Παπανδρέου. Με ανάλογη προπαγάνδα, μια δέσμη νομοσχεδίων, που δεν αποσκοπούσαν στη αποκατάσταση τής αρμονίας και τής λειτουργικότητας στις κοινωνικές και ενδοοικογενειακές σχέσεις, αλλά προωθούσαν μια ελευθεριότητα, που υπέσκαπτε και καταργούσε βαθμηδόν τις καλώς νοούμενες παραδοσιακές αξίες, αλλά και με το εκτενώς δημοσίως προβαλλόμενο προσωπικό του παράδειγμα, που ήταν αυτό ενός έκλυτου και μέθυσου γέρου, επέφερε τότε στην κυριολεξία ένα σεισμό στα ήθη που επικρατούσαν. Η υπέρμετρη σωρεία διαζυγίων που ακολούθησε, ξεσκέπασε στην πράξη πόσο ευάλωτος ήταν ο θεσμός τής οικογένειας, που είχε δομηθεί στα πρότυπα τού ψευτοσυντηρητισμού.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μποτίλια στο Πέλαγος19 Ιουνίου, 2023 13:11

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Η κατά μέτωπον επίθεση τού Ανδρέα Παπανδρέου σε βάρος των παραδοσιακών αξιών συνοδεύτηκε και με πρακτική απαξίωση των πατριωτικών οραμάτων. Η μπουρδολογία περί ανεξάρτητης και υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής και η λαοπλάνα συνθηματολογία για την απομάκρυνση των βάσεων των ΗΠΑ από την Ελλάδα, που έγιναν διά στόματος ενός ορκοσμένου πράκτορα τής καμπάλ, είχαν ως αποκλειστικό στόχο την αποπροσανατολιστική εκτόνωση και την ενσωμάτωση τού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που είχε προηγηθεί, μέσω τής εξαγοράς των μελών του με διοχέτευση άφθονου χρήματος, που έρευσε δια τής οδού εξωτερικού δανεισμού και ένταξης στην κομματική πελατεία πολλών μελών του με θέσεις στο δημόσιο και σε ημικρατικές εταιρείες παραγωγής πυρομαχικών, τα οποία εξάγονταν αφειδώς σε αμφότερα τα τότε εμπόλεμα κράτη Ιράκ και Ιράν. Η υιοθέτηση στην συνέχεια αυτής τής αντικοινωνικής και αντεθνικής ατζέντας από την παραδοσιακή δεξιά, στα πλαίσια τής λεγόμενης “ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης” εντός τής ΕΕ. και με την επιβολή τής παγκοσμιοποίησης στην συνέχεια, επέβαλε πλήρως το ρεφορμιστικό πρόγραμμα, που είχε αποφασιστεί στην ιδρυτική συνεδρίαση τής λέσχης Μπίλντερμπεργκ το 1972. Με την εξαγορά συνειδήσεων και τον κομματοσκυλισμό επώασε στην πολιτική σκηνή το “Πα””σό””κ”. μια νέα γενιά παραδομένων στα χαμηλότατα των ενστίκτων ιθαγενών ουρακοτάγκων, που επάνδρωσαν στην πορεία τούς σύνολους εξουσιαστικούς μηχανισμούς. Οι νέοι αυτοί πιθηκάνθρωποι τού τής “νεοφιλελεύθερης” ζούγκλας, παραμέρισαν και αντικατέστησαν το προηγούμενο αρτηριοσκληρωτικό πολιτικό προσωπικό τής παραδοσιακής δεξιάς, στην φάση, που η “ρεφορμιστική” γκρούπα είχε επικρατήσει πλήρως επί τής “συντηρητικής” στα διεθνή φόρα εξουσιασμού. Τα ανδρείκελα αυτά, που επώασε ο ειδεχθής παπανδρεϊσμός, έγιναν στην πορεία ανάρπαστα, τόσο από την παραδοσιακή δεξιά, όσο και από την πλήρως συστημικά μετασχηματισμένη αριστερά, για την επάνδρωση των ρυπαρών επιτελείων τους.
    Το ιδεολογικό κενό που επέφερε η εγκατάλειψη των τύποις ψελιζόμενων συνθημάτων περί δήθεν προάσπισης των εθνικών προσδοκιών και των παραδοσιακών αξιών από το συνολικό πολιτικό φάσμα τής χώρας, οδήγησε στην ανάπτυξη τής λεγόμενης “λαϊκής δεξιάς” Αυτή η πορεία γνώρισε μια θεαματική ενίσχυση κατά την περίοδο τής “πανδημίας”, όταν το καθεστώς αποκάλυψε απροκάλυπτα την εγκληματική φύση του. Τότε συγκροτήθηκε με μορφή χιονοστιβάδας μια πανσπερμία πρωτοβουλιών με πατριωτική εκφορά, που χαρακτηρίζεται σήμερα ως “πατριωτικός χώρος”. ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΕΝΔΟΓΕΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΚΡΩΣ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΘΑΡΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΥΠΕΡΣΚΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΑΝ ΜΕ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΔΣ ΑΞΙΕΣ.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μποτίλια στο Πέλαγος19 Ιουνίου, 2023 13:55

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Δεν θα καταθέσω στα πλαίσια αυτών των σχολιασμών τις εκτιμήσεις μου σχετικά με τις συγκεκριμένες αδυναμίες που φρονώ, ότι χαρακτηρίζουν τον “πατριωτικό χώρο” συνολικά, αλλά και τις επί μέρους συνιστώσες του ειδικότερα. Αυτό το πράξω σε ξεχωριστό σημείωμα, που θα αφορά τις πολιτικές παθογένειες τού Ελληνισμού. Στην ανάγκη μιας τέτοιας προσέγγισης αναφέρθηκα σε προηγούμενα σχόλια αυτής τής ανάρτησης. Όμως, επειδή θεωρώ αυτό το ζήτημα μείζονος σημασίας, θεωρώ σκόπιμο να προσδώσω σε αυτήν την αναφορά μια ολοκληρωμένη και συστηματικά δομημένη μορφή, με ενσωμάτωση εικόνων και βιντεοσκοπήσεων, που θα παραμείνει ως συγκροτημένο σύνολο στην πορεία του χρόνου. Με αυτά τα σχόλια αναφέρθηκα σχετικά διεξοδικά στα προτερήματα, που παρέχει η τρέχουσα φάση στην προοπτική τής ανάπτυξης κινηματικών διαδικασιών, στα πλαίσια μιας καταγραφής δεδομένων, χωρίς την πρόθεση κάποιας αναλυτικής και σε βάθος διερεύνησης. Αυτό έγινε με στόχο να αντιτάξω στο συστημικό σχέδιο να προκληθεί απογοήτευση και ηττοπάθεια στο δημόσιο φρόνημα ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑΣ. Ποτέ τα πράγματα δεν ανταποκρίνονται στην υποβαλλόμενη από το σύστημα ψευδή καρικατούρα τής δήθεν πραγματικότητας.
    Όμως, έχοντας εξάρει το μεγάλο προτέρημα τού αποκαθαρμού των βασικών εννοιών στην προοπτική ανάπτυξης μιας αγωνιστικής πορείας, ως ένα από τα πολύ βασικά προτερήματα τής τρέχουσας φάσης, δεν μπορώ να μην αναφερθώ ταυτοχρόνως και στο πλέον βασικό χαρακτηριστικό, που διέπει αυτό το ξεκαθάρισμα, ως πολύ σημαντική δομική του αδυναμία. Το ξεκαθάρισμα στην μέση συνείδηση δεν επιτεύχθηκε μετά από ένα συστηματικό ξεσκέπασμα τού αντιπάλου, μέσω βαθιών και εμπεριστατωμένων θεωρητικών αναλύσεων, που εκπόνησαν με συστηματικό τρόπο οι ζωντανές και μάχιμες κοινωνικές δυνάμεις, αλλά κατέστη κοινός τόπος, όταν ο αντίπαλος αυτοαποκαλύφθηκε, πετώντας την μάσκα τού δήθεν πατριώτη και υποστηρικτή των πάγιων αξιών, με στόχο να ακολουθήσει την ατζέντα, που επέβαλε η καμπάλ. Ως εκ τούτου, το υγιές πατριωτικό κοινωνικό ρεύμα, που έχει συγκροτηθεί, καταγράφει στην πράξη, ότι αδυνατεί, τουλάχιστον προς στιγμήν, να προάγει δομημένη σκέψη, που μπορεί να οδηγήσει στην εκπόνηση μιας ρεαλιστικής στρατηγικής για την ανατροπή. Η όποια σκληρή συνθηματολογία, ή οι επί μέρους οικονομικού χαρακτήρα προσεγγίσεις για εθνικό νόμισμα και ανόρθωση τής οικονομίας εκτός τής ασφυκτικής επιβολής ξένων κέντρων, δεν επαρκούν από μόνα τους κατ' ουδένα τρόπο, για να καλύψουν αυτό το ζωτικής σημασίας κενό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. Αυτή είναι μια ΠΑΓΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ τού πολιτικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα, που οδήγησε από την μία ήττα στην επόμενη και συνιστά την κυρίαρχη πολιτική παθογένεια τού Ελληνισμού. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ. Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τί εκλογές ρε παιδιά ; Ένα τηλεφώνημα απο Αμερική και εκλέχθηκε ο νέος προθυπουργός ! Ξεχνάτε τι είχε γίνει με το Καραμανλή και τον Σιμίτη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάρτηση δεν έχει αυτό σαν θέμα. Το ξέρουμε ότι αποφάσισαν να μάς ξαναφορτώσουν στο σβέρκο τον Μητσοτάκη. Εδώ τώρα συζητάμε πώς θα ήταν εφικτό, όχι να αποτρέψουμε την αυτοδυναμία του, αλλά να αποτρέψουμε τέτοια αυτοδυναμία που να του εξασφαλίζει 180 έδρες. Γιατί αν γίνει αυτό..θα κάνει αναθεώρηση του Συντάγματος μόνος του, και θα στηθεί στην Ελλάδα τέτοια δικτατορία και τελική καταστροφή της χώρας, που δεν φαντάζεσαι.

      Διαγραφή