«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ζητείται ηγέτης· αμοιβή αναλόγως προσόντων (ΕργΔημΕργ)

 Α'Μέρος _🇬🇷_ Β'Μέρος

55 σχόλια:

  1. Για διές εδώ:
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%91%ce%9b%ce%9b%ce%9f%ce%a3-%ce%94%ce%a5%ce%a3%ce%a4%ce%a5%ce%a7%ce%a9%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%9d%ce%95%ce%99-%ce%a3%ce%91%ce%9d-%ce%a0%ce%91%ce%99%ce%94%ce%99-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%95%ce%99%ce%9d/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR21YXEZ2V-Z0Wz-gakrX5_ZRKnpss2qWRuf420S26mPushdvSLS9fD6Vq8_aem_AQAbLDmW8tMU-P9FvpyZak_-OKWZoR7Sxr2t8tLBhVQtrUMFXvq17GC0QCJfHDpMqxKXrXvDO34Ba_nqV13r-VUP

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαράκι μου,
      Και μόνο να σκεφτείς ότι οταν πέθανε ο Αλέξανδρος, στην Αθήνα στήσανε ολοήμερο και ολονύχτιο πάρτυ χαράς..κατά τ'άλλα..δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες.

      Διαγραφή
    2. Τον απεκάλεσε, μέσα στον δικηγορικό σύλλογο, "δικηγορικό τοτέμ", "γητευτή" και "ιλουμινάτο"!!!
      Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά...
      Είναι ολόκληρη φράξια, τελικά.
      Με "μούσες" και "θεές"...
      Και τους χαλάει την πιάτσα.

      Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

      μνκ

      Διαγραφή
    3. ΧΑ!
      Άμα διαβάζεις ιστορία, βιώνεις το "είδε ο γύφτος τη γενιά του..."
      Τα ίδια σκατά ήμασταν πάντα. Οι πολλοί πως θα την βολέψουν, και οι λίγοι παλαβοί να βγάζουν το φίδι απ' την τρύπα. Απαράλλαχτοι.

      μνκ

      Διαγραφή
  2. ΕΤΟΙΜΟΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ....
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΕΤΑΙ ΚΟΠΤΕΤΑΙ.
    ΣΤΗΝ ΔΙΆΘΕΣΗ ΣΑΣ
    ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ14 Ιουνίου, 2024 09:01

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ένα άρθρο για την μουτσούνα μου, τόσο διασκεδαστικό, όσο και ευφυές, που αξίζει να μπεί τόσο στο αρχείο του ΠΥΡΙΝΟΥ ΛΟΓΙΟΥ, όσο και ως gadget στον Διόδοτο!
    Το άτομο τα λέει …όλα! Και αν εγώ - μέσα από τα λόγια του το λέω - είμαι…όαση στο βρωμοιντερνετ, αυτός είναι η …μεγάλη λίμνη μεγέθους Κασπίας θάλασσας στην έρημο Σαχάρα!
    Δεν έχω λόγια για να εκφράσω τον θαυμασμό μου στις εύστοχες αναφορές του τόσο στο θέμα του Ηγέτη, όσο και στην …αποδόμηση ενός μάλλον αμφιλεγόμενου νέο-προφήτου γνωστού ως Αγαθάγγελου. Ποτέ δεν τον έλαβα ως πηγή, ούτε και σχολίασα τα όσα είχε «γράψει» και έχουν δημοσιευτεί σε πολλά ιστολόγια.
    Εγώ προσωπικά δέχομαι ό,τι έχουν πει αποδεδειγμένα ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ χείλη σύγχρονων Αγίων, που οι τάφοι τους ευωδιάζουν από ουράνιο μύρο κυριολεκτικά. Αυτοί μίλησαν εκ πνεύματος Αγίου και ότι έχουν λαλήσει, είναι σήμερα τραγική(;) πραγματικότητα.
    Τον συγχαίρω επίσης για την ευρύτητα της νόησης του, για την…ιερά αμφισβήτηση του σε κάποια πράγματα (εδώ ο ίδιος ο Θωμάς αμφισβήτησε την Ανάσταση του Κυρίου κι ας τον είδε ολόρθο κι ολοζώντανο μπροστά του, πόσω δε μάλλον ένας άνθρωπος που ούτε είδε θαύματα, ούτε έζησε προφανώς) τα οποία νομοτελειακά θα αποδεχθεί όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των γεγονότων.
    Όπως και να χει, ο ΕργΔημΕργ είναι ένας πραγματικά ΕΛΛΗΝΑΣ με όλα τα χαρακτηριστικά του. Έλληνας όπως ακριβώς αυτοί που μόλις πρωτοείδαν τον Απόστολο Παύλο, ευθέως τον αμφισβήτησαν μέχρι που…είδαν να γίνονται θαύματα και σημεία από εκείνον. Έτσι ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό οι Έλληνες. Τον ασπάστηκαν ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ. Το ίδιο ακριβώς «έργο» πρόκειται να παιχτεί άμα τη λήξει των γεγονότων που ζούμε.
    Ο Ηγέτης είναι βέβαιο ότι θα έρθει εν ονόματι Θεού. Δεν θα τον βρούμε εμείς που δεν έχουμε καν γνωρίσει ακόμη την ταυτότητα μας. Έχουμε καταντήσει να πέσουμε στο σημείο των…Ιουδαίων, που φανταζόταν τον Μεσσία τους ως επίγειο βασιλιά που θα κατατρόπωνε Ρωμαίους, Έλληνες, Πέρσες και κάθε λογής εχθρούς τους, ενώ η στενομυαλιά τους δεν τους επέτρεπε να δούν την αληθινή ταυτότητα του Μεσσία που δεν ήταν μεσσίας αυτωνών αποκλειστικά, αλλά Μεσσίας όλης της Ανθρωπότητας.
    Μη μακρηγορώ άλλο, το άτομο πάει για Όσκαρ! Εύγε του και πάλι Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πύρινε Λόγιε!

      Σας ευχαριστώ γιά τα καλά σας λόγια! Αλλά, σας παρακαλώ, τους επαίνους γιά την αφεντιά μου να τους παρέχετε με μέτρο, διότι μικρός έφαγα πέτρα στο κεφάλι, καί δεν θέλω πολύ να τον ψηλώσω τον αμανέ. Θα ξεφύγει η κατάσταση, καταλαβαίνετε.

      Να είστε πάντα καλά!

      Υγ: Δεν θά 'πρεπε να μπούμε σε τόσο κόπο να γράψουμε κατεβατά, ούτ' εσείς, ούτ' εγώ. Σε μιά χώρα, με μερικά εκατομμύρια εν δυνάμει πρωθυπουργούς, ούκ έχομεν χρείαν προς ανεύρεσιν ηγέτου.
      Εδώ, μέχρι καί η κυρία Γαλατώ θα πάει στην Ευρωβουλή· όθεν, εμείς τί πάμε καί σκαλίζουμε; Μπά, σε καλό μας, δηλαδή!

      Διαγραφή
    2. ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ...ΑΝΕΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ14 Ιουνίου, 2024 14:36

      Δεν παίζεσαι αγαπητότατε ΕργΔημ κλπ! Και σταμάτα να μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό, νοιώθω να είμαι ως καθηγητής με παπιγιόν και καμμιά 70αριά Μαΐους στη καμπούρα μου, ενώ είμαι μεν καθηγητής, αλλά απ' αυτούς που φοράνε πέτσινα μπουφάν, τζίν και καμμιά φορά μποτάκια και καβαλάνε BMW S 1000XR. Τουτέστιν, είμαι φύτουκλας αλλά το κρατώ μυστικό.
      Όσο για τη πέτρα που έφαγες στο κεφάλι μικρός, σε πληροφορώ πως εγώ προσωπικά, επειδή στις εποχές που ήμουν παιδί, ήμουν ταυτόχρονα και...αρχηγός "συμμορίας"(!) αν και στούμπος στο ύψος κι έμπαινα πάντα μπροστά όταν διεξάγονταν ο τοπικός "πετροπόλεμος" στην εγκαταλειμμένη τριώροφη οικοδομή του μπάρμπα-Πέτρου που απόθανε δόξη και τιμή και ως εκ τούτου, έχω φάει όχι μία, αλλά...δέκα πέτρες στη κεφάλα! Οπότε...προηγούμαι στα "παράσημα"! Δεν έχεις φόβο το λοιπόν να δηλώσεις αμανέ. Το πολύ πολύ να ψηλώσεις κι άλλο σε ύψος, πράγμα που θεωρείται προσόν (οι γκόμενες το λένε, εγώ λέω άλλο, ήγουν για ακριβά αρώματα και άλλες τέτοιες μπούρδες, που ειρήσθω εν παρόδω ...πιάνουν!).
      Όσο για τη γιαγιά Γαλατώ...τι να πω. Βελόπουλος είναι αυτός. Και το βελοπούλειον πνεύμα είναι τέτοιο, που μέχρι και τη πεθαμένη νταντά του θα ανάστηνε για να τη βάλει ευρωβουλευτίνα. "Αυτά θα πείς νένα μου κι αυτά θα γράψεις, εγώ κάνω κουμάντο". Ένας Βελόπουλος, που κάποτε απήγγειλε λέξη προς λέξη το πόνημα μου "Δεν ανήκουμε στη Δύση πουλημένοι" απ το ραδιόφωνο του χωρίς τσίπα και αιδώ, σαν να το είχα γράψει εγώ για την πάρτη του. Τώρα μπορείς να πείς "τι να λέμε τώρα". Και σοβαρολογώ σε βαθμό υπερθετικό. Ιδού και το λιγκ προς επίρρωση των λεγόμενων μου.
      Εν πάει περιπτώσει, είσαι αυτά που έγραψα, θες δε θες. Και ο Θεός να σ' έχει καλά εκεί που βρίσκεσαι και να θυμίζεις πάντα στους βάρβαρους Σάξωνες και Γότθους, ότι η Ρωμιοσύνη βγάζει τέτοιους Έλληνες, ενώ η ψευτορωμανία (δηλαδή αυτοί) βγάζει δούλους που γεννιούνται και πεθαίνουν με έναν οδηγό...κανονισμών ανά χείρας.
      Σε φιλικοασπάζομαι!

      Διαγραφή
    3. ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ...ΑΝΕΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ14 Ιουνίου, 2024 14:39

      Λίνκ https://kanenazori.wordpress.com/2022/04/13/belopoulos_apaggelei_pyrino_logio/

      Διαγραφή
  4. Διός Κούρος14 Ιουνίου, 2024 11:21

    Καταιγιστικός - όπως πάντα - ο Εργοδότης. Όταν τον διαβάζεις αισθάνεσαι το πόσο "μικρός" είσαι !!! Προσωπικά, μετά απο την ανάγνωση ΚΑΘΕ κειμένου του, νοιώθω ότι ΔΕΝ ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω, διότι ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ του είναι και ένα κείμενο σχολιασμού, στο οποίο ΔΕΝ μπορείς να σχολιάσεις γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ !!! Εργοδότα μας "ξεβρακώνεις" και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.

    Το ίδιο ισχύει και για τους Φίλτατους κ.κ. Μποτίλια και Πύρινο Λόγιο. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που μέσω του Διοδότου τους γνωρίσαμε και έτσι μας διευρύνουν τη γνώση, αλλά ΚΥΡΙΩΣ μας "ανοίγουν" τη σκέψη !!

    Όσο αφορά τον Εργοδότη, προσωπικά με "ανεβάζει" πάντα το ΠΩΣ ολοκληρώνει κάθε ανάρτησή του. Στο τέλος των κειμένων του (και όχι μόνο βεβαίως, αλλά κυρίως εκεί), αφήνει τον αναγνώστη με την εντύπωση ότι "λέει λιγότερα απο όσα γνωρίζει και γνωρίζει περισσότερα απο όσα μπορεί να μας πει".

    Για το παρόν άρθρο του, θα σταθώ στο τέλος του Β μέρους. Μας γράφει : "Διότι όσα άτομα αγαπάμε την Ελλάδα, συμμετέχουμε (γνωρίζοντάς το, ή όχι) σ’ ένα αόρατο δίκτυο, κινούμενο καί καθοδηγούμενο «άνωθεν». Την κατάλληλη στιγμή θα δεχθήτε το κάλεσμα (όσοι κι όσες δεν το έχετε ήδη δεχθεί), καί θα καταλάβετε. Λίγη υπομονή ακόμη!"

    Το αφήνει "εκεί" και ... όποιος κατάλαβε, κατάλαβε !!! Βρε Εργοδότη, ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΑΛΙ !!!

    Θα τολμήσω τρεις ερωτήσεις στον Εργοδότη, κατανοώντας απόλυτα το γεγονός ότι ΔΕΝ θα λάβω ευθείες απαντήσεις (ίσως ΟΡΘΑ δεν θα τις λάβω). Και τις κάνω εδώ και όχι στο blog του, διότι εδώ θα τις διαβάσουν οι Διοδοταίοι (συγγνώμη Εργοδότα).

    1. "άνωθεν" !!!! ;;;;
    2. Έχεις γνωρίσει συν Έλληνες που έχουν ΗΔΗ κληθεί ;
    3. ΠΩΣ θα ενεργοποιηθεί το κάλεσμα ;

    Δεν τον ερωτώ αν ο ΙΔΙΟΣ έχει κληθεί. Αυτό το γνωρίζει ο ίδιος και σίγουρα ΔΕΝ θα το ανακοινώσει δημοσίως, όπως δεν θα το κάνει και κανένας άλλος και ΟΡΘΑ.

    Η προσωπική μου άποψη και όχι γνώση, διότι ΔΕΝ το γνωρίζω αλλά το ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ σε βαθμό σιγουριάς, ή αν θέλετε "μια φωνή" μου το έχει υπαγορεύσει (χωρίς να έχω "καπνίσει" το παραμικρό, όπως μου λένε οι υιοί μου όταν τα συζητάμε), είναι ότι την κατάλληλη στιγμή θα συμβεί ένα ΓΕΓΟΝΟΣ το οποίο θα ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ την επίφυσή μας. Έτσι θα ΕΝΘΥΜΗΘΟΥΜΕ όχι μόνο το ΠΟΙΟΙ είμαστε αλλά και το ΡΟΛΟ μας σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ.

    Και αυτό το ΓΕΓΟΝΟΣ θα συμβεί κάπου μέσα στο 2025, αλλά μην το "δένετε" και κάντε λίγη υπομονή ακόμα, όπως μας συμβουλεύει και ο Εργοδότης.

    Για αυτό όταν διάβασα το ΠΩΣ ολοκληρώνει ο Εργοδότης το παρόν άρθρο, "κάτι" με ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ, διότι ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ ότι ΔΕΝ είμαι μόνος !!!! Υπάρχουν και άλλοι "τρελοί" που χωρίς να έχουν "καπνίσει" το παραμικρό, μου στέλνουν το σήμα ότι βρισκόμαστε στο ίδιο ΔΙΚΤΥΟ !!!

    Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ήλιος θα δώσει τη λύση. Οι μέχρι τώρα «ελαφρές» εκτοξεύσεις πλάσματος, μας προετοιμάζουν σταδιακά και μεθοδικά για το τελειωτικό του ΓΕΓΟΝΟΣ. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του Ήλιου ΔΕΝ υπήρχε στην πρόσφατη ιστορία της Γαίας και είναι μια παράμετρος που ΔΕΝ υπήρχε στην εξίσωση από την πτώση της Ατλαντίδος και μετά. Για να δούμε !!!

    Εργοδότα σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ για την τροφή.

    Έρρωσθε Αδέλφια και προσοχή στον Ήλιο

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόσκουρε!

      Απαντώ.

      (1) Το "άνωθεν" σημαίνει εκ Θεού, εκ θεών, εκ θεότητας (απροσδιόριστο). Στο θέμα της αρχαίας μας θρησκείας καί του χριστιανισμού, έχω καταλήξει στο ότι οι σημερινές θείες μορφές, όχι μόνον κουβαλάνε τον συμβολισμό των αρχαίων (αν καί μερικές φορές λιγάκι ανακατεμένον· πχ η Παναγία είναι κυρίως η θεά Αθηνά -χωρίς, φυσικά, ο Εριχθόνιος να είναι ο Χριστός!-, αλλά είναι καί λίγο Εστία), αλλά *ταυτίζονται* με τις αρχαίες αντίστοιχες. Είναι αυτό που λένε, ότι τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας.
      Συνεπώς, εδώ καί χρόνια το βουλώνω, όταν με ρωτάνε τί είναι το σωστό να λατρεύουμε ως θείο. Η απάντησή μου είναι: "- Ό,τι σε εκφράζει." Σάμπως θ' αλλάξει ο Θεός, εάν Τον αισθανόμαστε διαφορετικά από τους άλλους ανθρώπους;

      (2) Ναί. Αλλοιώς, δεν θα μιλούσα.

      (3) Δεν εξαρτάται από εμάς. Έρχεται "άνωθεν" - κι όταν πρέπει. Ίσως σ' ένα όνειρο, ίσως με επίσκεψη σε συγκεκριμένους τόπους... Αν το εκβιάσεις (να έρθει πιό γρήγορα), πιθανώτατα θα διαπιστώσεις ότι οι πόρτες δεν ανοίγουν.

      Υστερόγραφο: Εδώ, θα πεταχτούν πολλοί καί θα πούν: "- Αυτά είναι του διαβόλου!" Θ' απαντήσω ότι μερικά ναί, είναι. *Μερικά*. Όχι όλα. Αλλά, την προέλευση πάντα την καταλαβαίνεις, τόσο την κακή, όσο καί την καλή. Την αισθάνεσαι ακαριαία, χωρίς εξηγήσεις.

      . . . . . . . . . . .

      Διαγραφή
    2. Διός Κούρος14 Ιουνίου, 2024 14:08

      Αγαπητέ Εργοδότη,

      Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις σου. Τα υπόλοιπα ... απο κοντά !!

      Ακούς Κώστα ; Είπα "απο κοντά". Άντε .... ξεκουβάλα χα χα χα

      Έρρωσο

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ14 Ιουνίου, 2024 15:40

      Αγαπημένε μου Διός Κούρε ή αλλιώς Διόσκουρε!

      Πρώτα απ' όλα, αν σε ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια, που μου δίνουν πάντα κουράγιο να συνεχίσω έναν αγώνα δίχως αύριο, από τούτο δω το μετερίζι.
      Να επισημάνω και πάλι, έστω και εδώ, στο σχόλιο σου, ότι ως Έθνος, έχουμε χάσει προ πολλού την αληθινή μας ταυτότητα. Κατ' επέκταση, οι περισσότεροι από εμάς, και λόγω του ότι έχουμε απομακρυνθεί τόσο από τις ρίζες μας, όσο και από την ίδια την αλήθεια, ψάχνουμε να βρούμε τόσο τον...νέο μεγάλο μας ηγέτη, όσο και το...από πού αυτός θα προέλθει. Έχω χύσει τόνους ψηφιακού μελανιού για να γράφω και να διαλαλώ αυτά που μας ενώνουν, δηλαδή για τις ρημάδες τις ρίζες μας αλλά και πάλι βλέπω ότι δύσκολα, πολύ δύσκολα τελικά, μπορεί μια φωνή στην έρημο να βρει αληθινή απήχηση. Ο Μορφέας, στην ασύλληπτα εκπληκτική αλλά και αιρετική συνάμα ταινία "Μatrix", έλεγε προς τον Neo ότι "δεν επιλέγουμε άτομα κάτω των 30 για να τα βγάλουμε από το Matrix, διότι δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στην Αλήθεια".
      Πόσο αληθές και πραγματικό είναι αυτό.
      Οι μόνοι Έλληνες που γνώριζαν πραγματικά ποιοί είναι, ανήκουν στις γενιές του (ελεύθερου) ελληνικού κράτους του 19ου και αρχές του 20ού αιώνα. Οι υπόλοιπες γενιές, που μεγάλωσαν με τον κομματισμό, τον κούφιο ιδεολογισμό και την έντεχνη καθοδήγηση προς την αθεΐα μέσω της δυτικής προπαγάνδας, ακριβώς λόγω αυτής της σύγχυσης που επικράτησε, βρέθηκαν μετά για να βρουν απαντήσεις στον αρχαιοελληνικό παγανισμό και ρίχτηκαν με τα μούτρα στην συνωμοσιολογία και στις απίστευτες θεωρίες που ανάγονται στην ακραία μυθολογική υπόσταση. Δεν φταίει ο λαός, εμείς, εσείς, όλοι. Το φταίξιμο ανήκει πρωτίστως στον βδελυρό ξένο αποικιακό κατεστημένο που υπέβαλε τρόπους σκέψης και εικόνες ξένης ιδιοσυγκρασίας και δευτερευόντως στο ίδιο το δουλικό προς αυτούς πολιτικό και κοινωνικό Ψευτορωμαίϊκο. Είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη κουβέντα αυτή και ο χώρος μικρός, οπότε, θα έρθω στο ζουμί.
      Αυτά που σου απαντά ο εκπληκτικός ΕργΔημΕργ, είναι ένα είδος απόρροιας συγχύσεως και ενδεχομένως λανθασμένων εικόνων. Είναι ακριβώς αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Δεν είμαι Θεολόγος, ούτε τον παριστάνω. Είμαι ένας ...ξερός και μαραμένος Ιστορικός, με ειδίκευση στην Μεσαιωνική Ευρώπη και επομένως, είμαι σε θέση να δώσω απαντήσεις σε κάποια σημαντικά θέματα θεολογικής φύσεως, μιας και στην εποχή που διατρίβω, ο Χριστιανισμός είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Το ζήτημα λοιπόν της συνειδησιακής μας συγχύσεως, δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε κοινωνικό. Είναι πρωτίστως θεολογικό και δευτερευόντως υπαρξιακό. Κατά τεκμήριο λοιπόν, το θρήσκευμα απεικονίζει και την καταγωγή των λαών, όπως το απεικόνιζε πάντα. Οι Ασσύριοι επί παραδείγματι, είχαν την Ασσουρική θρησκεία όπου λατρευόταν οι θεότητες Ασσούρ, Αδάμ, Ιννάνα κλπ.η οποία και ήταν το σήμα κατατεθέν και των άλλων σημιτικών λαών. Οι Ιουδαίοι είχαν την Μωσαϊκή θρησκεία του Γιαχβέ, ονομαζόταν Εβραίοι και κατ' επέκταση η θρησκεία τους τους ξεχώριζε ως λαό. Το ίδιο και οι Έλληνες με το Δωδεκάθεο σε πολλές παραλλαγές ανάλογα με τα εδάφη που είχε το κάθε φύλο και κατ' επέκταση η ελληνική θρησκεία τους εξέφραζε και την φυλετική τους καταγωγή. Όταν επικράτησε ο Χριστιανισμός (στα πρώτα του χρόνια δηλαδή) οι Ρωμαίοι Έλληνες που τον αποδέχτηκαν, απέκτησαν νέα ταυτότητα, αυτή του Ρωμαίου, που σήμαινε Χριστιανός ή και το αντίθετο.

      Διαγραφή
    4. @ Διός Κούρον, για το "ξεκουβάλα"

      Εντάξει μπόυ,
      αμέσως μετά τις 8 Ιουνίου θα σχεδιαστεί και θα τελεστεί το "έγκλημα" χεχε

      Διαγραφή
    5. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ14 Ιουνίου, 2024 16:11

      (συνέχεια)
      Δεν απαρνήθηκαν οι Έλληνες όμως την αρχαία τους ταυτότητα. Κάθε άλλο! την θρησκεία τους απαρνήθηκαν ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Απλά...ανέβηκαν σε κλίμακα. Έγιναν Παγκόσμιοι Ρωμαίοι και ο πολιτισμός τους εξελίχθηκε με βάση πλέον την νέα τους θρησκεία. Οι γενιές αυτές των Ελλήνων Ρωμαίων, δεν άλλαξαν στο παραμικρό, όσον αφορά την ταυτότητα τους, παρά το γεγονός ότι πέρασαν από πάνω τους Φράγκοι, Ούννοι, Σλάβοι, Οστρογότθοι, Άβαροι, Βούλγαροι, Πέρσες, Άραβες και φυσικά Τούρκοι Σελτζούκοι και Οθωμανοί. Η πίστη τους τους κράτησε Έλληνες, όσο κι αν αυτό ακούγεται...κάπως στους σύγχρονους "μάγους" της Ιστορίας. Το αντίθετο συνέβη στους άλλους λαούς, οι οποίοι αποδέχτηκαν με τη σπάθα τον μωαμεθανισμό. Τους Πέρσες επί παραδείγματι, αν τους αποκαλέσεις "Πέρσες", θα σου πουν "Αυτή η ονομασία χάθηκε σε ένα παρελθόν αμαρτωλό και την απορρίπτουμε". Εγώ το άκουσα με τα αυτιά μου, όταν επισκέφθηκα το Ιράκ και το Ιράν το 1998, ακολουθώντας τα χνάρια του Μ. Αλεξάνδρου. Οι Ιρακινοί, το ίδιο κι απαράλλαχτο. Οι Αιγύπτιοι μετεωρούν ανάμεσα στην αρχαία και στην νέα Αίγυπτο κι αν δε μεσολαβούσε η αραβική επέλαση, θα ήταν ήδη εκχριστιανισμένοι αλλά με το δόγμα του Αρειανισμού. Όσον αφορά τους δυτικούς λαούς της Ευρώπης, αυτοί κι αν συγχρόνισαν τη θρησκεία με την καταγωγή τους. Οι γερμανικοί λαοί συμπεριλαμβανομένων και των βορειοσλάβων, ασπάστηκαν τις...αιρέσεις του Χριστιανισμού, κοινώς τον παράλλαξαν ακριβώς για να ...ξεχωρίζουν ως λαοί και να αποδυθούν την "ταυτότητα" του Ρωμαίου Έλληνα, μιας και ο Χριστιανισμός ήταν...ελληνική θρησκεία καθ' όλα. Γι αυτό και ονόμασαν "Γραικούς" τους Έλληνες Ρωμαίους, για να ξεχωρίζουν τα...πράγματα και την διαφορετικότητα τους.
      Επομένως, η θρησκεία αποδίδει και την ταυτότητα, την πραγματική ταυτότητα ενός Έθνους.
      Γιατί σε πρήζω με όλα αυτά; Μα για να σου αποδείξω, πως η δική μας θρησκεία ή αν θες, το δικό μας δόγμα, το Ορθόδοξο δηλαδή, μας ξεχωρίζει ως λαό διότι επικράτησε μέσω...πραγματικών θαυμαστών γεγονότων, που η Ιστορία τα κατέγραψε ως τέτοια. Όχι η "Ιστορία" των απατεώνων δυτικών, αλλά η Ιστορία των πραγματικών Ιστορικών και δεν είναι λίγοι αυτοί.
      Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός λοιπόν, που προέκυψε μέσα από τη Χάρη του Θεού εν πρώτοις (φωτισμένοι και Άγιοι ιερωμένοι που τον εδραίωσαν μέσα από 8 (ή για κάποιους άλλους 9) Οικουμενικών Συνόδων, συνέβαλλε τα μάλα στο να κρατηθεί μια Αυτοκρατορία, σχεδόν 1100 χρόνια, ποσοστό χρόνου ασύλληπτο. Δεν έχει υπάρξει άλλη αυτοκρατορία που να κράτησε τόσα χρόνια. Ακόμη και η κινέζικη, που επικαλούνται κάποιοι, ως ενωμένη αυτοκρατορία κράτησε σχεδόν 800 ή το πολύ 900 χρόνια, αν συμπεριλάβουμε και την δυναστεία Λιάο (916 μ.Χ.) με τελευταία τη δυναστεία των Τσίνγκ (1644 - 1912 μ.Χ). Και κράτησε τόσα χρόνια η Ρωμανία, γιατί είχε μαζί της την λεγόμενη Θεία Χάρη. Όταν αυτή έφυγε λόγω πολλών παραγόντων, η αυτοκρατορία μαραζώσε και έπεσε μαζί με την πρωτεύουσα της.

      Διαγραφή
    6. Φίλε Σέργιε,
      οι Έλληνες, πριν ακόμα από το διαχωρισμό του Ρωμαϊκού κράτους σε Δυτικό και Ανατολικό, είχαν την τάση, και κυρίως οι χριστιανοί για να μην διώκονται, να πολιτογραφούνται ως Ρωμαίοι αντί Έλληνες. Αυτό μετεξελίχτηκε σε Ρωμιοί και απέκτησε και δεύτερη ταυτότητα από πίσω. Της Ρωμανίας (δεύτερο Βυζάντιο), μιας Μεγάλης Ελλάδας του Χάρτη του Ρήγα, μια χώρα-οντότητα Ελλήνων και Βαλκάνιων χριστιανών φίλιων προς την Ρωσία, με την Μ.Ασία πάλι ελληνική, την Πόλη πάλι ελληνική, τα σύνορα της Ρωμανίας μέχρι και την Ρουμανία. Αυτή ήταν και η Ελλάδα που φαντασιώνονταν οι Επαναστάτες του '21. Όλα αυτά όμως ήταν τζιζ για τους Δυτικούς που είχαν προσχεδιάσει τα ελληνικά σύνορα που τους εξυπηρετούν. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες όλα τα ένδοξα ονόματα που είχαν αυτό το όραμα, δολοφονήθηκαν ή φυλακίστηκαν. Καλά λέμε ότι η Ελληνική Επανάσταση δεν τελείωσε ακόμα.
      Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, που μπορεί να είπα και κάποια μπαρούφα στα ανωτέρω.
      Το θέμα είναι ότι εμείς σήμερα, όπως λέει κι ο Ρωμανός, πρέπει να έχουμε τον ίδιο πρέποντα σεβασμό και στο Ρωμιός και στο Γραικός (γεωργός-grecolis), όπως στο Έλληνας. Υπάρχουν κι άλλες ακόμα σχετικές ονομασίες. Η ταραχώδης Ιστορία μας το προξένησε, τί να κάνουμε..

      Διαγραφή
    7. "...Οι μόνοι Έλληνες που γνώριζαν πραγματικά ποιοί είναι, ανήκουν στις γενιές του (ελεύθερου) ελληνικού κράτους του 19ου και αρχές του 20ού αιώνα. ..."

      Κι αυτοί, όμως, έκαναν λάθη. Πχ ο Περικλής Γιαννόπουλος βιάστηκε ν' αυτοκτονήσει. Δυό χρονάκια αν περίμενε...



      Διαγραφή
    8. Φίλε Σέργιε, έγραψα το ανωτέρω σχόλιο, πριν παραλάβω την συνέχειά σου. Τα ανέλυσες ακόμα πιο σωστά τα πράγματα. Και έχω την ανάγκη να προσθέσω κάτι που το ΦΩΝΑΖΩ στο μπλογκ, πολύ συχνά. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να ενσταλάξουν στα παιδιά τους το μήνυμα ότι ΟΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, και η Αρχαιότητα και οι Ελληνιστικοί χρόνοι, και η Ρωμαϊκή κατοχή, και τα 1.100 βυζαντινά χρόνια. Αν δεν διέποντο από Ελληνισμό αυτά τα 1.100 χρόνια.. η 400 ετών τουρκική κατοχή θα είχε διαγράψει τα πάντα. Ευτυχώς που την Ελληνική Γλώσσα, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΟΜΗΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ, την βοήθησαν κατά 90% οι ορθόδοξοι ιερείς να παραμείνει στους υπόδουλους Έλληνες.

      Διαγραφή
    9. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ14 Ιουνίου, 2024 17:01

      (συνέχεια)
      Τι θέλω να σου πω με όλα αυτά; Ότι ο όποιος αυριανός Ηγέτης, δεν θα έρθει από κανέναν ήλιο! Ή μάλλον θα έρθει από τον...Ήλιο της Δικαιοσύνης, όπως τον ονόμασε ο μέγιστος ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης κι αυτός δεν είναι άλλος από τον πραγματικό Σωτήρα μας, τον έναν και μοναδικό Ιησού Χριστό. Ούτε από κανέναν άλλον αστέρα, όπως είναι ο ήλιος μας, ούτε από κανέναν άλλον...αστερισμό. Εκείνος και μόνο εκείνος θα τον υποδείξει. Πώς; Ουδείς εξ ημών γνωρίζει.
      Όλα αυτά μπορούν να συμβούν ακόμη πιο γρήγορα, όταν επιτέλους εμείς κατορθώσουμε να βγούμε εντελώς από το πνευματικό μας "Matrix" στο οποίο έχουμε εγκλωβιστεί και να ξαναβρούμε τις ρίζες μας και την ταυτότητα μας. Αυτό μας λείπει μόνο και θα πρέπει να το καταλάβουμε.
      Παρ' όλα αυτά, ακόμη κι αυτή η αποδοχή της ταυτότητας μας, είναι υπεράνθρωπα δύσκολη.
      Γιατί;
      Διότι θα πρέπει...να αλλάξουμε εντελώς τη ζωή μας. Θα πρέπει μ' άλλα λόγια, να αποδεχθούμε όλα όσα η Πίστη της Αλήθειας "απαιτεί".
      Και είναι τρομερά δύσκολο, γιατί η ζωή μας έχει περάσει μέσα την αμαρτία. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως ο τρόπος ζωής μας, είχε πάρει λάθος δρόμο. Δεν ήταν στραβός ο γιαλός. Εμείς στραβαρμενίζαμε, εδώ και κοντά 80 χρόνια.
      Εμείς πέσαμε στην στενωπό της εφήμερης ηδονής. Εμείς πέσαμε στον βόθρο της ύβρεως κατά λέξη και κατά πράξη. Εμείς τα ρίχναμε στη γυναίκα του αλλουνού, γιατί το ...κουσούρι το είχαμε αρχαιόθεν. Εμείς πέσαμε στα δίχτυα του πάθους, όταν "απελευθερωθήκαμε" από τα στενά πλαίσια ενός γάμου μέσω του αυτόματου διαζυγίου και επιδοθήκαμε στο κυνήγι του...ποδογύρου αυθωρεί και παραχρήμα, κάνοντας...διαγωνισμό το πόσες θα πηδήξουμε, τραβώντας γραμμές στον τοίχο σαν τους φυλακισμένους. Εμείς διαλύσαμε τις οικογένειες μας, αποδεχόμενοι την αποποινικοποίηση της μοιχείας. Εμείς τραβήξαμε τη σκανδάλη για να σκοτώσουμε τις οικογένειες μας. Εμείς μιμιθήκαμε τους βάρβαρους Ούννους και Φράγκους, υιοθετώντας τις σεξουαλικές τους διαστροφές μέσα από το βρώμικο πορνό (όργια, γυμνισμός, swinging και άλλα τέτοια). Και πρόσεξε, ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΖΩ εμένα προσωπικά από όλα αυτά, έτσι; Και για τη δική μου τη καμπούρα χτυπάν τα τέλια. Εμείς πέσαμε στον ηθικό ξεπεσμό, ψηφίζοντας με τα ίδια μας τα χέρια άθεους και αντίχριστους ηγέτες, επειδή μας έταξαν...μια χούφτα παραπάνω χρήμα και ανέσεις. Έτσι δεν είναι; Ή κάνω λάθος; Εμείς φέραμε τον Μητσοτάκη και τη συμμορία του στο γκουβέρνο. Εμείς, με τα χέρια μας, τον ξαναψηφίσαμε και αυτός έφερε την νομιμοποίηση της αρσενοκοιτίας, που σημαίνει επ ακριβώς το...ξάπλωμα στο κρεββάτι δύο αρσενικών με όλα τα..παρελκόμενα. (από τις λέξεις κοίτω + άρρεν)
      Όλα αυτά τα χρόνια του ξεπεσμού, πού ήμασταν για να τα διοθρώσουμε όλα αυτά; Ήμασταν στις παραλίες ή κάναμε...σκί στον Παρνασσό στη χειρότερη ή στις Άλπεις στη καλύτερη.
      Ο ξεπεσμός αυτός του Ανθρώπου, δεν ήρθε με βήματα εξελικτικά. Ήρθε επειδή αποδεχθήκαμε το άνομο και διώξαμε την αρχαιόθεν έμφυτη ηθική μας, που πάνω σε αυτήν χτίστηκαν τα θεμέλια του Χριστιανισμού. Μόνο η Επιστροφή σε αυτόν θα μας σώσει. Ούτε ο πλανήτης Ήλιος, ούτε ο Σείριος, ούτε οι...κρόνιοι ούτε οι...άγνωστοι/γνωστοί θεοί. Αυτοί ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ τον Νοέμβριο του έτους 7π.Χ., όταν εκείνη τη νύχτα πέντε αστέρες του ηλιακού μας συστήματος (Ήλιος, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος) σε μια ασύλληπτη συναστρία (άστρο της Βηθλεέμ), υποδέχθηκαν τον Σωτήρα που γεννήθηκε μέσα σε μια...φάτνη, ως ο ταπεινότερος Όλων (βλ. άρθρο μου https://kanenazori.wordpress.com/2023/12/31/asteri_bithleem_xristos_diethnistes/)

      Διαγραφή
    10. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ14 Ιουνίου, 2024 17:02

      (τέλος)
      Αν κρατιόμαστε ακόμη εν ζωή, αυτό οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνον στους Αγίους που μαρτύρησαν στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, στους μάρτυρες που θυσία΄έτηκαν για την αλήθεια στα χ΄ρόνια της Εικονομαχίας, στους Αγίους που αναδύθηκαν στα χρόνια της μαύρης τουρκικής Σκλαβιάς και στους Αγίους Μάρτυρες της διαμάχης των Ανθενωτικών με τους Ενωτικούς στα ύστερα χρόνια της Ρωμανιάς. Ακόμη, οφείλουμε την ύπαρξη μας στους σύγχρονους Αγίους, οι οποίοι και έγιναν οι σύγχρονοι προφήτες που μας προειδοποίησαν για όλα όσα ζούμε σήμερα. Σε προκαλώ να διαβάσεις τις προρρήσεις του πλέον έγκυρου, του Αγίου Παισίου, και θα εκπλαγείς τόσο για την απίστευτη ακρίβεια της περιγραφής των συνθηκών που ζούμε σήμερα (ακόμα και το...φορολογικό σύστημα που θα είχαμε στις μέρες αυτές περιέγραψε καθώς και την...επιβολή των βδελυρών μνημονίων!), όσο και για την εκπληκτική διδασκαλία του περί των συμβάντων των εσχάτων ημερών. Ένας απλός και συνηθισμένος άνθρωπος, δεν υπήρχε περίπτωση να διανοηθεί οτιδήποτε σήμερα συμβαίνει, διότι είναι σαν να...έπεσε ο ουρανός τούμπα και έσβησε τη Γη από πλανήτη. Επομένως, μόνο ένας άνθρωπος που έχει υπερφυσικές δυνατότητες όχι προερχόμενες από μαγεία, αλλά από μια συνεχή άσκηση σώματος και πνεύματος αποκτηθέντες και πάντα με την Χάρη του Θεού. Συνεπώς, τι άλλη απόδειξη θέλεις αγαπητότατε Διός Κούρε; Να κατέβει ο Θεός να σου μιλήσει, λυπάμαι αλλά ξέχνα το. Μόνο αν εμπιστευθείς την καρδιά σου και τον νου σου σε Εκείνον, τότε θα ανοίξει το πνεύμα σου για Τον δεις.
      Αυτά και ...το βουλώνω. Πιστεύω ότι σε κούρασα, αλλά σχώρνα με, δεν έχω άλλο τρόπο. Εγώ σου δείχνω απλά το μονοπάτι. Εσύ πρέπει να το περάσεις.

      Με απέραντη αγάπη και σεβασμό προς το πρόσωπο σου,

      Ενας...ψεκασμένος Πύρινος Λόγιος

      Διαγραφή
    11. Εντάξει φίλε Σέργιε,
      ήταν και λίγο χριστιανικό κήρυγμα τα τελευταία δύο μέρη.. δεν μπορείς να το αρνηθείς.. χαχαχα
      Δεν με νοιάζει πού πιστεύει ο κάθε ένας από τους φίλους εδώ στον Διόδοτο. Κατά βάθος ξέρω καλά ότι όλοι στον ίδιο θεό πιστεύουν είτε λέγεται Δίας, είτε Ήλιος είτε Χριστός. Είναι ο θεός του Δικαίου, της Ελευθερίας, της Αληθείας.
      Λοβ γιου μπόυ!

      Διαγραφή
    12. ΠΥΡΙΝΟΣ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ14 Ιουνίου, 2024 17:17

      Ζητώ ταπεινότατα συγγνώμη, εάν υπερέβην τα όρια αδελφέ Κων/νε! Δε θα το...ξανακάνω (σταυρώνω τα δάκτυλα του δεξιού μου χεριού). Τι να πω. Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματα του (κι είν' και πολλά πανάθεμά με). Θα προσπαθήσω άλλη φορά να είμαι σύντομος και πιο περιεκτικός (ξανασταυρώνω τα δάκτυλά του δεξιού μου χεριού). Ελπίζω να πείστηκες τω΄ρα και να μη πετάξεις ολοσχερώς από το υπέροχο ιστολόγιο σου 😇 Σε φιλώ σταυρωτά από μακρυά.

      Διαγραφή
  5. Γνωρίζω πως θα αναστατώσω τον φίλτατο Εργοδότη αλλά δεν μπορώ να μην καταθέσω τις σκέψεις που μου δημιούργησε το άρθρο:

    α) Ορθώς ο Ηγέτης δεν είναι από την φάρα αυτών που πλασάρονται ως σωτήρες.
    β) Ο Στρατηγός πριν αποκτήσει αυτό τον βαθμό υπήρξε στρατιώτης.
    γ) Όλοι οι ελληνόψυχοι, εν δυνάμει, έχουν την δυνατότητα να ανελιχθούν σε Στρατηγούς. Ο Ηγέτης θα είναι ένας από αυτούς, ίσος μεταξύ ίσων.
    δ) Η επιλογή του Ηγέτη/Στρατηλάτη πρέπει να γίνει από άτομα με οξυμένη ευθυκρισία και με αυξημένες ψυχικές "ικανότητες". Εργοδότα, αναλαμβάνεις την προεδρία.

    @Διός Κούρος:
    Διαβάζοντας και αποκωδικοποιώντας το Εργοδότη και έχοντας πάνω κάτω τις ίδιες ερωτήσεις θα απαντήσω σαν πληροφορικάριος
    1. Το "ψυχές on-line" σου λέει κάτι;
    2. Οι συνΈλληνες "οδηγούνται" στο σωστό μονοπάτι έχοντας "άνωθεν" καθοδήγηση.
    3. Σκέψου asynchronous threads που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν προχωρήσει το πρόγραμμα. Και κάποια νέα δημιουργούνται/ενεργοποιούνται ΜΟΝΟ όταν έχουν ολοκληρωθεί κάποια άλλα με συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Κάποιο thread μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο χρόνο ενώ κάποιο άλλο μπορεί να πάρει...μια ζωή. Όπου thread βάλε τις πράξεις μας. Ακόμα και μια λέξη μπορεί να ενεργοποιήσει ένα νέο thread

    Aντιλαμβανόμαστε τον χρόνο γραμμικό. Όπως και τη σκιά επίπεδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διός Κούρος14 Ιουνίου, 2024 14:06

      Μεσσήνιε Αργοναύτη μιλάμε την ίδια γλώσσα χα χα χα.

      Κατ' αρχήν με το ψυχές on line φαντάζομαι τι θέλεις να μου πεις και επι της αρχής συμφωνώ.

      Το καλό με τα threads είναι ότι απο τη στιγμή που ξεκινούν, σημαίνει ότι υπάρχει η διασύνδεση του "κάτω" προς τον "επάνω" και αντίστροφα (για να απαντήσει ο "επάνω") !!!

      Τώρα, όσο αφορά το χρόνο εκτέλεσης, εξαρτάται απο την "εργασία". Κάποιες "εργασίες" θεωρώ ότι έχουν ήδη γίνει σε προηγούμενες ενσαρκώσεις και έτσι όσα threads ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ εκτελούνται γρήγορα, επισπεύδουν την ολοκλήρωση !!

      Έρρωσο

      Διός Κούρος

      ΥΓ να μας συγχωρέσουν όσοι δεν κατανοούν τον όρο thread χα χα χα. Χρησιμοποιείται (κατά κανόνα) σε επικοινωνία ενός τερματικού με έναν server.

      Διαγραφή
    2. Μεσσήνιε Αργοναύτη, με συγκινείς τα μάλα!

      Δεν βλέπω την ώρα να βγω στη σύνταξη, καί σε μιά νέα Ελλάδα να σφουγγαρίζω τα πατώματα στην αίθουσα αναμονής στο αεροδρόμιο!

      (Υγ και επεξήγηση, διότι -είμαι σίγουρος πως- δεν το πιάσατε:

      Η Κίνα, έχει φυλετικό ιερατείο;
      Προφανώς έχει.

      Λοιπόν, ποιός μου λέει εμένα ότι, εκεί που πας εκδρομή στην Κίνα να δείς τ' αξιοθέατα καί προσγειώνεσαι στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, ο γεράκος που σφουγγαρίζει τα πατώματα με μιά πατσαβούρα, **δεν** είναι ο πρόεδρος του φυλετικού ιερατείου της Κίνας; Μου το εγγυάται κανείς;
      Οπότε, ο γέρος όχι μόνο κόβει φάτσες εισερχομένων, αλλά -αφού έχει εκπαίδευση Κούνγκ Φού, ξέρω 'γώ- περνάει κι ένα ψυχικό σκανάρισμα τους πάντες, χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι... άρα, τολμάει να μπεί ξένος πράκτορας στη χώρα;

      Θυμηθήτε πρίν χρόνια, ότι ο αρχηγός της Μαφίας το έπαιζε βοσκός στα βουνά της Σικελίας, καί επικοινωνούσε μόνο με γραπτά μηνύματα σε χαρτάκια, γι' αυτό καί δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Συνελήφθη μόνον ύστερα από προδοσία.)

      Διαγραφή
    3. @Εργδημεργ 16:14
      όλοι οι στρατιώτες έχουν πιάσει την μαλαστούπα κάποια στιγμή, όπερ μεθερμηνευόμενο δεν θα είσαι μόνος να σφουγγαρίζεις τα πατώματα στην αίθουσα αναμονής στο αεροδρόμιο. Κάποιος στρατιώτης μπορεί να αλλάζει λάμπες, κάποιος άλλος να σερβίρει καφέδες, άλλος να κουβαλάει βαλίτσες, έως και να χαιρετά με προσποιητό χαμόγελο ακόμα και τον εχθρό.
      'Έκαστος εφ' ω ετάχθη.

      Και όλοι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να πετάξουν ως άλλοι Οδυσσείς τα ρακένδυτα άμφια και να διεκδικήσουν το βασίλειο τους.

      Και ναι, αγαπητέ Εργοδότα, δεν χρειάζεται πάντα επεξήγηση, διότι πρέπει να στύψουν το μυαλό τους αυτοί που πρέπει.

      Διαγραφή
  6. Να ευχαριστήσω από εδώ τον Πύρινο Λόγιο και τον ΕργΔημΕρ για τα υπέροχα αφυπνιστικά κείμενα τους
    Να μου επιτραπεί και από μένα τον πολύ κατώτερο σε σχέση με τους δυο παραπάνω πραγματικούς επιστήμονες να παραθέσω επιγραμματικά τα τρία πολύ πιο απλά κριτήρια που πρέπει να έχει ο ηγέτης
    1ο να μην αυτόπροσδιορίζεται ως δεξιός ή αριστερός γιατί εξ αντανακλαστικών θα έχει απέναντι του το 50% της κοινωνίας, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού λόγω της απολίτικης κουλτούρας που τον μπουκώνει το πολιτικό κατεστημένο αντιλαμβάνεται τους όρους αριστερά δεξιά ως ομάδες ποδοσφαίρου ολυμπιακός παναθηναικός,
    πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται ως πατριώτης , και ας έχει απέναντί του τους απάτριδες τους ανθέλληνες και αυτούς που άλλαξαν ονόματα και επίθετα, μικρά σύνολα που εύκολα αντιμετωπίζονται
    2ο να έχει ως πρώτο του μέλημα την εύρεση και την κατάσχεση ως προϊόν εγκλήματος του μαύρου χρήματος που διακινείται μέσω οφ σορ και ΜΚΟ, γιατί αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, και ο Καποδίστριας να ξαναέρθει από πυροβολισμό θα τον ξαναχάσουμε.
    3ο να έχει άμεσο πολιτικό στόχο του, εάν όχι την ένταξη της Ελλάδος στους BRICS, έστω την στενή συνεργασία με την Ρωσία στο εμπόριο τροφίμων ενέργειας όπλων, γιατί από όσο καταλαβαίνω είναι η μόνη που μπορεί να μας παρέχει κάποια λύση στα προβλήματα που θα μας δημιουργήσουν οι «σύμμαχοι» αν πειράξουμε το μαύρο χρήμα τους.
    Να πω την μαύρη μου αλήθεια ηγέτης που να πληροί αυτά τα απλά κριτήρια δεν τον βλέπω στον ορίζοντα.

    Κώστα Ταύρε το καλύτερο Μπλογκ του διαδικτύου (γνώμη μου) το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο, μπράβο και πάλι μπράβο.
    ΗλίαςΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ηλία,
      σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο για το "άλλο επίπεδο", εγώ δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Νιώθω ότι από τον Αύγουστο του 2017 κάνω το ίδιο μέχρι και τώρα. Αυτό που αισθάνομαι, για την Πατρίδα μου, για το Δίκαιο, για την Αλήθεια.

      Καλό Σαββατοκύριακο φίλε!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρουσες οι προσεγγίσεις των ισχυρών νοητικά φίλων μας και εξαιρετικής ποιότητας τροφή για σκέψη. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο η λειτουργία της νόησης, αν δεν συμμετέχει και μια κεκαθαρμένη ψυχική κατάσταση, απαραίτητη άμυνα απέναντι στις γοητευτικές νοητικές πλάνες, που καραδοκούν να αλώσουν τους ικανούς εγκεφάλους. Όλες οι αξιοθαύμαστες γνώσεις είναι καλό να αναδεικνύονται και να ωθούν σε υψιπετείς συζητήσεις….Όμως, αναλογιζόμενη κάποια σημαντικά ρηθέντα των Αρχαίων ημών, θα σταθώ στο σύντομο σοφό λόγο του Ηράκλειτου, στο ρητό «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» και στο «εν οίδα ο, τι ουδέν οίδα» του Σωκράτη…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φωτιά στα μπατζακια μας,( δηλαδή στο κάτω άκρο του παντελονιού)

    Η μόνη λογική πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι, όταν έχει αρπάξει φωτιά ένας περιβάλλοντας χώρος με ξερά χόρτα, και κάποιος απροετοίμαστος* με ένα απλό λάστιχο του νερού (συνδεδεμένο στην βρύση φυσικά) τρέχει να την σβήσει, ξεχνώντας μέσα στον πανικό του, ότι κάποιες κλωστές που είχαν ξηλωθεί στο μπατζακι του θα ήταν ή αιτία νά αρπάξει σέ συντομότερο χρόνο φωτιά το παντελόνι του,,,,,
    Ζήτω που καήκαμε*
    * Γιατί βρέθηκε ή αφ/ορμή να πετάξουμε το παλιό παντελόνι,,,,
    ///
    Στης λαϊκές ρήσεις υπάρχει κρυμμένη σοφία ,

    "Η ζωή είναι σαν ποτάμι. Πέφτει με ορμή πάνω στα μικρά εμπόδια και ξεπερνάει ήρεμα τα μεγάλα."

    "Ό,τι είναι πέρα από τις δυνάμεις μας αρχίζει από θήτα: θάλασσα, Θεός, θάνατος…"

    ΘΡ/ΑΣ/ΣΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας ηγέτης καταρχήν πρέπει να έχει θρασσος=3591
    ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΙΑΤΩΝ=3591

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. '' Τα ιδια σκατα ημασταν παντα '' γραφει η αγαπητη μνκ. Συμφωνω και επαυξανω. Μπραβο!!

    Θελετε να γυρισει η Ευρωπη πισω σε αυτο https://www.youtube.com/watch?v=xZZmW59Ci5g Πως με τι εργαλεια! Με πλερια δημοκρατια, πολιτικη ΄΄αρθοτη '', συνελευση της γειτονιας και αλλες μπουρδες της αρρωστημενης ΕΕ.

    Ξεχαστε το. Η μονη λυση εδω που φτασαμε ειναι Φωτια και Τσεκουρι και το flash mob της Βουδαπεστης θα γυρισει απο μονο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διός Κούρος14 Ιουνίου, 2024 18:51

    Φίλτατε Πύρινε Λόγιε,

    Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την μακροσκελή σου απάντηση. Ειλικρινά με Τιμά το οτι σπατάλησες τον χρόνο σου για μου απαντήσεις, απευθυνόμενος βεβαίως ταυτόχρονα σε όλους τους Διοδοταίους.

    Δεν σου κρύβω οτι σε θεωρώ Μέγα ΕΛΛΗΝΑ και αφήνω στην άκρη το γεγονός οτι (κατά την άποψή μου πάντα, που ισως να είναι και εσφαλμένη) υπερβάλλεις λίγο όσο αφορά τα θρησκευτικά θέματα. Προσοχή !!! ΔΕΝ σε ψέγω για αυτό και όπως έχω πεί πολλάκις ΣΕΒΟΜΑΙ τον οποιονδήποτε πιστεύει κάπου, άσχετα αν εγώ δεν πιστεύω στο ίδιο. Για αυτό το λόγο δεν σχολιάζω ΠΟΤΕ θρησκευτικά θέματα, διότι είναι απο δύσκολο ως αδύνατο να αλλάξεις γνώμη, λόγω της ΠΙΣΤΗΣ.

    Άλλωστε ΟΛΟΙ μας παλεύουμε για τον ΙΔΙΟ σκοπό, ο οποίος είναι (για εμένα) ο επανελληνισμός και η απελευθέρωση και για αυτό το λόγο θα πρέπει να βασιζόμαστε σε αυτά που μας ενώνουν, όπως πολύ εύστοχα επισήμανες.

    Η πηγή της απελευθέρωσης και ο τρόπος που θα επέλθει είναι για τον καθένα μας διαφορετική. Αυτό όμως που ξέρω είναι οτι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ και οφείλουμε ως Έλληνες να έχουμε το νου μας ανοικτό, να αμφιβητούμε τα πάντα και τελικά όταν αυτή η αλήθεια μας ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ να ΜΗΝ έχουμε τον εγωισμό να την ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ και να την ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ. Και αυτό ισχύει για όλους.

    Τέλος, μην αντιδικείτε για τις πετριές με τον Εργοδότη. Έχω (ως παιδί) ΔΥΟ διασείσεις και με εντολή ιατρού κλεισμένος σε σκοτεινό δωμάτιο για μέρες !! χα χα χα

    Έρρωσω

    Διός Κούρος

    Υ.Γ. Κώστα, όαση σήμερα τα σχόλια !! Που να εμφανιτεί και ο Μποτίλιας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολίασε ο Μποτίλιας σε κάποιες αναρτήσεις εχθές. Σήμερα ήταν της Πυρινεργοδοσίας χεχε

      Διαγραφή
    2. ΠΥΡΙΝΟΣ...ΑΓΡΥΠΝΟΣ14 Ιουνίου, 2024 21:15

      Αχ αγαπημένε μου ΔιόΣΚουρε! Δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ χαλαρός, αν δε σου απαντούσα στην ...δευτερολογία μου, που θα είναι τόσο σύντομη, όσο να καπνίσεις ένα τσιγάρο.
      Κρατώ μόνο την προτελευταία σου παράγραφο και σου απαντώ εξ αυτής:
      Σε αυτήν ακριβώς την πιθανότητα ΠΟΝΤΑΡΩ κι εγώ τα ...ρέστα μου! Οπως ακριβώς το περιγράφεις! "...να ΜΗΝ έχουμε τον εγωισμό να την ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ και να την ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ"
      Δεν θα γράψω τίποτε άλλο, παρά θα σου διηγηθώ ένα περιστατικό που διηγείται με τη σειρά του στο βιβλίο του ο καθηγητής Μαθηματικών και Φυσικής Θανάσης Ραβοκαλής με τίτλο "Ο Άγιος Παΐσιος μου είπε...".
      Γράφει λοιπόν ο Αθανάσιος:
      "Όταν άκουσα για τον γέροντα Παΐσιο, ήταν κοντά στα 1986. Είχαμε πάει εκδρομή με κάτι φίλους στο Άγιο Όρος, ήταν αρχές καλοκαιριού και είχαμε τελειώσει με τις εξετάσεις των μαθητών κλπ. Όταν πήγαμε εκεί, άκουσα να μιλάνε για έναν γέροντα, άγιο άνθρωπο, που δεχόταν καθημερινά καμμιά χιλιάδα επισκέπτες, ότι κάνει και θαύματα και τέτοια. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μου των θετικών επιστημών, ούτε ιδέα είχαμε περί θρησκείας, αλλά ούτε και πιστεύαμε σε τίποτε παρά στην επιστήμη μας. Εγώ ειδικά, άνετα μπορούσε κάποιος να με χαρακτηρίσει και άθεο. Το γιατί πήγα μαζί με τους φίλους εκδρομή εκεί, έχει να κάνει πιο πολύ με ένα ξέσκασμα παρά με οτιδήποτε θεϊκό. Όταν άκουσα όλα αυτά για τον γέροντα αυτόν, μου κινήθηκε η περιέργεια να τον γνωρίσω. "Κανένας απ' αυτούς τους παλαβούς αλαφροΐσκιωτους θα είναι" μονολόγησα, αλλά παρ' όλα αυτά ήθελα να το δω από κοντά. Ρώτησα λοιπόν ένα γύρω τους καλόγερους που είναι, μου είπαν στο τάδε σημείο, μου έδειξαν τον δρόμο και πήγα. Κόντευε να βραδιάσει όταν έφτασα, βαθύ σούρουπο. Είδα το παρτάκι της αυλής της καλυβούλας, τράβηξα το σχοινί όπου είχε δεμένη τη κουδούνα, δυο και τρείς φορές. Στο τέλος, άκουσα μια φωνή από το βάθος να με ρωτάει "ποιος είναι" Απάντησα "εγώ, προσκυνητής". Ψέμματα, προσκυνητής δεν ήμουν, περίεργος ήμουν. "Στάσου να σου πετάξω το κλειδί να ανοίξεις", μου είπε η φωνή. Πράγματι, σε ένα λεπτό, είδα ένα κλειδί παλιό περασμένο σε σύρμα να προσγειώνεται στα...χέρια μου μέσω του σχοινιού της κουδούνας. (συνέχεια στο επόμενο)

      Διαγραφή
    3. ΠΥΡΙΝΟΣ...ΑΓΡΥΠΝΟΣ14 Ιουνίου, 2024 21:15

      Ξεκλείδωσα, άνοιξα και προχώρησα προς το δίπατο καλυβάκι. Όταν στάθηκα στη πόρτα και πήγα να τη χτυπήσω, άκουσα μια φωνή από το μπαλκονάκι του καλυβιού να μου λέει: "Ε, παλικάρι, μπορείς να μου πιάσεις τη μάλλινη ζακέτα μου που έπεσε χάμω; Έπιασε ψύχρα!" Τρομαγμένος κύτταξα προς τα πάνω και ...αυτό που είδα δεν περιγράφεται. Ένας γέροντας που άστραφτε η μορφή του, φεγγολογαγε θα έλεγα, που στεκόταν στο μπαλκόνι και με κύτταζε. Κατέβασα αμέσως το βλέμμα μου και ξανακύτταξα προς τα πάνω. Αυτή τη φορά, είδα ολοκάθαρα τον γέροντα, αλλά...κανονικό άνθρωπο. Δηλαδή τι άνθρωπο, ένα γεροντάκι μικροκαμωμένο, ζαρωμένο και καχεκτικό. Πού την είδα τότε τη ...λάμψη; Είπα μέσα μου "μπα, ιδέα μου ήταν, είναι και βαθύ σουρουπο, καμμιά αντανάκλαση θα ήταν". Τέλος πάντων, είπα "ευχαρίστως γέροντα" και σηκώνω την πεσμένη ζακέτα και του τη δίνω. "έρχομαι να σου ανοίξω", είπε το γεροντάκι και δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε πέντε δεύτερα και ξαφνικά, ανοίγει η πόρτα και στέκεται μπροστά μου. Ξαφνιάστηκα ακόμα μια φορά. Μου λέει "Τι θέλεις; Εγώ είμαι αυτός που γυρεύεις" Του λέω "ήρθα απλά να σε γνωρίσω, όλοι μου λέγαν να έρθω να σε δω και ήρθα. Αλλά μη περιμένεις να σου φιλήσω χέρι και τέτοια, δε τα κάνω αυτά. Δε πιστεύω σ' αυτά". "Καλά κάνεις", μου λέει, "είναι πιο τίμιο αυτό παρά να μου φίλαγες το χέρι για ευλογία, γιατί ούτε εγώ θα σου την έδινα. Η γυναίκα σου θα μπορούσε να τη πάρει, αλλά εσύ όχι". Εκεί ήταν που ένιωσα να με χτύπησε κεραυνός. Πού ήξερε ετούτος ο παράξενος γέρος πως η γυναίκα μου ήτανε θρήσκα; Ο γέροντας κατάλαβε την απορία μου και γέλασε. "Έλα έλα μέσα να σε κεράσω λουκούμι. Εσείς οι φυσικοί καθηγητάδες είστε ξεροί και θέλετε λουκουμάκι για να πάρετε μπρος" Αυτό ήταν. Κόντεψα να σωριαστώ από την αναπάντεχη τροπή που πήραν τα πράγματα. Ξέρει τη γυναίκα μου, ξέρει το τι είμαι. Τι άλλο άραγε να ξέρει; Και μπήκα μέσα. Κι από τότε, άργησα πολύ να ξαναβγώ. Τρία χρόνια πηγαινοερχόμουν σε ετούτη τη καλύβα. Είχα μάλιστα μείνει κι όλα αρκετά βράδια μέχρι τον θάνατο του Γέροντα. Αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο ΑΓΙΟΣ άνθρωπος, μου άλλαξε τη ζωή. Για πάντα...

      Διαγραφή
    4. ΠΥΡΙΝΟΣ...ΑΓΡΥΠΝΟΣ14 Ιουνίου, 2024 21:18

      Τα υπόλοιπα, μπορείς να τα διαβάσεις, αγοράζοντας το βιβλίο ή κατεβάζοντας το σε pdf από το ίντερνετ. Έτσι, για να πάρεις μια γεύση...από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αλήθεια, που σε μεταμορφώνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

      Να είσαι πάντα καλά και εύχομαι να την αναζητήσεις κι εσύ. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.
      Σε φιλικοασπάζομαι.

      Διαγραφή
    5. Διός Κούρος15 Ιουνίου, 2024 00:04

      Άγρυπνος όντως φίλε Πύρινε. Φαίνεται πως το Αστράλια σας ξενυχτάει. Το ίδιο και οι κόρες μου στην μακρινή για εμάς Βρισβάνη. 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος και αυτές είναι "ενεργές" στο what's up!!!! Οι ενέργειες θα φταίνε χα χα χα.

      Ο ασπασμός είναι αμοιβαίος και σου εύχομαι καλή Ανατολή.

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  12. Σημαντικά τα κείμενα τού ΕργΔημΕργ, τα οποία προσυπογράφω χωρίς περιορισμούς και επιφυλάξεις. Επίσης τον ευχαριστώ θερμά για την εύφημο μνεία.
    Με τον ΕργΔημΕργ γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και έχουμε ζυμωθεί αμοιβαία σε κάποιο βαθμό. Κατά την διάρκεια των επαφών μας έχω την αίσθηση, ότι συμφωνούμε πριν συζητήσουμε, προσωπικά αυτό που αποκομίζω από αυτές τις επαφές είναι η απόλαυση τής αρμονίας που κυριαρχεί μεταξύ μας. Όταν η αύρα τού άλλου τα λέει όλα, δεν χρειάζονται επιχειρήματα, ο άλλος σε έχει κατανοήσει πριν ανοίξεις την καρδιά και την σκέψη σου. Εκεί διαπιστώνεις, ότι η νταλίκα που σέρνεις στην ανηφόρα είναι παρόμοια με αυτή που σέρνει ο άλλος, βλέπεις όμως ακόμη μέσα από το τζάμι στο πρόσωπο του την γαλήνη που κυριαρχεί στον προορισμό. Οπότε η πορεία περιορίζεται σε ένα πρακτικό ζήτημα, αφού πείθεσαι, ότι κάποτε κάπου θα φτάσουμε, εφόσον το ζεις εδώ και τώρα. Και όποτε προστίθεται και ο Κώστας, τότε εγκαθίσταται ατμόσφαιρα παρέας, που καταργεί την δυναστεία τού χρόνου. Όπως είχα γράψει σε κάτι στίχους για την αναζήτηση τού σκυλόψαρου, “πλανιώνται όσοι νομίζουνε ότι γυρεύω κρέας, μπλουζάκια μόνο αναζητώ κι ατμόσφαιρα παρέας”. Ζωστήκαμε ρόπαλα για να συγκρουστούμε με αυτό που θεωρούμε θηρίο, αυτά όμως τα αφήνουμε εκτός, εκεί που απόλυτη εγγύηση τής προστασίας είναι ειρήνη. Απέναντι στον Εργοδότη δεν έχω, δεν χρειάζομαι επιχειρήματα. Και αυτά που επισυνάπτουμε ο ένας σε όσα καταθέτει ο άλλος, είναι όπως μαζεύονται μια οικογένεια για να στολίσουν ένα γιορτινό δέντρο. Δεν υπάρχει δικό μου και δικό σου, υπάρχει μόνον η γιορτή, που την περιμένουμε και μάς περιμένει.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κώστα πραγματικά η επιστροφή σου έχει φέρει τα πάνω κάτω,σε συνδυασμό με όλους τους φίλους που σε ακολουθούν και γράφουν τις απόψεις τους.Σίγουρα δεν συμφωνώ με όλα αλλά μπορεί και να μην έχει σημασία, γιατί δεν έχω τις γνώσεις του Εργδημεργ,του αγαπητού Διονύση και του Πύρινου Λόγιου οπότε ίσως να μην μπορώ να κρίνω σωστά κάποια πράγματα.
    Συμφωνώ με τον αγαπητό Διονύση,ότι δεν θα είναι ένα άτομο που θα μας "βγάλει από τον βάλτο"αλλά μια ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν άτομα με διαφορετικά χαρίσματα.
    Με τον Εργδημεργ θα συμφωνήσω ότι έχουμε συμμετοχή με κάποιον τρόπο σε ένα αόρατο δίκτυο και την κατάλληλη στιγμή αυτό θα θα γίνει ορατό σε αυτούς που πρέπει για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και όχι δεν είσαι "τρελός"Διός Κούρε, γιατί και εμένα η κόρη μου μερικές φορές όταν της μιλούσα τα προηγούμενα χρόνια με κοιτούσε με απόγνωση, όμως τελικά έχει γλιτώσει από πολλές κακοτοπιές λόγω της διαίσθησής μου σε πράγματα που την αφορούσαν.
    Για τον Πύρινο λόγιο θέλω να εκφράσω επίσης τον θαυμασμό μου για τις γνώσεις του και για την αγάπη του για την Θρησκεία και για την πίστη του επίσης και συμφωνώ με κάποια πράγματα αλλά διαφωνώ και με κάποια άλλα.Ο Θεός υπάρχει και βρίσκεται γύρω μας, βρίσκεται στη φύση και στην καθημερινότητά μας,μας προστατεύει κάποιες φορές από τον θάνατο ή από την φθορά , όμως για μένα υπάρχουν και μερικά ανεξήγητα, όπως τα όνειρα που βλέπω στα οποία δεν πιστεύει η εκκλησία.Την πρώτη φορά ήμουν δεκαεπτά ετών και είδα τρακάρισμα στον ύπνο μου ενώ είχα κανονίσει εκδρομή.Ξυπνησα στις τέσσερις το πρωί αγχωμένη και μέχρι τις οκτώ που ήταν η ώρα συνάντησης ήμουν σε αυτή την κατάσταση και αποφάσισα να μην πάω.Υπήρξε μεγάλο τρακάρισμα και δύο από τα τρία άτομα που επέβαιναν στο αμάξι έμειναν στην εντατική για σαράντα περίπου μέρες.Αποφάσισα παρόλο που είχα συγκλονιστεί να κόψω τις "φωνές" μέσα στο κεφάλι μου και να μην ασχοληθώ ξανά και όλα στη ζωή μου πήγαν στραβά.Το 2018 είδα στον ύπνο μου ότι βρισκόμουν σε έναν μαύρο καταρράκτη και γλιστρούσα σιγά σιγά προς τα μαύρα νερά αλλά την τελευταία στιγμή είδα,ότι μπόρεσα να κρατηθώ και δεν έπεσα στον καταρράκτη.Μετά από μια εβδομάδα έπαθα διάτρηση στομάχου και με πήγαν στο κέντρο υγείας και δεν μου βρήκαν τίποτα και τότε θυμήθηκα το όνειρο και πήγα στο νοσοκομείο,στο οποίο όπως έχω ξαναγράψει εδώ έκανα χειρουργείο μέσα στη νύχτα, γιατί σε μια ώρα πέθαινα και τότε αποφάσισα να ακούω την διαίσθησή μου ακόμα και αν φαίνεται παράλογη.
    Πριν από χρόνια είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο,ότι κατά τους πρώτους τέσσερις αιώνες της χριστιανικής εποχής το δόγμα της μετενσάρκωσης ήταν αναπόσπαστο μέρος της θεολογίας της εκκλησίας και πραγματοποιήθηκε διαγραφή του δόγματος της προ-υπαρξης,όρος που είχε την έννοια της μετενσάρκωσης το 325 μ.Χ που έγινε η σύνοδος της Νίκαιας στην οποία υιοθετήθηκε η τωρινή μορφή της Αγίας Γραφής.Συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το βιβλίο αλλά μόνο τα γραφόμενα.Για μένα είναι μια ίδια γραμμή η μυθολογία και η θρησκεία,οι περισσότεροι ναοί βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια αρχαίων ναών και αυτό κάτι σημαίνει.Δεν πιστεύω στην μαγεία παρόλο που έχω παρακολουθήσει αρκετούς εξορκισμούς που με έχουν συγκλονίσει και σταμάτησα να πηγαίνω , γιατί κάποιο βράδυ με επισκέφτηκε η "Μόρα"αλλά παρόλα αυτά είμαστε ακόμα εδώ με όλα τα λάθη που έχουμε κάνει όλοι μας.
    Κώστα έχεις επιστρέψει καλύτερος από ποτέ, νομίζω ότι το διάλειμμα σου έκανε καλό και δεν έχει σημασία αν θα θέλεις να αναρτήσεις τις απόψεις μου, γιατί μας έχεις προσφέρει πολλά.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο αγαπητός Tatria είπε κάτι παρόμοιο Ευρυδίκη μου, συγκεκριμένα ότι βλέπει το μπλογκ σε "άλλο επίπεδο", εννοώντας καλύτερο φαντάζομαι. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά, παρά μόνο ότι κρατώ πλέον κλειστό κάποιον αδιόρατο κύκλο, πράγμα αποφασισμένο από τη μεριά μου.
      Ποτέ μην ξαναπαρακολουθήσεις εξορκισμούς. Η μόρα είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και ευτυχώς που η μία αυτή φορά σε προειδοποίησε να σταματήσεις. Εγώ ζόρισα τον εαυτό μου, στα 25 μου, να σταματήσει να βλέπει ατυχήματα στον ύπνο, τα οποία μετά μάθαινα ότι είχαν γίνει με 90% ομοιότητα σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από εμένα. Επίσης ζόρισα τον εαυτό μου να σταματήσει να βιώνει εξωσωματικές εμπειρίες οι οποίες ήταν και πολύ τρομακτικές, ειδικά αν γύριζες να κυττάξεις πίσω και έβλεπες το σώμα σου να κοιμάται . Κι αυτό στις ηλικίες 18-25, και γινόταν χωρίς την θέλησή μου.
      Κατάφερα σε κανα χρόνο περίπου να τα ξεφορτωθώ όλα αυτά για πάντα, θεωρώ. Αν θα γίνονταν αυτά χρήσιμα στο μέλλον, αυτό δεν έχει σημασία. Ας έρθουν όταν θα τα χρειαστούμε στην τελική μάχη εναντίον των φολίδων.
      Ομολογώντας βέβαια τέτοιες εμπειρίες μέσα από το μπλογκ, ξέρω ότι στοχοποιούμαι και για πρόσθετους λόγους, από τα άτομα που φαντάζεσαι. Τους ενδιαφέρουν τα πάντα για εμάς, και ειδικά κάτι τέτοια. Χεσμένους τούς έχω, ας κοπιάσουν, θα φάνε καλά από τους από πάνω, όπως συνέβη εδώ:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/10/blog-post_86.html
      Το θέμα της "προΰπαρξης" δεν έχει κλείσει εντελώς, ούτε στην θρησκεία μας unofficially. Στα πλαίσια της "ενθύμισης" θα αναδυθεί κι αυτό στην τελική μας μάχη με τα ερπετά. Θα δουν μπροστά τους παλιούς τους γνώριμους ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Καλό Σαββατοκύριακο Ευρυδίκη μου!

      Διαγραφή
    2. 💙💙💙
      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
    3. Κώστα Ταύρε
      Εννοείτε ότι το άλλο επίπεδο είναι ανώτερο επίπεδο
      (πχ σήμερα διάβασα για τον μύθο της αλήθειας και του ψέματος, ότι καλύτερο.)
      Σε αυτό φυσικά συμβάλουν και οι Διοδοταίοι που παρέλειψα να αναφέρω,
      (πχ τις προάλλες στα σχόλια μιας ανάρτησης είχατε μια πολύ ωραία ανταλλαγή απόψεων εσύ με το Διός Κούρο περί ψυχής και σκοπός της ενσάρκωσης της σε αυτόν τον κόσμο, αυτά μόνο στον Διόδοτο),
      αλλά πώς να το κάνουμε τα εύσημα αποδίδονται πρωτίστως στον οικοδεσπότη.
      (ο οποίος ισχυρίζεται ότι φτιάχνει σπουδαίο μουσακά, μεγάλα λόγια, αν δεν φάω δεν πιστεύω τίποτα)
      ΗλίαςΦ

      Διαγραφή
    4. Ο δικός μου μουσακάς δοκιμάστηκε από θείες μου και συναδέλφισσες στο γραφείο. Εφόσον πήρα τα συγχαρητήρια, μετά τους είπα ότι τον φτιάχνω στον μισό χρόνο από τον συνηθισμένο, δεν έχει τηγανίσματα και τα πλυσίματα σκευών περιορίζονται και αυτά στο μισό. Μετά, τους έδωσα την συνταγή. Εδώ, δεν την δίνω χαχαχα

      Διαγραφή
  14. Συνέχεια προηγούμενου...

    Η υπάρχει μια ρήση, που λέει ότι “όταν μιλάει κάποιος, έχοντας πλήρη συναίσθηση τής ευθύνης που τον βαραίνει, θέτει ή λύνει πρόβλημα”. Ο Σέργιος έθεσε το πρόβλημα τού ηγέτη με δυο αξιόλογα άρθρα, που εκτιμώ, ότι άσχετα από τον βαθμό που συμφωνεί κάποιος με τα τελικά του συμπεράσματα, πέτυχε με αυτά να θίξει τις καίριες πλευρές τού ζητουμένου, πυροδοτώντας ως Πύρινος μια γόνιμη συζήτηση, που μεταφέρθηκε ως αρμόζει στην μικρή Εκκλησία τού Δήμου στον Διόδοτο, καθόσον αυτός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πυκνώσεις στο Ελληνικό διαδίκτυο. Αναμφίβολα, το να τεθεί επαρκώς ένα ζήτημα, μακράν απέχει από την εξεύρεση και τής αναγκαίας διεξόδου. Όμως, ή εύστοχη θέση ενός προβλήματος, αποτελεί ήδη μέρος τής επιλύσεώς του. Η κατάστρωση, η οποία εντοπίζει ευκρινώς και με πληρότητα δεδομένα και ζητούμενα, μετατρέποντας ένα κείμενο σε συγκεκριμένους παράγοντες, συντελεστές και μεγέθη, είναι σκόπιμο να προηγείται πάντοτε των πράξεων. Από αυτή την σκοπιά δεν εισάγει μόνον στην διαδικασία των πράξεων αλλά και τις δρομολογεί, ανοίγοντας την αυλαία στον εντοπισμό τής ποιότητος και στον συσχετισμό μεταξύ τους των μεγεθών. Με αυτόν τον τρόπο φυτεύεται ο σπόρος, που οδηγεί να βλαστήσει η επίλυση. Όταν ο σπόρος βρίσκεται μέσα στην γη, η διαδικασία ωριμάζει χωρίς να γίνεται αμέσως αντιληπτή. Όμως ο σπόρος περιέχει εντός του όλες τής πληροφορίες τού επερχόμενου φυτού, που καλείται να αναδείξει η γονιμοποιητική δύναμις τής γαίας, μέχρι να ξεπηδήσει ο βλαστός. Την περαιτέρω ανάπτύξή του επενεργούν, δίπλα στα προσφερόμενα από την γαία, το ύδωρ και ο ήλιος στα πλαίσια τής φωτοσύνθεσης. Αλλά ακόμη και με την ανάπτυξη τού φυτού, δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή του, πριν εμφανισθούν άνθη και αποδοθούν καρποί, οι οποίοι πέραν των όσων προσφέρουν, εξασφαλίζουν στα πλαίσια τής αφθονίας, με την οποίαν έχει προικισθεί η δημιουργία, στον πολλαπλασιασμό του. Όλος όμως αυτός ο πλούτος εκκινεί από τον σπόρο και την επάρκεια πληροφορίας, που αυτός διαθέτει. Κατά συνέπεια, εφόσον συνετελάσθει η σπορά, έχουμε στην διάθεσή μας το πρωτογενές υλικό με την εσωτερική του δυναμική, για να το αναδείξουμε.
    Αξίζει όμως να λάβουμε υπ' όψει μας, ότι η σπορά και όλα τα συνακόλουθα μέχρι τον θερισμό, δεν συντελούνται ασχέτως προς τον ετήσιο κύκλο, οπότε η ορθή εκτίμηση τής χρονικής διαδικασίας είναι καθοριστικής σημασίας. Έχω στο παρελθόν δηλώσει, ότι πρόσκειμαι στον Πλατωνισμό και και ως εκ τούτου στην Πυθαγόρειο Θεωρία. Βάσει αυτής, ο σημαντικότερος φορέας τού Ιερού είναι ο Αριθμός, ως Θεία επινόησις, βάση τής Δημιουργίας και δομικός τύπος της. Η εναπόθεση των προσδοκιών στην Θεία Χάρη δεν είναι μια διαδικασία παθητικής αναμονής μέχρι να επέλθει αφ' εαυτού το ποθούμενον, αλλά συνιστά πρόσκληση τού “Φάγετε εξ αυτού πάντες” με τρόπο δυναμικό και συνειδητό, σε πλαίσια συμμετοχής και μόχθου των ανθρώπων στην προώθηση και ολοκλήρωση τού Θείου Σχεδίου. Άρα η καρτερία, που καλούνται να επιδείξουν οι φορείς τής κοινωνικής ανατροπής και εθνικής αποκαταστάσεως, ενσωματώνει ένα πολύ στοχευμένο στάθμισμα τού χρόνου, στην βάση τής Ιερής υποστάσεως των αριθμών, πέρα από κυκλοθυμίες και αφελείς βιασύνες, αλλά με διαρκή ετοιμότητα να δράττονται οι ευκαιρίες, όπως αυτές παρέχονται από το σπείρωμα τού χρόνου, που μετράται σε δέκατα δευτερολέπτου, δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες, ημέρες, έτη, δεκαετίες, αιώνες και χιλιετίες.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η εναπόθεση των προσδοκιών στην Θεία Χάρη δεν είναι μια διαδικασία παθητικής αναμονής μέχρι να επέλθει αφ' εαυτού το ποθούμενον, αλλά συνιστά πρόσκληση τού “Φάγετε εξ αυτού πάντες” με τρόπο δυναμικό και συνειδητό, σε πλαίσια συμμετοχής και μόχθου των ανθρώπων στην προώθηση και ολοκλήρωση τού Θείου Σχεδίου."

      Δείγμα επαυξημένης θεολογίας 👍

      Διαγραφή
  15. Συνέχεια προηγούμενου...
    Συνέχεια προηγούμενου...

    Υπάρχουν ευκαιρίες, που πρέπει να αξιοποιηθούν μέσα σε δέκατα δευτερολέπτου. Όπως υπάρχουν εμπειρίες, που πρέπει να αξιοποιηθούν, που αφορούν εμπειρίες χιλιετιών. Γενικά η ωρίμανση τής κοινωνίας είναι μια χαοτική διαδικασία. Η μελέτη των χαοτικών συστημάτων και η ανάπτυξη τής Θεωρίας τού Χάους έχουν όμως αποδείξει, ότι ενώ για κάποια περιοχή τιμών των βασικών παραγόντων που επηρεάζουν, ένα σύστημα συμπεριφέρεται χαοτικά, σε μια επόμενη περιοχή τιμών αποκτά πορεία ρυθμικής κανονικότητος. Ακόμη και στην φάση, που ένα σύστημα διαγράφει συγκεχυμένη πορεία, εμφανίζονται “παράξενοι ελκυστές”, που ωθούν τις εξελίξεις σε σε μια περιοχή, που μπορεί να πυκνώσει γύρω από κάποιο κέντρο. Κατά συνέπεια, ενώ οι φορείς τής κοινωνικής ανατροπής είναι υποχρεωμένοι στην διάρκεια επίπονων φάσεων να πελαγοδρομήσουν με μια σκληρή προσπάθεια μακράς διαρκείας για να περισυλλέξουν τα ασυμμάζευτα, η εσωτερική αρμονία των Αριθμών, πάντοτε ανοίγει απρόσμενες ευκαιρίες στο μέλλον, κατά τις οποίες οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα και με ευνοϊκό τρόπο, παρέχοντας πολύ αξιόλογες ευκαιρίες. Κατά συνέπεια, ο χειρισμός τού λεγόμενου “timing“ έχει κεντρική σημασία στα πλαίσια ανάπτυξης μιας πολιτικής κίνησης. Τόσο η αντοχή και επιμονή σε φάσεις μιας δύσβατης και αργής ανάπτυξης, όσο και η αυξημένη ετοιμότητα τής αξιοποίησης ευκαιριών, που είναι φυσική συνέπεια να παρουσιασθούν, είναι εξ ίσου αναγκαίες. Γενικά, η στοχευμένη δράση των ανθρώπων αποτελεί επίκληση στο πεπρωμένο, να ανταποκριθεί αυτό στις προσδοκίες τους. Κάθε τι που συμβαίνει, καταγράφεται στα πεδία πληροφορίας και συμβάλει στην μελλοντική σύνθεση των επερχόμενων συγκυριών. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η τομή στο γίγνεσθαι ενός ηγέτου, ως στιγμιαίο γεγονός, όπως κάποιοι τον προσδοκούν, ή οην αναμένουν ως Θεία Επαγγελία, είναι κάτι, που διόλου μπορεί να αποκλεισθεί. Τα θαύματα είναι σύμφυτα τής ζωής και αποτελούν σημαντικό στοιχείο που την συνθέτει. Εάν όμως θεωρούμε την έλευση ενός ηγέτου ως προϊόν στοχευμένης ζύμωσης, που προηγείται αυτής τής έλευσης και την θέτει σε κίνηση, τότε η συγκρότηση των οργανισμών προέχει σαφώς, έναντι τού ρόλου μεμονωμένων προσωπικοτήτων.
    Παρόλο που θεωρώ ως πολύ πιθανότερη την δεύτερη εκδοχή, δεν θα επεκταθώ στην προβληματική των οργανισμών εδώ, εφόσον το θέμα αφορά την παρέμβαση ενός ηγέτη, παρόλο ότι, εξ όσων είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι, δεν μπορώ να διακρίνω, τουλάχιστον προς ώρας, την ύπαρξη μιας χαρισματικής φυσιογνωμίας, που να πληρεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τέτοια αποστολή. Παρόλα αυτά, θεωρώ την ύπαρξη ενός ηγέτου στην κορυφή μιας τέτοιας προσπάθειας, ως εξόχως σημαντική, εάν όχι και απολύτως αναγκαία. Γι αυτό, θα ήθελα να καταθέσω εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θεωρώ ότι στοιχειοθετούν ένα χαρισματικό ηγέτη, τα οποία κατά την γνώμη μου επικεντρώνονται σε τρεις ιδιότητες.
    Ένας χαρισματικός ηγέτης, όπως έχει δείξει το παρελθόν, πρέπει να ενθουσιάζει το σύνολο όσων ακολουθούν ως σταρ, προσωποποιώντας ένα όραμα, με το οποίον συγκροτεί ως ίνδαλμα ένα αμάλγαμα μεταξύ ανθρώπινης παρουσίας και σκοπού.
    Επί πλέον ένας ηγέτης πρέπει να χαίρει πλήρους και άκρας εμπιστοσύνης, ως προς τις προθέσεις, τις ικανότητές του και τού προορισμού του για την επίτευξη τού σκοπού.
    Τέλος ένας ηγέτης πρέπει να μπορεί να ενσωματώνει όλες τις διαφορετικές τάσεις, που συνασπίζονται στην επίτευξη τού σκοπού. Η ενσωμάτωση (integration) πρέπει να μην εδράζεται σε διοικητικού χαρακτήρα αυθεντία, αλλά να είναι αποτέλεσμα αδιαμφισβήτητου και ουσιαστικού κύρους. Στις περιπτώσεις, που η ενσωμάτωση έγινε βάσει διοικητικής αυθεντίας, όταν παρήλθε ο ηγέτης, οι κινήσεις διαχωρίστηκαν στα εξ ων είχαν συντεθεί.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνέχεια προηγούμενου...

    Οι βασικότεροι εντονότατα χαρισματικοί ηγέτες που προέκυψαν κατά τούς πρόσφατους αιώνες, ήταν ο Μέγας Ναπολέων, ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Ιωσήφ Στάλιν και ο Μάο Τσε Τούνγκ. Η ακτινοβολία αυτών των ηγετών ξεπέρασε πολύ τα όρια των χωρών τους και ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως. Εκτιμώ όμως, ότι αυτοί δεν προήλθαν από παρθενογένεση τής ιστορίας, αλλά τούς προήγαν επιτελεία, τα οποία κατά κανόνα δεν παρουσιάστηκαν στο προσκήνιο των εξελίξεων. Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο Dietrich Eckart τού τάγματος τής “αγίας θούλης”, “Τον χορό των Γερμανών κατευθύνει ο Χίτλερ, εμείς όμως σφυρίζουμε τον σκοπό”.
    Οπωσδήποτε το δίκτυο, στο οποίο αναφέρεται ο ΕργΔημΕργ, είναι μια σημαντική οντότητα και θα εξακολουθήσει να επιτελεί ρόλο, παρεμβαίνοντας άτυπα στα πλαίσια των εξελίξεων, δίπλα σε αρκετούς άλλους που μοχθούν σε παράλληλες οδούς. Ο τρόπος που ίσως συγκεραστούν όλες αυτές οι προσπάθειες σε ένα κοινό χείμαρρο στο μέλλον, θα αποκαλύψει η αρμονία των Αριθμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή