«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Τράμπ βοηθᾷ τούς Ῥώς νά νικήσουν τούς Ἑρπετοειδεῖς Εἰσβολεῖς

                    Κάτι.. περισσότερο από κόμικ.. ΕΔΩ

12 σχόλια:

  1. Μακάρι νά ἦταν ὁ Ἀριστόμαχος ἐδῶ.

    Εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ Κώστα !

    Καλό ξημέρωμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ13 Μαΐου, 2025 04:07

    Εντάξει ρε παιδιά, είπαμε να κάνουμε αντίσταση στην...αντίσταση τους, αλλά αυτό το τερατούργημα ξεπερνά κατά πολύ κάθε όριο. Θυμίζει τόσο την cult κουλτούρα των Αγγλοσαξώνων (Άρχοντας δακτυλιδιών κλπ) όσο και τον...άκρατο εθνικισμό των βόρειων λαών της Σκανδιναβίας. Ακόμη και ο ...Κόναν ο Βάρβαρος ωχριά!
    Αλλά αφήνοντας τα...αστεία κατά μέρος, η Ρωσική υποκουλτούρα δε πάει πίσω. Όντως, ισχυρίζονται οι Ρώσοι πως...αυτοί ήταν οι πρώτοι Homo Sapiens και ότι αυτοί είχαν εποικίσει τον...πλανήτη. Δε μπορώ να ξέρω αν όντως...συγκατοικούσαν με τους Tυραννόσαυρους Ρεξ ή τους ευφυέστατους Κομψόγναθους ή Ράπτορες (προφανώς αποκλείεται, διότι θα γινόταν νόστιμη τροφή γι' αυτούς) αλλά όσο να'ναι, ο υπερφιαλισμός τους είναι...εφάμιλλος με τη δική μας υποκουλτούρα των δήθεν "ιστορικών" των οποίων η παράνοια όσον αφορά την γένεση των Ελλήνων, φτάνει και μέχρι τη...Κρητιδική περίοδο.
    Για να επανέλθω όμως στη σοβαρότητα, είμαι αναγκασμένος να πω πως η απελπισία μας έχει φτάσει στο κόκκινο. Ασφαλώς και ο Τράμπ θέλει την ειρήνη, ασφαλώς και συμμερίζεται τις αγωνίες του Πούτιν, ασφαλώς και υπογείως ουσιαστικά τον...σαπορτάρει (το 'χουν πιάσει το νόημα ακόμη και οι βουλευτές του) αλλά...ως ο de facto αρχηγός όλης της αγγλοσαξωνίας, δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο της ρωσοφοβίας, η οποία προϋπήρχε από τον 16ο κι όλας αιώνα. Μ' άλλα λόγια, ο Τράμπ είναι ο αρχηγός των...Lizards, o οποίος είναι υποχρεωμένος να στηρίξει τα συμφέροντα τους. Οπότε, για να μην επικρατήσει στο τέλος η ...ρετσινιά την οποία οι "εχθροί" του του έχουν κολλήσει, θα το πάρει...αλλιώς κάποια στιγμή.
    Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι γέλασα με τη καρδιά μου, διαβάζοντας την παρακάτω παράγραφο, όπου οι ...αρχαίοι μας σοφοί, δρουν ως...πράκτορες του κακού ανερυθρίαστα: "...Στο τρίτο βίντεο, ο Bagirov παρουσιάζει τους κύριους κακούς: τις Σαύρες από τον πλανήτη Νίμπιρου - μια ιδέα οικεία στους λάτρεις της μετασοβιετικής συνωμοσιολογικής παράδοσης. Σε αυτό το σύμπαν, οι Σαύρες ζηλεύουν τη δόξα της Ρωσίας και θέλουν να την καταστρέψουν. Το όπλο τους είναι η απάτη: προσπαθούν να αποπλανήσουν τους Ρώς με ψεύτικες επιστήμες - ειδικά μαθηματικά. Για το σκοπό αυτό, στέλνουν πράκτορες όπως ο Ευκλείδης, ο Αρχιμήδης, ο Δημόκριτος, ο Πλάτωνας και άλλοι, ο καθένας προγραμματισμένος με ακτινοβολία 2G, για να διεισδύσουν στην αρχαία περιοχή της Ρωσο-Ελλάδας"!
    ...Ρώσο-Ελλάδα; Θα πάθει έμφραγμα τρίτου βαθμού ο Μητσοτακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ "ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ" , ἡρέμησε, δέν κάνουμε ἱστορική διατριβή ! Ἀλλά καί ὅταν πραγματικῶς κάνουμε, ( πού ἀρκετά συχνά τό συνηθίζουμε ἐμεῖς στό ἱστολόγιό μας ) δέν εἶδα ποτέ κάποια τοποθέτησιν ἀπό πλευρᾶς σας. Ἀλλά ξέχασα ἄλλες οἱ προτιμήσεις σας.

      Πάντως νά εἶστε σίγουρος πώς πρὄκειται γιά ψευδοϊστόρημα.

      Τέλος, περί Μητσοτάκη " Ὄχου καί δέν μέ νοιάζει,ὄχου καί δέν μέ νοιάζει". Ὑπάρχει ἤ ὄχι εἶναι ἀκριβῶς τό ἴδιο. Γιά σκέψου το αὐτό πού λέω. Καί ὄχι μόνον γι᾿αὐτόν.
      Πού σημαίνει μήν τόν βλέπετε παντοῦ, σᾶς ἔχει γίνει ἐμμονή, πιά !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Κατάλαβες τώρα ἀγαπητέ Κώστα γιατί ΔΕΝ ἀσχολοῦμαι μέ τέτοια θέματα ;

      Ἀλλά δέν βαριέσαι καί με τά σοβαρά πού ἀσχολούμεθα...

      Ἑλλάς τό μεγαλεῖο σου καί οἱ κάτοικοί σου...

      Υ.Γ. Ἀλήθεια γιατί δέν ἦρθε κανείς τους νά γράψῃ σχόλιο κάτω ἀπό τό θέμα ἀλλά τά γράφουν στήν σελίδα μέ τήν παραπομπή ;
      Ὥωω !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Κώστα !

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα, κάποιοι είναι ντροπαλοί και δύσκολα αλλάζουν στέκι. Στο υπογράφω όμως, αγαπητή Πελασγική, ότι το ιστολόγιό σου χαίρει εκτιμήσεως, όλων των σχολιαστών μου. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα άρθρα σου είναι προϊόν πολλής δουλειάς και ανοίγεις βιβλία από την πλούσια βιβλιοθήκη σου για να είναι τεκμηριωμένα.

      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    4. Γειά σου Κώστα ! Πάντα μέ τόν καλόν λόγον.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ Κώστα !

      Διαγραφή
  3. Παπατρέχας13 Μαΐου, 2025 05:22

    Ή κβαντική υποδιΑΊΡΕΣΗ των πραγμάτων

    Υπάρχει ήδη γραμμένο ένα Βιβλίο
    Πού κάθε ανεπαίσθητη αλλαγή συμβόλου απασχολεί τους Νόμους.

    ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπατρέχας13 Μαΐου, 2025 11:02

      εκφυγή από την ςοΒΑΡΌΤΗΤΑ
      Εντρύφηση στον Παραλογισμό
      Στα Πέραν του λόγου στοιχεία,,,
      Στα όρια του μί υπαρκτΟΎ χώρου.

      Διαγραφή
  4. Διός Κούρος13 Μαΐου, 2025 09:54

    ... και ύστερα ήλθαν οι μέλισσες !!!

    Η μία οπτική είναι όντως αυτή που μας λέει η αγαπητή Πελασγική.

    Μια άλλη οπτική είναι η "εισαγωγή" της ανθρώπινης συνείδησης στην ύπαρξη των συγκάτοικων του πλανήτη. Όλο αυτό το επιχείρημα ίσως είναι μια προσπάθεια εύπεπτης διαπίστωσης της πραγματικότητας, όσο αφορά τα ερπετά. Μην ξεχνάτε ότι και στην δική μας μυθολογία - ιστορία, τα ερπετά παίζουν εξέχοντα ρόλο.

    Όσο μπαίνουμε "βαθιά" σε νέες εποχές, η ανθρωπότητα θα πρέπει να ΜΑΘΕΙ επιτέλους την πραγματική ιστορία και όχι αυτή που της φύτεψαν. Τα παιγνίδια, ηλεκτρονικά ή επιτραπέζια, τα κόμιξ και η "φαντασία" (επίτηδες σε εισαγωγικά) θα αποτελέσουν ίσως το πρώτο βήμα επαναφοράς της ανθρωπότητας στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ό,τι μας δείχνουν είναι αληθινό.

    Δεν γνωρίζω πόσοι απο εσάς έχετε διαβάσει την συνέντευξη με το μη ανθρώπινο πλάσμα Lacerta. Αν δεν το έχετε διαβάσει, καλό είναι να το διαβάσετε, μαζί με τα σχόλια του Ίωνα Μάγγου στο τέλος. Το αναφέρω, διότι ενστικτωδώς το θεώρησα αληθές απο την πρώτη φορά που το διάβασα.

    "Φάκελοι Lacerta: Η Συνέντευξη μιας Ερπετοειδούς"
    https://terrapapers.com/fakeli-lacerta-i-synentefxi-mias-erpetoidous/

    Το γεγονός είναι ότι μας έχουν ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ στα ΠΑΝΤΑ. Από γεγονότα μέχρι και στο ... χρόνο !!!

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΥΓ Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ΠΟΙΟ είναι το "ξανθό γένος" ; Μήπως είμαστε εμείς και όχι οι Ρώσσοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοῦ ἄρεσε πολύ αὐτό τό ὑστερόγραφο !
      Τόσο ξανθοί ὅσο δέν πάει ἄλλο !

      Ἄς μήν ἐπανερχόμεθα στά ἴδια καί τά ἴδια. Λόγῳ κλίματος δέν θά μπορούσαμε νά εἴμαστε ξανθοί. Ὅσο μεγαλύτερη ἡ ἡλιακή ἀκτινοβολία τόσο μεγαλύτερη καί ἡ παραγωγή μελανίνης.Ὁπότε...
      Ἄλλωστε ὅ,τι ὑπάρχει σἐ καλλιτεχνική ἀπόδοσιν,ἀπό τούς προϊστορικούς άκόμη χρόνους ( βλέπε Κρήτη ) δέν ἔχομε τέτοια ἀποτύπωσις, σέ ξανθό.

      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσιν,ὅλο τό ἀφήγημα ἔχει μία λογική τήν ὁποία σέ κάποιο βαθμό ἀναφέρει ὁ συντάκτης τοῦ θέματος.
      Καί βεβαίως αὐτό πού λές σχετικῶς μέ τήν καταγραφή τῆς Ἱστορίας εἶναι πάρα πολύ σωστό ! Πάρα πολύ σωστό.

      Τό δέ θέμα μέ τά ἑρπετά ἄς τό ἔχομε κατά νοῦ, ποιός ξέρει ; Ἀλήθεια ποιός μετά βεβαιότητος μπορεῖ νά τό πῆ "παραμύθι" ;

      Ἐν κατακλείδι καλά τά λές ἀγαπητέ « Διός Κούρος »

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή