«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Προς όλες της μητέρες (νυν και μέλλουσες)

 γράφει ο Ιωάννης Βελώνης - ακολουθεί σχόλιο Κ-Τ


 

Αγκαλιάστε  ή διαζευχτείτε τους συζύγους σας, μηΝ μετατρέπετε  τα αγόρια  σας σε  προέκταση του συζύγου  σας. Προξενείτε σύγχυση ρόλου  στο ΄΄μανάρι΄΄ σας { διότι η ταύτιση είναι η διαδικασία κατά την οποία το παιδί επιδιώκει να μοιάσει στο γονέα του ίδιου φύλου, υιοθετώντας τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις του}. και εάν έχετε κόρη προξενείτε το  σύνδρομο απόρριψης.  { Μια «προσκόλληση» που συχνά διαιωνίζεται και ευοδώνεται από τον ίδιο το γονέα, λόγω δικών του ελλειμμάτων προσωπικών, συναισθηματικών, συζυγικών. Για να το πούμε απλά, όταν αυτό συμβαίνει, σηματοδοτεί ελλείμματα προσωπικά αλλά και σε επίπεδο σχέσεων μέσα στην οικογένεια και κυρίως μεταξύ των συζύγων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το παιδί έρχεται να καλύψει συζυγικά κενά και – δυστυχώς – να αναπληρώσει το ρόλο τού ή τής συζύγου.  Πρόκειται για μία δυσλειτουργική τριγωνοποίηση που φυσικά δεν ευνοεί ούτε τους γονείς, ούτε το παιδί και που δυστυχώς απαντάται συχνά στην ελληνική οικογένεια}.
 
Η ''αδηφάγα'' μάνα  δεν αρκείται στη ζωή του γιου της, θέλει και την καρδιά του, απόλυτα, ολοκληρωτικά δική της. Η σχέση είναι ολέθρια.
Από τη φύση του ο άντρας θεωρείται ένα ανεξάρτητο ον που η κοινωνία του φορτώνει από νωρίς πολλές ευθύνες, ειδικά όταν αυτός κάνει τη δική του οικογένεια. Είναι, όμως, έτοιμος να ανταπεξέλθει; Να αποτινάξει το ζυγό; Πόσο ο ομφάλιος λώρος θα αποδειχτεί ανθεκτικός; Και τι ενδεχομένως θα συμβεί αν συνάψει δεσμό με μια γυναίκα δυναμική και επιτυχημένη. Μια θεληματική ερωμένη θα καταφέρει να αποσπάσει τον γιο από τα ατσάλινα δεσμά της αδυσώπητης μάνας; Σε μια αναμέτρηση μέχρις εσχάτων ποια γυναίκα θα επικρατήσει, ώστε να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου της; Ή μήπως η νίκη θα είναι πύρρειος. 
 
Εσείς.. ΜΑΜΑΔΕΣ  μπορεί να αισθάνεστε ότι σωστά πράττετε ΟΜΩΣ  δεν συνειδητοποιείτε ότι αυνανίζεστε εγκεφαλικά άνευ ψυχικής ολοκλήρωσης. Ο σωματικός αυνανισμός είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα που έχει πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία, είναι μια φυσική, ευχάριστη δραστηριότητα που μπορεί να τονώσει την αυτοεκτίμηση και να βοηθήσει ένα άτομο να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά του. ΟΜΩΣ εκτός των ανωτέρω λεχθέντων ο ψυχικός αυνανισμός με βαθιά υποσυνείδητη εικόνα τον υιό σας προκαλεί κατάθλιψη και των δύο σας. 


Σχόλιο Κ-Τ

(Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις του φίλου Ιωάννη. Δράττομαι όμως της ευκαιρίας να πω κατά προέκταση δυο πραγματάκια που είχα στο μυαλό μου εδώ και καιρό. Και για τα οποία δεν θα εκπλησσόμουν αν σάς οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι κατά βάθος είμαι πολύ συντηρητικός και αδίκως καταδικαστικός και απαισιόδοξος. Τί να κάνω όμως; Κατά κανόνα, αυτή την εικόνα προσλαμβάνω συνεχώς στο αντιληπτικό μου πεδίο, από τον κοινωνικό μου περίγυρο)

Τους εμβολιασμένους ναι, αυτά ακόμα τούς απασχολούν και τούς μαστίζουν (σαν να είναι ακόμα 80'ς, 90'ς και μιλένιανς).
Ενώ, από το 2010 κιόλας, με τα μνημόνια, αυτά τα προβλήματα θα έπρεπε να είναι δευτερεύοντα και τριτεύοντα, Και θα έπρεπε να έχουν γίνει όλοι μέσα σε μια ελληνική οικογένεια.. πολιτικά όντα με περισσότερη εθνική συνείδηση και προσανατολισμό σε μία περισσότερη εκτίμηση της παραδοσιακότητας, η οποία βάλλεται από νεοταξικά κόλπα που θέλουν να την εξαφανίσουν.
Δεν είμαι κανένας χριστιανοταλιμπάν (το έχετε καταλάβει), αλλά στην γλώσσα των χριστιανών..αυτά τα φαινόμενα έχουν σταθερή περιγραφή, και το κατανοώ: "Οικογένεια χωρίς Χριστό δεν κρατάει" (και βάλε μέσα και τις ανωτέρω έννοιες: "πολιτικά όντα", "εθνική συνείδηση"). Άνευ των τριών αυτών στοιχείων, οι ελληνικές οικογένειες θα συνεχίσουν άδικα να προσπαθούν να λύσουν επιτυχώς τέτοια ψυχολογικά προβλήματα. Και έπονται οιδιπόδεια συμπλέγματα, δράματα, μοιχείες, χωρισμοί, μίση μεταξύ γονέων-παιδιών, πεθερές-νύφες κλπ. Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν μπει στην άκρη ενώπιον πραγματικότερων και μεγαλύτερων κινδύνων. Αντιθέτως, η πλειοψηφία με αυτά ακόμα ασχολείται και μαστίζεται· και το μέλλον της προβλέπεται ΠΟΛΥ χλωμό. "3-7-10" λέει ο Αριστόμαχος· έχει ξεκινήσει στην κυρίως μάζα των ελληνοφώνων από νωρίς: με διάδοση της ομοφυλοφιλίας, της εκπουτάνευσης και του εγωισμού μέσα στην ελληνική οικογένεια από τα 80'ς, και με την αυτοχειρία των φονικών σκευασμάτων το 2020.
"3-7-10" = Από τα 10 εκατομμύρια.. τα 3 θα μείνουν. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Ελλείψει της.. έπεται πολιτισμικός αφανισμός.

 

 

5 σχόλια:

  1. Δίκιο έχετε και οι δυό.
    Είναι και τα δυο αλληλένδετα.

    Αυτό που λέει ο αρθρογράφος είναι πολύ συνηθισμένη κατάσταση και δημιουργεί ευνουχισμένους, μπερδεμένους και υπερευαίσθητους ανθρώπους.
    Πως μπορούν λοιπόν αυτοί οι αποπροσανατολισμένοι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν ή και να αντιληφθούν ακόμα τους πραγματικότερους και μεγαλύτερους κινδύνους;
    Φαύλος κύκλος.

    Και παλιώτερα οι μαμάδες τα έκαναν αυτά, αλλά ήταν τόσο "πατριαρχική" η κοινωνία, που οι γυιοί ξεκόλλαγαν απ' τις μαμάδες τους, θέλωντας και μη. Τώρα που επικράτησε (=δολίως επεβλήθη έξωθεν) παντού το θηλυκό στοιχείο, υποτάσσοντας και εξοβελίζοντας το άρρεν, χάθηκε κάθε ισορροπία και φτάσαμε στην εκπούστευση και εκπουτάνευση που περιέγραφε ο Σαράντος Καργάκος.


    Αυτή η κοινωνία είναι πλέον τόσο ψυχοπαθής, που μόνο ο Χριστός μπορεί να την θεραπεύσει.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
    Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να πετάξει όλους τους φούρνους μικροκυμάτων της χώρας πριν το τέλος του έτους.
    Εχουν προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη στην υγεία τα τελευταία 20 χρόνια από ό,τι οι αμερικανικές ατομικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τον Σεπτέμβριο του 1945.Κλείνουν όλα τα εργοστάσια φούρνων μικροκυμάτων στην Ιαπωνία.
    Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σχέδια να κλείσει όλα τα εργοστάσια φούρνων μικροκυμάτων μέχρι το 2021. , και Κίνα μέχρι το 2023.

    https://www.facebook.com/Mario.Kronenberg/posts/10227573047418079

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες; Νωρίς το θυμήθηκαν.

      Στην Σοβιετική Ένωση, είχαν εγκαταστήσει φούρνους μικροκυμάτων σε όλα τα μέρη μαζικής εστίασης, μιας και ήταν όλα κρατικά, για οικονομία στο ρεύμα και τα καύσιμα. Καντίνες εργοστασίων, δημ. υπηρεσιών, σχολείων, πανεπιστημίων, στρατού, αθλητικών σχολών... Όλοι έτρωγαν ομαδικά (σοσιαλισμός γαρ) και όλο το μαγείρεμα γινόταν στα μικροκύμματα.
      Μέχρι που διαπίστωσαν απότομη άνοδο στο κόστος του συστήματος υγείας, το οποίο ήταν επίσης κρατικό. Έψαξαν τα στατιστικά τους κιτάπια κι ανακάλυψαν ότι ευθύνονται τα μικροκύματα.
      Αφού διαπίστωσαν ότι δεν συμφέρει οικονομικώς, διότι το το κόστος ήταν μεγαλύτερο απ' το όφελος, ξύλωσαν όλες τις μικροκυματικές συσκευές κι απαγορεύτηκε δια νόμου η χρήση μικροκυμάτων για την παρασκευή φαγητού.
      Την δεκαετία του '80 αυτά.

      Την ίδια εποχή, στο Βέλγιο, ένας διάσημος πανεπιστημικός ερευνητής ανακάλυψε αλλοιώσεις στο αίμα αυτών, που τρώνε συστηματικά τροφή μαγειρεμένη στα μικροκύματα. Δημοσίευσε την μελέτη. Έγινε ντόρος. Τον μήνυσε η εμπορική ένωση για συκοφαντία και διαφυγόντα κέρδη. Έχασε την πανεπιστημιακή του έδρα κι όλη του την περιουσία σε πληρωμές αποζημιώσεων.

      Από όταν τα διάβασα αυτά (αρχές '90 -εδώ και 30 χρόνια!), δεν ξαναπάτησα σε εστιατόριο (όλα διατηρούν το φαγητό στο ψυγείο και το ζεσταίνουν στο φουρνάκι πριν το σερβίρουν).
      Μόνον ψησταριές!!

      μνκ

      Διαγραφή
  3. Αυτος ο ξεχωριστος δεσμος τον οποιον εχουν προσπαθησει να εξηγησουν 370.000 ψυχολογοι,200,000 μεντιουμ,η Πυθια,ο Τειρεσιας,ο Καλχας,οι Αρχαιοι,οι νεοι,οι νεοι αρχαιοι,και 13 γενιες ταξιτζηδων [και απετυχαν ολοι τους] δινει φυσικα το δικαιωμα στη μανα να παρεμβαινει στη ζωη του γιου της ακομη κι αν αυτος εχει 3 εγγονια....εχει δικιο ο Γιαννης....το πιο κουφο που εχω ακουσει,''''φορεσε καθαρο εσωρουχο,αν συμβει κατι και πρεπει να παμε στο νοσοκομειο, τι θα πουν οι νοσοκομες αν σε δουν με βρωμικο;;;;ενα παντως ειναι το σιγουρο..η Ελληνιδα μανα ειναι η καλυτερη του κοσμου....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο την αλλη πολλες θεουσες μαναδες εχουν μπει αναμεσα σε ζευγαρια και τα εχουν χωρισει ή εχουν καταντησει τα παιδια τους γεροντοκορες ή γεροντοπαλλικαρα μονο και μονο απο εγωισμο...

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή