«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Το Al Jazeera Arabic σε βομβαρδισμένη γειτονιά δυτικά της Γάζας, στις 25 / 4 / 2024 -- Σ Κ Λ Η Ρ Ο _ ΒΙΝΤΕΟ !! Δείτε το με δική σας ευθύνη. Ο Χριστός ξανασταυρώνεται.. από τους ίδιους.... στη Γάζα.


 

 Η Amina Hamid, Παλαιστίνια συγγραφέας και δημοσιογράφος από τη Γάζα, σκοτώθηκε μαζί με τα δύο της παιδιά την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σπίτι τους στην καρδιά του προσφυγικού καταυλισμού Al-Shati στα δυτικά της πόλης της Γάζας.

Άλλα δεκατρία πτώματα ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια. Τα περισσότερα από αυτά ήταν παιδιά.

Ένα παιδί που είχε επιζήσει από την επιδρομή έσπευσε κλαίγοντας στον τοπικό ανταποκριτή του Al Jazeera. Επαναλαμβάνει μια φράση: "Σκότωσαν ολόκληρη την οικογένειά μου. Η μητέρα μου, ο πατέρας μου, τα αδέλφια μου είναι όλοι εκεί κάτω από τα ερείπια. Είναι όλοι νεκροί.

Το παιδί που επέζησε λαχανιάζει για να πάρει ανάσα. Κοιτάζει κάτω. Ακόμα κλαίει. Η κάμερα συνεχίζει να γυρίζει.

Πιο πέρα, οι διασώστες βρίσκονται επί τόπου, προσπαθώντας να ακούσουν μια φωνή, έναν θόρυβο, ένα σημάδι ζωής.

Αλλά τίποτα. Καμία φωνή, κανένας ήχος, κανένα σημάδι ζωής.

Η έρευνα αρχίζει σχολαστικά. Εμφανίζονται τα πρώτα τεμαχισμένα, συνθλιμμένα μέρη του σώματος.

Το θέαμα είναι φρικτό. Δυσβάσταχτο.

Ο αποκαλούμενος "πιο ηθικός στρατός στον κόσμο" έχει κάνει καλή δουλειά.

Roland RICHA RICHA
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024



 

mai68.org

 

 

5 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ29 Απριλίου, 2024 19:13

    Για την Ουκρανία, πακτωλοί χρημάτων και όπλων, ενάντια στην πάλαι ποτέ "Αυτοκρατορία του Κακού" όπως λέγανε την Ρωσία, επί ψυχρού πολέμου.
    Για τους Παλαιστίνιους που πολεμάνε τον Σιωνιστικό Μολώχ, ούτε δάκρυ ούτε σάλιο.
    Κατά τ'άλλα, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση λέμε, χωρίς να ντρεπόμαστε καθόλου.
    Μας άμβλυνε τα ένστικτα ο δυτικός τρόπος ζωής.
    Μάσα, ξάπλα, σέξ και ύπνος και χέσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ29 Απριλίου, 2024 20:19

    Ή προφητεία για τα 14.000 σφαγμένα παιδιά, ξαναεκπληρώνεται. Ή πιο σιωπηλή κατάκτηση εδάφους με την σιωπηλή ανοχή των Ανύπαρκτων Ηνωμένων Εθνών. Ένας λαός που χάνει τα πάντα, χώρα, ζωές, τροφή και νερό. Στο άλλο άκρο της γής, η πόρνη Βαβυλώνα του 21ου αιώνα διδάσκει στα έθνη της γής, το νέο ευαγγέλιο. Την Woke αντζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ φίλε μου ΕΥ, ότι όλες αυτές οι εφιαλτικές και άδικες καταστάσεις θα λάβουν λύση σύντομα μέσα στο τρέχον και το επόμενο έτος. Τεράστιες οι πιθανότητες να εκτονωθούν με μεγάλο πόλεμο σε πολλά μέτωπα, Γ' ΠΠ . Διάβασε το άρθρο του φίλου μου Σέργιου και θα καταλάβεις.

      Να έχεις ένα ειρηνικό βράδυ

      Διαγραφή
  3. Αυτόν ετοιμάζουν οι Αμερικανοί για την θέση του Νετανιάχου..
    https://static.india.com/wp-content/uploads/2022/07/Yair-Lapid-AP-edited.jpg?impolicy=Medium_Resize&w=1200&h=800

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι μεν Αλλά με την Ευαγγελία Μπαλτατζή | 02.05.2024

    https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/nai-men-alla/ondemand/672987/nai-men-alla-me-tin-eyaggelia-mpaltatzi-02052024/

    ΑπάντησηΔιαγραφή