«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Η Αλήθεια και το Ψέμα.. συναντιούνται μια μέρα...

 Edouard Debat-Ponsan : "Η Αλήθεια βγαίνει απ' το πηγάδι" (1898)


 Σύμφωνα μὲ ἕναν μῦθο τοῦ 19ου αἰῶνα, ἡ Ἀλήθεια καὶ τὸ Ψέμα συναντιοῦνται μιὰ μέρα. 

«Εἶναι μιὰ ὑπέροχη μέρα σήμερα!» εἶπε τὸ Ψέμα στὴν Ἀλήθεια, «τὸ νερὸ εἶναι πολὺ ὡραῖο, ἂς κάνουμε ἕνα μπάνιο μαζί!». 

Ἡ Ἀλήθεια ὑποψιάζεται, δοκιμάζει τὸ νερὸ καὶ ἀνακαλύπτει ὅτι ὄντως εἶναι πολὺ ὡραῖο. 

Γδύνονται καὶ ἀρχίζουν νὰ κάνουν μπάνιο. 

Ξαφνικά, τὸ Ψέμα βγαίνει ἀπὸ τὸ νερό, φοράει τὰ ροῦχα τῆς Ἀλήθειας καὶ τρέχει μακριά. 

Ἡ ἐξαγριωμένη Ἀλήθεια βγαίνει ἀπὸ τὸ πηγάδι καὶ τρέχει παντοῦ γιὰ νὰ βρεὶ τὸ Ψέμα καὶ νὰ πάρει πίσω τὰ ροῦχα της. 

Ὁ κόσμος, βλέποντας τὴν Ἀλήθεια γυμνή, ἀπομακρύνει τὸ βλέμμα του μὲ περιφρόνηση καὶ ὀργή. 

Ἡ φτωχὴ Ἀλήθεια ἐπιστρέφει στὸ πηγάδι καὶ ἐξαφανίζεται γιὰ πάντα, κρύβοντας ἐκεῖ τὴν ντροπή της. 

Ἔκτοτε, τὸ Ψέμα ταξιδεύει σὲ ὅλο τὸν κόσμο, ντυμένο σὰν τὴν Ἀλήθεια, ἱκανοποιῶντας τὶς ἀνάγκες τῆς κοινωνίας, γιατί ὁ κόσμος σὲ κάθε περίπτωση, δὲν τρέφει καμμία ἐπιθυμία νὰ συναντήσει τὴν γυμνὴ Ἀλήθεια. 


Έχει την φωνή του Μπομπ Χόσκινς, αλλά και προβατάκια που βελάζουν 

το ακόλουθο ρεμίξ (Trancentral Remix) χαχαχα



diodotos-k-t.blogspot.com



9 σχόλια:

  1. http://sinomosiologos.blogspot.com/2024/06/blog-post_706.html

    http://sinomosiologos.blogspot.com/2024/06/blog-post_782.html (ακομη δεν εχω κταλαβει τι ρολο παιζει και η λεπεν και ο σαλβινι και η μελονι και ο βελγος μαλακας μισελ σαρζ , και ο αγγλος Nigel Farage kai diaforoi alloiμε μικροτερη τηλεοπτικξη επιφανεια )Νομιζω οτι γινεται μια προσπαθεια να απαναπροσδιοριστει το διπολο \διαιρετικο δεξια -αριστερα κεντροα κλπ κλπ για να επιτευχθει περισοτερο η απανατχου διαιρεση ...

    https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd/

    https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%cf%8c%cf%81%cf%86%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%ac%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%8c/ (αφου δεχτηκε και τον φειδια (υποπτη κατασταση -παρενθεση πολιτικη ..και ποσα αλλα ..)

    https://www.pronews.gr/lifestyle/tileorasi/i-nikolina-nikolouzou-mporei-na-gennithike-agori-katektise-omos-ton-titlo-tou-my-style-rocks-os-gynaika/ (μαι σταιλ ροκς αχχαχαχαχαχαχαχαχαχ ρε το προ εχει ξεφτυλιστει τελειως )

    http://sinomosiologos.blogspot.com/2024/06/blog-post_358.html (καλα τα λεει αυτος αλλα ξαναρχιζουν τα ιδια και τα ιδια οι αχρηστοι )

    καλημερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κάτι τέτοιους χεσμένους από τον φόβο τους συγγενείς, αλλά που εξακολουθούν να υποκρίνονται λέγοντάς σου "κάπνιζε χρόνια", .. τούς λες μία κι έξω και τους ρεζιλεύεις επιστημονικά: "Το κάπνισμα μαζί με την χοληστερίνη κλείνουν τις αρτηρίες με αθηρωματική πλάκα, όχι με θρόμβους αίματος.

      Το άρθρο του Κωνσταντακόπουλου ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ!

      Καλησπέρα φίλε μου Pananas!!!

      Διαγραφή
    2. 2017 σε ιδιωτικό νοσοκομείο περιμένω τη σειρά μου για επαναληπτική εστιασμένη εξέταση, γιατί υποτίθεται ότι μου έχουν βρει κάτι στην μαστογραφία που τελικά δεν είχα τίποτα και έχει γίνει λάθος.Είμαι καθισμένη στον καναπέ και έχω ιδιωτική ασφάλεια λόγω του ότι το χρονικό διάστημα αυτό είχα δική μου επιχείρηση.Ανοίγει μία πόρτα και βγαίνουν δύο ηλικιωμένοι ένας άνδρας και μιά γυναίκα και ακούω τον γιατρό να τους λέει "Θα πρέπει να κόψετε το κάπνισμα μπορεί να μην έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά οι ιώσεις αργούν να περάσουν εξαιτίας του τσιγάρου". Κάθονται δίπλα μου στον καναπέ για να ξεκουραστούν πριν φύγουν και ο άνδρας μου λέει "Κορίτσι μου(εγώ 47 τότε αλλά είμαι κορίτσι για εκείνους) άκουσες τι μας είπε ο γιατρός? Εγώ είμαι 82 και η γυναίκα μου 78 ετών καπνίζουμε πάνω από πενήντα χρόνια και δεν έχουμε νοσηλευτεί ποτέ.Ενταξει λίγο ζάχαρο, λίγη πίεση αλλά που και που πίνουμε τα ουζάκια μας και χωρίς τσιγάρο δεν μπορούμε.Να το κόψουμε τώρα για να μην πεθάνουμε? Αρχίζει να γελάει.Με φωνάζουν για την εξέταση και του λέω αυθόρμητα "Να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε".Δεν είμαι γιατρός αλλά οι γιατροί , ότι και να συμβαίνει σε κάποιον έχουν αποφασίσει ότι ευθύνεται το τσιγάρο και δεν ξέρω τελικά αν ισχύει αυτό ή στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει.Κατά καιρούς ψάχνουν την κληρονομικότητα και ενδεχομένως να ευθύνεται το DNA αλλά νομίζω,ότι είμαστε στο σκοτάδι σχετικά με τις αρρώστιες και την αιτία που νοσεί το σώμα μας.Φυσικά από τότε που ξεκίνησαν "οι σωτήριες θεραπείες"δεν μπορεί κάποιος να βγάλει άκρη.Ο πατέρας μίας φίλης, οδηγούσε και κατάλαβε ότι παθαίνει καρδιακό επεισόδιο και τότε σταμάτησε στην άκρη του δρόμου.Οι περαστικοί ειδοποίησαν ασθενοφόρο και στο δρόμο προς το νοσοκομείο έχασε τις αισθήσεις του.Στο νοσοκομείο μετά από δύο μέρες όταν συνήλθε,οι γιατροί είπαν στη φίλη μου ότι είχε μείνει παράλυτος και ότι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν και οτι θα έπρεπε να τον πάνε σε κέντρο αποκατάστασης.Μία μέρα πριν γίνει η μεταφορά στο κέντρο αποκατάστασης,τελικά πέθανε και η φίλη μου ρώτησε τους γιατρούς αν ευθύνεται η τρίτη δόση που είχε κάνει τρείς μέρες πριν πάθει το επεισόδιο και φυσικά την διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση.

      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
  2. Πίσω από την αλήθεια ζωσμένος με το ξίφος του είναι ο μασκαράς, που προσπαθεί να ρίξει ξανά στο πηγάδι την Αλήθεια που σηκώνει ψηλά τόν καθρέπτη της,,,

    Στα μάτια φαίνεται ή Αλήθεια=1802
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ θΕΟΥ=1802
    1+8 0+2
    +
    1'1

    Έτσι λοιπόν εξαιτίας της θέασης της πληροφορίας ή πληροφορία εμπλουτίζεται ->
    (πλούτος/πλουτώνιο)

    ))( * )((

    Κάποτε κάποιος ζήτησε από Τον Χριστό να τού φανερωθεί, και Το Πνεύμα του απάντησε:
    "" Αν θες πραγματικά να με γνωρίσεις τότε αναζήτησε με μέσα στα μάτια των συνανθρώπων σου"" ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΣΤΑ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΠΩΣ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ PUPPET
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/niki-o-diavolos-sto-kormi-tis-eipe-nai-stin-parelasi-ton-loatki/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ tasthyras :

      Βασίλειος Ξ. on 15 Ιουνίου, 2024 στο 11:18 πμ said:

      Ἀγαπητοί ἀδελφοί καὶ ἀδελφές,
      ἡ ΝΙΚΗ ἐπισήμως καὶ παντοιοτρόπως πολέμησε τὴν νομιμοποίηση τῶν σοδομιτῶν, στὴν Βουλή καὶ ἐκτός. Ἡ συγκεκριμένη κίνηση εἶναι καθαρά κίνηση νομική, ἐντυπωσιακή θεωρῶ. Σὲ νομικό κείμενο δὲν «χωροῦν» ἐπιχειρήματα ἀπό τὸ Ἱερό Εὐαγγέλιο. Ἄν πολλοί Ἕλληνες μετανοήσουμε, ἴσως ὁ Κύριος μᾶς δώσει πιστούς κυβερνῆτες. Μέχρι τότε, καὶ αὐτή ἡ κίνηση εἶναι κάτι, ἔστω μικρό, δὲν πρέπει νὰ ἀπορρίπτεται.

      Κάθε σύγκριση μὲ Γεωργία καὶ Σερβία εἶναι ἄτοπη.
      Ἐκεῖ ἡ διοικοῦσα Ἐκκλησία ἡγήθηκε διαδήλωσης, κατ’ακρίβειαν Ἱερᾶς Λιτανείας, μὲ κληρικούς μὲ ἄμφια, μὲ λάβαρα, μὲ εἰκόνες.
      Ἐδῶ οἱ Δεσποτάδες μας . . . Ἄς μὴν τὰ ξαναλέμε.

      Χρεία μετανοίας ! Καὶ βεβαίως στηρίζουμε ὅπου καὶ ὅπως μποροῦμε κὰθε ἀντίδραση στὴν δαιμονική παρέλαση.

      https://orthros.eu/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%B5%E1%BC%B0%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/1723-europride24.html

      -------------------------------------------------------------------

      Δημήτρης on 15 Ιουνίου, 2024 στο 5:27 μμ said:

      Μια χαρά τους τα είπε ο Θανάσουλας! Ναι, δεν τους είπε τι πιστεύουμε ως Χριστιανοί αλλά τους μίλησε ως νομικός στη γλώσσα που μπορούν να καταλάβουν ή πιο σωστά στη γλώσσα που δεν μπορούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και τους έκανε να φοβούνται (θεωρώ) να χλευάσουν θρησκευτικά σύμβολα και να κυκλοφορήσουν τσίτσιδοι στους δρόμους…. Και είναι πολύ άδικο -θεωρώ- το δημοσίευμα που λέει ότι η Νίκη με αυτές τις δηλώσεις εξυπηρετεί και απενοχοποιεί το Pride… Μάλλον κάπου αλλού θέλει να το πάει ο γράφων…

      Διαγραφή
    2. Σχόλιο απο προνιους:

      Machaon 5 ώρες πριν

      Σε αντιθεση με ολα τα φερομενα πατριωτικα κομματα μονο η Νικη εκανε μια προσπαθεια να βαλει καποιο εμποδιο στο αφηγημα του Pride. Ομως ακομα και αυτη η κινηση σε μερικους ή δε τους αρεσει ή δεν ειναι επαρκης. Εχουμε κοντη μνημη ολοι και απο την ασφαλεια του πληκτρολογιου γινομαστε οι πιο σκληροι αμειλικτοι δικαστες.

      Με αφορμή κακεντρεχή σχόλια τρίτων σε βάρος της ΝΙΚΗΣ αναφορικά με την εναντίωσή της στο Europride Θεσσαλονίκης, ο Εκπρόσωπος Τύπος της ΝΙΚΗΣ κ. Δήμος Θανάσουλας έκανε την εξής δήλωση:

      "Η ΝΙΚΗ θεωρεί τις «παρελάσεις υπερηφανείας», ως παρελάσεις κατοχής της Νέας Τάξης στη χώρα μας. Διαφωνούμε κάθετα με αυτές, καθώς είναι αντίθετες με τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας. Όμως η ΝΙΚΗ είναι Δημοκρατικό και Πατριωτικό Κίνημα, και ως τέτοιο δε μπορεί να απαγορεύσει συγκεντρώσεις που έχουν λάβει νόμιμη άδεια σύμφωνα με το Σύνταγμα, που προβλέπει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι για κάθε κοινωνική ομάδα, είτε συμφωνούμε μαζί της είτε όχι. Όποιος έχει βρει τον νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο να μην διεξαχθεί το Europride, να μας το γνωρίσει και η ΝΙΚΗ άμεσα θα τον στηρίξει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θεωρούμε τα κακεντρεχή αυτά σχόλια ως εκ του πονηρού, με σκοπό να ωθήσουν τη ΝΙΚΗ και τον κόσμο της σε αντιδημοκρατικές θέσεις, οι οποίες θα απαξίωναν τον αγώνα μας. Επίσης, τα σχόλια αυτά έχουν σαν σκοπό να στρέψουν την προσοχή του κόσμου μακρυά από την επιτυχία της ΝΙΚΗΣ, η οποία ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που με ουσιαστικές ενέργειες αντιτάχθηκε νόμιμα στο Pride. Ο Δήμαρχος και η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης συμφώνησαν στις επιφυλάξεις μας. Επίσης σας καλούμε να δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Europride όπως ανακοινώθηκε. Όλες τις ημέρες πριν της τελευταίας οι επίσημες εκδηλώσεις χωροθετήθηκαν σε περιορισμένους χώρους. Η τήρηση της νομιμότητας είναι πλέον το ζητούμενο και επαφίεται στην υπευθυνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για τους "ζηλωτές του πληκτρολογίου". Όποιος μπορεί καλύτερα, θα είμαστε μαζί του!

      Διαγραφή
    3. MHN TRELAINESTE ME ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ....ΟΟΟΟΟΟΛΗ Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΘΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ https://karditsastakra.com/2024/06/15/%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1/

      Διαγραφή
  4. Κώστα και εμένα με έχουν μπερδέψει λίγο αλλά θα περιμένω κάποιες μέρες πριν βγάλω τελικά συμπεράσματα.

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή