«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ποια μεταπολίτευση και δημοκρατία;

Το 2024 είναι χρονιά επετείων…Κάποιες πολύ δυσάρεστες. 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο… 50 χρόνια από την ίδρυση ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ…50 χρόνια μεταπολίτευσης και δημοκρατίας… Ποιας μεταπολίτευσης και ποιας δημοκρατίας; Το ερώτημα είναι ένα ταμπού επίσης 50 ετών. Ο κ.Γιώργος Ρωμανός, Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής δεν φοβάται να το σπάσει και να μιλήσει γι΄ αυτή την πολιτική ιστορική περίοδο που καθορίζεται από τον «Ενιαίο Κυβερνητισμό», όπως λέει.


 

Ο Γιώργος Ρωμανός έχει γράψει: «Για κάθε πραγματικά δημοκρατικό πολίτη αποτελεί βάναυση πρόκληση το ότι το κόμμα της ΝΔ γιόρτασε φέτος, στις 4 Οκτωβρίου 1974, τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της τα οποία συμπίπτουν με τα πενηντάχρονα της «Μεταπολίτευσης που ξεκινά στις 24 Ιουλίου 1974, ημέρα ανάληψης της εξουσίας από τον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή Α΄. Ο Καραμανλής και το κόμμα του θεμελίωσαν ένα στην πράξη αντιδημοκρατικό, ολιγαρχικό και αντιλαϊκό καθεστώς Ενιαίου Κυβερνητισμού, επαναφέροντας στο πολιτικό προσκήνιο όλα τα παλαιοκομματικά στελέχη και τους γόνους τους. Δηλαδή, επρόκειτο για την «Παλινόρθωση του Παλαιοκομματισμού» και ξέπλυμα πολιτικών, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, (ο «προδότης Εφιάλτης» κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου), και άλλων «Αποστατών», οι οποίοι με τη φαυλότητά τους οδήγησαν στη Δικτατορία του 1967. Έτσι χάθηκε μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσει μεταπολιτευτικά η Ελλάδα αληθινή Δημοκρατία».

Ο κ.Ρωμανός μιλά για την κατάργηση της δημοκρατικής πλειοψηφίας στις εθνικές εκλογές, τη De Facto κατάργηση της βούλησης του λαού και αποκαλύπτει σημαντικές ιστορικές λεπτομέρειες για εκείνον τον δραματικό Ιούλιο του 1974. Από εκείνο το ξημέρωμα της 24ης Ιουλίου που άρχισε η λεγόμενη μεταπολίτευση.

 


militaire.gr 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου