«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

"ΓΙΑ ΤΟΥΣ AΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚH" - γράφει ο CON


 

Σημείωση Διόδοτου: Ο φίλος μας Con, ο θερμός συμπατριώτης μας από το Ντουμπάι, είναι αρκετά αιχμηρός στους χαρακτηρισμούς του, αλλά να θυμάστε ότι δεν απευθύνεται στους αναγνώστες του Διόδοτου, αλλά στους αναγνώστες άλλων ιστοσελίδων, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σε youtubers που ο Θεός να τους κάνει "αφυπνιστές" και "γεωπολιτικούς αναλυτές", τον κόσμο που τούς ακούει κλπ..

Γι αυτό, μετά από όσα έχει να μάς πει σήμερα, αποφασίσαμε να σάς δώσουμε και μέρος σχολιασμών από το ιστολόγιό μας, οι οποίοι κατετέθησαν την εβδομάδα που πέρασε.

----------------------------------------------------------------------------

Παρακαλώ όλους εσάς τους αδαείς που βλέπετε φαντάσματα ότι οι BRICS θέλουν να αλλάξουν την πραγματική δομή του Κόσμου και ότι είναι χέρι-χέρι με τις ΗΠΑ παρακαλώ να έχετε κατά νου τη γνώμη μου:

 

A-1/ OHE--Αν οι BRICS δημιουργήσουν μια εναλλακτική λύση για τον ΟΗΕ που χρειάστηκε ένας 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος για να δημιουργηθεί, τότε θα προχωρήσουμε σε έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά θα δημιουργηθεί μια παρόμοια δομή στο μακρινό μέλλον ! Αυτό κανείς δεν το θέλει!.

2/ Αυτό που θέλουν οι BRICS είναι να διατηρήσουν το ίδιο σύστημα , να μετακινηθούν σε μια άλλη χώρα , καθώς το πραγματικό σύστημα απήχθη από τις ΗΠΑ που κάνουν ό,τι θέλουν. Επίσης αυτός ο ΟΗΕ ήταν υπό την επιρροή των Ροκφέλερ που είχαν επίσης δώσει τη γη.

3/ Το ίδιο ισχύει για όλες τις δομές που υπάγονται στον ΟΗΕ, όπως για παράδειγμα η FAO, η οποία βοηθά μόνο τις χώρες του τρίτου κόσμου που είναι υπέρ των ΗΠΑ.

 

B/ ΠOY : Το ίδιο όπως παραπάνω ισχύει και για τον ΠΟΥ ο οποίος επίσης έχει απαχθεί όχι μόνο από τις ΗΠΑ , αλλά το χειρότερο από τις αμερικανικές πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες (BIG PHARMA)

 

C/ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΔΝΤ : Το ίδιο ισχύει και για την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ που έχει γίνει ένα αμερικανικό εργαλείο εκβιασμού , ειδικά για τις χώρες του τρίτου κόσμου (όπως η Ελλάδα)...... Αυτό πρέπει επίσης να αλλάξει σε μια πολυπολική δομή.

 

D/ To SWIFT : Το SWIFT έχει επίσης γίνει ένα αμερικανικό μέσο κυρώσεων και την ίδια στιγμή που όλες οι συναλλαγές όταν χρησιμοποιείται το δολάριο περνούν μέσα από τις ΗΠΑ, υπόκεινται όχι μόνο σε μπλοκάρισμα, αλλά και σε ένα εμπορικό μέσο των ΗΠΑ για να κλέβουν ΠΕΛΑΤΕΣ.

Αυτό έχει σχεδόν αντικατασταθεί.

 

E/ Το USD To δολάριο πρέπει επίσης να σταματήσει να είναι το κύριο νόμισμα ανταλλαγής και συναλλαγών καθώς βασίζεται στον αέρα, ένα είδος χαρτιού τουαλέτας που μπορείτε να εκδώσετε όσα δολάρια θέλετε εκβιάζοντας τον κόσμο και αγοράζοντας ξένες εταιρείες (κυρίως κάτω από το μπλοκ των ΗΠΑ) με ένα άχρηστο νόμισμα.

 

F/ NGOS & Forums : Οι ΜΚΟ έχουν ως επί το πλείστον δημιουργηθεί ,κυρίως στη Δύση, μετά το 1990 και την πτώση της ΕΣΣΔ, από τον MASTER των ΜΚΟ τον George Soros …..και άλλοι τον αντέγραψαν.

 

-Τα Forums αρχικά δημιουργήθηκαν μετά το 1950 από τις ΗΠΑ, ώστε να ελέγχουν τον πλανήτη και έχουν γίνει ένας τεράστιος κίνδυνος μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.

Αυτό είναι επίσης στο δρόμο για να αλλάξει.

 


Αυτές είναι μερικές ιδέες τιs οποίεs ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ oτι  έχουν επίσης κατά νου οι BRICS . Πιστεύω ακράδαντα ότι οι BRICS πρέπει να προχωρήσουν σιγά-σιγά, καθώς όλοι κινδυνεύουμε με Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Προτείνω σε όλους να διαβάσουν το “THE GRAND CHESSBOARD" (Η Μεγάλη Σκακιέρα) του Zbigniw Brezinsky καθώς στην τελευταία παράγραφο υπαινίσσεται ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αυτοκρατορία του  ΠΛΑΝΗΤΗ..... ….και έχουμε να κάνουμε με τρελούς NEOCONS !

 

ΌΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΆΠΟΨΗ ΌΤΙ ΤΑ BRICS ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ TA ΣΠΆΣΟΥΝ ΌΛΑ ΑΎΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΆΞΟΥΝ ΜΌΝΟ ΣΤΑ ΜΈΤΡΑ ΤΟΥΣ , ΤΌΤΕ ΕΊΝΑΙ ΑΔΑΉΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ !! ;;;;;;;;;;;Τότε, αν το κάνουν αυτό, θα οδηγηθούμε σε μια κατάσταση όπως το “1984” του George Orwell……και η Κίνα , η Ρωσία και οι BRICS χρειάζονται το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ εμπόριο!!

 

Το χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις το χαϊδεύεις

 

PS:

Ποιος νομίζετε ότι προώθησε τις πρόσφατες εχθροπραξίες στην Αρμενία, τις επιθέσεις του ISIS στην Αίγυπτο, τις αφρικανικές εχθροπραξίες στο Σουδάν κλπ κλπ ; ΜΟΝΟ οι ΗΠΑ.

 


 

-------------------------------------------------------------- 


Σχόλια από Διόδοτο:


Πάνος :

Κώστα, όσον αφορά το βίντεο https://rumble.com/v3ko7rq--2030.html, γράφεις ὅτι δὲν ἐμπιστεύεσαι τὴν μετάφραση τοῦ «ἀντιρώσου NIOLAND».

Ὅποιος φέρνει πληροφορίες γιὰ τὸν Πούτιν ἀποδεικνύοντας ὅτι στηρίζει τὴν ἀτζέντα 30 μὲ ὅτι αὐτὸ συνεπάγεται, ἐσὺ τὸν χαρακτηρίζεις ἀντιρώσο;

Καὶ ὁ Ἄγγελος Καραγεώργος εἶναι ἀντιρώσος;

Κοίτα, διότι σὲ λίγο θὰ μᾶς πεῖς ὅτι εἴμαστε φιλοαμερικανοί...

Μήπως δὲν ἐμπιστεύεσαι τίς μεταφράσεις καὶ τῶν παρακάτω ἀναρτήσεων ἤ θεωρεῖς ὅτι εἶναι fake;

Ο "ψηφιακός μετασχηματισμός" της Ρωσίας: Ελάτε να δείτε
https://ethnegersis.substack.com/p/d92

Η άλλη Ρωσία: Ο Μεγάλος Αδελφός του Ψηφιακού Ελέγχου (ΒΙΝΤΕΟ)
https://ethnegersis.substack.com/p/80e

Κώστα, μᾶλλον χρειάζεται νὰ τὸ ψάξεις περισσότερο.
Νομίζω ὅτι τὸ ἔχουμε δείξει μὲ τὸ παραπάνω ἄν εἴμαστε ὑπέρ τῆς Ρωσίας καὶ κατὰ τῆς Ἀμερικῆς καὶ τῆς δαιμονισμένης Εὐρώπης, ἀλλὰ αὐτὸ δὲν σημαίνει ὅτι θὰ ἐθελοτυφλοῦμε στὰ γεγονότα καὶ τὸ τί γίνεται στὴν Ρωσία.

 

Κ-Τ :

Φίλε Πάνο,

δεν χαρακτήρισα αντιρώσο τον Νιολαντ από αυτό το βίντεο, αλλά από 5-6 άλλα του βίντεο που έχω δει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Συν σχολιασμούς του σε γνωστό μπλογκ. Πολύ αντιπουτινικό και αντιδιοδοτικό μπλογκ. Και επίτρεψέ μου να χαρακτηρίσω όλους αυτούς άσχετους από γεωπολιτική. Και τον Άγγελο, ο οποίος είναι τουλάχιστον πολύ καλός σε θέματα κυβερνητικής, αντινεοταξικά και εμβολίων κλπ.

Η μετάφραση του βίντεο, σωστή είναι τελικά, και έχω σε κείμενο ( https://www.mid.ru/en/foreign_policy/economic_diplomacy/1422808/ ) όλη την σχετική ομιλία η οποία έγινε το 2021 ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! Τότε δηλαδή που η Ρωσία έπαιζε το παιγνίδι τους επειδή τα κύρια προϊόντα εξαγωγής της ήταν τα σιτηρά και το φυσικό αέριο. Βέβαια, αυτή την εβδομάδα έκοψε εντελώς τον κwLo των Δυτικών με αυτό που έκανε: Σταματά να πουλάει βενζίνη / πετρέλαιο και καταλαβαίνεις τι θα συμβεί !!! Οι δυτικές κυβερνήσεις θα πέσουν και το δολάριο θα πάει στην κόλαση, επειδή οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να εξάγουν τη βενζίνη/ πετρέλαιο τους καθώς η τοπική τους αγορά την απορροφά ! Επίσης ο χειμώνας φαίνεται να έρχεται κρύος στην Ευρώπη...
Εδώ, ένα σχετικό βίντεο για το επερχόμενο γλέντι: https://youtu.be/f62TGKJwI40

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει όλοι σας, είναι ότι η παγκοσμιοποιητική ατζέντα Πούτιν/BRICS, ναι περιλαμβάνει ψηφιακό έλεγχο κλπ και καλά κάνει και μετασχηματίζεται ψηφιακά όπως οι δυτικοί. Αυτό είναι τεχνολογική εξέλιξη. Ο κόσμος ούτως ή άλλως αλλάζει. Το θέμα είναι πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτό πάνω στους λαούς. Και από ποιούς. Και ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ (σχήμα λόγου αυτό, γιατί όντως ισχύει το ΔΕΝ) η πολυπολική παγκοσμιοποίηση των BRICS, να περιλαμβάνει αλλαγή πληθυσμού των χωρών, ισλαμοποίηση, κατάργηση συνόρων, χημική και με ποικίλους άλλους τρόπους ευθανασία των γηγενών, σκόπιμη φτωχοποίησή τους, καταστροφή της παραδοσιακής οικογένειας και και και.. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ...

Χωνέψτε το!!! Η ατζέντα Πούτιν/BRICS δεν είναι η άλλη όψη του νομίσματος της δυτικής καμπάλ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ!!!

Ψάξτε το λοιπόν κι εσείς περισσότερο...

 

Αναστασία :

Που πάει και τα βρίσκει αυτά και τα προωθεί αυτός ο Νιόλαντ; Προσπαθεί κι αυτός να ενσπείρει τον πανικό και την απόγνωση... να σκοτώσει κάθε ελπίδα και μαζί τις ψυχές των καθαρών ανθρώπων....Κι ύστερα, σου λέει ο άλλος πως ο τύπος είναι αντινεοταξίτης....Μάλλον, ο εξαποδώ διαθέτει άπειρα προσωπεία - δήθεν συνωμοσιολόγων - και τα βγάζει κατά περίσταση στη φόρα, σαν έναν σατανικό ταχυδακτυλουργό, που βγάζει απ' το καπέλο πονηρά κουνέλια και παρδαλούς παπαγάλους... Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και η πεντακάθαρη Βασούλα τον είχε περί πολλού...

Και το πονηρούλι κερασάκι, ως τίτλο, για να προκαταβάλει τις όποιες αμφισβητήσεις... : «Κάποιοι αναφορικά με τη Ρωσία λένε ότι κάνει "απλές δηλώσεις" σχετικά με την Ατζέντα 2030 και ότι είναι μια "φόρμουλα για να μην περνάνε ως εχθρικοί" προς τη Δύση και τους παγκοσμιοποιητές». 


Con :

Φίλε Κώστα ανέφερες τις φράσεις "ψηφιακός μετασχηματισμός της Ρωσίας" και "Ο κόσμος ούτως ή άλλως αλλάζει". Σωστός! Και να προσθέσω:

Ο ηλεκτρισμός ήταν όργανο του Σατανά όταν εφευρέθηκε και όμως είναι σατανικός αν το χρησιμοποιείτε σαν ηλίθιος και ηλεκτρίζεστε και πεθαίνετε.

Το ίδιο και η τεχνητή νοημοσύνη, είναι πολύ επικίνδυνη σύμφωνα με τον Elon Musk εάν χρησιμοποιείται από τρελούς όπως ο Zuckerberg , αλλά είναι πολύ χρήσιμη για παράδειγμα εάν σχεδιάζετε αυτοκίνητα ή άλλα αντικείμενα…..

Τώρα ας έρθουμε στην ηλεκτρονική ταυτότητα που έχω και στο Ντουμπάι από το 2010. Είναι πολύ πρακτικη, όπως για παράδειγμα, όταν φτάνω στο αεροδρόμιο περνάω αμέσως χωρίς να χρειάζεται να περιμένω ώρες καθώς το αεροδρόμιο του Ντουμπάι είναι πολύ απασχολημένο.

Περιέχει MONO τα προσωπικά μου δεδομένα . Πρέπει επίσης να την ανανεώνουμε κάθε 3 χρόνια για να αποφύγουμε την παράνομη μετανάστευση.

ΤΏΡΑ, ΈΧΩ ΓΡΆΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ.. ΑΥΤΆ ΤΑ ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΘΑ ΠΡΟΣΘΈΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ. ΟΠΌΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ!

Αποτέλεσμα !! Η τεχνολογία είναι πολύ καλή όσο δεν χρησιμοποιείται εναντίον μας και αυτo η Ρωσία το έχει υπ' όψη της, ενώ παράλληλα δεν θέλει να μείνει πίσω στην εξέλιξη και να χαρακτηρίζεται τριτοκοσμική.

Επίσης Κώστα, και δεν είναι άσχετο με το θέμα, θα επαναλάβω ότι: Τα περισσότερα blogs στην Ελλάδα, που θεωρούν τους εαυτούς τους "αφυπνιστικά και πατριωτικά"...  είναι σκατά. Πολύ λίγα, π.χ. όπως τo δικό σoυ και του Γιώργου Μεταξά, αξίζουν!

Μου θυμίζουν την ελληνική τηλεόραση και τα συγκλονιστικά ψεύτικα νέα τους.. 


25 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά γίνεται η επισήμανση περί γεωπολιτικής.

    Μπορείτε, κάποιος να μας πεί περί της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, που γράφει κάτω από την ταμπέλα τους;
    Από τα λιγοστά που γνωρίζω έχει να κάνει με την εξέλιξη των μηχανών σε παραγωγικούς τομείς, αλλά δεν γνωρίζω για τον ρόλο των ανθρώπων σε αυτούς τους τομείς.

    Με επιφύλαξη ,
    προσωπικά ενοχλούμαι από τον πολύχρωμο ήλιο του ΠΑΣΟΚ άσχετα αν δεν έχει δόντια αλλά ακτίνες,
    προσωπικά κολλήματα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά όλα αυτά και να τα δεχτούμε ως έχουν, αλλά κατά την γνώμη μου· δεν μπορεί να γίνει πραγματική γεωπολιτική ανάλυση αν δεν προσμετρηθεί-απαντηθεί πρώτα το ερώτημα ―ποιος και γιατί δημιούργησε την σύγχρονη Κίνα;― ένα υπερκράτος οδηγό και όχι μόνο, εκτός αν η ερώτηση είναι άσχετη ή και ανόητη.

    Πῦρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κίνα για πρώτη φορά στην Ιστορία της αποκτά δύο παράγοντες στην κρατική της δομή. Είναι το Βαθύ Κράτος (ΚΚΚ), διεφθαρμένο και αντιλαϊκό όπως της Αμερικής, και ο πρόεδρός της ο Σι Τσιπινγκ ο οποίος κατάφερε όπως ο πατέρας του να κρατηθεί στην εξουσία και να συνεχίσει το έργο του, όχι απλώς εκσυγχρονισμό, αλλά συνεχή εκκαθάριση της διαφθοράς του βαθέως κράτους. Αν δεν ήταν έτσι ο Τσιπινγκ, δεν θα ξεκινούσε μαζί του συνεργασία για νέο πολυπολικό κόσμο ο Πούτιν.

      Διαγραφή
    2. Αν το δεχθούμε κι αυτό ως γεγονός, τότε μακρο-μεσοπρόθεσμα οδεύουμε σε πόλεμο (ψυχρό, θερμό, υβριδικό ή...) Ρωσίας―Κίνας με ότι αυτό συνεπάγεται!

      Πῦρ

      Διαγραφή
    3. Μπορεί.
      Ορθόδοξοι γέροντες (δεν θυμάμαι τώρα αν ήταν Ρώσοι ή Έλληνες) έχουν προφητέψει ότι στο τέλος της σύγκρουσης (Γ'ΠΠ) της Ρωσίας με την Δύση και το Ισραήλ, οι Κινέζοι θα προδώσουν τους Ρώσους και θα τους χτυπήσουν από τη Σιβηρία, γιατί είχαν από πάντα, και οι Κινέζοι την δική τους κρυφή ατζέντα παγκοσμιοποίηση/κατάκτηση του κόσμου.

      Διαγραφή
    4. Καλώς, τα σέβη μου φίλτατε,
      Αυτό ήθελα να επισημάνω, δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε σε μια άποψη όσο ελκυστική κι αν είναι, όσο ελπίδα κι αν αυτή παρέχει και, όπως κάποτε μου είχε πει ένας φίλος:
      ―ξέρεις γιατί το κεφάλι είναι στρογγυλό;
      ―γιατί;
      ―για να πηγαίνουν οι σκέψεις παντού!
      Την καλησπέρα μου και καλή δύναμη σε όλους.

      Πῦρ

      Διαγραφή
    5. Πύρ 10:17,

      Δήλωσες ποτέ σε χριστιανό: Καλά κι Άγια ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ αλλά κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Εάν δεν Συμφωνήσεις ότι η Πίστη προϋποθέτει ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ γιατί χωρίς ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ δεν είναι Πίστη αλλά Γ Ν Ω Σ Η;

      Αντικειμενικά, Εάν το δεις, θέλει Προσοχή γιατί ―πέρα από Ερωτήσεις― υπάρχουν και Συμφωνίες που είναι Άσχετες ή και Ανόητες.

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Ν.Κ.,
      έγραψες ένα σχόλιο που περιέχει την εξής παράγραφο:

      "Δήλωσες ποτέ σε χριστιανό: Καλά κι Άγια ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ αλλά κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Εάν δεν Συμφωνήσεις ότι η Πίστη προϋποθέτει ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ γιατί χωρίς ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ δεν είναι Πίστη αλλά Γ Ν Ω Σ Η;"

      Εγώ προσωπικά δεν βγάζω κάποιο νόημα από αυτό. Προσπάθησε να την διατυπώσεις καλύτερα.
      Εκτός κι αν συγκλίνει προς την δήλωση του Καλλίστου Γουέαρ (αρχιεπισκόπου ορθοδοξίας Οξφόρδης) "Η πίστη είναι -και πρέπει να είναι- ένας συνεχής διάλογος με την αμφιβολία".

      Διαγραφή
    7. Μήπως την λέξη ΓΝΩΣΗ (σε αυτή τη φράση) την χρησιμοποιείτε υπό την έννοια (κακού) δογματισμού;

      Διαγραφή
    8. Αναρτώ τώρα το σχόλιό σας, για να έχουμε σαφέστερη εικόνα:

      Διαγραφή
    9. Πύρ 10:17,

      Δήλωσες ποτέ σε χριστιανό: Καλά κι Άγια ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ αλλά κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Εάν δεν Συμφωνήσεις ότι η Πίστη προϋποθέτει ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ γιατί χωρίς ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ δεν είναι Πίστη αλλά Γ Ν Ω Σ Η;

      Αντικειμενικά, Εάν το δεις, θέλει Προσοχή γιατί ―πέρα από Ερωτήσεις― υπάρχουν και Συμφωνίες που είναι Άσχετες ή και Ανόητες.

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    10. Εξηγήστε μας και την τελευταία φράση αν είναι δυνατόν.
      Τί στον κόρακα.. εγώ είμαι ο αργόστροφος;
      Γενικά ΣΤΑ σχόλιά σας, αν και διακρίνω μία άθεη οπτική (και δεν το λέω ως κάτι που για εμένα προσωπικά είναι ενοχλητικό), μία άθεη οπτική υπό υπονοηματικό χαρακτήρα, ..χρειάζεται μία παραπάνω σαφήνεια και στόχευση στο να χαίρουν ευρύτερης αποδοχής.

      Διαγραφή
    11. Οι πραγματικοί άθεοι (καθαροί σκεπτικιστές) είναι σπάνιο, δυσεύρετο είδος, από το οποίο μπορούν να αποκομισθούν πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα. Σχεδόν όλοι όσοι δηλώνουν άθεοι στην Ελλάδα, είναι απλά πολέμιοι του Χριστιανισμού (μόνο αυτής της θρησκείας), χαζο-δωδεκαθεϊστές ή αριστεροί του κώλου με πέντε ακίνητα.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Ν Κ
      Για έναν συνειδητό χριστιανό δεν μπορεί να υπάρξει θρησκευτική συζήτηση, μόνον θεολογική συζήτηση πάνω σε θέματα του Ευαγγελίου του Αγίου Τριαδικού Θεού.
      Όλες οι άλλες συζητήσεις
      και τυχόν συμφωνίες γίνονται πάντα μέσα σε ιστορικά και πολιτικά γεγονότα , και αυτό γιατί η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη πηγάζει από την αποκάλυψη του Υιού και Λόγου του Θεού στον άνθρωπο ,
      και όχι από κάποιες ιδεοληψίες του τύπου αν πεθάνω πολεμώντας απίστους θα βρεθώ με 70 παρθένες
      ή
      πρέπει να θυσιάσουμε παιδιά και ανθρώπους για να πάει καλά η χρονιά.

      Όσο για την αναφορά περί πίστης ή γνώσης,
      η γνώση προϋποθέτει μια ολοκληρωμένη εικόνα ενός είδους ,
      αντίθετα
      στην Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία υπάρχει μόνον πίστη,
      επειδή από τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο πνεύμα είχαμε εικόνα μόνον από την ενανθρώπηση Του Υιού και Λόγου του Θεού ,
      για τα άλλα δύο πρόσωπα του Τριαδικού Θεού δεν υπάρχει εικόνα .

      Η οποιαδήποτε αμφιβολία περί της Αγίας Τριάδας, είναι καθαρά δαιμονικός πειρασμός.

      Στην Καινή Διαθήκη τα λέει όλα ξεκάθαρα





      Διαγραφή
    13. "Η οποιαδήποτε αμφιβολία περί της Αγίας Τριάδας, είναι καθαρά δαιμονικός πειρασμός"

      Για αυτούς που πιστεύουν, τους χριστιανούς.
      Οποιοσδήποτε όμως έξω από αυτό έχει δικαίωμα να αναλύει και να εκφράζει τη γνώμη του. Δεν σημαίνει αυτό ότι τον καθοδηγεί ο διάβολος.

      Διαγραφή
    14. Ο διάβολος λίγο ανακάτεμα με το κουταλάκι κάνει,
      τα υπόλοιπα τα κάνει ο άνθρωπος.

      Το μεγαλύτερο παραμύθι της ανθρωπότητας είναι που ο διάβολος έκανε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι
      δεν υπάρχει διάβολος.

      Οι περισσότεροι γύρω μας αυτήν την στιγμή είναι της άποψης ότι
      -δεν πιστεύω στον Θεό άρα δεν υπάρχει διάβολος.
      Και όλα μα όλα ξεκίνησαν από αναλύσεις ,
      το σαράκι όμως για να αναλύσει κάποιος πράγματα που δεν μπορεί να τα δει ολόκληρα, το έβαλε ο διάβολος,

      Έρχεται όμως ο Ύψιστος πρώτα με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο και μετά με τον Υιό του Τον Χριστό , σου λέει μετάνοια

      Στην Καινή διαθήκη λέει τον τρόπο ,
      που εάν τον πιστέψουμε,
      μπορούμε να χακάρουμε τον κόσμο του διαβόλου που μας περιβάλλει.


      Διαγραφή
    15. Συγνώμη για το πλάτος της απάντησης.

      Σχετικά με την ερώτηση στο σχόλιο στις 00:36

      Ναί για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους .

      Διαγραφή
    16. Ν.Κ. 22:40
      Το σχόλιό μου δεν αφορά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός και δεν απευθυνόμουν σε χριστιανό ή δωδεκαθεϊστή ή..., αλλά, θέλω να πιστεύω σε Έλληνες νόες, επίσης δεν προσπάθησα να κάνω καμία συμφωνία αλλά μια υπόθεση ώστε να διατυπώσω ένα επιχείρημα προς διεύρυνση της συζήτησης.-

      Πῦρ

      Διαγραφή
    17. Κύριε Ν.Κ.,
      στείλατε μήπως πριν από λίγο κάποιο σχόλιο;
      Μού φανηκε οτι το πηρε το ματι μου, και αμεσως μετα δεν μπορεσα να το βρω πουθενα. Ή κανω λαθος ή απο απροσεξία το ποντίκι πατηθηκε στην ένδειξη ΔΙΑΓΡΑΦΗ αντι ΕΓΚΡΙΣΗ.
      Αν οντως συνεβη αυτο, ζητάω συγνωμη. Πρεπει να το ξαναγραψετε.
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Κανένας δεν είναι βέβαιος για τίποτε. Ούτε για BRICS, ούτε για νεσάρες - γκεσάρες, ούτε για το ποιός θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το καλό της ανθρωπότητας, αλλά κυρίως της ΓΑΙΑΣ. Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν κάποιοι για την ΕΞΕΛΙΞΗ, τότε θα ήταν ΓΑΙΟκεντρικοί, με επίκεντρο τη Γαία μας. Ίσως οι παραπάνω είναι και δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Ποιός είναι όμως βέβαιος ; Η μόνη βεβαιότητα είναι οτι "αυτοί" που έφεραν μέχρι εδώ την ανθρωπότητα, ΔΕΝ ενδιαφέρονται για το καλό, είναι σκοτεινοί και ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ να ξεκουμπιστούν.

    Ό,τι και να πει κάποιος, σε ό,τι και να διαβάσουμε, όπου και να στρέψουμε την προσοχή μας παγκόσμια, αυτό που ΛΕΙΠΕΙ είναι η Ελλάδα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Απο τότε που η Ελληνική σκέψη απαλείφθηκε και η Ελληνική Παιδεία (και ΟΧΙ εκπαίδευση) καταργήθηκε, τα προβληματα γιγαντώθηκαν.

    Διαβάστε τι απάντησε ο μέγιστος Βαγγέλης Παπαθανασίου, σε μια συνέντευξή του, για αυτό το θέμα :

    Ερώτηση : Σε ποιον βαθμό πιστεύετε ότι επικρατεί αρμονία στη σημερινή Ελλάδα; Γιατί η πολιτική και κοινωνική ζωή περιέχουν και αναπαράγουν τόσο πολύ χάος και τόσο θόρυβο;

    Απάντηση : Κάποτε η Ελλάδα, αυτός ο τόπος που λέγεται Ελλάδα, ήταν το γίγνεσθαι. Τώρα αυτή η λέξη έχει σβηστεί από την ελληνική μας συνείδηση και τώρα που όλοι ζητούν, δήθεν με τεράστιο ενδιαφέρον, το φάρμακο για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, μόνο μία λύση υπάρχει αντικειμενικά. Ελληνική Παιδεία. Η οποία βάλλεται ηθελημένα αλλά και από άγνοια εδώ και 1.700 χρόνια λυσσωδώς. Η Παιδεία, που αποτελεί τον κορμό της μόρφωσης σε σχεδόν όλον τον κόσμο, δεν διδάσκεται στην Ελλάδα. Νομίζω ότι η καταστροφή της χώρας μπορεί να έχει παγκόσμιες συνέπειες.

    Αν και η συνέντευξη υπάρχει και στον ιστότοπο του Βήματος, προτίμησα να τη διαβάσω εδώ :
    https://dionios.blogspot.com/2023/09/o.html

    και εδώ :
    https://filosofieszois.gr/%ce%b2%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%85-o%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%83/?fbclid=IwAR2MahkdaDnwquy5HOSh7qVCE9hUZFwewfmmmyyZh8qw53yV-t0EvbdLEcY

    Συστήνω ανεπιφύλακτα να τη διαβάσετε. Απαντά και για τους στίχους της Μυθωδίας, τους οποίους ΔΕΝ αρνείται.

    ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΩΡΑ

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΥΓ Το σχόλιό μου ταιριάζει με την ανάρτηση του Φίλτατου CON, διότι (κατά την ταπεινή μου άποψη) προτείνει ΛΥΣΗ. Και αυτή δεν είναι άλλη απο την Ελληνική Παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα ότι η Ελλάδα θα ήταν το ιδανικό μέρος του Κέντρου του Νέου Πολυπολικού Κόσμου των BRICS, αλλά οι εχθροί μας = οι πολιτικοί μας είναι απλά μαριονέτες των ΝEOCONS και ποτέ δεν θα μας αφήσουν να επιλέξουμε ελεύθερα ….. και στην πραγματικότητα είμαστε οι αιώνιοι εχθροί τους!!



      NEOCON = τι είναι έναs ΝΕΟCΟΝ……

      Oι NEOCON (Neo Conservative) -- Τροτσκιστές, αλλά σήμερα είναι και στα δύο κύρια πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ και στα 5 Eyes Αγγλοσάξονες…..

      Eίναι Μεσσιανιστές-Ευαγελιστές & Εσχατολόγοι και όλοι έχουν ως κύριο στόχο τα συμφερoντα του Ισραήλ!!

      Το κέντρο βάρους του κόσμου είναι το Ισραήλ για αυτούς!!

      Θέλουν μια κατάσταση αφέντη και σκλάβοι για τα άλλα έθνη !

      (Στην Ελλάδα νομίζουν ότι όλα έχουν να κάνουν με Μασόνουs ,που είναι απλά τα σκυλάκια τους XA XA XA )

      Διαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Η ΚΟΎΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;;
    «σταματούν να εξοπλίζονται τα νησιά»;

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/yeni-safak-i-ellada-stamata-na-eksoplizei-ta-nisia-tou-aigaiou-katopin-symfonias-me-tin-agkyra/
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.
      ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΑΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΤΟΥΣ ΙΣΩΠΕΔΩΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 3/10/23.
      ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ.
      https://www.youtube.com/live/M1xbntuKJ_E?feature=shared

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Ηλία μου!
      Καλό ξημέρωμα, καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  5. ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΚΡΟΝΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ – ΛΕΒΑΝ ΚΑΙ ΛΙΛΙΘ

    https://1.bp.blogspot.com/_xiGOMVbKvy0/SxSrHntgbjI/AAAAAAAABog/Ozs5MwWKDnY/s1600/dragonian-hierarchy-GR.jpg

    &

    https://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/02/blog-post_4784.html

    https://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/03/blog-post_17.html






    Maxence Cyrin - Clubbed to death (Official Video HD)

    https://www.youtube.com/watch?v=HeoEq7VT4VQ



    V P X

    ΑπάντησηΔιαγραφή