«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Παναγιώτης Ρούσσος, ένας αγνός και θερμός πατριώτης, σαν αυτούς που χρειαζόμαστε, για να εξυγιανθεί η πόλις των Αθηνών


Τον Παναγιώτη, αν και γνώριζα την πορεία του στον αθλητισμό, τον γνώρισα από κοντά πριν από λίγο καιρό, σε ένα καφέ με καλούς φίλους, Διοδοταίους στο πνεύμα. Από τα πρώτα πέντε λεπτά κατάλαβα ότι είναι δικό μας άτομο, ένα παιδί της Ελλάδος που ξυπνάει και κοιμάται με τον καημό της απελευθέρωσης. Η καρδιά του χτυπάει διαρκώς στο ρυθμό του εθνικού μας ύμνου. Μέσα από διαρκείς αγώνες, στον αθλητισμό ως πυγμάχος και από τους κόπους του στον εμπορικό τομέα, έχει προσφέρει ως τώρα μεγάλη βοήθεια στον πατριωτικό χώρο, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να μιλά γι αυτό και να αυτοπροβάλλεται. Η ανωτέρω φωτογραφία τον αδικεί. Από κοντά είναι λαμπερός και το συχνό του φυσικό και ζεστό χαμόγελο, σε παροτρύνει να τον εμπιστευτείς, να τον βάλεις στον κύκλο σου, να συμπορευτείς στους στόχους του, να κάνεις κάτι ξεχωριστό βοηθώντας την πόλη σου.

Γι αυτό, εγκρίνω με τα χίλια και αποφάσισα να βοηθήσω μέσα από το μπλογκ, στην προσπάθειά του να μας εκπροσωπήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας, μέσα από την παράταξη Ελεύθεροι Αθηναίοι του Ηλία Κασιδιάρη, την μόνη παράταξη που σίγουρα θα φρέναρε ή θα σταματούσε την νεοταξική κατρακύλα και πολιτισμική παρακμή της πόλης μας, η οποία μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο άσχημη, όλο και πιο άδικη, όλο και πιο επικίνδυνη.

Μέχρι και τις εκλογές, σε αυτήν εδώ την ανάρτηση θα σάς παραπέμπει και ένα σχετικό γκάτζετ που θα υπάρχει στην δεξιά πλευρά του ιστολογίου μας. "Νοθευτούν-δεν νοθευτούν" και αυτές οι δημοτικές εκλογές, εμείς ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε την προσπάθειά μας, ως φόρο τιμής στην Θεά της Πόλης μας, και στην ίδια την Πόλη μας την Αθήνα, η οποία αποτελεί μάνα για πολλούς από εμάς που γεννηθήκαμε σε αυτήν και πονάμε με κάθε πληγή που αυτή δέχεται από τους προαιώνιους εχθρούς του Ελληνισμού.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ωραίο ως Έλληνα, Παναγιώτη Ρούσσο. 

Ακολουθεί παρουσίαση των προεκλογικών εντύπων. Στο τέλος, και ένα έντυπο με όλους τους υποψηφίους της παράταξης.

 

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ