«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Fake News Vs Real News... by Diodotos.....

Όταν πρωτοακούστηκε περί ΒορειοΚορεατών στρατιωτών στην Ρωσία, αυτό ήταν 10 μέρες περίπου πριν. Σε κάποιο σχόλιο είχα πει ότι αυτά είναι σαχλαμάρες των δυτικών ΜΜΕ. Το θέμα όμως συνεχίστηκε σε κάθε ελληνικό αλλά και άλλους δυτικούς ιστότοπους. Το τελευταίο 3ήμερο άρχισαν αναφορές και στο Banking News, το οποίο είναι ανοιχτά φιλορωσικό και ως τώρα το εμπιστευόμουν. Δεν ήταν όμως εύκολο να μην πέσουν στην παγίδα και οι συντάκτες του Banking News, αφού κι αυτοί αναπαράγουν αρκετά θέματα των δυτικών πρακτορείων ειδήσεων. Εξοπλιστικό πρόγραμμα και τεχνολογία όντως ανταλλάσσεται μεταξύ Ρωσίας και Β.Κορέας, όμως ως εκεί.

Αναδημοσιεύσαμε λοιπόν το άρθρο Οι Ρώσοι έτοιμοι για αντεπίθεση σοκ στο Kursk... μαζί με 5.000 ειδικές δυνάμεις από Β. Κορέα και.. ο ρόλος μιας τσάντας Dior ,

και ο φίλος Con μού είπε: "Γιατί φίλε Κώστα την πάτησες κι εσύ; Δεν το περίμενα από 'σένα. Αυτά είναι fake news του Ζελένσκι. Ρωσία και Β.Κορέα συνορεύουν, και αν είναι να κάνουν κοινές ασκήσεις.. τις κάνουν στην μακρινή Ανατολή. Επίσης μην ξεχνάς και ότι οι Τατάροι στο Καζάν μοιάζουν με Κορεάτες".

Έχει δίκιο ο Con. Όταν είπαν στον Πούτιν "Έφερες Βορειοκορεάτες;", αυτός είπε "Όχι, είναι Ρώσοι με σχιστά μάτια" ΧΑΧΑΧΑ

Όλη αυτή η μούφα ιστορία λοιπόν, περί Βορειοκορεατών που καλέστηκαν από τη Ρωσία για να πολεμήσουν Ουκρανούς... μόλις τώρα διαπίστωσα ότι παίχτηκε για να καλυφθεί η αντίστροφη αλήθεια. Ότι οι Νοτιοκορεάτες πήραν εντολή από τις ΗΠΑ να στείλουν βαρβάτη στρατιωτική βοήθεια στον Ζελένσκι. 

Όπως λέει και το Banking News, όντως, εκτός από τα δυτικά μέσα, και τα νοτιοκορεατικά επίσης διαδίδουν τα περί Βορειοκορεατών στο Κουρσκ. Κι αυτό όντως για να καλυφθεί το σκάνδαλο με τις τσάντες Ντιορ. Το Banking News εντωμεταξύ.. στην αρχή του άρθρου γράφει ότι θα αναφερθεί σε ισχυρισμούς του New York Times, όμως στη συνέχεια αναφέρει ότι κι αυτό έχει πιστέψει στην παρουσία Βορειοκορεατών στο Κουρσκ, θεωρεί όμως ότι δεν βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τους Ρώσους να εκδιώξουν τους Ουκρανούς, αλλά για εκπαίδευση σε πραγματική μάχη, εμπειρία που τους λείπει.

Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά. Θα δώσω κάποιες πληροφορίες αλλά δεν θα πω την πηγή μου, διότι δεν είναι και η αρχική.

Η Νότιος Κορέα όντως στέλνει στρατιώτες και αξιωματικούς της να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Να σας θυμίσω ότι η Νότιος Κορέα είναι ένα παθιασμένο, μοχθηρό εξαπτέρυγο των ΗΠΑ. Δεν είναι τόσο έξυπνη όσο η Ιαπωνία, έχει όμως κι αυτή προχωρημένη στρατιωτική τεχνολογία. Οι Νότιοι, από τον πρώτο πόλεμο της Κορέας, συμμετείχαν σε όλες τις στρατιωτικές συγκρούσεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου του Βιετνάμ. Και παντού διακρίθηκαν για τη βιαιότητα και την αδίστακτη συμπεριφορά τους.

Τους πρώτους μήνες της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Νότιος Κορέα έστειλε ένα ευρύτερο φάσμα στρατιωτικών προϊόντων στους Ουκρανούς - από οβίδες (σχεδόν ένα εκατομμύριο μονάδες) μέχρι ξηρά τροφή. Και φυσικά, υλικά για τη συναρμολόγηση UAV.

Ήταν θέμα χρόνου να εμπλακεί άμεσα ο στρατός της Νότιας Κορέας στις μάχες στην Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα, οι πρώτοι 16 πιλότοι της 19ης Πτέρυγας της Νότιας Κορέας έφτασαν σε μια ρουμανική αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ κοντά στην κοινότητα Mihaila Cogalniceanu.
Προφανώς, η Νότια Κορέα έστειλε την πρώτη μοίρα της πτέρυγας -την πιο εκπαιδευμένη και ετοιμοπόλεμη- στον πόλεμο στο σύνολό του. Σχεδιάζουν λοιπόν να τα ρίξουν αμέσως στη μάχη.

Τα μαχητικά F-16 που διατέθηκαν στην Ουκρανία βρίσκονται τώρα επίσης στη Ρουμανία, στην αεροπορική βάση Fetesti στα σύνορα με τη Μολδαβία. Από τη στιγμή που οι Νοτιοκορεάτες πιλότοι θα πάνε εκεί, αυτό θα είναι μια ένδειξη ότι τα αεροσκάφη αυτά θα χρησιμοποιηθούν σύντομα στην Ουκρανία. Εκτός από τους πιλότους των F-16, στην αεροπορική βάση της κοινότητας Mihail Cogalniceanu έχουν φτάσει και πιλότοι νοτιοκορεατικών εκπαιδευτικών αεροσκαφών μάχης T-50, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ελαφρά επιθετικά αεροσκάφη στον στρατό της Νότιας Κορέας. Θεωρείται ότι τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα κατά τη φύλαξη του λιμανιού της Οδησσού.

Επίσης, διαθέτει πραγματική εφεδρεία έμπειρων πιλότων. Η χώρα αυτή είναι η μόνη που πληρεί τα σημερινά πρότυπα του ΝΑΤΟ για τη διατήρηση της μαχητικής ετοιμότητας του στόλου των αεροσκαφών της.

Σήμερα, σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις, η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας διαθέτει περίπου 170 πιλότους για 140 επιχειρησιακά F-16. Υπάρχουν περίπου 100 ακόμη για τα διθέσια F-15. Και περίπου 400 πιλότοι σε βραχυπρόθεσμη εφεδρεία.


Είπα πιο πριν ότι "η Νότιος Κορέα είναι ένα παθιασμένο, μοχθηρό εξαπτέρυγο των ΗΠΑ". Μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά ισχύει ως προς την ηγεσία της και τον παραδομένο στις ΗΠΑ έλεγχο του στρατού της. Η πλειοψηφία του λαού είναι αντιαμερικάνοι όπως εμείς. Κι αυτό φαίνεται και στον κινηματογράφο της, ο οποίος, να υπογραμμίσω ότι, είναι ο πιο ποιοτικός παγκοσμίως τα τελευταία 15 χρόνια.

Πολλά ενδιαφέροντα έχουν οι Νοτιοκορεάτες γενικώς, και θα ήταν κρίμα να φάνε το κεφάλι τους από τον Κιμ ή τον Πούτιν.


KΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

diodotos-k-t.blogspot.com 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου