«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και στις κρίσιμες εθνικές υποδομές των ΗΠΑ.

του Steven Starr  (SONAR 21)

Υπάρχουν 12.000 πυρηνικά όπλα στον κόσμο. Τα 4 από αυτά μπορούν να καταστρέψουν τις ΗΠΑ.

Ο πρώτος καταγεγραμμένος ηλεκτρομαγνητικός παλμός μεγάλου υψομέτρου (HEMP) δημιουργήθηκε από την έκρηξη μιας πυρηνικής κεφαλής 3,88 μεγατόνων πάνω από το νησί Johnston το 1958. Η φωτογραφία τραβήχτηκε 860 μίλια μακριά στη Χαβάη, αρκετά μακριά ώστε να αποφευχθούν σοβαρά εγκαύματα στον αμφιβληστροειδή των οφθαλμών των παρατηρητών στη Χονολουλού (οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν μεταφέρει το σημείο της δοκιμής από την ατόλη Μπικίνι επειδή η πυρηνική πύρινη σφαίρα θα μπορούσε να τυφλώσει ανθρώπους σε απόσταση έως και 400 μίλια μακριά).

 

 Αργά μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας χειμωνιάτικης καταιγίδας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών και ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, μια πυρηνική κεφαλή 100 χιλιοτόνων εκρήγνυται ξαφνικά 100 μίλια πάνω από το Ντάλας του Τέξας. Δύο λεπτά αργότερα, πανομοιότυπες πυρηνικές κεφαλές εκρήγνυνται πάνω από το Λας Βέγκας της Νεβάδα και το Κολόμπους του Οχάιο. Στη συνέχεια, μια τέταρτη και μεγαλύτερη πυρηνική κεφαλή 800 χιλιοτόνων εκρήγνυται πάνω από τη νότια χερσόνησο Γιουκατάν.

Οι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί (ΗΜΠ) που θα παραχθούν από τις τρεις πρώτες πυρηνικές εκρήξεις θα δράσουν σχεδόν ακαριαία καταστρέφοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα στερεάς κατάστασης που ελέγχουν τη λειτουργία των περισσότερων κρίσιμων εθνικών υποδομών των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας έκτακτης ανάγκης και των ενεργών συστημάτων ψύξης πυρήνων έκτακτης ανάγκης 26 εμπορικών πυρηνικών αντιδραστήρων. Το κύμα έκρηξης EMP E3A από την τέταρτη έκρηξη θα προκαλέσει την τελική κατάρρευση και των τριών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, τα οποία θα τεθούν εκτός λειτουργίας για ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Εικόνα 1: Τα τρία δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ.



Οι πυρηνικές κεφαλές "παραδίδονται" στις περιοχές-στόχους τους με βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχιο που βρίσκεται 200 μίλια νότια της Pensacola στον Κόλπο του Μεξικού. Η ακριβής ταυτότητα του επιτιθέμενου είναι άγνωστη επειδή τα πυρηνικά υποβρύχια είναι πρακτικά αδύνατο να εντοπιστούν και να εντοπιστούν όταν ταξιδεύουν κάτω από τη θάλασσα. Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική επίθεση από έναν άγνωστο εχθρό, έναν "κεραυνό εν αιθρία".

Το υποβρύχιο χρειάζεται μόνο ένα λεπτό για να εκτοξεύσει τους πυραύλους από βάθος 150 ποδιών. Τρεις πύραυλοι εκτοξεύονται σε καταθλιπτικές τροχιές για να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσουν οι κεφαλές τους στους καθορισμένους στόχους τους- ο χρόνος πτήσης τους διαρκεί 5 έως 7 λεπτά από την εκτόξευση έως την πυροδότηση. Τα αμερικανικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης εντοπίζουν τις εκτοξεύσεις, αλλά τα αμερικανικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας δεν έχουν αρκετό χρόνο για να αναχαιτίσουν τους πυραύλους ή τις πυρηνικές τους κεφαλές πριν εκραγούν ψηλά πάνω από τις ΗΠΑ.

Η τοποθεσία αυτών των τριών πυρηνικών εκρήξεων σε μεγάλο ύψος δεν χρειαζόταν να είναι ακριβής - εκρήξεις πάνω από άλλες ανατολικές και δυτικές τοποθεσίες (πάνω από την Ιντιάνα, το Οχάιο, το Κεντάκι, την Αλαμπάμα ή το Σιάτλ και το Λος Άντζελες) θα παρήγαγαν πολύ παρόμοια αποτελέσματα. Όμως οι πυροδοτήσεις πρέπει να γίνουν πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης και κατά τις πιο σκοτεινές ώρες της νύχτας. Το υψόμετρο των 106 μιλίων και οι ακραίες καιρικές συνθήκες επιλέχθηκαν για να μεγιστοποιηθούν τα καταστροφικά αποτελέσματα του ηλεκτρομαγνητικού παλμού.

Ο ουρανός ξαφνικά φωτίζεται πάνω από τις ΗΠΑ, αλλά οι εκρήξεις γίνονται αθόρυβα, επειδή η ατμόσφαιρα είναι πολύ αραιή σε αυτά τα ύψη για να μεταδώσει ηχητικά κύματα. Δεν δημιουργούνται επιπτώσεις έκρηξης ή πυρκαγιές στη Γη, αλλά μια τεράστια έκρηξη ισχυρών ακτίνων γάμμα που απελευθερώνονται από τις εκρήξεις ταξιδεύει προς τα κάτω με ταχύτητα 186.000 μιλίων ανά δευτερόλεπτο. Καθώς οι ακτίνες γάμμα εισέρχονται στην ατμόσφαιρα, αποσπούν τα ηλεκτρόνια από τα μόρια του αέρα και τα στέλνουν να περιστρέφονται προς τη Γη με ταχύτητα σχεδόν ίση με την ταχύτητα του φωτός. Το μαγνητικό πεδίο της Γης αλληλεπιδρά με αυτά τα τεράστια νέφη περιστρεφόμενων ηλεκτρονίων, δημιουργώντας γιγαντιαία ηλεκτρομαγνητικά κύματα που θα πλήξουν εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μίλια της γήινης επιφάνειας.  

Το EMP αποτελείται από τρία διακριτά κύματα. Τα τρία αρχικά κύματα EMP E1 με επίκεντρο το Οχάιο, τη Νεβάδα και το Τέξας πλήττουν την επιφάνεια της Γης μόλις μερικά δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μετά τις πυρηνικές εκρήξεις σε μεγάλο υψόμετρο. Οι συνηθισμένοι προστατευτές υπερτάσεων δεν δρουν αρκετά γρήγορα για να προστατεύσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές από τις επιπτώσεις του E1. Ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αργότερα, φτάνουν τα κύματα EMP E2 με αποτελέσματα που μοιάζουν με αυτά του κεραυνού. Τα προστατευτικά υπερτάσεων που κανονικά θα προστάτευαν από τους κεραυνούς είναι πιθανό να αχρηστευθούν από τα κύματα Ε1. Τα τελικά κύματα EMP E3 (E3A και E3B) θα πλήξουν τη Γη περίπου 1 έως 2 δευτερόλεπτα μετά τα αρχικά κύματα E1.

Οι στόχοι πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ επιλέχθηκαν ώστε να μεγιστοποιηθούν οι επιπτώσεις τόσο των κυμάτων Ε1 όσο και των κυμάτων Ε3Β σε καθένα από τα τρία δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ. Οι συνεργιστικές επιδράσεις αυτών των κυμάτων EMP θα καταστρέψουν τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές και θα εξαλείψουν ουσιαστικά τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις στις ΗΠΑ.

Σχήμα 2: Περιοχές έκθεσης σε κύματα EMP E1 από πυρηνικές εκρήξεις 106 μίλια πάνω από το Columbus Ohio, το Dallas Texas και το Las Vegas, Nevada. Οι μεγάλοι κύκλοι απεικονίζουν τις περιοχές έκθεσης σε EMP E1 και οι εσωτερικοί μπλε κύκλοι απεικονίζουν τις περιοχές όπου οι υπερτάσεις ισχύος που δημιουργούνται από τα κύματα που προσπίπτουν από EMP E1 μπορούν να προκαλέσουν βλάβες σε ηλεκτρονικές συσκευές στερεάς κατάστασης που δεν είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο.


 
Το EMP E1 καταστρέφει τα ηλεκτρονικά στερεάς κατάστασης που απαιτούνται για τη λειτουργία κρίσιμων εθνικών υποδομών

Ο ΗΜΠ δεν βλάπτει ανθρώπους, ζώα ή φυτά, ούτε προκαλεί δομικές ζημιές σε κτίρια. Ωστόσο, ένα κύμα EMP E1 θα προκαλέσει αμέσως εξαιρετικά καταστροφικές ηλεκτρικές τάσεις και ρεύματα σε οποιοδήποτε ηλεκτρικά αγώγιμο υλικό που βρίσκεται στις τεράστιες κυκλικές περιοχές κάτω από τις πυρηνικές εκρήξεις. Κάθε πυρηνική έκρηξη δημιουργεί μια μεγάλη κυκλική περιοχή έκθεσης σε EMP E1 που καλύπτει περισσότερα από 100 χιλιάδες τετραγωνικά μίλια (Σχήμα 1). Γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, γραμμές τηλεπικοινωνιών, καλώδια υπολογιστών, σύρματα, κεραίες, ακόμη και πολλά καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος που πλήττονται από τα κύματα Ε1 θα έχουν ξαφνικά τεράστιες τάσεις και ρεύματα που θα τα διαπερνούν.

Τα κύματα Ε1 προκαλούν 2 εκατομμύρια βολτ και ρεύματα 5.000[5] έως 10.000[6] αμπέρ μέσα σε γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας μεσαίας διανομής. Υπερτάσεις 200.000 έως 400.000 βολτ (πέραν της σχεδιαστικής ικανότητας) εμφανίζονται στις γραμμές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας κατηγορίας 15 κιλοβόλτ (kV) που συνδέονται με τα περισσότερα σπίτια, αγροκτήματα και επιχειρήσεις[7].[8] Σε λιγότερο από ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, αυτές οι καταστροφικές τάσεις και τα ρεύματα διαπερνούν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ. Εάν δεν προστατεύεται ειδικά από το Ε1, οποιαδήποτε σύγχρονη ηλεκτρονική συσκευή που περιέχει κυκλώματα στερεάς κατάστασης (μικροτσίπ, τρανζίστορ και ολοκληρωμένα κυκλώματα) και είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο θα απενεργοποιηθεί, θα υποστεί βλάβη ή θα καταστραφεί από αυτή την τεράστια έκρηξη ηλεκτρισμού. Αυτό περιλαμβάνει τις ηλεκτρονικές συσκευές που απαιτούνται για τη λειτουργία όλων των κρίσιμων εθνικών υποδομών των ΗΠΑ.

Οι περιοχές που βρίσκονται κάτω από τα σημεία της έκρηξης (που απεικονίζονται ως σκούροι μπλε κύκλοι στην Εικόνα 2) βιώνουν ξαφνικά κύματα Ε1 αρκετά ισχυρά ώστε να προκαλούν επιζήμιες τάσεις και ρεύματα σε ηλεκτρονικές συσκευές που δεν είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. 50.000 βολτ και 100 αμπέρ ρεύματος εισέρχονται σε μη θωρακισμένα καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος.[8] Τα κινητά τηλέφωνα απενεργοποιούνται μαζί με τους πύργους κινητής τηλεφωνίας- σχεδόν όλες οι μορφές τηλεπικοινωνιών σταματούν.  Σχεδόν όλα όσα λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια σταματούν ξαφνικά να λειτουργούν.

Τα επίγεια, εναέρια και θαλάσσια συστήματα μεταφοράς, τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, τα συστήματα τηλεπικοινωνιών και τα τραπεζικά συστήματα τίθενται εκτός λειτουργίας. Η διανομή τροφίμων και καυσίμων σταματά. Οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καθίστανται μη διαθέσιμες.  Το πλήθος των ηλεκτρονικών συσκευών από τις οποίες εξαρτάται η κοινωνία σταματά ξαφνικά να λειτουργεί.

Το EMP E1 διακόπτει την παροχή ρεύματος μέσω της καταστροφής των γυάλινων μονωτήρων στις γραμμές ρεύματος 15 kV

Οι τεράστιες τάσεις και τα ρεύματα που προκαλούνται στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τα κύματα Ε1, σε συνδυασμό με ακραίες καιρικές συνθήκες, επιδρούν στην υπερφόρτωση, το βραχυκύκλωμα και την καταστροφή εκατομμυρίων γυάλινων μονωτήρων (σε μια διαδικασία που ονομάζεται "flashover") που χρησιμοποιούνται συνήθως στις γραμμές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας 15 kilovolt (kV) σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες (Σχήμα 3). Το 78% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ παραδίδεται στους τελικούς χρήστες (οικιακούς, γεωργικούς, εμπορικούς) μέσω αυτών των γραμμών 15 kV.[9] Η απώλεια ενός μόνο γυάλινου μονωτήρα σε μια γραμμή μπορεί να προκαλέσει διακοπή της διανομής ενέργειας σε ολόκληρη τη γραμμή.

Εικόνα 3: Η ανάφλεξη καταστρέφει τους γυάλινους μονωτήρες σε μια γραμμή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.


 Καθώς οι καιρικές συνθήκες υπό το μηδέν επικρατούν σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, τα φώτα και το ρεύμα σβήνουν ξαφνικά στα αμερικανικά σπίτια,

Χάος

Σε μια στιγμή, σχεδόν κάθε ηλεκτρονική συσκευή που απαιτείται για τη σύγχρονη διαβίωση σταματά να λειτουργεί. Οι υπολογιστές, τα μόντεμ, οι δρομολογητές, οι προγραμματιζόμενοι λογικοί ελεγκτές και τα συστήματα εποπτικού ελέγχου και συλλογής δεδομένων (SCADA) που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την αυτοματοποίηση πολύπλοκων βιομηχανικών διαδικασιών, όλα νεκρώνουν.  Ξεσπάει η κόλαση.

Όλος ο έλεγχος της σιδηροδρομικής, λιμενικής και εναέριας κυκλοφορίας παύει να λειτουργεί. Τα συστήματα GPS και οπτικών ινών καταρρέουν. Αεροπλάνα πέφτουν από τον ουρανό. Οι μηχανοκίνητες βαλβίδες που ελέγχουν τη ροή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου σε εκατομμύρια χιλιόμετρα αγωγών παγώνουν ξαφνικά, προκαλώντας ρήξεις και εκρήξεις. Τα συστήματα παροχής νερού καταρρέουν. Ο έλεγχος χάνεται σε διυλιστήρια και υπεράκτιες πλατφόρμες. Σημαντικές εκρήξεις σε κλιβάνους και λέβητες λαμβάνουν χώρα σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα. Ο έλεγχος όλων των βιομηχανικών διαδικασιών και των γραμμών συναρμολόγησης χάνεται. Τα συστήματα τηλεχειρισμού σε κάθε βιομηχανία παύουν ξαφνικά να λειτουργούν.

Η Annie Jacobsen, στο αξιοσημείωτο βιβλίο της, Nuclear War: A Scenario, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τι συμβαίνει μετά την έναρξη του πυρηνικού πολέμου και ένα κύμα EMP E1 θέτει ξαφνικά εκτός λειτουργίας τις κρίσιμες εθνικές υποδομές των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Από τα 280 εκατομμύρια εγγεγραμμένα οχήματα της Αμερικής, "το 10 τοις εκατό των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους [ξαφνικά] δεν λειτουργούν πια.... Χωρίς υδραυλικό τιμόνι ή ηλεκτρικά φρένα, τα οχήματα σταματούν ή πέφτουν πάνω σε άλλα οχήματα, σε κτίρια, σε τοίχους. Τα ακινητοποιημένα και τρακαρισμένα οχήματα μπλοκάρουν τις λωρίδες κυκλοφορίας στους δρόμους και τις γέφυρες παντού, όχι πλέον μόνο σε μέρη όπου οι άνθρωποι έφυγαν από τις πυρηνικές βόμβες, αλλά σε σήραγγες και σε αερογέφυρες, σε μεγάλους και μικρούς δρόμους, σε εισόδους και σε χώρους στάθμευσης σε όλη τη χώρα ... . Η ηλεκτρική άντληση καυσίμων μόλις έφτασε σε ένα μόνιμο και μοιραίο τέλος ...

Δεν θα υπάρχει πια γλυκό νερό. Δεν θα υπάρχουν πια τουαλέτες για να τραβήξουμε το καζανάκι. Δεν θα υπάρχει αποχέτευση. Ούτε φώτα στους δρόμους, ούτε φώτα στις σήραγγες, καθόλου φώτα, μόνο κεριά, μέχρι να μην μείνει κανένα για να καεί. Ούτε αντλίες βενζίνης, ούτε καύσιμα. Ούτε ΑΤΜ. Καμία ανάληψη μετρητών. Καμία πρόσβαση σε χρήματα. Όχι κινητά τηλέφωνα. Ούτε σταθερά τηλέφωνα. Δεν υπάρχει κλήση στο 911. Καμία κλήση. Κανένα σύστημα επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης εκτός από κάποιους ασυρμάτους υψηλής συχνότητας (HF). Δεν υπάρχουν υπηρεσίες ασθενοφόρων. Κανένας νοσοκομειακός εξοπλισμός που να λειτουργεί. Τα λύματα χύνονται παντού. Χρειάζονται λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά για να σμηνουργήσουν τα έντομα που μεταφέρουν ασθένειες. Για να τραφούν από σωρούς ανθρώπινων αποβλήτων, από σκουπίδια, από νεκρούς...

Δισεκατομμύρια γαλόνια νερού που περνούν από τα υδραγωγεία της Αμερικής ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα. Φράγματα σπάνε. Μαζικές πλημμύρες αρχίζουν να παρασύρουν τις υποδομές και τους ανθρώπους... χιλιάδες τρένα του μετρό, επιβατικά και εμπορικά τρένα που ταξιδεύουν προς κάθε κατεύθυνση, πολλά από αυτά στις ίδιες γραμμές, συγκρούονται μεταξύ τους, πέφτουν σε τοίχους και εμπόδια ή εκτροχιάζονται. Τα ασανσέρ σταματούν μεταξύ ορόφων ή πέφτουν με ταχύτητα στο έδαφος και συντρίβονται. Δορυφόροι (συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς διαστημικού σταθμού) μετατοπίζονται από τη θέση τους και αρχίζουν να πέφτουν στη Γη. Τα πενήντα τρία εναπομείναντα πυρηνικά εργοστάσια της Αμερικής, λειτουργούν πλέον με εφεδρικά συστήματα, έχουν μόλις αρχίσει να εξαντλούν συλλογικά το χρόνο τους.
".

Ωστόσο, δεν θα λειτουργούν όλα τα πυρηνικά εργοστάσια με εφεδρικά συστήματα έκτακτης ανάγκης.

Λιώσιμο αντιδραστήρων σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Στις ανατολικές ΗΠΑ, 14 μεγάλοι εμπορικοί πυρηνικοί αντιδραστήρες σε πυρηνικούς σταθμούς βρίσκονται σε περιοχές όπου τα μέγιστα πεδία συμβάντων EMP E1 κυμαίνονται μεταξύ 12.500 βολτ ανά μέτρο και 50.000 βολτ ανά μέτρο. Πέντε ακόμη εμπορικοί αντιδραστήρες στις δυτικές ΗΠΑ και επτά εμπορικοί αντιδραστήρες στις νότιες ΗΠΑ βρίσκονται επίσης σε περιοχές με παρόμοιο εύρος πεδίων EMP E1 (Σχήμα 3). Σε αυτές τις κορεσμένες με Ε1 περιοχές, επιζήμιες ηλεκτρικές τάσεις και ρεύματα επάγονται μέσα στα μη θωρακισμένα καλώδια, γραμμές και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό στερεάς κατάστασης στο εσωτερικό των κτιρίων και των κατασκευών αυτών των πυρηνικών σταθμών, καθώς και στις πολλές υπέργειες και υπόγειες γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεφωνικές γραμμές, καλώδια κ.λπ. που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτούς τους σταθμούς.
 

Εικόνα 4: 26 εμπορικοί πυρηνικοί αντιδραστήρες βρίσκονται σε κυκλωμένες με κόκκινο χρώμα περιοχές που εμφανίζουν μέγιστα πεδία πρόσπτωσης EMP E1 ίσα με 12.500 βολτ ανά μέτρο έως 50.000 βολτ ανά μέτρο.


 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΣΤΟ sonar21.com

 

ΔΙΟΔΟΤΟΣ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου