«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Καλώς τα δεχτήκαμε...


Σήμερα χρειάστηκε να κάνω τραπεζική συναλλαγή μέσω e-banking στην πιο συστημική πεθαίνεις Πειραιώς και το μάτι μου έπεσε στο Υπολογιστής Ανθρακικού Αποτυπώματος. Λέω δεν μπορεί, ξεκίνησε η τράπεζα να υπολογίζει πόσα ανθρακούχα καταναλώνω; (που δεν καταναλώνω). Μετά συνειδητοποίησα ότι τα νεοταξικά τσιράκια λαμβάνουν εξ΄αλλοδαπής εντολές μεταφρασμένες από TN από τα Lidl αποδίδοντας το Διοξείδιο του άνθρακα σαν Ανθρακικό. 


    Μην αρχίσετε τώρα το ίδιο είναι. Κανείς στην ελλάδα δεν χρησιμοποιεί την λέξη Ανθρακικό για τις εκπομπές CO2. Οπως κανείς δεν χρησιμοποιεί τη λέξη Οργανικά (Organic) για τα βιολογικά προιόντα. Έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις με την αγγλική.


         Με έτρωγε να πατήσω το κουμπί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όπου εμφάνισε αυτή την ωραία σελίδα:

    Στο κέντρο της σελίδας διαβάζω

Κάθε αγορά που πραγματοποιείτε, κατατάσσεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία συναλλαγής και μέσω συγκεκριμένου αλγόριθμου υπολογίζεται η εκτιμώμενη ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για κάθε ευρώ (€) που δαπανάτε.

    Κάπου εδώ έχω αρχίσει να φορτώνω και ο συνωμοσιολόγος μέσα μου ουρλιάζει "απροκάλυπτο φακέλωμα" και "ετοιμαστείτε για αυτοματοποιημένη εισφορά, τέλος βιωσιμότητας  ή όπως αποφασίσουν να βαφτίσουν το οικολογικό χαράτσι". 

    Ξαναδιαβάζω και βλέπω την λύση στις λέξεις  "που δαπανάτε", "με την χρήση των προιόντων μας" συμπληρώνω. 

    Πόλεμο θέλατε; Πόλεμο θα έχετε κουφάλες. Πληρωμή μέσω καρτών και ebanking μόνο μέχρι το όριο για την συμπλήρωση του ορίου Δαπανών Μείωσης Φόρου και μάλιστα μόνο συναλλαγές με "χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα". Ολα τα άλλα μετρητά μόνο.

    Δεν θα μας κινεζοποιήσετε ρε!

 

 Mεσσήνιος Αργοναύτης

 

 diodotos-k-t.blogspot.com

 

 

 

6 σχόλια:

  1. Δεν είναι λάθος το ΄Ανθρακικό΄, η γελοιότητα είναι τεχνική προπαγάνδας για να μπεις στο σφαγείο χαρούμενος κοροϊδευτικός και εν τέλει ακέφαλα καταψυκτικός!

    Πῦρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συγκεκριμένη τράπεζα άλλαξε "ρότα" απο τότε που άλλαξε και το επίσημο όνομά της απο "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ" σε σκέτο "Piraeus".

    Φίλε Μεσσήνιε έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ που συνδέεις αυτή την π@π@ριά με την κινεζοποίηση. Ο πονηρός σκοπός είναι να μπολιάσει τη συνείδησή μας με το point system που έχουν ΗΔΗ οι Κινέζοι.

    Το επόμενο βήμα θα είναι να ΜΗΝ σε αφήνει να κάνεις καμία πληρωμή - αγορά άν έχεις ξεπεράσει το ποσοστό ανθρακικού στην sprite σου (χα χα χα).

    Ποιά είναι η Λύση (προς το παρόν) ; ΑΛΛΑΞΕ ΤΡΑΠΕΖΑ. Προς ώρας μόνο αυτή είναι ο λαγός (απο ό,τι ξέρω τουλάχιστον).

    Όσο αφορά το ποσοστό αγορών με κάρτα, επι του εισοδήματος, πρέπει όλοι να κάνουμε τα απολύτως απαραίτητα. Δηλ. το 30% και τα υπόλοιπα ΜΕΤΡΗΤΑ στο ΣΠΙΤΙ, διότι αν τα έχουμε στο λογαριασμό μας, θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα πάρουμε το πιο σκληρό μας μάθημα, το οποίο είναι οτι ο λογαριασμός ΔΕΝ είναι δικός μας αλλά της τράπεζας (είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ αυτό) και θα δούμε στο e-banking μας ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝ στο υπόλοιπο του λογαριασμού.

    Έρρωσο

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poios mporei na mou apantisei ean to pragmatiko onoma toy Μπενιαμίν Νετανιάχουειναι Μιλκοβσκυ ?Μαλλον οι ισραηλιτες ειναι ευρωπαιοι εβραιοι ζιονιστες ..και σαφως χειροτεροι απο τους πραγματικους ναζι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίβεια / Έρχονται μεγάλες αυξήσεις σε κρέας-γαλακτοκομικά

    https://iskra.gr/akriveia-erchontai-megales-afxiseis-se-kreas-galaktokomika-to-provlima-me-tis-times-tou-e-katanalotis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Π.ΜΠΛΕ
    ΦΑΚ ΦΑΚΙΝΓΚ ΦΑΚ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΕΤΑΙ ΚΟΠΤΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή