«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ἀρχαῖο Πνεῦμα ἀθάνατο ( ; )

                                 Περισσότερα ΕΔΩ

5 σχόλια:

 1. ποιο αρχαιο πνευμα;;;;;τι σχεση εχουμε εμεις με το αρχαιο πνευμα;;;;αυτοι οι αγωνες δεν επρεπε να εχουν φυγει ΠΟΤΕ απο την ελλαδα,κι οχι με τη χλιδη που παρουσιαζονται σημερα,αλλα στην πρωτοτυπη εκδοχη τους...και θα επρεπε ν απαγορευσουμε το ονομα Ολυμπιακοι..σημερα νευριασα πολυ μ αυτα που ανεβασες και δεν μπορω να μιλησω και ,,σταματω γιατιιιιιι.....Σουλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παιδί μου δεν βλέπεις; Ερωτηματικό έχει και η Πελασγική.

   Μάκια μάκια μάκια κι ας σε νευριάζω.

   Διαγραφή
  2. Πολύ σωστά τά λές !

   " θα επρεπε ν απαγορευσουμε το ονομα Ολυμπιακοί "

   Φαντάζεσαι νά διεκδικούσαμε πνευματικά δικαιώματα ( ὅπως θά ἔπρεπε δῆλα δή) γιά κάθε λέξιν ἑλληνική πού χρησιμοποιεῖται ἐκτός Ἑλλάδος ὅπου δήποτε ;
   Δέν θά χρειαζόταν νά δουλεύῃ ( μέ τήν ἔννοια τῆς δουλείας κι᾿ὄχι τῆς παραγωγῆς ἔργου/ἐργασίας ) κανένας Ἕλλην ἀφοῦ τά ἔσοδα ἀπό κάθε χρήσιν τῶν λέξεων θά ἦταν ἀστρονομικά.
   Ἀλλά τί λέω ; Ἐδῶ παραχωροῦμε τά ἴδια μας τά ἐδάφη ... !

   Ἀρχαῖο Πνεῦμα Ἀθάνατο, ἀλλά τόσο μακράν ἀπό τούς κατοίκους τῆς Ἑλλαδικῆς, πολλάαα χρόνια τώρα...

   ( Σημ. ἀγαπητέ μου Κώστα, εὐχαριστῶ πολύ γιά τήν παρουσίασιν τοῦ θέματος)

   Καλησπέρα ἀγαπητή Σοῦλα !

   Διαγραφή
  3. Να είσαι καλά αγαπητή Πελασγική.
   Κι εμείς σε ευχαριστούμε! Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον, έπρεπε να παρουσιαστεί, έστω και με αυτόν τον σύντομο τρόπο, ο οποίος άλλωστε φέρνει περισσότερη αναγνωσιμότητα στο ιστολόγιό σου παρά στον Διόδοτο.

   Καλό Σαββ/ριακο!!!

   Διαγραφή