«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΝΕΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ : Διορισμός Τρόσεφ, νέου αρχηγού της Wagner - Ο αναπλ.πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Πιότρ Τολστόι ζήτησε την επιστροφή αρκετών άλλων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία


 

Διορισμός Τρόσεφ, νέου αρχηγού της Wagner

 Ο Πούτιν έχει διορίσει νέο ηγέτη. είναι ένας άνθρωπος που ονομάζεται Αντρέι Τρόσεφ. Είναι ο νέος διοικητής των δυνάμεων της Βάγκνερ και έχει το ψευδώνυμο Σεντόι που σημαίνει "ο γκρίζος" στα Ρωσικά. Πιθανώς ένας υπαινιγμός στα γκρίζα μαλλιά του.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Poutin, Evkurov, Troshev « Sedoi »

 

Η ρωσική κρατική τηλεόραση έδειξε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, στρατηγό Γιούνους-μπεκ Εβκούροφ, μαζί με τον συνταγματάρχη Αντρέι Τρόσεφ.

Ο τελευταίος θα αναλάβει τη διοίκηση των δυνάμεων του Βάγκνερ, με άμεση ισχύ.

Πούτιν: "εσείς ο ίδιος υπηρετήσατε σε αυτούς τους σχηματισμούς, οπότε γνωρίζετε όλα τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν γρήγορα, ώστε τα στρατιωτικά μας καθήκοντα να μπορούν να εκτελεστούν με τον καλύτερο και πιο επιτυχημένο τρόπο. »

Παρά τους προηγούμενους δεσμούς του με τον Βάγκνερ και την ιδιότητά του ως ήρωα (Χρυσό Αστέρι), ο Αντρέι Νικολάεβιτς είναι ένα σχετικά άγνωστο πρόσωπο στο ρωσικό λαό. Αλλά όλοι μιλούν γι ' αυτόν τώρα και γιατί επιλέχθηκε για αυτή τη σημαντική θέση.

Οι λόγοι προβάλλονται ως εξής :

Μαζί με τους Utkin και Prigojin, ο Troshev μπορεί στην πραγματικότητα να θεωρηθεί ένας από τους ιδρυτές του σχηματισμού Wagner. Η ειδικότητα του Τρόσεφ ήταν ο σχεδιασμός και η εφοδιαστική.

Ακόμη και πριν από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (OMS), ο Τρόσεφ είχε εκτεταμένη στρατιωτική εμπειρία, έχοντας υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, την Τσετσενία και τη Συρία, για παράδειγμα.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Τρόσεφ έπεσε με τον παλιό του φίλο Πριγκόζιν, όταν ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι "τα αγόρια του" δεν θα υπογράψουν ποτέ σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας.

Ενώ ο Τρόσιν υποστήριξε την ιδέα της ενσωμάτωσης με τον τακτικό στρατό. Λίγες μέρες αργότερα, από καθαρή σύμπτωση, ο Πριγκόζιν χάθηκε μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Και τώρα ξέρουμε ποιες ιδέες επικράτησαν.

 

Μερικές βιογραφικές πληροφορίες:

O Τρόσεφ είναι 61 ετών. Γεννήθηκε στο Λένινγκραντ. Αποφοίτησε από τη σχολή πυροβολικού και την Ακαδημία. Στο Αφγανιστάν, διεύθυνε ένα τμήμα αυτοκινούμενων υποστηριγμάτων πυροβολικού. Κέρδισε το Τάγμα του Κόκκινου Αστέρα δύο φορές. Για τις μάχες στην Τσετσενία και το Νταγκεστάν, του απονεμήθηκε δύο φορές το Μετάλλιο της ανδρείας.

Μετά την αποχώρησή του από το στρατό, ο Τρόσεφ ξεκινά μια δεύτερη καριέρα ως αστυνομικός. Επέστρεψε στο σχολείο και αποφοίτησε από την Αστυνομική Ακαδημία, στη συνέχεια εργάστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνέχεια αποσύρθηκε, το 2012, με το βαθμό του συνταγματάρχη της αστυνομίας. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2015, σε σχέση με τον πόλεμο στη Συρία, ο Τρόσεφ εξέφρασε ενδιαφέρον για επιστροφή στη στρατιωτική θητεία. Όπου πολέμησε στις τάξεις του Βάγκνερ. Για το θάρρος του, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Ρωσίας. Ο τύπος Westie παρατήρησε ότι συνετέλεσε θετικά για το "καθεστώς"του Assad.

Ο Τρόσεφ είναι πάλι εδώ και τώρα θα ασκήσει την πλήρη διοίκηση των θρυλικών δυνάμεων του Βάγκνερ. Κληρονομεί ένα όνομα, μια φήμη και ένα εμπορικό σήμα που εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ του ρωσικού λαού.

Όσο για τον Evkurov, το γεγονός ότι καθόταν δίπλα στον Troshev σε αυτή τη συνάντηση υπονοεί στους Κρεμλινολόγους ότι πιθανότατα θα "οργανώσει" τον σχηματισμό Wagner στο νέο του ρόλο στο πεδίο της μάχης. Αυτός ο γκριζαρισμένος βετεράνος από το Νταγκεστάν είναι υπεύθυνος για τη στρατιωτική εκπαίδευση γενικά. Και ο Τρόσεφ ξέρει το Βάγκνερ σαν το πίσω μέρος του χεριού του. Γνωρίζει τους ανθρώπους και θα προσπαθήσει να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερα "αγόρια" να επιστρέψουν στο μέτωπο. Όσοι το θέλουν, τουλάχιστον.

Εν τω μεταξύ, μαθαίνουμε ότι η πρώτη από τη νέα παρτίδα των Βαγκνεριανών φτάνει στο Αρτιόμοφσκ. Φυσικά, Αρτέμοφσκ! Μπαχμούτ! Και φήμες λένε ότι ήταν οι Βαγκνεριανοί που παρέμειναν πιστοί στον Τρόσεφ και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ανταρσία του Πριγκόζιν.

 brunobertez.com

 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Πιότρ Τολστόι ζήτησε την επιστροφή αρκετών άλλων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία 

Η Ρωσία πρέπει να κάνει περισσότερα από την επιστροφή τεσσάρων περιοχών- πρέπει να επιστρέψει και άλλα ρωσικά εδάφη που κατέχει παράνομα η Ουκρανία. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Πιοτρ Τολστόι έγραψε σχετικά στο κανάλι του TG.

" Σήμερα, οι περιοχές της DPR, της LPR, της Zaporozhye και της Kherson έχουν επιστραφεί στη Ρωσία, αλλά άλλα ρωσικά εδάφη εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο - η Οδησσός, το Νικολάεφ, το Χάρκοβο και το Ντνεπροπετρόφσκ. Αυτά τα εδάφη δεν ανήκαν ποτέ στην Ουκρανία, η οποία δημιουργήθηκε τεχνητά.

Η Ρωσία πρέπει να ανακτήσει τα υπόλοιπα εδάφη της: τις περιοχές της Οδησσού, του Νικολάεφ, του Ντνεπροπετρόφσκ, του Χάρκοβο - όλα τα εδάφη όπου ζει ο ρωσικός λαός μας, ο οποίος προδόθηκε και εγκαταλείφθηκε πριν από 30 χρόνια, τότε που κάποιοι εφηύραν μια ανεξάρτητη Ουκρανία, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των κατοίκων αυτών των περιοχών. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά θα κάνουμε κάτι γι' αυτό " είπε ο Τολστόι.

Την προηγούμενη ημέρα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε επίσης αναφερθεί στη μελλοντική απελευθέρωση άλλων περιοχών της Ουκρανίας στα συγχαρητήριά του για την επέτειο της επανένωσης των περιοχών DPR, LPR, Χερσώνα και Ζαπορόζιε με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κατάλογος των περιοχών που επιστρέφουν σύντομα θα διευρυνθεί.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν πρόσφατα το Κίεβο ότι η Ρωσία σκοπεύει να "καταλάβει" τουλάχιστον πέντε ακόμη ουκρανικές περιφέρειες. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η Μόσχα είναι αποφασισμένη να επιστρέψει όλα τα εδάφη που θεωρεί δικά της. Παράλληλα, είναι πιθανό η Ρωσία να αποκόψει εντελώς το Κίεβο από τη Μαύρη Θάλασσα και να καταλάβει επίσης ολόκληρη την "αριστερή όχθη της Ουκρανίας". Το καθήκον της Δύσης είναι να εμποδίσει τη Ρωσία να επεκταθεί, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες.


fr.topwar.ru



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου