«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Βλάκες, ή δασκαλεμένοι;

γράφει ο ΕργΔημΕργ

Σχόλιο Διόδοτου: Έχει απόλυτο δίκιο ο Εργοδότης σε αυτό το άρθρο. Πήξαμε στους εχθρούς, πήξαμε και στην ανοησία, κυρίως χριστιανοταλιμπανική (πραγματική ή πρακτορική). Μέχρι και τα συλλαλητήρια για τις ταυτότητες, η ανοησία τα καπελώνει, (με τα 666 και τους φανατικούς παλαιοημερολογήτες που πιάνουν το μικρόφωνο) τα συλλαλητήρια καταντούν γραφικά, βούτυρο στο ψωμί των εχθρών μας. Σε αυτά και σε πολλά άλλα πατάει με άνεση το σχέδιο καταστροφής..

Καθ’ όσον χρόνο ετοιμάζω το άρθρο που υποσχέθηκα γιά τα πρόσφατα γεγονότα της Θεσσαλίας, δεν παραλείπω να διαβάζω καθημερινώς τα γραφόμενα στα ιντερνέτια.

Λοιπόν, κατεπειγόντως – καί πρό του σχετικού άρθρου: εμφανίστηκαν αρκετά κείμενα (όχι ένα καί δυό), που γράφουν πως η πρόσφατη τρομερή κακοκαιρία «Ντάνιελ» επάνω από την Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα της «οργής του Θεού». Ξέρετε… «γιά τις αμαρτίες μας», καί τα ρέστα.

Εκείνο, που μάλλον δεν ξέρετε (ή έχετε ξεχάσει), είναι πως αυτές οι ανόητες καί υποβολιμαίες κουβέντες ξαναειπώθηκαν (τουλάχιστον) άλλες δύο φορές στο παρελθόν – καί μέσα στον 21ο αιώνα: στον τυφώνα «Κατρίνα», που διέλυσε τη Νέα Ορλεάνη, καί σε ανάλογη φυσική καταστροφή στην Αϊτή. Αιτία (πραγματική, ή μαϊμούδικη – μάλλον το δεύτερο) εκείνης της «οργής τoυ Θεού»; Η μαύρη μαγεία, που ασκείται καί στις δύο αυτές περιοχές.

. . . . . . . . . . .

Δεν θ’ αναλύσω τις κουβέντες αυτές θεολογικώς. (Αν, δηλαδή, ο Θεός πράγματι οργίζεται, κτλ.) Ούτε θα πω ότι (κατά 99%) τις ξεστόμισαν πρώτοι διάφοροι Αμερικάνοι προτεστάντες, που γουστάρουν τον βούρδουλα του θεού της «ΠΔ» (του Κρόνου, παναπεί), καί απειλούν συνεχώς στα κηρύγματά τους με Κόλαση καί αιώνια καταδίκη… καί τις επανέλαβαν τώρα διάφοροι επίσης Κρόνιοι (κι επίσης ανόητοι) εγχώριοι παπαγάλοι, ρασοφόροι καί μή.

Αλοίμονο, όμως, αν ο κάθε χειριστής του Χάαρπ ήταν αντιπρόσωπος του Θεού επί Γής!!!

Μπορεί, βέβαια, ο ίδιος να βλέπει τον εαυτό του σαν κάτι τέτοιο, ουδόλως το αποκλείω. Όμως, θα έλεγα ότι οι πράκτορες σε τέτοιες θέσεις επιλέγονται προσεκτικώς· καί, ακόμη κι αν έχουν οποιασδήποτε μορφής φρενοβλάβεια, ή μονομανία… ακόμη κι αν ξεφύγουν από τα ψυχολογικά τέστς (στα οποία τους υποβάλλουν κατά την πρόσληψή τους), την κρύβουν πολύ προσεκτικά, γιά να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Οπότε, επάνω στο θέμα, έχω να πω τα εξής:

  • Πρώτον, η σύμφωνα με τις επικρατέστερες φήμες παγκόσμια «πρωτεύουσα» του Βουντού, είναι η πόλη Αλλάντα (όπως το ακούτε, κι όπως το βλέπετε γραμμένο!) στο κρατίδιο Μπενίν. Αυτή, όμως, ποτέ δεν έπαθε τίποτε απολύτως.
  • Όπως γενικώς δεν πολυπαθαίνουν ζημιές ούτε τα κράτη, που ευθύνονται γιά τη δυστυχία όλων των υπολοίπων. (Οι «κρίσεις» σ’ αυτά -πχ πυρκαϊές εργοστασίων τροφίμων στις ηπαπάρα- είναι πάντα τεχνητές.) Δηλαδή, δέεεεν βλέπει ο «οργιζόμενος» Θεός κατά ‘κεί; Μόνον η Ελλάδα είναι ευδιάκριτη στον χάρτη; Πολύ περίεργο…
  • Τρίτον, καί το κυριώτερον: εάν κάποιος κακός πάθει ζημιά από τέτοιες δουλειές, πάντα είναι από σπόντα, όχι ευθέως.

Μ’ άλλα λόγια, δεν έχουμε καμμία «οργή του Θεού». Σχέδιο του Θεού (να μπούν κάποια πράγματα στη θέση τους, αδιαφόρως καλών ή κακών -καιρικών καί μή- συνθηκών), ναί, το δέχομαι. Έχει λογική. Αλλά «οργή», όχι.

Επίσης, οι παροιμίες είναι σοφές. Εν προκειμένωι, η: «Μαζί με τα ξερά, καίγονται καί τα χλωρά!»… όμως ανάποδα. Διότι εδώ κάηκαν καί τα ξερά μαζί με τα χλωρά.

Δηλαδή, αν ξέρεις ότι πχ το τάδε σουπερμάρκετ σε κλέβει εν ψυχρώι, κι έμαθες ότι (από την πλημμύρα) γέμισε λάσπες, καί δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα (ούτε γεννήτρια), καί πέταξε όλα του τα τρόφιμα απ’ τα ψυγεία, αυτό δεν σημαίνει πως ο Θεός έβαλε στο μάτι έναν κλέφτη έμπορο τροφίμων· ή, έστω, μόνον αυτόν. Διότι με λάσπες γέμισε καί το σπίτι ενός μεροκαματιάρη παραδίπλα, που κι αυτός έμεινε χωρίς ρεύμα, κτλ. Τί, δηλαδή; οργίστηκε καί μ’ αυτόν ο Θεός; Άσε που θα μείνουν χωρίς μεροκάματο καμιά εικοσαριά υπάλληλοι του συγκεκριμένου μάρκετ.

. . . . . . . . . . .

Επίσης, αυτές οι σαχλαμάρες περί «οργής Θεού» υποκρύπτουν κάτι, ακόμη χειρότερο της ανοησίας τους:

  • την μετατόπιση της ευθύνης επάνω σου (να δείς χαρές που κάνει η μανδάμ Εξουσία με κάτι τέτοια!…),
  • άρα καί την απόκρυψη των πραγματικών ενόχων!

Δηλαδή, δεν φταίνε οι παλιάνθρωποι, που προξενούν τεχνητώς τέτοια φαινόμενα. Ούτε όσοι ξέρουν πως επίκεινται, αλλά το αποκρύπτουν.

[Ειδικά μ’ αυτό το θέμα, θα τα πούμε καλά με μερικούς. Λίαν προσεχώς. Ναί, το ήξεραν από πρίν.]

Όοοοχι!!! Φταίς εσύ, που δεν παρατάς τα καθημερινά σου βάσανα (…που πρώτα δεν σε παρατάνε αυτά!), γιά να μετράς κόμπους σε κομποσχοίνια!

Επεκτείνοντας αυτή τη «λογική», θα δούμε πως, αν κάποια μέρα πχ οι Τούρκοι μας επιτεθούν καί μας (ξανα)κατακτήσουν, θα βρεθούν άτομα, που θα πούν πως φταίμε πάλι εμείς!… Παράλογο, λέτε; Κι όμως, έχει ειπωθεί: αν ξέρετε λιγάκι από Ιστορία, θα έχετε διαβάσει ότι το 1453 (καί η επακόλουθη δουλεία αιώνων) ήρθε «γιά τις αμαρτίες μας». Κι όχι από τη βλακεία καί την ανικανότητα των περισσοτέρων Βυζαντινών αυτοκρατόρων καί αρχόντων μετά τον Βασίλειο Β’ Βουλγαροκτόνο, ούτε από τη δολιότητα καί τις συνομωσίες ατόμων, όπως το σκατόσογο των Δουκών καί του δικού τους, του Μιχαήλ Φελλού. Όοοοοχι!!!

[Κατά τ’ άλλα, «οι Βυζαντινοί ήταν ευσεβείς»!… Όμως, πώς γίνεται, τώρα, ευσεβείς καί ν’ αμαρτάνουν τόσο πολύ, που να γίνονται δούλοι βαρβάρων επί 400 χρόνια; Έ; ]

Ρέ, άει στα σιχτήρια!!!

Το αβίαστο συμπέρασμα, επομένως, είναι πως αυτοί οι ισχυρισμοί προέρχονται από βρωμερά κέντρα ψυχολογικού πολέμου, καί τους επαναλαμβάνουν οι εδώ χρήσιμοι ηλίθιοι. (Ακόμη ένα συμπέρασμα είναι πως, ούτε οι πονηροί άλλαξαν βιολί από το 1453, ούτε τα ευήκοα κορόϊδα.)

Μην τους ακούτε! Κοιτάξτε τη ζωή σας καί την υγεία σας, ώστε να τα βγάλουμε πέρα όλοι μαζί… αναμένοντας μιά ηλιόλουστη εποχή γιά τη χώρα μας.

. . . . . . . . . . .

Υγ 1, άκρως σημαντικό: Γνωρίζω άριστα τόσο γιά τις διαβόητες αρχαίες μάγισσες της Θεσσαλίας, όσο καί γιά το ότι σήμερα τα μάγια, τα ξόρκια, καί οι καφετζούδες έχουν την «τιμητική» τους καθ’ άπασα την Ελλάδα.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι κανείς από τους αυτόκλητους …αγγελιαφόρους των βουλών του Θεού δεν έθιξε ακόμη αυτή την παράμετρο· καί όχι, δεν πείθομαι ότι δεν τόλμησαν να το κάνουν (γιά να μή φάνε ξύλο), επειδή ο αριθμός των νεκρών από την πλημμύρα μάλλον έφτασε τετραψήφιος.

Ωστόσο, ό,τι κι αν πούν, όσο κι αν προσεχώς (ξεθαρρέψουν καί) προσπαθήσουν ν’ αποδώσουν την τρομερή αυτή πλημμύρα στην «αμαρτία» κάθε χαζής, που πάει να βγάλει γκόμενο με μάγια, γράφτε τους κανονικά.

Υγ 2: Κυκλοφόρησε στα ιντερνέτια ότι το όνομα του τυφώνα («Ντάνιελ») δεν ήταν τυχαίο, κι ότι πρέπει να διαβάσουμε τον «προφήτη Δανιήλ», γιά να δούμε αντιστοιχίες τί καί πώς. Μπορεί, αλλά προσωπικώς δεν έχω όρεξη (ούτε χρόνο) να διαβάζω «ΠΔ».

[Στο ίδιο πλαίσιο, άλλοι, πάλι, συνιστούν καθημερινή ανάγνωση των ψαλμών του Δαυΐδ. Μάλιστα!… να διαβάζουμε τί έγραψε ένας τύπος, που σκεφτόταν με το πουλί του… κι έδιωξε τον άντρα μιάς παντρεμένης να πάει στον πόλεμο να σκοτωθεί, γιά να την πηδάει αυτός!

Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. Προτιμώ να διαβάζω κάθε μέρα Ηράκλειτο. Δεν είναι καί πολλά τα γραπτά του, άλλως τε. 🙂 ]

Εάν, όμως, πράγματι υπάρχουν αντιστοιχίες «τί καί πώς» του ονόματος της κακοκαιρίας με το βιβλίο της «ΠΔ», τότε όντως τη δουλειά την κάνανε «αυτοί». Οι τελετουργίες τους, το στύλ τους, βγάζουν μάτι.

Βλέπετε, κάθε δολοφόνος έχει συγκεκριμένο τρόπο, που δρά.


ergdhmerg.wordpress.com



20 σχόλια:

  1. Έτυχε πριν από λίγο να συζητώ το άρθρο με έναν φίλο μου, αρκετά του χριστιανικού χώρου. Τού είπα τα σχετικά περί καψίματος όλων των χλωρών και άντε και κανα ξερό, μού είπε όμως μία φράση αρκετά αποστομωτική: «Εμείς τιμωρούμαστε γιατί έχουμε την μεγαλύτερη ευθύνη για όλο το Δυτικό κόσμο». Ναι, υπάρχουν αρκετές ανταπαντήσεις πάνω σε αυτό, δεν σταμάτησε όμως η φράση να επανέρχεται στο μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το σκεφτείς καλύτερα, δεν είναι καθόλου αποστομωτική αυτή η απάντηση, αλλά εβραιο-καλβινιστικής ρίζας, με κάποιες δόσεις κενόδοξης παραφθοράς της σπουδαιότητας του ελληνικού πολιτισμού για την ανθρωπότητα.... Ο κυριότερος λόγος είναι ότι μας τσαμπουνάει και πάλι τα περί τιμωρίας ενός στρυφνού, αλαζονικού, εγωκεντρικού, εμπαθή και μισάνθρωπου γερο-θεού, ακριβώς όπως παρουσιάζεται ο γιαχβέ της ΠΔ. Η εικόνα που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος θρησκευόμενος, μοιάζει με έναν θυμωμένο, σκληρό και αυστηρό μπαμπά, που τιμωρεί το μεγαλύτερο και εξυπνότερο παιδί του, γιατί έμπλεξε στις σκανταλιές με τα νήπια αδελφάκια του και για τις ζημιές θα πρέπει να το τιμωρήσει σκληρότερα από τα άλλα παιδάκια, προς συμμόρφωση όλων. Το κοπανάει, λοιπόν, ανηλεώς, για να νουθετήσει τα αδελφάκια του, αλλά και για έναν πρόσθετο λόγο: αυτό το ατίθασο παιδί έχει βραβεία και επαίνους από το σχολείο....
      Τουλάχιστον, όλοι αυτοί που έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα ουράνια, ας βάλουν και κανένα μέσο για κάποιους από εμάς, μπας και γλυτώσουν τα αμαρτωλά σαρκία μας από τις θεομηνίες και από τα μεταθανάτια καζάνια της κόλασης..... . Είπαμε, η βλακεία είναι αήττητη και οι εργάτες του κακού και χειριστές μας το γνωρίζουν άριστα, πράττοντας αναλόγως.........

      Διαγραφή
    2. Σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα με τον kyrios που πρέπει να ελλοχεύει κάπου εδώ τριγύρω...

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά, Πιστεύω πως τιμωρούμαστε γιατί ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ βάζοντάς Της ΦΡΑΓΗ, με Γνώμονα την Απλή Λογική.

      Αναρωτηθήκαμε: Πως γίνεται Ενώ Ο Θεός είναι Παντοδύναμος, Πάνσοφος και Πανάγαθος, Μας αγαπάει απέραντα, νοιάζεται για μας και μας προστατεύει από Το Κακό, κατά Το Αγαθοποιόν Του (πάντα) Θέλημα,
      Καθημερινά, νυχθημερόν, απαράβατα ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Το Αντίπαλόν Του Δέος, Ο Διάβολος;
      Συγκεκριμένα:

      ''Έχει ο Θεός τη βούληση να εμποδίσει το Κακό αλλά δεν μπορεί; Άρα δεν είναι Παντοδύναμος. Μπορεί αλλά δεν θέλει; Τότε δεν είναι Πανάγαθος. Έχει τόσο τη βούληση, όσο και τη δύναμη να το εμποδίσει; Τότε από πού προέρχεται το Κακό; Δεν έχει ούτε τη βούληση ούτε τη δύναμη; Τότε γιατί τον λέμε Θεό;'', κατά τον Επίκουρο, Φιλόσοφο (341-270 π.Χ.)

      Ήταν ένα ΕΜΠΟΔΙΟ που οι ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ –Ενδεχόμενα Ο Αξιότερος Λαός Του Πλανήτη– ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΖΑΡΚΑΔΙ ΥΠΕΡΠΗΔΑΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΣΠΙΡΤΑ.
      Είπαν: ''Απλά, Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, κατά παραχώρησή Του, ΤΟ ΚΑΚΟ για την ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΙΑ.'' Και λες: Μπορεί και νά' χουν Δίκιο.

      Ο Λόγος στον πλέον Αρμόδιο:
      ''Μπορούσε να τον είχε ξεκάνει τον διάβολο ο Θεός, Θεός είναι! Εάν θέλη, και τώρα τον μαζεύει κουβάρι στην κόλαση, αλλά τον αφήνει πάλι για το καλό μας. Θα τον άφηνε να ταλαιπωρή και να βασανίζη το πλάσμα Του; τον άφησε όμως μέχρις ενός σημείου και έως καιρού, για να μας βοηθάη με την κακία του, να μας πειράζη, για να τρέχουμε σ' Αυτόν. Μόνον αν πρόκειται να βγή καλό, επιτρέπει στο ταγκαλάκι να μας πειράξη. Αν δεν βγή καλό, δεν επιτρέπει. Όλα τα επιτρέπει ο Θεός για το καλό μας. Να το πιστέψουμε αυτό. Αφήνει τον διάβολο ο Θεός, για να παλαίψη ο άνθρωπος. Χωρίς πάλη δεν γίνεται χωριό. Αν δεν μας πείραζε ο διάβολος, μπορεί να νομίζαμε ότι είμαστε και άγιοι. Επιτρέπει λοιπόν ο Θεός στον διάβολο να μας χτυπάη με κακία, γιατί με το χτύπημα που μας κάνει, διώχνει όλες τις σκόνες μας και ξεσκονίζεται η σκονισμένη ψυχή μας. Ή τον αφήνη να ορμάη να μας δαγκώση, για να καταφεύγουμε σ' Αυτόν. Ο Θεός μας καλεί συνέχεια, αλλά εμείς συνήθως απομακρυνόμαστε από τον Θεό καί, μόνον αν παρουσιασθή κανένας κίνδυνος, τρέχουμε κοντά Του. Όταν ο άνθρωπος ενωθή με τον Θεό, δεν υπάρχει περιθώριο να εισχωρήση ο πονηρός, αλλά ούτε υπάρχει και λόγος να επιτρέψη ο Θεός στον πονηρό να τον πειράξη, για να αναγκασθή ο άνθρωπος να καταφύγη στον Θεό. Πάντως, όπως και αν είναι, ο πονηρός μας κάνει καλό, μας βοηθάει να αγιάσουμε. Γ ι' αυτό και ο Θεός τον ανέχεται.''

      Όσιος Γέρων Παΐσιος. Γιατί ο Θεός επιτρέπει στον διάβολο να μας πειράζει.
      https://www.sostis.gr/blog/item/1567-logoi-osiou-gerontos-paisiou-giati-o-theos-epitrepei-sto-diabolo

      Έτσι, καθιερώθηκε σαν ΘΕΣΜΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, κατά παραχώρησή Του, ΤΟ ΚΑΚΟ για την ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΙΑ και καθώς... ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ, Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑΝ ΤΟΥ ΚΡΙΣΙΝ...

      Ν.Κ.


      Διαγραφή
    4. Ξερεις τι; Μην προσπαθεις να μπεις σε τετοιο τριπακι να προσπαθησεις με τη λογικη να εξηγησεις τις βουλες του Θεου διοτι θα καταληξεις αΘεος στην καλυτερη ή αντιΘεος. Τα παντα στηριζονται στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ του ανθρωπου. Εαν θελει πιστευει και ακολουθει εαν παλι παλι δεν θελει δεν ακολουθει. Τοσο απλα. Ολα τα αλλα ειναι σαλτσες, βεβαια το μοτιβο της τιμωριας για τις αμαρτιες ενος λαου υπαρχει στην παλαια διαθηκη και σε λογια ή γραπτα Αγιων, Οσιων κτλπ ΟΧΙ ομως στην καινη διαθηκη.

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    5. Καλό αλλά ''Κλεμμένο'' από διαφημιστικό φυλλάδιο της Ν.Δ. Διαβάζω:

      ''Ξέρεις κάτι; Μην μπεις στο τρυπάκι να προσπαθήσεις να εξηγήσεις
      με την Κοινή Λογική και Πείρα, τις Αισθήσεις και Τα Αποτελέσματά Της
      Την Πολιτική του Μητσοτάκη διότι θα καταλήξεις ΑντιΝεοΔημοκράτης, στην καλύτερη, ή ΑντιΔεξιός.
      Τα Πάντα στηρίζονται στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ του ΠΟΛΙΤΗ. Εάν θέλει πιστεύει και ακολουθεί και εάν πάλι δε θέλει, δεν πιστεύει και δεν ακολουθεί. Τόσο Απλά. Όλα τα άλλα είναι σάλτσες.
      Άλλωστε το μοτίβο της Τιμωρίας για τις Αμαρτίες ενός λαού υπάρχει στην Παλαιά Διαθήκη και σε λόγια ή γραπτά αγίων, οσίων κ.λ. ΟΧΙ όμως και στα
      Προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας.
      Αντίθετα Δοξαστικά, Διθυραμβικά, Διαχρονικά...

      https://youtu.be/h-nxc2gJlJw?t=79

      Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
      Για Τη Σωστή Πλευρά Της Ιστορίας
      Υπογραφή Δυσανάγνωστος''


      Ν.Κ.





      Διαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ,
    ΠΡΩΤΟΝ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.
    ΤΡΙΤΟΝ, ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΕΡΠΕΤΑ, ΠΑΛΙ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΟΝΟΣΦΑΙΡΑΣ ΜΕ ΤΟ HAARP.

    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΙ ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΕΝΑ.

    ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.

    ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, Ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ Ή ΣΕΙΣΜΟ,
    ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΧΘΥΟΣΑΥΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΟΕΓΚΕΦΑΛΟ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΦΟΛΙΔΩΤΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΑ ΛΕΠΡΑ ΑΤΛΑΝΤΙΑ ΣΚΑΤΑ.
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ... ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ" Η' ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΑΠΛΟΥΣ" κ "ΦΤΩΧΟΥΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ; Η' ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΤΑΙ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΤΡΑ; Η ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ. ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΙΑ Η' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΤΥΧΑΙΑ", ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα Καλημέρα

    αυτά τά καθάρματα και πάλι HAARPS πάνω από την Ελλάδα από νωρίς το πρωί .

    ---------------------------------------------

    Παγκόσμια όργανα που το μεσσιανικό Σιωνιστικό αμερικανικό βαθύ κράτος χρησιμοποιεί για να επιτύχει μια παγκόσμια τάξη κάτω ΑΠO ΤΙΣ ΗΠΑ από τον Β'ΠΠ



    -OHE

    -WORLD BANK / IMF

    -WHO

    -US AID

    -FAO

    -DAVOS FORUM

    -E.E.

    -USD


    και από τη δεκαετία του 1980 + :

    -Talibans

    -Al Quaeda

    -ISIS

    -BOKO HARAM

    -White Helmets

    -ACMI

    -MEDIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ( ΟΧΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΤΙΚΑ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ )ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΜΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ
    Γ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουτε βλακες ουτε δασκαλεμενοι ειναι. Απλα η "λογικη" σφαξε με πασα μου να αγιασω, ζει και βασιλευει.

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε συνεχεια του προηγουμενου σχολιου μου, τα "αδερφια" μας απο Αβρααμ, Ισαακ και Ιακωβ βομβαρδιζουν και κανουν οτι θελουν χωρις εμφανεις συνεπειες:
    https://dimpenews.com/2023/09/13/2-%cf%83%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb/

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για το θέμα παλαιάς και Καινής διαθήκης,
    όπως και για το τί πρεσβεύουν αυτοί που κάνουν κουμάντο στον πλανήτη μαζί με το Βατικανό,
    μπορείτε να αναζητήσετε απαντήσεις στο γούγλι στο γουτουμπ σε πολλές κατηχήσεις και αναλύσεις από σεβαστούς και Άγιους Πατέρες,

    Ένα θέμα που το κρατάνε μυστικό όλοι όσοι μιλούν για βυζαντινή περίοδο είναι το σχίσμα του Πάπα στον 11ο αιώνα, αλλά και η κατάληψη της έδρας του Βατικανού από ανθρώπους που διψούν για χρήμα κι εξουσία


    Ακόμα και στην Καινή διαθήκη μπορεί να διακρίνει κανείς το κυνηγητό που τρώμε ως Έλληνες.
    Αρκεί να την διαβάσετε από την πρώτη εώς την τελευταία σελίδα, όχι μόνον τα ευαγγέλια, αλλά και τις επιστολές και τις πράξεις, και την αποκάλυψη του Ιωάννη.

    Όσο για τις καταστροφές
    Η μεταβολή των κυριότερων αγαθών της επιβίωσής μας , από πνευματικά σε χρηματικά με προέκταση πολλά σαρκικά,
    κατάφερε σε λίγα χρόνια να απομακρύνει τον κάθε έναν μας από την γνήσια προσευχή,
    με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πνευματικές άμυνες του τόπου μας απέναντι στις σκοτεινές αόρατες δυνάμεις των επικυρίαρχων του πλανήτη.
    Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι κάνουν αναφορά στην αμαρτία.

    Την μεγαλύτερη ευθύνη βέβαια την φέρει το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ συστηματικά και με πολλού δουρειους ίππους.




    Όσο για την σωτηρία που ψάχνουμε όλοι μας,
    δεν θα έρθει με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν οι επικυρίαρχοι,
    θέλει ακριβώς το αντίθετο για να ελευθερωθεί η ψυχή μας,
    Η βία και οι σκοτεινές σκέψεις τους τροφοδοτούν και γίνονται δυνατότεροι.
    Ψάξτε στις παγκόσμιες γραφές ποιοι τους νίκησαν και πως.



    Ότι είναι να γίνει θα γίνει

    Ο Θεός να μας συγχωρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.facebook.com/100011479727845/videos/304309828911062?locale=el_GR
    ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

    -----------------------
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02QroRcd5QMWgLaJ6iJZFw39v3qZkwCib7BsKVbippTTFJRs3KRoaz5zogAMBndDnDl&id=100011273232670&locale=hi_IN
    ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ;
    ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
    ------------------------
    ΚΩΣΤΗ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0cyZyS1hHqksMPV2YgTGUzpFkaKbTv8L2mT8uKyWyWDzTtAW6mcvASCuwMBMDoq6pl&id=100072986963192&locale=hi_IN
    Άκου τι είχε πει ο λεφακης για το 2023 σεισμός ή να πνιγούν 2 μεγάλες πόλεις......!!!!
    ------------------------

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟ.
    https://www.facebook.com/groups/pyrkagianews/posts/1540385826492051
    Μυστήριοι» καπνοί βγαίνουν εδώ και λίγη ώρα από φρεάτιο της ΔΕΗ στο κέντρο του Βόλου. Ειδικότερα, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Ιωλκού στο ύψος της Πλατείας Πανεπιστημίου, έντονοι καπνοί βγαίνουν από φρεάτιο που βρίσκεται στο σημείο με τις Αρχές να αποκλείουν το σημείο.
    Πηγη:newsbase.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΣΜΙΚΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ!
    ΕΑΝ ΔΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΗ ΠΑΛΙ!
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΤΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!
    ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ
    Γ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πνευματικα ε; σοβαρα; και τοσοι πολεμοι στην αρχαιοτητα εμφυλιοι και μη τι ηταν; διαγωνισμοι ρητοριας;

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    2. Όλοι οι πόλεμοι γίνονταν και γίνονται για τον χρυσό, το κασέρι που λένε, τα μπικικίνια , τα φταλέ,το πράσο , το μαρούλι. Και την δόξα για να μπει το όνομα με χρυσά γράμματα στην ιστορία ώς τεράστιος ή και Θεός.

      Πλέον όλες οι χώρες (χώροι κράτη) χρωστάνε λεφτά που δεν μπορούν να πληρωθούν, και οι μαριονέτες κυβερνήσεις (τοποθετημένες από αυτόν που έχει το χρήμα) είναι εκεί για να υποθηκεύσουν τις ψυχές των ανθρώπων που κυβερνούν.


      Οι πόλεμοι των τελευταίων δεκαετιών ανά τις χιλιετίες , για τις ψυχές των ανθρώπων έγιναν και γίνονται, εφόσον υποδουλωθούν στο ανώτατο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που κάνει κουμάντο, και δεν έχει πλέον όρεξη για χρήμα (δικό του είναι άλλωστε) αλλά μόνον για ψυχές.

      Άντε και κάποιοι πόλεμοι γίνανε για το ποιος την έχει μεγαλύτερη ( βλέπε Μενέλαος εναντίον Πάρη , αλλά ο Αγαμέμνων επωφελήθηκε της κατάστασης για τον θρόνο της περιοχής).
      Αλλά κι εκδίκηση (βλέπε Μεγαλέκος).


      ΠΡΟΣΚΥΝΑ τον Ξέρξη λέγαν οι πέρσες στους προγόνους μας και πήρανε τον πούλο ύστερα από χρόνια καταστροφών.

      ΠΡΟΣΚΥΝΑ τον Αυτοκράτορα ως Θεό λέγαν οι Ρωμαίοι και όσοι δεν προσκυνούσαν σφαγιάζονταν

      ΠΡΟΣΚΥΝΑ τον Αλλάχ και θα έχεις προνόμια χρήματα και δόξα λέγαν οι Οθωμανοί στους παπούδες μας αλλιώς μαχαίρι.

      Αυτοί που δεν προσκυνούσαν είχαν πνεύμα μέσα τους
      που τους καθοδηγούσε σε κάτι ανώτερο από το χρυσό το χρήμα και γενικά την επίγεια ζωή.

      Με αποτέλεσμα να κερδίσουν την σωτηρία της ψυχής τους .

      Διαγραφή
  11. Για να λυθούν όποιες απορίες :

    https://www.docdroid.net/nUdYntg/oi-thei-pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή