«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2026

Για να δούμε... Θα μπει ο Απρίλης με κανα νέο ευχάριστο..;

                      Περισσότερα εδώ , εδώ και εδώ

2 σχόλια:

  1. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ειναι μπροστα μας..
    Να σταθουμε ΟΡΘΟΙ ως Ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διός Κούρος31 Μαρτίου, 2026 10:14

    Για να σχολιάσουμε, θα πρέπει να δώσουμε τον ορισμό στο "ευχάριστο".

    Αν επιθυμούμε να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι (= σκλαβωμένοι) σε ένα σύστημα και μια πραγματικότητα στην οποία γεννηθήκαμε και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΜΕ, τότε ΔΕΝ θα έχουμε ευχάριστα νέα. Μάλιστα, όσο περνάει ο χρόνος, τα νέα θα είναι όλο και πιο δυστοπικά.

    Αν επιθυμούμε την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και μπορούμε να "δούμε" με την ψυχή και όχι με τα μάτια, τότε τα νέα είναι ευχάριστα από τότε που "έσκασε" η πρώτη (τεχνητή) κρίση, το 2008, η οποία ΔΕΝ ήταν οικονομική αλλά ΗΘΙΚΗ. Αν δεν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ο "κόσμος" όπως τον ξέρουμε, τότε ΔΕΝ μπορούμε να απελευθερωθούμε. Κατανοώ ότι αυτό γίνεται με "πόνο" και είναι τρομερά δύσκολο να ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ από "αυτό" που μας μάθανε (= εκπαιδεύσανε), αλλά ο ΦΟΙΝΙΞ εκ της ΤΕΦΡΑΣ αναγεννάται.

    Προσωπικά, όσο τα νέα είναι δυστοπικά, τόσο "ακούγονται" ευχάριστα. ΔΕΝ μπορείς να κάνεις το επόμενο βήμα ως ανθρωπότητα αν δεν ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ μία και καλή από το "παλιό".

    Αυτό που ζούμε είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του "παλαιού" και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ οι ωδίνες τοκετού του "νέου". Άλλος βλέπει το ένα και άλλος το άλλο !!!!

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή