«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025

Ε, ας ακούσουμε μια σωστή μπλουζο-ροκιά να πάει καλά η νύχτα..

10 σχόλια:

  1. Καλό, αλλά τού Αράπη με αρέζει πχιό πολιύ ...´

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 🖒🖒🖒🖒super!!καλό βράδυ.
    Γιάννης Παγκράτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκος Ηράκλειο17 Σεπτεμβρίου, 2025 15:45

    Γεια σου Κώστα και σε όλη την παρέα,
    Επειδή βλέπω ότι σου αρέσουν οι έντεχνες μπάντες λέω να σε "φτιάξω"

    έχεις δει και ακούσει αυτή τη ταλεντάρα;
    δείτε το intro του καναλιού.
    https://www.youtube.com/@EllenPlaysBass

    αυτό που με χαλάει είναι ο μ@λάκας ο πατέρας της (ο κιθαρίστας πίσω με το κοτσιδάκι) είναι ότι έχει εκφραστεί υπέρ της Ουκρανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα απ' όλα.. με το που ανοίγω τον σύνδεσμο φίλε, και βλέπω τον τίτλο Birdland.. είπα "ΩΠΑ!!!"..... Πάτησα να παίξει το βίντεο και ακούω τον αγαπημένο μου ύμνο από Ζάβινουλ των Weather Report! Αγαπημένο μου από 15 χρονών.
      Το κοριτσάκι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!
      Τα πολιτικά πιστεύω του μπαμπά δεν μάς αφορούν. Τέτοιος βλάκας στο ουκρανικό θέμα είναι και ο Γκίλμορ των Pink Floyd. Θα τον κρεμάσουμε; χαχαχα

      Σε ευχαριστούμε πολύ boy!!!

      Διαγραφή
    2. https://diodotos-k-t.blogspot.com/2024/11/blog-post_80.html#more

      Διαγραφή
    3. Νίκος Ηράκλειο.17 Σεπτεμβρίου, 2025 23:20

      Στη πραγματικότητα του δίνω ένα "ελαφρυντικό" διότι είναι Αρμένιος
      και η Αρμενία πρόσφατα υπέστη βίαιη αλλαγή συνόρων σε πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν.
      Είναι σίγουρο ότι έμαθε για την Ουκρανία (όπως όλοι όσοι την υποστηρίζουν)
      μετά την εισβολή της Ρωσίας και δεν γνωρίζουν ότι ο ζελές έκανε κανονικό πόλεμο εσωτερικό με τους ίδιους τους κατοίκους της Ουκρανίας.

      Διαγραφή