«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Pax Americana πάπαλα !!! - Τhe Walking Dead

 🔴 Εικόνες-σοκ στο Σαν Φρανσίσκο: Το «Τranq» υπερ-θανατηφόρο ναρκωτικό «θερίζει» χιλιάδες ανθρώπους – «Τη νύχτα η πόλη γίνεται ένα εφιαλτικό μέρος» Υπό κατάρρευση οι αμερικανικές μεγαλουπόλεις

🔴 Φιλαδέλφεια - Λος Άντζελες - Ντιτρόιτ - Νέα Υόρκη

 

7 σχόλια:

  1. Κι όμως
    Η παξ αμερικάνα , μαζί με την σημερινή εικόνα στις μεγαλουπόλεις της και στις μεγαλουπόλεις
    όλων όσων χωρών ενστερνίζονται αυτήν την ειρήνη ,
    εδραιώθηκε εκείνη την εποχή που φαίνεται στα δύο μουσικά βίντεο κλιπ.
    Απλά πέρασε στην συνείδηση των απλών ανθρώπων μέσω της μουσικής και σε κάποιους άλλους μέσω της πολιτικής ιδεολογίας.

    Και μόνον κάποιος να πει για την αγνότητα και την ομορφιά της μουσικής αυτής, έχει υποταχθεί στο σύστημά τους,
    μέσω ενός πλέγματος από Δούρειους Ίππους δεν μπορείς να μην ακολουθείς έστω και στο ελάχιστο τις τιποτένιες αξίες τους.

    Εάν δεν αποτοξινωθείς από αυτήν την μουσική λαίλαπα που έχει καταλάβει μέγα κομμάτι του συνειδητού και υποσυνείδητού σου, πάντοτε θα κουβαλάς μαζί σου ένα μέρος του κακού.

    Εάν δεν φύγεις μέσα από το σπήλαιο
    δεν θα δεις το πραγματικό φως.

    Τα νοητικά ναρκωτικά είναι δυνατότερα και σε καθιστούν σκλάβο αυτών που τα επιβάλουν με την θέλησή σου.

    Ο Θεός να μας συγχωρέσει


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ""παξ αμερικάνα , μαζί με την σημερινή εικόνα στις μεγαλουπόλεις της και στις μεγαλουπόλεις
      όλων όσων χωρών ενστερνίζονται αυτήν την ειρήνη ,
      εδραιώθηκε εκείνη την εποχή που φαίνεται στα δύο μουσικά βίντεο κλιπ""

      ETΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ.
      ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ.
      ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΛΙΠ ΤΑ ΔΙΑΛΕΞΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΆΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΈΠΑΚΡΟ, ΧΡΗΜΑΤΟΛΑΤΡΕΙΑ, ΑΘΕΪΑ, GLTB κ.ά...

      Διαγραφή
  2. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ;

    https://www.pronews.gr/travel/metafores/xaos-sta-aerodromia-tis-agglias-logo-texnikou-provlimatos-sta-systimata-elegxou-agnosto-poso-tha-diarkesei/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνησω απολυτα με τον kyrios.
    Και ομως οι περιουσιοι διαλεξαν απο τοτε, την πιο ομορφη πολιτεια των ΗΠΑ για να αρχισουν το ξεφτισμα της χωρας αυτης.
    LΑ, και περιχωρα, Σαν-Φρανσισκο, Σακραμεντο, Σαν Ντιεγκο, Σαν Μπερναντινο, Σαντα Μπαρμπαρα απ τις πιο ομορφες πολεις.
    Χωρια που η μορφολογια τους εδαφους αλλα ΚΑΙ το κλιμα θυμιζουν καργα Ελλαδα.
    Μην ξεχναμε οτι η Καλιφορνια μαστιζεται απο την πολιτικη των δημοκρατων της Νανσι Πελοζι της Νταϊανας Φαϊνσταϊν και του ελεεινου και τρισαθλιου κυβερνητη της, Γκαβιν Νιουσαμ ο οποιος εχει μαζεψει οτι ανθρωπινο σκουπιδι εχει υπαρξει στον πλανητη και του οποιου τωρα την γραμμη ακολουθει πιστα ο παιδοφιλος και ραμολιμεντο Μπαϊντεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εποχή προ 55ετίας-60ετίας περίπου. Η νεολαία της εποχής, παιδιά που είχαν γεννηθεί μέσα στη διάρκεια του Β' ΠΠ (αλλά -στις ΗΠΑ κυρίως- δεν γνώρισαν κατοχές και τέτοια, ίσως νεκρούς πατεράδες στα πεδία των μαχών), κάτι πήγε να κάνει... που, αν προχωρούσε, το κατεστημένο θα το είχε πάρει και θα το είχε σηκώσει. Άλλη θα ήταν η πορεία της ανθρωπότητας από τότε, κι άλλη η κατάστασή της σήμερα!
    Όμως, το κατεστημένο στάθηκε απείρως πονηρότερο. Μπήκε ανάμεσα στη νεολαία, την καπέλλωσε, καί την έριξε στα άγρια ναρκωτικά. (Πρώτα μακέλεψε τους "σημαιοφόρους" της, Τζίμμυ Χέντριξ, καί λοιπούς.) Τέλος τα "παιδιά των λουλουδιών", τέλος καί τα όνειρα γιά έναν καλύτερο κόσμο. Μετά το 1974, μέσα σε μιά 5ετία από το Γούντστοκ, δηλαδή, όλοι πιά κοίταζαν το χρήμα.

    Ναί, ξέρω, σχολή της Φρανκφούρτης, το σύνθημα των χίππηδων "Ewige Blumenkraft!" ιλλουμινατικό (από πολύ πριν τους χίππηδες, καί σαφώς πολύ πρίν το κάνουν ευρύτερα γνωστό ως καλαμπούρι ο Shea καί ο -καί μέλος του Ο.Τ.Ο.- Wilson), καί τα ρέστα. Αλλά κανείς νεολαίος τότε δεν θα δεχόταν ευθέως τα εβραιομασωναριά ως αφεντικά του, ούτε σημαίνει πως οπωσδήποτε η "υπόγεια" καθοδήγηση της νεολαίας θα έβγαζε εκεί, όπου επιθυμούσαν οι "λέσχες".
    Πιό έξυπνες οι "υπερεσίες", το κατάλαβαν αυτό εγκαίρως, καί διέλυσαν μία καί καλή τη "μαγεία" της δεκαετίας του 1960.

    Αυτά τα τραγούδια φέρνουν μιά μελαγχολία, όχι τόσο επειδή είναι τέτοιου χαρακτήρα, αλλά επειδή περιγράφουν μία εποχή, που τελείωσε οριστικά καί δεν πρόκειται να ξανάρθει. Καί κρίμα.

    (Γιατί κρίμα;

    ...Κάντε σύγκριση πχ γκόμενα της εποχής με σημερινή. Η πρώτη ήταν ικανοποιημένη μ' ένα λουλουδένιο στεφάνι. Η δεύτερη, δεν καταδέχεται καν να σε κοιτάξει, αν δεν έχεις ένα ελάχιστο εισόδημα που εγκρίνει αυτή. Κάπως σαν τους αρχαίους ημών με το δάφνινο στεφάνι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καί τους σημερινούς ποδοσφαιριστές με τις μεταγραφάρες.

    Καλύτερα τότε, ή σήμερα; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέτεις όλα τα επί μέρους σημεία του θέματος, πολύ ωραία φίλε Εργοδότα.
      "Αυτά τα τραγούδια φέρνουν μιά μελαγχολία, όχι τόσο επειδή είναι τέτοιου χαρακτήρα, αλλά επειδή περιγράφουν μία εποχή, που τελείωσε οριστικά καί δεν πρόκειται να ξανάρθει". Γράφοντας αυτή τη φράση, είναι σαν να συνέλαβες το πώς ένιωθα την στιγμή που διάλεγα το "San Francisco" και το "California Dreaming". Ναι, αυτό το αίσθημα ήθελα κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας. Και με λυπεί δυνατά, που πάντοτε αυτοί οι πούστηδες ήταν πολλά βήματα μπροστά από 'μάς, λες και είχαν την ΤΝ από πολύ παλιά, για να επιβεβαιώσουν το επιθυμητό γι αυτούς (και κακό για εμάς) αποτέλεσμα.

      Σού αφιερώνω αυτό φίλε:
      https://www.youtube.com/watch?v=K4jdiJA2TtQ

      Διαγραφή