«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Όποιος πηδάει πολλά παλούκια…

 Φορέστε κορσέδες γέλιου (κατ' Αριστομάχω) και απολαύστε.. ΕργΔημΕργ !


Η καταπολέμηση του εν Ελλάδι «νατιβισμού» σχεδόν απεδείχθη το τέλειο έγκλημα.

Σχεδόν.

Λίγο ακόμη, όμως, καί αναμένω στην πράξη κάτι, ελαφρώς διαφορετικό: ν’ αποδειχθή το σχεδόν τέλειο έγκλημα. Που δεν έγινε τέλειο.

Γιατί;

Διότι…

. . . . . . . . . . .

Στην ιστορία της ανθρωπότητας, ουδέποτε υπήρξε δικτατορία, της οποίας η αποδοχή να προσεγγίζει στο 100% του πληθυσμού – καί, παρακαλώ, προσέξτε: χωρίς ζόρι / ξύλο / αστυνομοκρατία / ρουφιάνους (οι κλασικές περιπτώσεις), καί χωρίς ύψιστη κολακεία καί διέγερση του πλήθους προς ιδανικά, έστω καί ψεύτικα (ναζιστική Γερμανία).

Υπάρχει, όμως, ένα κράτος μικρό αλλά έντιμο (τρομάρα του!), που δίδαξε την ανθρωπότητα πως ναί! ακόμη καί μία μαϊμού να το κυβερνήσει (δικτατορικώς), θα τρέχουν όλοι από πίσω της καί δεν θ’ ακούγεται διαμαρτυρία πουθενά.

[…’Ντάξ’, διαμαρτυρίες ακούγονται, αλλά γιά μαλακίες – όχι γιά σοβαρά θέματα. Πχ ποιός πρέπει να φύγει από ομαδικό τηλεπαιχνίδι, καί κακώς παραμένει· τέτοια πράγματα.]

Στο κρατίδιο μας αυτό, λοιπόν (του οποίου τα μεγάλα κόμματα επιδόθηκαν σε άτυπο διαγωνισμό, γιά το ποιό θα βγάλει ως αρχηγό του τον πιό μαλάκα), συμβαίνουν τα εξής απίθανα:

 • Διοικείται από άτομο, το οποίο τυγχάνει συνδυασμός διανοητικώς καθυστερημένου καί φρενοβλαβούς· καί καταπολεμητή του «νατιβισμού».

Μισεί τον λαό «του», το άτομο, παναπεί· με έως θανάτου μίσος.

 • Ωστόσο, η αντιπολίτευση δεν υπάρχει!

‘Ντάξ’, υπάρχει, αλλά ουσιαστικώς είναι σαν να είναι κι αυτή κυβέρνηση: δεν διαφωνεί πουθενά με το γκουβέρνο. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά υπερθεματίζει! «- Κάντε εμβόλια, γιά να μή σας γ@μήσουμε στις απολύσεις καί τα πρόστιμα!», λέει το γκουβέρνο, «- Κάντε εμβόλια, γιά να μή σας κλείσουμε στις φυλακές!», λέει η «αντιπολίτευση».

[…Πώς είπατε; Αν μετά από τέτοια συμπεριφορά ζητάνε ψήφο καί οι «αντιπολιτευόμενοι» παπάρες; Έ, ναί… Ζητάνε.

Μή με ρωτάτε, όμως, πού το βρήκαν τόσο θράσος. Αν δεν είχαν θράσος, δεν θα ήταν πωλητικοί.]

 • Ούτε η Δικαιοσύνη υπάρχει!

Μ’ άλλα λόγια, σε οποιαδήποτε διαφορά του πολίτη με το κράτος, καί να πάει αυτός στα δικαστήρια, πάντα δίκιο έχει …το κράτος. Ακόμη καί γιά εξώφθαλμες περιπτώσεις, όπου το κράτος χρειάζεται -λίαν επιεικώς- ντουφέκισμα γιά να στρώσει.

 • Ούτε τα ΜΜΕ υπάρχουν!

Γιά την ακρίβεια, τα ΜΜΕ δεν κάνουν ούτως ειπείν διαλογισμό, γιά να βυθιστούν στην ανυπαρξία, αλλά είναι όλα εξαγορασμένα απ’ το γκουβέρνο. Ως συνέπεια, αντί να κάνουν ρεπορτάζ, μπάς καί μάθει ο κοσμάκης τί συμβαίνει, γράφουν καί (τηλε)μεταδίδουν παραμύθια. Καθημερινώς.

Καί καλά να περιοριζόντουσαν στα παραμύθια. Το χαρτί των εφημερίδων στη μεγάλη ανάγκη (την κυριολεκτική ανάγκη, όχι αυτήν που καταλάβατε λόγωι τουαλέττας! 🙂 ) κάνει καί γιά κωλόχαρτο· άμα είσαι δυσκοίλιος, πρώτα διαβάζεις την εφημερίδα, καί μετά, αφού ανακουφιστείς, σκουπίζεσαι με δαύτην. (Μονάχα να φοράτε σώβρακα σκούρου χρώματος, διότι τα μελάνια των εντύπων ξεβάφουν, καί θ’ αφήσουν στάμπες καί επάνω στον πισινό σας, καί επάνω σε τυχόν άσπρα εσώρρουχα.)

Αυτωνών το θράσος, όμως, φτάνει σε σημείο να προσπαθούν να βγάλουν ψεύτες ανθρώπους, που έφαγαν τα μάτια τους καί τα νιάτα τους επάνω στα βιβλία. Καί ουαί κι αλοίμονο, αν τολμήσουν οι πολίτες του συγκεκριμένου κρατιδίου να πούν κάτι αντίθετο σε όσα ισχυρίζεται το γκουβέρνο! Θα τους την πέσουν αγρίως οι ύαινες των ΜΜΕ, να τους βγάλουν τρελλούς καί προβληματικούς!!! (Οι όντως τρελλοί καί προβληματικοί, να βγάλουν τέτοιους τους όντως επιστήμονες!… Είπαμε, όμως: θράσος. Καί επίσης έλλειψη κάποιου τσατισμένου με τα ΜΜΕ γεροδεμένου εκεί κοντά.)

Βέβαια, η τακτική αυτή έχει πάντα ως συνέπεια να ρεζιλεύονται τα ΜΜΕ αυτά μετά από κάμποσο χρόνο, διότι η αλήθεια πάντα μαθαίνεται – κι ας είναι καλά το Διαδίκτυο. Αλλά ποιός να βάλει μυαλό!… Θράσος, γάρ.

[Θράσος, συν τα λεφταδάκια του γκουβέρνου. Έ! Άμα ξεφτιλίζεται κάποιος -που δεν έχει ηθικές αντιστάσεις- γιά μερικά εκατομμύρια ευρώ κάθε φορά, μπορεί να φτάσει μέχρι καί σε ακρότητες. Μπορεί μέχρι καί -με το συμπάθειο- να κάτσει να τον φάει απ’ τον αγάπη, που λέει ο λόγος. Άλλως τε, είναι καί της μόδας αυτό, εσχάτως.

Το σκέφτεσαι, τί τσαχπίνικο που είναι; καί να τα κονομάς χοντρά, καί να είσαι καί …μοδάτος; Έ; 🙂

Μή σας βάζω ιδέες, 🙂 αλλά αυτοί προφανώς …το σκέφτηκαν! 🙂 ]

. . . . . . . . . . .

Το πιό ωραίο, όμως, δεν σας το είπα!

 • Ούτε ο λαός αυτός υπάρχει!

Δεν ξέρω τί τού ‘χουνε κάνει του έρμου του λαουτζίκου. Μάγια του κάνανε; φόλες με ποντικοφάρμακο τον ταΐζουνε; ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες του πετάνε στη γκλάβα; τον ραίνουν με σκατά απ’ τον ουρανό; ούτε που ξέρω. Πάντως, σήκωσε λευκή σημαία καί παρέδωσε πνεύμα.

[…Όλοι πέταξαν την πετσέτα στο ρίνγκ; Όχι όλοι! Το μικρό Γαλατικό χωριό εξακολουθεί ν’ αντιστέκεται! Αλλά το γενικό πλήθος τά ‘χει παίξει – καί τά ‘χει χάσει.]

Έτσι, η ζωή κυλάει στην κατηφόρα. Ο αρχιγκουβέρνος κάνει ό,τι του περνάει απ’ την κεφάλα, κι ο λαός ακολουθεί – καί χειροκροτεί. Ούτε πεινασμένα αδέσποτα σκυλιά να ήτανε, τόση αναξιοπρέπεια δεν θα είχανε.

Καί τί κάνει ο αρχιγκουβέρνος; Ό,τι φανταστείς. Όπως:

 • Φορολογεί αγρίως τα Ζά… έεεε… τους πολίτες της χώρας.
 • Αντιθέτως, ο ίδιος εισπράττει αγρίως χρήμα, με κάθε τρόπο. Μέχρι καί σε πρώην δημόσιες επιχειρήσεις (καί νύν ξεπουλημένες) έχει μπάσει συγγενικά του πρόσωπα, γιά να μασάνε.
 • Αφήνει τις τιμές να τρέχουν προς τα πάνω, καί την κοινωνία να γίνεται ζούγκλα.
 • Διαλύει την οικονομία καί τις υποδομές.
 • Ξεπουλάει τα πάντα.
 • Παρακολουθεί τους πάντες, με τη βοήθεια ξένων πρακτόρων.
 • Απειλεί τους πολίτες, να βάλουν με το στανιό μέσα τους δηλητήρια σκατοεταιρειών.
 • Εισάγει στη χώρα (ναί! «εισάγει», όχι απλά «αφήνει να μπουκάρουν») στρατιές εχθρικών καί εγκληματι(κ)ών αλλοφύλων.
 • Κι όχι μόνον! Διαλύει τελείως την στρατιωτική άμυνα της χώρας, χαρίζοντας τα όπλα της χώρας αλλού.
 • Καταρρακώνει το όποιο κύρος της χώρας, πουλώντας τσαμπουκά σε άλλες (που δεν πρέπει), αλλά κάνοντας την κότα σε κάποιες άλλες (που πάλι δεν πρέπει – η σωστή συμπεριφορά είναι ακριβώς ανάποδα: φιλία με τις χώρες της προηγούμενης ομάδας, τσαμπουκάς με της δεύτερης).
 • Καί γιά να καλύψει τις βρωμιές του, λέει ψέμματα. Συνεχώς. Τόσα, που είναι ζήτημα αν είπε έστω καί μία φορά την αλήθεια.

Αυτά, εκ του προχείρου.

Εάν όλα αυτά τα καμώματα τα έκανε σε στοιχειωδώς σοβαρό κράτος, άλλες τόσες φορές θα τον είχαν παλουκώσει. Αντιθέτως, στη χώρα «του» «πηδάει πολλά παλούκια». Κυριολεκτικώς.

. . . . . . . . . . .

Το τελευταίο του κατόρθωμα, όμως, θαρρώ πως θα είναι αυτό, που θα τον τελειώσει μία καί καλή.

Πήγε, λέει, καί υπέγραψε στα κρυφά «αμυντική συμφωνία» με μιά χώρα, που δεν την έχει καμιά ανάγκη η «δική του», ούτε της έχει καμιά υποχρέωση. Καί δή, (υποτίθεται) γιά να τα βγάλει αυτή η χώρα πέρα με αντίπαλο πολλαπλάσιας ισχύος!!!

Καί τί σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι, εκτός από όπλα, στη συγκεκριμένη χώρα σκοπεύει να χαρίσει καί φαντάρους. Αυτό παναπεί (εκτεταμένη) «αμυντική συμφωνία».

Ναί, αλλά τους στρατιώτες τους ρώτησε, αν θέλουν να πάνε να σκοτωθούν σε ξένη χώρα, γιά μαλακίες που δεν τους αφορούν;

Δεν τους ρώτησε. Σιγά, μην τους ρωτούσε! Ο αυτοκράτωρ ουδέποτε ρωτάει την πλέμπα. 🙂

Έεεεελα, όμως, που αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με το ζόρι, διότι ουδείς εχέφρων θα πάει να σκοτωθεί χωρίς λόγο!

«- Μά, θα βάλει τους μπάτσους να μαζέψουν τους πάντες, να τους τσουβαλιάσουν, καί να τους στείλουν στο μέτωπο, θέλουν-δέ θέλουν!»

Εντάξει, ας το πράξουν· αλλά ο φαντάρος χρειάζεται καί όπλο. Μάντεψε, λοιπόν, ποιανών τα μυαλά θα τιναχτούν πρώτα στον αέρα, όταν ο ΜΗ θέλων θα πιάσει όπλο! 🙂

«- Ναί, αλλά θα κάνουν όπως οι Σοβιετικοί στον Β’ ΠΠ! Οι μισοί είχαν όπλα, οι άλλοι μισοί δεν είχαν, διότι δεν έφταναν γιά όλους. Συνεπώς, οι άοπλοι έπρεπε να πάρουν όπλα από τους Γερμανούς… οι οποίοι τους περίμεναν καί τους θέριζαν με τα πολυβόλα. Αλλά, όποιον υποχωρούσε προς τα πίσω, τον θέριζε σοβιετικό πολυβόλο!

Συνεπώς, θα τους δώσουν όπλα την τελευταία στιγμή!»

Τότε, πολύ απλά θα τη φάνε πρώτοι οι αξιωματικοί.

«- Μά…»

Μην το παλεύεις! Δεν υπάρχουν επιχειρήματα, γιά το ότι ο με το ζόρι στρατευμένος θα κάτσει ήσυχα, καί δεν θα σκοτώσει πρώτα όσους θεωρεί τους πλησιέστερους εχθρούς του.

Ο πόλεμος δεν είναι όπως η καθημερινή ζωή, που ο χειρότερος κίνδυνος είναι να μας πατήσει αυτοκίνητο, αν δεν προσέχουμε. Στρίβουν τα μυαλά, νεκρώνονται οι ευαισθησίες… κι όλ’ αυτά, σε άτομα που κρατάνε γεμάτα καί απασφαλισμένα όπλα!!!

Ειδικά σήμερα, ο κάτοικος του κρατιδίου που λέμε, δεν ορμάει μπροστά σαν το κριάρι (απλά ακούγοντας μερικά ωραία πατριωτικά λόγια), όπως σε άλλες εποχές. Ούτε κάν γιά την πατρίδα του! Σκέψου, τώρα, γιά πατρίδες αλλονών, που δεν του λένε απολύτως τίποτε, πόσο στ’ αρχίδια του τις γράφει! Σκέψου να τον ζορίσεις, να πάει να δώσει μέχρι καί τη ζωή του γι’ αυτές!… Καλύτερα να πας να πάρεις αγκαλίτσα νηστικό κροκόδειλο, να κοιμηθήτε μαζί! 🙂

Άσε που η κοινωνία γέμισε πλέον με ιδέες διαλυτικές των κοινωνικών δομών!… Περιμένεις μετά εσύ ο αδιάφορος κι ο αρνησίπατρις να γίνουν ξαφνικά πατριώτες, ή έστω να σε υπακούν τυφλά (αδιαφορώντας ακόμη καί γιά τη ζωή τους), επειδή απλά σκέφτηκες να τους επιστρατεύσεις;

Μπρος γκρεμός, καί πίσω ρέμα, λοιπόν! Δεν ήταν καί τόσο καλή ιδέα, τελικά. 🙂

 • Εάν ο αρχιγκουβέρνος αφήσει τον λαό στην ησυχία του, η «αμυντική συμφωνία» θα είναι απλά ένα κωλόχαρτο πολυτελείας, κι ο ίδιος ένα ρεντίκολο καί μισό. (Όχι πως δεν είναι καί τώρα, εννοείται.)
 • Εάν δοκιμάσει επιστράτευση με το ζόρι, τότε πρέπει ν’ αλλάξει πλανήτη, γιά να γλυτώσει απ’ τις σφαίρες όσων δεν τον γουστάρουν!

Λοιπόν, παρά το ότι οι στρατεύσιμες ηλικίες (20-55) είναι φευγάτες απ’ τη χώρα, ακόμη κι οι μεγαλύτεροι (στους οποίους αναγκαστικά θ’ απευθυνθεί) είναι ούλτρα επικίνδυνοι, με γεμάτα όπλα στα χέρια.

Έφτασε το τέλος του… Έφτασε το τελευταίο παλούκι, αυτό που θα του μπεί.

Πολύ βαθειά.

Μεγάλα γλέντια προβλέπονται οσονούπω!

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . . . . .

Υγ 1:

«- Καλά, ρέ σύ! Εσύ ο ίδιος δεν έγραψες παραπάνω, πως ο λαός είναι σά μαστουρωμένος; Τί περιμένεις να γίνει τώρα, δηλαδή;»

Σωστή η παρατήρηση, αλλά υποθέτω κι ελπίζω πως …κάτι θα γίνει στην περίπτωση αυτή.

Αρκεί ο λαουτζίκος να μην διαπράξει ακόμη μία μαλακία – ενόπλως, αυτή τη φορά· να τα χρησιμοποιήσει τα όπλα γιά μπαλωθιές σε βαφτίσια, ξέρω ‘γώ, κι όχι γιά τον σκοπό, γιά τον οποίο πράγματι προορίζονται.

. . . . . . . . . . .

Υγ 2: Καί να πάνε, καί να μην πάνε οι κληρωτοί να σκοτωθούν γιά την «αμυντική συμφωνία», οι πρώτοι που θα κληθούν να πάνε, σαφώς θα είναι οι μόνιμοι στρατιωτικοί.

Έ! Αν έχουν μυαλό στο κεφάλι τους, δεν θα πάνε – καί δή, θ’ αρνηθούν να πάνε συντονισμένοι, όλοι μαζί. Όχι μεμονωμένες εξαιρέσεις, δεν έχουν καμμία αξία. (Όχι μόνο στις παρελάσεις συντονισμός στο βήμα!… Πρέπει καί στα σοβαρά θέματα.) Εάν, παρά ταύτα, πάνε καί γίνουν κιμάς, ώρα τους καλή κι αέρας στα πανιά τους.

Καί δεν θα λυπηθώ καθόλου.

[ «- Καί γιατί δεν θα λυπηθείς, ρέ Εργοδότη;»

Τί να λυπηθώ γιά άτομα, που δεν είχαν ούτε κάν το ανάστημα να πούν «όχι», όταν το γκουβέρνο τους μετέτρεψε σε ξεσκατίστρες των λάθρο; Καί περιμένεις εσύ αυτά τα άτομα, που κιοτεύουν σε ασήμαντο θέμα, να οδηγήσουν τον στρατό σε μάχες προς υπεράσπιση της πατρίδας, καί δή νικηφόρες; Εδώ δεν μιλάνε ούτε γιά τον συνεχιζόμενο αφοπλισμό!

Άφ’σε μας, ρέ παλληκάρ’! Μακριά, κι αλάργα, λέμε!…]

. . . . . . . . . . .

Υγ 3: Εντάξει, εντάξει, είναι κι οι συνωμοσίες! Συμφωνώ. Το πιό (συνωμοσιολογικώς) πιθανό, λοιπόν, είναι να θέλει να στείλει τους στρατευμένους επίτηδες σε σφαγή, αφού μισεί τον λαό «του». Τί «αμυντικές συμφωνίες», καί σαχλαμάρες;

Αλλά, επιτέλους, τόοοοσο πολύ έχει αποβλακωθεί αυτός ο λαός, που δεν ξέρει πιά να λέει «όχι»;

. . . . . . . . . . .

Υγ 4: «Αμυντική συμφωνία», με μιά χώρα που σε λίγο δεν θα υπάρχει;

Μόνον ο Καλλιγούλας έκανε κάτι τέτοια· έβαζε τον στρατό να περνάει τον Τίβερη, κι έλεγε: «- Ορίστε! Διαβήκαμε τον Τάμεση καί κατακτήσαμε την Αγγλία!» Αλλά εκείνος τα έκανε αυτά γιά πλάκα, καί γιά να τη σπάσει στην αριστοκρατία. Ετούτος εδώ, τα εννοεί! Αυτή είναι η διαφορά τους.

[Υπ’ όψιν, στο τέλος τον Καλλιγούλα τον φάγανε, διότι το παράκανε μ’ αυτά τα «αστεία».]

Είπαμε, όμως, το άτομο είναι τελείως «ντελούλου», που λέν κι οι πιτσιρικάδες.

 

ergdhmerg.wordpress.com 

 

σύνθεση εικόνας:

diodotos-k-t.blogspot.com 

(από τα 4 εικονίδια, το πρώτο

είναι από το  zougla.gr)

 

 

14 σχόλια:

 1. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΣ
  ΖΗΤΩ Ο ΤΙΡΑΜΟΛΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκτοξεύονται οι τιμές του χυμού πορτοκαλιού – Οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις

  https://www.pronews.gr/oikonomia/ektokseyontai-oi-times-tou-xymou-portokaliou-oi-katanalotes-anazitoun-enallaktikes-lyseis/

  ----------------------------------------------------------------------------------------------

  Παιδιά, πραγματικά από την προηγούμενη Τετάρτη έχω φάει φρίκη!
  Είμαι εραστής των χυμών πορτοκαλιού (ναι, αυτών των "ψευτο-100% φυσικός χυμός". Αγοράζω 20 χρόνια τώρα, τρία κουτιά κάθε δυο μέρες.
  Από την περασμένη Τετάρτη λοιπόν που πάω στα γνωστά μεγάλα σουπερ-μάρκετ.. ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ 30 ΛΕΠΤΆ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διός Κούρος29 Μαΐου, 2024 11:21

   Αχ βρε Ελλάδα !! Χώρα του πορτοκαλιού και οι τιμές εξαρτώνται απο την ... Βραζιλία !!!

   "«Απλησίαστος» ο χυμός πορτοκαλιού: Στρέφονται στα μανταρίνια – Η κρίση θα διαρκέσει χρόνια"

   https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%91%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%cf%87%cf%85%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%a3%cf%84/

   Διός Κούρος

   Διαγραφή
  2. Πραγματικά απορώ... Τα τελευταία 100 χρόνια γέμιζε την Ελλάδα με πορτοκάλια, η Πελοπόννησος μόνη της (Αχαΐα, Κόρινθος, Λακωνία). Τώρα τί έχει συμβεί δηλαδή.. και δεν με πείθει ότι παράτησαν οι αγρότες τις καλλιέργειες λόγω επιδοτήσεων. Κάτι πιο πούστικο έχει συντελεστεί, και σίγουρα ο ένοχος είναι οι πολιτικοί.

   Διαγραφή
  3. Και να φανταστείς ένα φεγγάρι, κάναμε γαργαρες με φυσικό χυμό πορτοκαλιού, Σακελλάρης 😉

   Διαγραφή
  4. K-TAΥΡΕ ΟΙ ΧΥΜΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ
   ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΑΒΗΤΗ...Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΕ 3` ΛΕΠΤΑ.
   ΑΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΥΜΟΙ?????
   ΤΙΠΟΤΑ....
   ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ.....
   ΣΩΚΡΑΤΗΣ

   Διαγραφή
 3. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΧΩΡΆ.... ΜΆΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΕΛΛΗ ΠΕΙΝΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ.
  (ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΤΕΘΕΙ)

  «Τέλος» από τις 31 Μαΐου το μέτρο για τη «μόνιμη μείωση τιμής» – «Έρχονται» νέες ανατιμήσεις σε 4.000 προϊόντα!
  Οι πρώτες ανατιμήσεις θα έρθουν σε τρόφιμα, απορρυπαντικά, καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας

  https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/telos-apo-tis-31-maiou-to-metro-gia-ti-monimi-meiosi-timis-erxontai-nees-anatimiseis-se-4-000-proionta/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διός Κούρος29 Μαΐου, 2024 10:37

  Αναρωτιέται ο Φίλτατος Εργοδότης "Δεν ξέρω τί τού ‘χουνε κάνει του έρμου του λαουτζίκου" (και απαντώ) :

  - Μάγια του κάνανε; ΝΑΙ (και μην σας φαίνεται καθόλου περίεργο. Υπάρχει ΑΥΞΗΣΗ απο περίοδο κορώνας και μετά)
  - Φόλες με ποντικοφάρμακο τον ταΐζουνε; ΝΑΙ (πέστε μου ΜΙΑ τροφή ανόθευτη)
  - Ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες του πετάνε στη γκλάβα; ΝΑΙ (μαζί και υποήχους κλπ. Τα αυτιά μου εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια βουίζουν ΠΟΛΥ και ειδικά μετά τα μεσάνυκτα. Και όχι, δεν χρειάζονται καθάρισμα !!!)
  - Τον ραίνουν με σκατά απ’ τον ουρανό; ΝΑΙ (χρειάζεται ανάλυση ; ματάκια έχουμε)

  Τα ξέρει και ο ίδιος ο Εργοδότης και ας μας λέει "ούτε που ξέρω". Το ότι ο λαός σήκωσε λευκή σημαία καί παρέδωσε πνεύμα είναι ΣΙΓΟΥΡΟ μετά απο ΟΛΕΣ τις παραπάνω ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.

  Το "μικρό Γαλατικό χωριό" είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ. Δηλαδή ισχύει σε ΚΑΘΕ χώρα. Οι πολλοί είναι ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΙ και οι λίγοι αντιστέκονται και αναρωτιούνται που είναι ο πάτος του βαρελιού.

  Για έναν "περίεργο" λόγο όλα τα παραπάνω αφορούν κράτη της επονομαζόμενης "δύσης". Κατά την άποψή μου ζούμε το μεγαλύτερο διαίρει και βασίλευε της ιστορίας. Θα είναι και το τελευταίο ; Μάλλον ΝΑΙ. Τα σημάδια αυτό δείχνουν.

  Αναρωτιέται ο Εργοδότης αν θα πάει ο Έλληνας φαντάρος να πολεμήσει για "αυτούς". Αν θα είναι εθελοντικό (πραγματικά εθελοντικό όμως), θα πάνε αυτοί που θέλουν τα "φράγκα" (πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν). Αν είναι "εθελοντικό" όπως τα μπόλια, τότε ΜΑΛΛΟΝ θα γίνει αυτό που περιγράφει ο Εργοδότης. Αλλά (με κεφαλαία το ΑΛΛΑ) μετά την περίοδο της κορώνας ΔΕΝ τρέφω και πολλές ελπίδες για το ποιόν του κατοίκου αυτής της χώρας !!! Αν μου το έλεγε πριν 40 χρόνια, τότε ανεπιφύλακτα ΝΑΙ. Σήμερα θα αντισταθούν οι λίγοι. Το 3 απο το 3 7 10 που λέει και ο ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

  Αλλά πόσοι χρειάζονται τελικά ; Το 3 είναι ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ.

  Έρρωσθε και προσοχή στον Ήλιο. Με την βοήθεια του "επάνω" 3, θα "τους" προλάβει και εκεί να δεις ΓΛΕΝΤΙΑ !!!

  Διός Κούρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σωνει και και καλα να με παχυνεις...βρε τι σου εχω πει;;;;με μετρο εως καθολου οι φωτο του κουλοβλαμμενου γιατι τρομαζω και τρωω οοοοολο το φαι μου [ολη την μαρμιτα εννοω],κι εσυ λες και το κανεις επιτηδες,καθε μερα φωτο ο βλλλλλαμμμενος.....Σουλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
   ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙΣ!!!
   ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΟΥ!
   ΜΆΚΙΑ! 🌹
   (ακόμα γελάω με εκείνο το "μπουργκίνα φάσο")

   Διαγραφή
 6. Θα επαναλάβω για χιλιοστή φορά:
  Προβλέψτε να έχετε κάτι τις εκτός μεγαλουπόλεων. Στην επαρχία ο κόσμος που ασχολείται (και δεν το ματώνει από το ξύσιμο στις καφετέριες) έστω και ελάχιστα με γεωργία/κτηνοτροφία ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ και δεν πρόκειται να πεινάσει ΠΟ-ΤΕ! Η ανταλλακτική οικονομία ακόμα λειτουργεί. Ο τεχνίτης δεν θα πεινάσει, ο δι-δάσκαλος (οτιδήποτε) δεν θα πεινάσει. Οι τιμές έχουν πάει στα ύψη γιατί όλοι προτιμάνε την εύκολη λύση να πάρουν τα τυποποιημένα δηλητήρια από τα σούπερ μάρκετ. Και δεν μιλάω για την γνωστή 4γράμματη γερμανική αλυσίδα. Βρείτε μου 2 είδη μπισκότα που να μην έχουν φοινικέλαιο (έχω βρεί μόνο ένα) . Ζαχαρόνερο με χρώμα και άρωμα που πλασάρεται σαν "Φυσικός χυμούς". Πλαστικό τυρί. Κονσέρβες με κάδμιο.

  Όταν ανεβαίνω Αθήνα προμηθεύομαι ψωμί και το βάζω στην κατάψυξη, γιατί της πρωτεύουσας δεν μπορώ πλέον να το αντέξω (σαν υφή και σαν γεύση). Οι βιολογικές ντομάτες από τα σούπερ είναι άνοστες και τα αγγούρια μυρίζουν...ψαρίλα.

  Είμαι γέννημα-θρέμα Αθηναίος αλλά το μόνο καλό που μου έκανε προσωπικά ο Κούλης είναι ότι μετά το πρώτο lockdown εγκατέλειψα την Αθήνα και πλέον δεν ξαναγυρίζω (αν δεν γίνει πάλι ανθρώπινη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ29 Μαΐου, 2024 14:32

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !!
  ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΑΝ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΚΟΡΣΕΔΕΣ ΓΕΛΙΟΥ.
  1.Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΠΙ ΣΚΑΤΑ ΚΙΣ
  ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΊ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.
  2. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΛΩΝΑΡΑ ΝΑ ΜΟΥΡΛΑΘΗ ΤΕΛΕΙΩΣ .
  ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΞΩ.
  ΗΔΗ ,ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ.
  3.ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Ή ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΡΑΚΙ ΠΟΥ ΓΛΥΦΗ ΚΟΚΚΑΛΑ.
  4.ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
  ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ.
  ΤΟ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΡΩΣΟΣ :
  ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ.
  ΟΣΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ , ΠΡΟΣΈΛΘΕΤΕ.
  5.
  ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
  ΟΙ ΚΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ ΧΑΖΑΡΟ ΕΥΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ .
  ΝΑΙ ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ.
  6.ΕΝΩ Η Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ ,
  ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ,
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΑΣΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ,
  Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΘΑ ΤΣΕΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΥΓΚΡΑ ΟΠΑΠ
  3.000.000 €.
  ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ;;
  ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΗΜΩΝ
  ΚΑΙ ΖΩΗΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
  ΡΑΒΔΙΣΑΜΕΝΗΝ .
  ΡΑΒΔΙ !!!!!!
  3 7 10 ;;;
  ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ;
  ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !
  ΕΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑΡΙΟΥ.
  ΕΠΕΤΑΙ Η ΓΗΙΝΟΣ ΡΑΒΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΙΚΗ.
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΚΑΤΑΠΑΚΤΕΣ.
  ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να γρασσάρουμε από τώρα τους μηχανισμούς των καταπακτών, να δουλέψουν ρολόι! 😇

   Διαγραφή