«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Η G7 ενισχύει τους BRICS. Η Τουρκία ζητά να είναι μέρος τoυς.

"..Και η Ελλάδα κύριε..;" Η Ελλάδα είναι ο Μ@Λ@ΚΑΣ της υπόθεσης. Διάβασε ΕΔΩ, και θα καταλάβεις ότι η Ελλάδα ως χώρα έχει παραδοθεί σούμπιτη στους Τούρκους, απλά δεν μάς το έχουν ανακοινώσει. Κι αυτό, γιατί είμαστε απασχολημένοι με τον Λύτρα, την ένωση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, τις φωτιές που ανάβουν στα δάση μας οι Πάκι και Τούρκοι, τους "ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ" θανάτους συγγενών μας από μυοκαρδίτιδα κ' καρκίνους, και ψάχνουμε ακόμα για την φέτα των 6,5  / kg. 


 

Η G7 ενισχύει τους BRICS. Η Τουρκία ζητά να είναι μέρος τoυς.

γράφει ο Augusto Grandi


Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η επέκταση των BRICS για να συμπεριληφθούν και άλλες χώρες δεν ήταν καρποφόρα. Πράγματι, ήταν η αφορμή για ένα τετ-α-τετ του Ερντογάν και του Λούλα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο "δικτάτορας της Άγκυρας", όπως τον χαρακτήρισε ο οξυδερκής διπλωμάτης Ντράγκι, ζήτησε από τον Βραζιλιάνο πρόεδρο να υποστηρίξει την είσοδο της Τουρκίας στα Brics. Εν τω μεταξύ, οι Brics συναντήθηκαν στη Ρωσία για πρώτη φορά μετά τη διεύρυνση με νέα μέλη. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι ορισμένων από τις άλλες χώρες που θα ήθελαν να ενταχθούν.

Ένας αυξανόμενος κατάλογος, από το Βιετνάμ μέχρι τη Μαυριτανία, από την Κούβα μέχρι το Μπαχρέιν, από το Μπαγκλαντές μέχρι τη Βενεζουέλα. Αλλά το αίτημα της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς θα ήταν η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που θα εντασσόταν στην ομάδα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη Ρωσία και την Κίνα, δηλαδή τις χώρες που μισεί ο Στόλτενμπεργκ και τα ευρωπαϊκά του φερέφωνα.

Οι Brics προφανώς δεν είναι μια στρατιωτική ή έστω πολιτική συμμαχία με τη στενή έννοια του όρου. Έτσι δεν υπάρχει κανένα τυπικό ή πρακτικό εμπόδιο για την ένταξη της Άγκυρας. Θα έστελνε, ωστόσο, ένα σαφές μήνυμα ότι ο παγκόσμιος Νότος είναι δυσαρεστημένος με τις συνιστώσες της συλλογικής Δύσης. Ξεκινώντας από την πολιτική χρήση των κυρώσεων, των δασμών και τώρα την κλοπή πόρων από χώρες που δεν δέχονται τις εντολές της Ουάσιγκτον.

Μεταξύ άλλων, οι ενοχλητικές εικόνες του Μπάιντεν, συνοδευόμενου από έναν Ιταλό φροντιστή, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από έναν εντελώς γεροντικό πλέον Πρόεδρο, αλλά από ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται σε συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με μια δημοκρατική ψηφοφορία, με λαϊκή πλειοψηφία. Και τα ευρωπαϊκά ανδρείκελα οδηγούν τον κόσμο στην καταστροφή για να ικανοποιήσουν μια ομάδα εξουσίας που πλασάρει τα συμφέροντά της ως εξαγωγή της δημοκρατίας.

euro-synergies.hautetfort.com


diodotos-k-t.blogspot.com


3 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι οι μελλοντικοί αρχαιολόγοι να συμπεράνουν ότι ήμασταν με την σωστή πλευρά της ιστορίας κ αυτό κρίθηκε από τον Μέγα ηγέτη του χώρου Ελλάδα, Coo-Lee the Great!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΑ !!!!
    https://sinomosiologos.blogspot.com/2024/06/blog-post_328.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή