«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Chico Fernandez .. livin' on a gun ...

10 σχόλια:

  1. ΤΊ ΚΟΡΙΤΣΆΡΑ ΚΑΊ ΤΊ ΦΩΝΆΡΑ ΚΑΊ ΤΊ ΚΟΜΜΑΤΆΡΑ
    εδώ φαίνεται καλύτερα
    https://richzimmermann.com/blog/item/500-blog-51-babe-ruth-1975

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα κομματάκια εδώ:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2024/05/cbs.html
      τα άκουσες..;

      Διαγραφή
    2. Τά'βαλα νά τ'ακούσω Κωνσταντίνε αλλά δέντάκουσα, δένξέρω, δέ μέ πολυταιριάξαν στ'αφτιά ... κάτι μού προξένησαν -όχι άγνωστο κι όχι ευχάριστο- αλλά δέν θυμήθηκα τί ακριβώς.
      Ίσως κάτι παρόμοιο μέ τά βρομοτράπ.. μπορεί..
      Η αλήθεια είναι ότι εξοργίζομαι πολύ από αυτού τού είδους τίς αγέλες.

      Διαγραφή
    3. Σε καταλαβαίνω φίλε μου Γκλίτσα. Και δεν είναι απλώς τα ακουστικά κριτήρια, αλλά αυτό που είπες στο τέλος. Αυτή την προκατάληψη την είχα κι εγώ, αλλά απαιτώ πάντα από τον εαυτό μου να ξεχωρίζει τα διαμάντια στο βούρκο, καθότι συμμερίζομαι και τον κανόνα ότι η καλή μουσική δεν έχει σύνορα.
      Αυτά τα δύο κομμάτια είναι πολύ παλιά. Είναι δείγματα από καλό πολιτικό ρεγκετόν (όπως είπα καμία σχέση με τα αντίστοιχα σκουπίδια που πλασάρουν για ρεγκετόν σήμερα στην Ελλάδα, αλλά τέτοια σκουπίδια βγαίνουν πλέον και στο εξωτερικό).
      Αυτά τα δυο κομμάτια τα ανακάλυψα, μαζί με έναν μακρύ σχετικό κατάλογο, όταν έπαιζα γενικώς λάτιν σε μπαράκια στου Ψυρρή, πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2006-8.
      θα σε αποζημιώσω με εξαιρετική ποιότητα:
      https://www.youtube.com/watch?v=Dy8x3_Hl9Gw

      Διαγραφή
    4. Κάπως καλύτερα γιά τ'αφτάκια μου, όμως δέν μού προκαλεί καμμιά ψυχική κίνησι... Jenny Haan καί τύφλα νά'χ'η Τζάνις Τζόπλιν

      Διαγραφή
    5. ...έλεγα λοιπόν ότι αποζημιώθηκα προκαταβολικώς μέ τήν πύρινη κι αέρινη αφτή χίπυσσα..

      Διαγραφή
  2. Φίλε καλό το κομμάτι, και το κορίτσι τα σπάει γενικώς, αλλά θέλω να μιλήσω για κάτι άσχετο με την συγκεκριμένη ανάρτηση, με προβληματίζουν διάφορα τελευταία, ένα από αυτά είναι η συμπεριφορά ανθρώπων γύρω μας, και του κοντινού περιβάλλον ιδιαίτερα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συμπεριφορά του κοντινού περιβάλλοντος τελευταία είναι ένα χάλι. Προχώρα μπροστά και φέρε εις πέρας τα σχέδιά σου, χωρίς να δίνεις σε πολλούς λογαριασμό για αυτά.
      Και βάλε ένα ψευδώνυμο σε επόμενα σχόλιά σου, στο τέλος του κειμένου έστω, γιατί κανονικά δεν αναρτούμε εντελώς ανώνυμα σχόλια.

      Διαγραφή
    2. Στέργιος Μαμής02 Ιουνίου, 2024 19:55

      Φίλε αυτό που ήθελα να αναπτύξω μέσα από το σχόλιο μου , είναι το εξής πως να αλλάξει μια κοινωνία που δεν μπορεί να συνεννοηθεί, ούτε για τα ποιο απλά θέματα , όταν, έχεις ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι φίλοι, ότι έχουν κοινές βασικές αρχές και αξίες, και όμως βλέπεις ότι μένουν μόνο στα λόγια, η λέξη θυσία άγνωστη, ειλικρίνεια έννοια που ερμηνεύουν κατά το δοκούν, και άλλα πολλά, αλλά φίλε δεν θέλω να σε κουράσω με τους δικούς μου προβληματισμούς, τα αναφέρω αυτά γ

      Διαγραφή
    3. Είχες κάποιο τεχνικό πρόβλημα και δεν εμφανίστηκε όλη η τελευταία φράση σου. Δεν πειράζει όμως, ήσουν κατανοητός.
      Ως απάντηση φίλε σε αυτό που σε προβληματίζει, μπορώ να δώσω αυτό που έγραψα πρίν από λίγο σε άλλη ανάρτηση:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2024/06/blog-post_22.html

      Διαγραφή