«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Πώς να γιορτάσεις το χάλκινο του Καραλή, όταν ένας άλλος 26χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής από τα Τρίκαλα, πατέρας μικρού κοριτσιού, την ώρα που δουλεύει ως ψήστης σε ταβέρνα, αφήνει την τελευταία του πνοή λόγω του διαβολεμβ0λίου τους..;

                                 Περισσότερα εδώ

2 σχόλια:

  1. η σακελαροπουλου εδωσε συγχαρητηρια ΜΟΝΟ στον φιλο καραλη (οι λογοι γνωστοι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .
    Η ΙΕΡΗ Χώρα μας, Φωνάζει στα Παιδιά της,

    Βοήθεια με πουλάνε, με κομματιάζουν, με σκοτώνουν, Βοήθεια!
    .
    8 Αυγούστου, 2024
    .
    Μόνο ΑΧ ακούς από τους Έλληνες, από τον Έβρο μέχρι τα Χανιά και από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα, αυτή η ζοφερή και φρικτή κατάσταση, ενός έθνους στα χέρια προδοτών, μισελλήνων, κερδοσκόπων, δοσίλογων, δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο στους ανθρώπους που σε πείσμα των καιρών εξακολουθούν να ονειρεύονται στην Ελλάδα την ιερή πατρίδα τους!

    Σε μία Ελλάδα που πλέον ζέχνει από τη δυσωδία της σαπίλας των ξενόδουλων θεσμών, οι αντιφάσεις δίνουν και παίρνουν.

    Η πιο μορφωμένη γενιά από καταβολής ελληνικού κράτους, χιλιάδες οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, με περισσότερους από έναν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διάθεσή τους, καλούνται να κολυμπήσουν σε μία θάλασσα γεμάτη πολιτικά και κρατικά περιττώματα και να επιβιώσουν.

    Είναι τρομερά άδικο για την Ελληνική φυλή, αλλά ισχύει.

    Με πρώτο μισθό στα 830 ευρώ μικτά, άρα καθαρά κάτι λιγότερο από 800, ένας νέος άνθρωπος στην Ελλάδα οφείλει να πληρώσει το νοίκι του αν μένει μόνος, τους λογαριασμούς του, το φαγητό του και τις λοιπές δραστηριότητές του.

    Εκ των πραγμάτων αδύνατον.

    Αδύνατον επίσης θα ήταν αν ο μισθός κυμαινόταν στα 1000 ή και στα 1200 ευρώ λόγω της σοβαρότατης στεγαστικής κρίσης και της εκτόξευσης των μισθωμάτων για την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκης χορηγεί μόνο ασπιρίνες και αυτές κακής ποιότητας και σχεδίασης.

    Οι απόμαχοι συνταξιούχοι, το μεγαλύτερο ποσοστό βαδίζουν με την μιζέρια, την φτώχεια και την ντροπή, αφού απώλεσαν και το ελάχιστο να είναι γονείς, Παππούδες υπερήφανοι, που εργάστηκαν τίμια, για περάσουν τα γεράματά τους, αξιοπρεπώς!

    Που τοποθετεί υπουργούς κατά εντολών των νταβατζήδων του σε κρίσιμα υπουργεία, διαλύοντας σκόπιμα τον κανονικό ιστό!

    Με βασικότερο το Υγείας με έναν υπουργό ρετάλι, απάνθρωπο, ένα σχιζοφρενή, που μισεί τους ανθρώπους!

    Με υπουργούς εξωτερικών και άμυνας που κάνουν τους ντελιβεράδες στους νταβατσηδες τους!

    Δεν είναι μόνο οικονομικό πρόβλημα, θα έλεγε κανείς οι πολίτες αυτής της χώρας παλεύουν να παραμείνουν στη χώρα τους για να προστατέψουν αυτά που τους παρέδωσαν οι πρόγονοί τους.

    Ξέρουμε όλοι όμως ότι ο τόπος διέρχεται μία κρίση πρωτοφανή στη μεταπολίτευση, εξ αιτίας των εναλλάξ προδοτικών κυβερνήσεων.

    Τα πάντα ξευτελίζονται, βιώνουμε συλλογικά μία παρακμή, σε επίπεδο θεσμών και αξιών, που σίγουρα θα μνημονεύεται από τους ιστορικούς του μέλλοντος.

    Τι παρατηρούν, έντρομοι και αηδιασμένοι, οι νέοι άνθρωποι;

    Πολλά από αυτά σοκαριστηκά.

    Η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, στο οποίο σκοτώθηκαν δεκάδες συνομίληκοί τους που είχαν όνειρα για το μέλλον, συντρίβεται στις μυλόπετρες της συγκάλυψης που έχει ως στόχο την οριστική διαγραφή των όποιων κυβερνητικών ευθυνών.

    Πρόκειται για κοροϊδία, για χλευασμό του πόνου των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους και τους αγαπημένους τους στις ράγες από ένα κράτος κυνικότατο και εξαιρετικά ανήθικο, που παρακολουθεί τους πολίτες του, όταν έχει αφήσει ανεξέλικτους εγκληματίες από όλα τα μέρη της γης.

    Οι στρατηγοί είναι μισθωτές δουλίτσες του ΝΑΤΟ/

    και οι δικαστές ανώμαλοι, δογματικοί, με κατάλοιπα ξενόδουλων και προδοτών,

    αφού νομιμοποιούν ότι προδοτικό και ατιμωτικό,/ και ανήθικο

    πράττει αυτή η εγκάθετη ξενόδουλη βουλή!

    ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Αυγούστου, 2024

    https://arxaiaithomi.gr/2024/08/08/%ce%b7-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82/
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ...
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή